Събитията в Катуница

• 215 458
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 4 020
Хич не ме интересуват медиите, какви ги "каканижат".
Интересува ме, нещо ще се промени ли в България след протестите?
Някой чу ли народът в действителност?

Защото ако знаете какво е фишек, на мене цялата тази работа ми изглежда точно такава.

пп Ами народът си е по къщите и гледа учудено от кафенетата.
     Тогава спирам да се ядосвам, че отново ще ни управляват същите олигофрени, след като явно си ги харесваме.
     Написах по-назад - Честито да си ни новите /стари/ победители, които ще продължават да ни управляват.

пп Илиана, а тези, които бяха на улицата какви са, не са ли народа?

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 18:43 от inna-bubulina

# 4 021

Някой чу ли народът в действителност"

Защото ако знаете какво е фишек, на мене цялата тази работа ми изглежда точно такава.

И аз това се питам, защото управляващите мълчат като комунисти.

Кьорфишек.  Grinning

# 4 022

10 c's защо беше пропилян шанса ,защото както казах народа няма претенции за нищо .Ако имаше наистина нямаше само да мърмори на маса или по форуми ,а щеше да ги заяви категорично .

Аз това дори да ти го обясня защо, едва ли ще ми повярваш, защото не пиша от София ( е, по принцип ). Но съвсем накратко се заявява нещо категорично, когато е категорично изкристализирало като проблем в масовата глава , наречена 'гражданско общество'.

Аз с най-голям кеф бих се присъединила към протести оглавени от сборна формация политически сили в момента ( които обаяе НЕ СЕ появяват) , против корупцията, безконтролието и престъпността.  Още си пазя разни приспособления за вдигане на шум  и знаменца, имам огромен опит в протестите,  така че ще се впиша чудесно сред сънародниците, които са на моя акъл по тези въпроси. Ако имам някого до себе си, който зее "Циганите на сапун" или ме плаши с вида си, трудно ще вървим един до друг!

# 4 023
Хич не ме интересуват медиите, какви ги "каканижат".
Интересува ме, нещо ще се промени ли в България след протестите?
Някой чу ли народът в действителност"

Ето го поредното филосфстване ,няма смисъл да се протестира, винаги има някаква конспирация и "умните" не желаят да стават част от плана на някой.

Нищо няма да се промени след протестите .А медиите е много важно какво каканижат .
Тъй като гледам ББ провежда супер ченгесарска акция по объркване, цензуриране и медийно затъмнение .Браво.
10 c's сборна формация от политически сили ,не се шегувай де разцепването е на мода отдавна при нас .И аха да се обединят, пак наново нещо все не са се разбрали .
А и голяма част от хората меко казано не обичат политиците .

П.П.inna-bubulina единственото ,което ще се промени е че ГЕРБ ще спечелят с по-малко .

# 4 024
Докато възприемаме всеки опит за протест като кьорфишек, той ще е такъв и тогава вече няма никаква надежда...

# 4 025
Я, че пп-то ми изчезна нагоре...

Хората, които бяха на улицита днес, не са ли народа?[/b]

Техният глас чу ли се?

Стига с тези приказки за философстването.

# 4 026

Ами те отговярят с 'пътища", вие не чухте ли премиера?
За тях този протест е сбирщайн от нарушители на реда , агитки.

# 4 027
Така, и аз бях днес на протеста. Честно казано съм малко объркана.....какви 2000 души, много повече бяхме  Rolling Eyes
Естествено, на края на шествието, пак пред НДК, останаха доста малко, но по време на самото шествие по улиците имаше супер много хора. Аз бях отпред тъй като се присъединихме малко след като бяха тръгнали другите от НДК. Имаше тук там някой възрастен, но повечето си бяха млади момчета и момичета. Нямаше никакви проблеми. Защо по медиите не пишат, че хората пееха химна на България, "Българи юнаци ", "Присъединете съм кам НАС, протеста е за ВАС" и др. Ама , не, по-важно е, че имаше скандирания "Бойко пе*****т", и нещо за Ушев и жена му  Laughing

Хората по улиците ни гледаха все едно сме някакви извънземни, на призивите да се присъединят към нас оставаха равнодушни (овчедушни). Много жалко. А, хората излезли на разходка бяха наистина много.

Полицията - малеее, не съм виждала такова чудо. Все едно не охраняваха протест на хора въоръжени с знамена, а на престъпници. Имаше едни дето приличаха на роботи, толкова бяха "опаковани".

И, така. Със смесени чувства съм. Но се радвам, че бях там, заедно с толкова много млади хора, които мога с ръка на сърце да нарека истински Българи  Wink  Heart Eyes

Утре съм  в Пловдив. И там няма да се изложим, сигурна съм  Heart Eyes

ПП. Сега го чувам това, че ще има протест в 19ч. Значи гадните манипулатори си свършиха работата #Cussing out

inna-bubulina,  ..... отчайвам се като слушам хора, като теб.

# 4 028

ДА, правяТ "тунели за мечки и вълци, и проходи за костенурки"

muuu, кое те отчайва, това, че съм възмутена от седящите в кафенета, които са гледали протестиращите като "извънземни" или от това, че нашата "Бела Врана" министър-председателят ни копае "първи копки" и хич не му дреме, че народът вече му е стигнал ножа до кокала? От това ли се отчайваш?

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 19:02 от inna-bubulina

# 4 029

ДА, правя "тунели за мечки и вълци, и проходи за костенурки"

muuu, кое те отчайва, това, че съм възмутена от седящите в кафенета, които са гледали протестиращите като "извъземни" или от това, че нашата "Бела Врана" министър-председателят ни копае "първи копки" и хич не му дреме, че народът вече му е стигнал ножа до кокала? От това ли се отчайваш?

Ами, от това, че смяташ, че протестите нищо няма да променят и, че са безмислени.
Нещо такова прочетох. Признавам, че не съм изчела всичко, което сте изписали днес.
Извинявам се,  ако нещо бъркам или не съм те разбрала правилно.

# 4 030

Именно. Отношението им към събитията през последните дни е повече от пренебрежително. Задържали виновните за убийството, задържали вандалите и вече е решен проблема.

Мащабна проверка на незаконно забогателите, засилено полицейско присъствие в малките населени места, мерки за етнически мир - това прочетоха  в новините. Върви репортаж по нова ....

# 4 031
Драмата, ако позволите страничен поглед е следната и затова не се присъединяват хора.

В момента, няколко дни след случката нормалния гражданин премисля нещата по нормален начин и се опитва да формулира смислено искане пред точните хора ( правителството). Сетиха се, че проблема не са 'мангалите'.  Обаче никой не застава зад тях, политическа сила, формация, която да формулира ( това и в др. тема го писах) смислени послания на тема корупция, престъпност, контрол. И да пренесе всичко това в парламента, като искания и въпроси към правителството. Като се замисля то май и няма такава сила ( група), която да може да пребори Герб в момента, защото както каза Илиана, хората са байгън от политически сили и по-важно не смятат, че политическа сила и власт могат да решат тези проблеми!!!

Правителството стои и гледа на случая, като безредици и хаос на  екстремисти , който ще утихне до изборите. Той си го и каза ( ББ), ще минат изборите, ще се забрави.

Ей това е казуса, според мен. Фалстарт се получи и това според мен беше напълно умишлено - хората от Катуница нямаха идея да се справят с циганите по принцип, а със своя себеовластил се паша.

Сега само огромна хомогенна група ( студенти, учители,  например) , подкрепена от политическа сила може да обърне играта и да привика хората, както стана 97ма.
Ей това ако се появи, вече ще е оптимистично.

# 4 032
Преди 5 мин. в улицата зад Общината /гр.Варна/ се разнесе яко от едно МПС
песента "Вставай Страна Огромная"! Търсейки песента в нета попаднах
на този клип :

"Вставайте люди Русские против упырей, сами они не уйдут!!!"

# 4 033
Това е снимката, за която говорих, дано успея да я кача. Баба циганка, покрай, която минаха всички накрая. Никой не я обиди, не я нарече циганка, за какви призиви Цигани на сапун, въобше говорите ooooh!.
http://flambe.snimka.bg/other/protest.624418.25185144
и ако това не ви убеди, не знам....

10 c's, забрави политически сили - в тия л....а са всички, затова се изсулват по терлици вкупом.
Студентите в Пловдив излизат..

ПП . Йорго фучал в Катуница с 120км/ч, при сигнал в полицията отговори, че е свободен гражданин и нищо не могат да направят. Буквата на закона е спазена, всичко е супер...

# 4 034
Тук пишем една шепа хора, а потребителите на форума са над сто и седемдесет хиляди! Два пъти погледнах, защото не можех да повярвам. За мен неуспехът на протестите тази седмица е знак за примирение, страх и незаинтересованост. Няма гражданско общество; блещукат само „агитки, рокери, цигани и политици” (умишлено в кавички). И чак ме е яд на мен си, че толкова се вълнувам, защото не съм стъпвала в БГ от много време.

Но най-много ме е яд на това, че информацията в чуждите медии е лъжа и никой от политиците не си и мърда пръста, да даде на чужденците адекватна извадка на събитията. Официалната версия не е, че цигански престъпник се е качил на главите на цялото село и наред с неплатените сметки, данъци и прочие на съвестта му тежи и убийство, а че по повод ПТП българите вдигат протести срещу циганите.

Но как ББ ще признае, че корупция и организирана престъпност смърдят от главата до петите на държавния апарат; много по-добре е да оплюят протестиращите. И по-страхливите му припяват като папагали или търся обяснения от рода на „ми, никой не ни организира”, „ма, аз не искам да вървя до Расате”, „ма, исканията не са така, а иначе”. Всеки да си сърба тогава мълчаливо попарата. Българино, разбери: няма кой да дойде и да те поведе за ръката като първокласник!

ПП

И този ББ да не се хвали толкова с магистралите, не ги плаща той, а ЕС. Но и тук не прупуснаха нашенци да откраднат и да се прочуят!

Общи условия

Активация на акаунт