Събитията в Катуница

• 214 842
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 885
Добре, джоджо, и как да стане отсяването на добрите от лошите, като става ясно, че последните не обитават нито само един етнос, нито само едно населено място, нито само една обществена прослойка?
Не съм Джоджо, но да си кажа. Простичко. Като се прилагат законите еднакво за всички. Единствената трудност виждам в срастването на престъпност и държава - като две в едно. Непреодолимо препятствие, за жалост.

.....
Въпрос ( съвсем добронамерен Peace )- твоите приятели,в циганските махали, как си изкарват хляба?
А ти с какво си изкарваш хляба, Есенна мецанке? Съвсем добронамерено питам.  Peace
С анализиране на човешко поведение. Какво значение има? Аз не живея в гето, плащам си данъците, а децата ми не просят.
Има значение за тях, пък за теб няма, така ли!?  Thinking  
Приемаш за предопределено, че щом е циганин, живее в гето и не плаща данъци като теб..., а децата му просят... И анализираш човешко поведение!? Peace Прощавай, но аз не бих ти плащала за такава дейност.  Mr. Green

# 886
Добре, джоджо, и как да стане отсяването на добрите от лошите, като става ясно, че последните не обитават нито само един етнос, нито само едно населено място, нито само една обществена прослойка?
Не съм Джоджо, но да си кажа. Простичко. Като се прилагат законите еднакво за всички. Единствената трудност виждам в срастването на престъпност и държава - като две в едно. Непреодолимо препятствие, за жалост.

Защо да не стане с мерене с един аршин за всички? А не този за финансово мощния да е по-гъвкав newsm78

Така, но вие, говорите за законови мерки, а джоджо- за протести.

Стигне ли се до нещо наистина сериозно, а не само мижави протестчета на двама вярващи си и триста сеирджии, то нещата няма да отидат на добре. Тогава всеки, които има зъб на другия ще го нарича "враг на народа", а трите изгорени къщи на въпросния Киро, ще са едно голямо нищо.
Ако съседът ви мрази, заради стара вражда и нахъса тълпата пред вашия имот? Или ви набедят, че доходите ви спечелени нечестно? Чакайте вие справедливост тогава. Пише го ясно и в новата ни история, четете за събитията след `44-та.

# 887
цитат от страницата във Фейса

"Тази сутрин няма да кажа Добро утро или Добър ден, по точно няма да казвам нищо - България е на колене , две деца си отидоха от тоя свят мир на праха им !! Сведете Глави , и си помислете добре, защо след всичкото това Безхаберие в Продължение на 22 години от страна на така наречените политици - Трябваше да се стигне до тук !!! Защо след като всеки, знае разбойниците, изродите и крадците седи и търпи, защо сега всеки пита къде е Държавата , аз ще ви кажа Държава няма , защото Държавата са преди всичко Хората и ако всеки се държи все едно нищо не е станало и чака със страх и това да отмине , скоро няма да има България ! Проблема не е Етнически Проблема е Социален"

# 888
  • където ми харесва

.....
Въпрос ( съвсем добронамерен Peace )- твоите приятели,в циганските махали, как си изкарват хляба?
А ти с какво си изкарваш хляба, Есенна мецанке? Съвсем добронамерено питам.  Peace
С анализиране на човешко поведение. Какво значение има? Аз не живея в гето, плащам си данъците, а децата ми не просят.
Има значение за тях, пък за теб няма, така ли!?  Thinking  
Приемаш за предопределено, че щом е циганин, живее в гето и не плаща данъци като теб..., а децата му просят... И анализираш човешко поведение!? Peace Прощавай, но аз не бих ти плащала за такава дейност.  Mr. Green

Не. Аз зададох елементарен въпрос и ще ти обясня защо, а ти плащай на когото решиш.
Имам близки познати, ромско семейство. Те живеят в ...не си спомням кой софийски квартал. Та, живеят в къща, която сами са си построили, работят като всеки друг гражданин, плащат си данъци. Децата им-1-2 години по-големи от мен, завършиха училище с отлични дипломи, станаха студенти. Говорила съм си с тях, и те ми обясниха, че масово, тези, които са останали да живеят в гетото се занимават с незаконна търговия, кражби, и други такива "екстри". Останалите, които са се опитали да се интегрират и да осигурят на децата си нормални домове, са се изнесли по "цивилизованите" квартали и не можеш да ги различиш от съседите им.
Тоест, не ме разбирай погрешно-не казвам, че всеки, който живее в гетото е крадец, или се занимава с незаконни дейности, докато децата му просят. Просто попитах, защото имам мнението на интегрирани роми по този въпрос и ми стана интересно... Peace

# 889
Питате,ще ви отговоря- с Работа.С много работа.
Едни са ми колеги и се занимават с търговия,други правят закуски и стават в 4 часа,други се борят с земята- земеделие.
И част от тези хора са и работодатели.
Но тези хора живеят там където са решили.
И ако някой им посегне само защото са цигани, аз лично ще застана на пътя му.
И Сливен си има своите Рашкови,дори един изпотрепа хора по улиците,но той  е Българин и кво да го правим,търпим.

# 890
но той  е Българин и кво да го правим,търпим.

ooooh! ooooh! Еми, търпете, като ви е толкова акъла...
Овчо поведение.
Някой назад каза, че хората родени 40-60 години са научени да търпят и да свеждат глава.
Жалко, за което.

# 891

Овчо поведение.
Някой назад каза, че хората родени 40-60 години са научени да търпят и да свеждат глава.
Жалко, за което.
Ти пък.Какво да го правим-да го обесим на паметника на Хаджи Димитър.
Знаеш ли колко хора се облизват около него.
Знаеш ли колко са успели да уредят дребните си душички на топло.
На всеки който му е писнало,вече не живее в Сливен.
Пък аз още съм тук Embarassedи чакам...какво ли newsm78

# 892
  • където ми харесва

Овчо поведение.
Жалко, за което.
Ти пък.Какво да го правим-да го обесим на паметника на Хаджи Димитър.
Знаеш ли колко хора се облизват около него.
Знаеш ли колко са успели да уредят дребните си душички на топло.
На всеки който му е писнало,вече не живее в Сливен.
Ми така де.
Той и "цар" Киро вчера това каза "защо аз да се изселвам? Нали съм престъпник и им преча, те да се изселват", говорейки за цяло село...та и вие така, в Сливен Cry

# 893
# 894
Докато политиците си уреждат изборите с тяхна помощ,така ще е .
Ще крадат,ще убиват,ще живеят на наш гръб....и ще ни се присмиват .
Това е положението.

Не знам как в другите държави не се и чува за циганите и маймунщините им....явно само ние тук "не можем" да се справим с тях.

# 895
Мецанке, така ми прозвуча въпросът ти.  Peace Дразнещо е непрекъснато да се залита в тая плоскост - цигани срещу българи. Проблемът е престъпност и държавници на всякакви позиции срещу гражданите. Да отбележа, че всеки ден минавам покрай съда. Всеки ден там е пълно с цигани, бедни, опърпани, а престъпността далеч не е само циганска и не на дребно.
Джоджо, те изборите наближават.

Та, тези графики, Arayа , хич не са верни. Щото истинската, ненаказаната престъпност в тях я няма. Отсъства от всякакви статистики, но присъства в битието ни, ката ден при това. И тя оставя  у редовия гражданин усещането за безпомощност...

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 11:19 от luna

# 896
До 5 ч. тази нощ е имало око 800 души пред НДК, които са били разгонени от жандармерията- някой има ли представа дали това е вярно?

# 897
  • където ми харесва
Мецанке, така ми прозвуча въпросът ти.  Peace Дразнещо е непрекъснато да се залита в тая плоскост - цигани срещу българи. Проблемът е престъпност и държавници на всякакви позиции срещу гражданите. Да отбележа, че всеки ден минавам покрай съда. Всеки ден там е пълно с цигани, бедни, опърпани, а престъпността далеч не е само циганска и не на дребно.

Ами аз за това обясних....може малко грубо да е прозвучал въпроса ми, но не това съм целяла. Нито залитането в тая плоскост.
Наясно съм, че всичко идва предимно от беззаконие и факта, че реално в България цари пълна анархия за едни, докато за други си е чист тоталитаризъм (все още)...
И за това се дразня, че се търпи...не се надига глава, докато не стане някое безумие като това...

# 898
  • out of space

Та, тези графики, Arayа , хич не са верни. Щото истинската, ненаказаната престъпност в тях я няма. Отсъства от всякакви статистики, но присъства в битието ни, ката ден при това. И тя оставя  у редовия гражданин усещането за безпомощност...
Прочети пак, болднато е- статистиката е за РАЗКРИТИТЕ престъпления.

# 899

Прочети пак, болднато е- статистиката е за РАЗКРИТИТЕ престъпления.
Нали това казвам и аз.
Ако "разкрият" и "неразкритите", какво значение има кой какъв е, ако си получи заслуженото!?  И ако се знае, че тежката ръка на законът удря еднакво и мургави, и по-бели, и нямащи, и имащи....
Пък да не говорим за тия, дето и престъпления не ги водят, че не ги и разследват. А такива има. Малък пример - оня прокурор, дето на въпроса на журналист - Защо не се е самосезирала прокуратурата за имотите на Кирил Рашков, пита на свой ред - Що не са го сезирали.... Явно не виждат...

П.П. Какво се случи с ония незаконни палати, заснемани от птичи поглед покрай язовирите? Нещо да се случи?

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 11:38 от luna

Общи условия

Активация на акаунт