Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 21

• 74 458
  • 668
  •   1
Отговори
# 630
Някой получи ли от пробните тестове за урина? Уж ми писаха, че ще пратят, но вече седмица - нищо.

На мен ми ги пратиха още на следващия ден  Peace

Явно трябва пак да им пиша  Rolling Eyes

# 631
  • София
red shoe пускали сме стерилни урини. Чисти са. А имахте ли проблем с рецептата дадена от Лилова, като го купувахте това лекарство от Австрия? Ние по-скоро ще се опитаме в Англия или в Белгия, за съжаление нямаме познати в Австрия  Rolling Eyes Вчера бяхме и при Такова и при Лилова (при втората само за преглед на документи, към 13ч.). Дано при следвщият ви преглед имате подобрение  Hug

Днес не успяха да му сложат катетър Sad Щяхме да правим микционна цистография.

# 632
Здравейте майчета и ние сме минали по същият път и ви пиша да ви успокоя малко и да питате,ако имате въпроси и да ви кажа,че ние от 9 дневна възраст се борим с двустранен рефлукс,на 9 дни направи пионефрит и ни приеха в болница и от тогава до някъде 2 годишна възраст си нямам на представа колко пъти прави пионефрит и сме лежали 3-4 пъти в болница,като веднъж получи и гърч от висока температура,температурите винаги ни бяха над 39 градуса,като е вдигала и 39.9 и много бързо я вдигаше и много бавно я сваляше,аз също потърсих помощ при доц.Лилова,но съм страшно разочарована от държанието и отношението й при положение,че бая пари сме пръснали при нея и съм страшно доволна от децкото отделение на военна болница и по скоро от доц.Буева с която по-рано е работила Лилова,тя е страхотен специалист и човек.Мисълта ми беше,че ние водихне непрекъснато лечение с триметоприм,в продължение на две години и то успешно  Praynig вече сигурно малко повече от половин година не пием нищо и сме чисти и по снимки сме и излекувани (да чукна на дърво).Значи първо бяхме започнали на фуролин,който не го понесе и след това преминахме на триметоприм,който много трудно се намира и то разбира се в чужбина,а е жълти стотинки,та ние последно се бяхме заредили с него и тогава ни казаха и да го спираме вече,та ако някой има нужда нека да ми пише имаме сигурно 10 шишенца не разопаковани и не отваряни в хладилника,на който му трябват с радост бих му помогнала,само ми пишете.

# 633
Здравейте,
За съжаление и аз се записвам в темата Sad Оказа се, че бебето има увеличени бъбречни легенчета и много разширен ляв уретрален канал. Утре ще правим цветна снимка, и ако се окаже че причината за увеличението не е рефлукс, ще правим и ЯМР. Изписаха ни Trimethoprim 50 mg/5 ml. Не съм чела темата наза, нито предишните такива, но ще съм много благодарна ако някой, който е ползвал това лекарство, сподели откъде го е закупил? Доц. Лилова каза, че се продава в Западна Европа, в България го нямало... А докато го намерим трябва а пием ЦЕК. Направо сърцето ми се къса...толкова е малък и го почваме с АБ  Tired Казаха че триметоприма не е АБ, но аз съвсем дуго прочетох в интернет...Ако можете да кажете и за някакви странични ефекти? Много объркано стана, но и аз имам толкова много въпроси ... ooooh!
Здравей endira аз имам триметоприм и от нищо не трябва да се притесняваш единствено може да ви помогне,ние сме го пили 2 години и то успешно-излекува ни, купували сме го от Испания,само там го открихме да се продава,защото иначе бил забранен за разпространение като чиста съставка,защото се бил използвал за незаконни аборти.Но аз имам няколко шишенца,за докато си набавите,ако желаете.

# 634
Извинявай, може и да си писала преди, но би ли написала какъв е при вас проблема, и колко е голямо детето? При кой лекар ходите?
Повръщането би могла евентуално да избегнеш, ако даваш Фуролина веднага след вечерята.
Всъщност, ако детето го повръща Фуролина веднага след приема, нищо не правите, може би затова и не действа.
Ние сме от провинцията, тук имаме по един специалист ,проблема е възпаление на уринарните пътища,Фуролина  го повръща някой път след 10 мин някой път след един час,но винаги повръща ,независимо от интервала от време.Има го като противопоказания,но евентуално частично действие нас не ни устройва.

Здравей,значи първо фуролина и на нас ни действаше така,повръщаше на фонтан ,второ за да изчистите бактериите първо се пие антибиотик от типа Цек Аугоментин и т.н. за десет дена и след тези десет дена се продължава месечен прием на фуролин,но след,като го повряща първо искам да ви кажа,че няма какъв резултат да очаквате,та ние го повръщате,как да ви действа,като той не се разгражда в организма и не стига до предназначеното място-сменете го и го консултирайте с лекар.

# 635
  • shumen
Момичета как сте?Аз съм добре поне засега.Днеска си правих тест и се оказа положителен та може и от това да ми се гади.В Понеделник мисля да отида до доки и да и поискам направление за гинеколог да потвърди и да си пусна контролна стерилна урина.
П.С.Незнам,но ми се събра доста-нова работа и бременност та сега се чудя какво ще правя,ако не мога да издържам.

# 636
  • София
mi6lenceto88 аз го искам триметоприна, който ви е останал. Много се радвам, че при вас всичко вече е минало и  детенцето ти е здраво  Hug

danaeka честито! Лека и прекрасна бременност ти пожелавам!

# 637
danaeka,страхотна новина!пази се! Hug

# 638
danaeka, ето тази новина чакахме. Честито, пази се много , лека и безпроблемна бременност.

# 639
  • shumen
Благодаря Ви момичета.Да Ина,Меричери ще се пазя.Искам да Ви питам само по време на бременност може ли да се пие Фуролина?Направо тая вечер ще лудна от радост.Чакам с нетърпение мъжо утре да се прибере,че да го зарадвам.Не съм казала на никой още.

# 640
  • МИНДЕРА

Цитат

Здравей,значи първо фуролина и на нас ни действаше така,повръщаше на фонтан ,второ за да изчистите бактериите първо се пие антибиотик от типа Цек Аугоментин и т.н. за десет дена и след тези десет дена се продължава месечен прием на фуролин,но след,като го повряща първо искам да ви кажа,че няма какъв резултат да очаквате,та ние го повръщате,как да ви действа,като той не се разгражда в организма и не стига до предназначеното място-сменете го и го консултирайте с лекар.
Ще минаваме на Ванкомицин,ако вообще се снабдим с него ,това е венозно,не знам ще се лудне,но дано има ефект.Левкоцитите са си високи,което означава че Фуролина ,не е спомогнал кой знае колко.Казаха,че след антибиотика,ще се направи още една антибиограма.Ще се почине малко и отново с Фуролина,ще продължим като профилактика.Оказва се,че лечението е бавно, а бактерията упорита!

# 641

Цитат

Ще минаваме на Ванкомицин,ако вообще се снабдим с него ,това е венозно,не знам ще се лудне,но дано има ефект.Левкоцитите са си високи,което означава че Фуролина ,не е спомогнал кой знае колко.Казаха,че след антибиотика,ще се направи още една антибиограма.Ще се почине малко и отново с Фуролина,ще продължим като профилактика.Оказва се,че лечението е бавно, а бактерията упорита!
Да наистина е така,но без паника-минава.Този Ванкомицин не трябва ли да ви се влива във болнично заведение?И аз бих ви посъветвала,да питате да пиете триметролим вместо фуролин,защото вие си го повръщате,просто няма смисъл.Ние бяхме същите и аз точно един ден понесох това повръщане и отидох да ни го сменят,та тя повръщаше като гейзерче.

# 642
  • МИНДЕРА
Ще питам и за този вариант,а това антибиотик ли е или пак такъв химиотерапевтик?

# 643
Ще питам и за този вариант,а това антибиотик ли е или пак такъв химиотерапевтик?
Химиотерапевтик,който е за след лечението,за заздравяване и препоръчвам пробиотик и витамини,докато приемате и антибиотика и след това химиотерапевтичното лекарство,като пробиотика аз лично го сменам,пиеме биогая, като свърши минаваме на линекс бейби,като свърши минаваме на биобаланс бейби,а витамините са ни марсианци,от които съм много доволна аз,защото колко ли скъпи продукти не съм взимала,като колактив,коластра,зелена енергия и не ни влияеха много положително и започнах да й давам марсианците и да чукам на дърво ни няма нищо.

# 644
red shoe, много съжалявам, разбирам разочарованието ти, наистина е неприятно да чуваш, че няма подобрение! Hug
Но пък и липсата на лоша новина пак е добра новина, за съжаление е така при нашите деца, поне не са се развили по-лошо нещата.
На мен не са ми изпращали тест, ще им пиша да попитам какво стана.
Мисля, че Фуролина не съществува под това си търговско наименование в българските антибиограми, а със активната си съставка - Nitrofutantoin. Винаги го има.

Имам въпрос - който е давал Калимин на детето си, само веднъж дневно ли е било или дозата е била разпределена на 3-4 дози? Защото говорих с позната фармацевтка, според нея това лекарство не бива да е еднократно - веднъж на ден, то е активно за 2-3 часа, после не действа, а Такова го предписа само веднъж дневно.
Letter, на теб как ти го бяха изписали?

Ами веднъж ми беше и на мен - сутрин след закуска по половинка... Но го спрях, тъй като започнах да имам постоянен позив за уриниране, но като се замисля, това беше след тези 2-3-4 часа, може би след като вече му е спряло действието.. обикновено, така ми ставаше вечер  newsm78 . Но след като се чухме с проф. Кънчев и му казахме, че пак ми е станало така, каза да го спрем и да отидем отново  ooooh! .. Мисля да използвам и да си направя още една консултация..

Общи условия

Активация на акаунт