Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 21

• 74 464
  • 668
  •   1
Отговори
# 615
Питам тук, защото не можах да намеря никакви мнения..
Някой ходил ли е при д-р Минова в детската урология в Пирогов?

# 616
а фуралина от кога го има в антибиограмите като не е одобрен в бг?

# 617
  • shumen
Момичета как сте?Аз вчера се похвалих че съм по-добре,но днеска бях със страшна криза и Т поддържам.По едно време си мислех даже да си събирам багажа и да потеглям към лекар и болница.Нещо ми е нервно тези дни-не ми идва и май е от туй.Сега си мисля дали да не съм хванала-нали бебеправим с мъжо.

# 618
да Ина
и аз знам че го няма фуролин в антибиограмите.
моето дете също повръщаше от него. но след първите 3-4 дни спря.
доц Анадолийска ми каза да му го давам вечер преди лягане защото повръщането е нормално.
също така ми каза да разтварям прахчетата с разтвор глюкоза, за да убие лошия вкус.
а всъшност вие момичета как давате фуролина????
и вие ли го правите на прахчета или само на бебета се изписва така?????

# 619
  • София
о,извинявай,явно аз не съм те прочела добре,но все пак разните задръжки,...по-добре ги виждат ехографисти,отколкото уролози и нефролози.
на мен д-р темелкова ми откри урологичният проблем и вече 12год.ме следи.но и ме е насочвала във вн към кого да се обърна.за задръжката бях при уролог.много надъхан и знаещ е д-р чанков.
Ина, последно д-р Чанков дали преглежда и къде, знам, че преди беше в клиники Малинов.

# 620
Някой получи ли от пробните тестове за урина? Уж ми писаха, че ще пратят, но вече седмица - нищо.

# 621
Енита,д-р чанков е във варна.предполагам го бъркаш с д-р чаначев.той каза,че е пенсионер и никъде на преглежда вече.неговите пациенти ги поема д-р пеев. Hug

# 622
  • Варна
Искам и тук да благодаря на мама Мая, която ми каза, че Доц. Буева преглежда веднъж месечно и във Варна. Записах час  Simple Smile
  bouquet

# 623
  • София
Здравейте,
За съжаление и аз се записвам в темата Sad Оказа се, че бебето има увеличени бъбречни легенчета и много разширен ляв уретрален канал. Утре ще правим цветна снимка, и ако се окаже че причината за увеличението не е рефлукс, ще правим и ЯМР. Изписаха ни Trimethoprim 50 mg/5 ml. Не съм чела темата наза, нито предишните такива, но ще съм много благодарна ако някой, който е ползвал това лекарство, сподели откъде го е закупил? Доц. Лилова каза, че се продава в Западна Европа, в България го нямало... А докато го намерим трябва а пием ЦЕК. Направо сърцето ми се къса...толкова е малък и го почваме с АБ  Tired Казаха че триметоприма не е АБ, но аз съвсем дуго прочетох в интернет...Ако можете да кажете и за някакви странични ефекти? Много объркано стана, но и аз имам толкова много въпроси ... ooooh!

# 624
Данека, иди на лекар непременно, направи си един тест, и стискаме палци всичко да е ок.

# 625
endira не се тревожи излишно. Изследванията ще покажат причината за разширението, а лекарството което са ви изписали е цел предпазване на детето от развитие на инфекция. Не се притеснявай че е малък и колко е вредно, много по добре е така, от колкото да развие инфекция, пиелонефрит и да го лекуват с доста поо тежки АБ. Това са подържащи лекарства, и дозите им са подържали.

# 626
  • shumen
Благодаря момичета.Меричери мисля утре да си направя един тест и ако трябва другата седмица да бягам на лекар.Дано всичко е ОК.Само дето малко да понастина и ме заболява бъбрека.То може да е от притеснение всичко ама не се знае.

# 627
а фуралина от кога го има в антибиограмите като не е одобрен в бг?

В Токуда го има в антибиограмите  Peace

Ние днес бяхме при Лилова. Малко се сдухах след прегледа. Тя не вижда никаква промяна от преди 6  месеца, от когато са ни последните ехографски снимки. Поне няма влошаване. Каза да продължаваме с Инфектотримета, даже малко ми се скара, защото много настоявах за спиране. Най-опасно било пак да направи пиелонефрит, не бил токсичен препарат, дозите са малки и т.н.  Rolling Eyes

endira, синът ми е със същата диагноза - двустранно разширени легенчета и разширен уретер в ляво. На профилактика с антибиотици и химиотерапевтици е от раждането си  Tired В момента е на същато лекарство, което са ви изписали. Да, няма го в България. По мои наблюдения, най-лесно се купува от Австрия, но най-вече зависи от това къде имате познати. Вие днес ли бяхте при доцентката? Ако да, значи сме се разминали буквално. Стискам палци да няма рефлукс детето!
Пускали ли сте стерилни урини?

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 23:27 от red shoe

# 628
Някой получи ли от пробните тестове за урина? Уж ми писаха, че ще пратят, но вече седмица - нищо.

На мен ми ги пратиха още на следващия ден  Peace

# 629
  • София
red shoe, много съжалявам, разбирам разочарованието ти, наистина е неприятно да чуваш, че няма подобрение! Hug
Но пък и липсата на лоша новина пак е добра новина, за съжаление е така при нашите деца, поне не са се развили по-лошо нещата.
На мен не са ми изпращали тест, ще им пиша да попитам какво стана.
Мисля, че Фуролина не съществува под това си търговско наименование в българските антибиограми, а със активната си съставка - Nitrofutantoin. Винаги го има.

Имам въпрос - който е давал Калимин на детето си, само веднъж дневно ли е било или дозата е била разпределена на 3-4 дози? Защото говорих с позната фармацевтка, според нея това лекарство не бива да е еднократно - веднъж на ден, то е активно за 2-3 часа, после не действа, а Такова го предписа само веднъж дневно.
Letter, на теб как ти го бяха изписали?

Общи условия

Активация на акаунт