Събитията в Катуница

• 215 470
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 4 035
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150305649186975&set … =1&permPage=1

...."само 2000 души"

И още нещо, за бТВ  (извинявам се ако е пускано)
http://news.plovdiv24.bg/291822.html     Лъжат ли умишлено bTV и Бенатова за репортажите от Катуница?

# 4 036
Тук пишем една шепа хора, а потребителите на форума са над сто и седемдесет хиляди! Два пъти погледнах, защото не можех да повярвам. За мен неуспехът на протестите тази седмица е знак за примирение, страх и незаинтересованост.

... много по-добре е да оплюят протестиращите. И по-страхливите му припяват като папагали или търся обяснения от рода на „ми, никой не ни организира”, „ма, аз не искам да вървя до Расате”, „ма, исканията не са така, а иначе”. Всеки да си сърба тогава мълчаливо попарата. Българино, разбери: няма кой да дойде и да те поведе за ръката като първокласник!

Палада, благодаря ти, че го каза вместо мен!    bouquet

# 4 037
Палада, там където живееш, можеш ли да протестираш /масово ми е мисълта/ без да обявиш за какво ще протестираш предварително?

# 4 038
  • София
Само Агенция Фокус информацията варираше така- няколко стотин души /т.е. под 500/ това в първата им информация към 15.00. След час писаха "около 500" и на финала уточняваха, че според представител на БНС са били близо 2000. Сега, предпоследно са 3000.

Да видим във Варна колко ще ги изкарат Над сто младежи са се събрали при катедралата във Варна, вероятно за поредния протест в подкрепа на жителите на Катуница
01 октомври 2011 | 19:36 | Агенция "Фокус"
http://www.focus-news.net/?id=n1572223

Информацията в тези агнеции е най- важна, защото в новинарските редакиции работят главно копи- пейстъри и копират тектовете от БТА и Фокус почти едно към едно. Ако се заслушате много често ще видите, че всички телевизи са с един и същ текст на репортажите от дадено събитие.

ПП Лично аз видях повече от 2000 души, но не мога да преценя точно колко са били. Със сигурност бяха по- малко от тези в понеделник, но пък и от съвсем друг вид повечето. От друга страна в понеделник аз ги броих на око около 5000 души, а в официалните информации твърдяха, че са били 500, та вече съм объркана.

# 4 039
Хората се отвратиха от едноседмичните лозунги  за сапун и убийства на циганите.
Ако още в началото някой си беше дал сметка и беше изразил цивилизовано недолоството си - с ясни искания към тая тъпа държава по отношение на малцинствата, а не срещу самите малцинства, ДНЕС щяха да излезнот много хора, много!
Жалко, че никой не си даде сметка, а оставихме някакви тийинове, който нямат и идея за какво скандират, да кажат на държавата да вземе да се стегне! Аз бих излезнала да протестирам срещу безхаберието на държвата, а не да викам и да бъда употребена срещу хората, които са ПРОДУКТ на тая мила държавица и нашите мили дебеловрати и шкембести политици! #Cussing out
Много жалко, много!

# 4 040
Въпрос към протестиралите днес: Доволни ли се от резултатите на консултативния съвет на Президента. На мен мерките ми звучат много смислено.  Ще продължите ли протеста си?

# 4 041
Хубаво де, Агенциите кого лъжат с бройката на участващите в протестите?
Да не би да живеем още във времето, в което нямаше Интернет?
Нас ли лъжат /това няма как да стане/, замазват очите на някого ли?
Ееее, аманннннн  ooooh!

# 4 042
Бoяна, доста народ чете в нета. Не съм правила опити, но се обзалагам, че ако напишеш "Катуница" и тая тема ще излезе на първа страница в гугъла. Нищо не остава скрито, покрито и замито. С всичката информация сбрана само тук, човек вижда кристално ясно картинката. И резилът остава за "журналистите" барабар с политиците. Що се отнася до коментираната масовост на протеста и оттам неговото официализиране като граждански. Ами баш граждански си е, точно защото не са намесени ни лидери, ни партийки и лични интереси, ни стройна организация. Трудно е, при всичките опити да се прекъсне всякаква комуникация на недоволните и да се вмени едва ли не фашистки облик на протестиращите, да се съберат повече хора.
А като вземем предвид и истинската причина за недоволството, как смятате, ненормално ли е хората да са наплашени!?

# 4 043
  • София
Бoяна, доста народ чете в нета.
Четат, ако темата ги интересува, а ако не гледат новините. Вчера Рокси даде най- точен пример колко се интересуват хората в действителност. И никой не рови по всички теми, а общият фон се задава от Тв или вестници, новинарски сайтове.
Да не давам примери по колко теми официалната информация е съшита с бели конци, но никой няма да седне да се рови. И логично, това е работа на журналистите или поне би трябвало да бъде.

Въпрос към протестиралите днес: Доволни ли се от резултатите на консултативния съвет на Президента. На мен мерките ми звучат много смислено.  Ще продължите ли протеста си?
Не съм протестирала, но не съм доволна. Отдавна чувствам, че идва новият 9-ти септември и от заседанието днес се вижда, че натам вървят нещата. Как ще ловят незаконно забогателите и защо не са ги ловили до днес? Хеликоптери ли ще има пак или някаква друга глупост?
Или ще са само празни приказки или ще си поразчистят сметките с онези богати, които не им се връзват в картинката.
За останалите точки да не говорим.

# 4 044
По бнт казаха че от пилоните са тръгнали към 500 човека, станали са към 2000, от присъединили се по пътя. Дали са 3000 няма кой знае какво значение, т.е точния брой, разликата не е с десетки хиляди, за да е фактор за манипулация.

ББ обаче продължава да говори магистрали,детски  градини, 'градиме България' и каза, ако искате да върнете България там, откъдето ГЕРб са я взели да продължавате с протестите  Shocked

# 4 045
inna-bubulina,
Кой на кого го обявява?! Не съм регистрирала протести, не знам каква е практиката. Участвала съм обаче в няколко; в последния ставаше въпрос за потъпкване на човешките права в Израел и Газа. Никой не ме е молил или агитирал. Сама съм отишла, с още няколко заинтересовани. Като съм възмутена от нещо и имам възможност да подкрепя идея, която ми допада, излизам. Да не мислиш, че някой е застанал там да ни пита поотделно какъв точно ни е проблемът?! Отиваш, ориентираш се и заставаш до най-приятната „агитка”. Като има „лумпени”, се махаш. Но никой не може да отсее „на входа” простаците и интелигенцията. Защото дори и простакът има право на протест.

Обаче знаеш ли къде е разликата, че там, където ножът е опрял до кокала, никой не се пита кои са простаците, кои са умниците. Точно това е хубавото на такива събития. Но България не е стиганала тази точка. Гърците обаче сигурно могат да разкажат повече.

# 4 046
  • София
По бнт казаха че от пилоните са тръгнали към 500 човека, станали са към 2000, от присъединили се по пътя. Дали са 3000 няма кой знае какво значение, т.е точния брой, разликата не е с десетки хиляди, за да е фактор за манипулация.
Манипулация е, защото аз не ги видях пред НС, а на тръгване от НДК, в самото начало на шествието. Не виждях и някой да се присъединява, напротив.
А и тези информации с малкото протестиращи вървяха и след края на шествието. Сега се обърнаха нещата след доклада на МВР, но важното е, че централните ТВ новини отдавна са готови и излъчени.

# 4 047
ББ обаче продължава да говори магистрали,детски  градини, 'градиме България' и каза, ако искате да върнете България там, откъдето ГЕРб са я взели да продължавате с протестите  Shocked

Aз лично ако можех, веднага бих я върнала. Двойно по голям резерв срещу един спорен лееекичко подобрен международен имидж, при това допреди Катуница, ми се вижда много добра сделка.
Но не и в подобни протести, не са моят начин.

В Тhe Economist също има статия за случващото се, там пък не знам защо са ни писали като усещащи тежко кризата в Гърция, на нея се падала най голяма част от износа ни. Може и да е вярно де, но се съмнявам.

# 4 048
Въпрос към протестиралите днес: Доволни ли се от резултатите на консултативния съвет на Президента. На мен мерките ми звучат много смислено.  Ще продължите ли протеста си?

Прах в очите.
Надявам се протестите да продължат.

Може ли линк към този доклад на МВР?

# 4 049
муу, добре, ти кой очакваш да реши въпросите, за които се протестира?
Защо мислиш, че е прах в очите?
питам, не се заяждам

Общи условия

Активация на акаунт