Събитията в Катуница

• 215 456
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 4 110
Peace да, това са правата и задълженията на всеки ..... но когато след сигнализирането и искания отчет няма ответна реакция...... какво следва ?
Когато за да започнеш , да бъдеш на работа / особено в малките градове и селища  / трябва да имаш познат от власта , да си човек на еди кой си и т.н.  ..... какво трябва да направиш?......
Цитат

ами продължавам все по-нагоре по веригата, препращам кореспонденцията или липсата и, обосновавам се и досега един път не се е случило, да не получа в крайна сметка адекватен отговор, срок за решаване на проблема, извинение.

за пример мога да дам НАП, НОИ, Центъра за градска мобилност, Столичен инспекторат, топлофикация и т.н. ама и аз съм си хапче, де Embarassed умея да говоря по телефона и да пиша, да накарам в крайна сметка отсрещната страна или да разбере, какво искам или да си изпусне нервите и да ме охарактеризира, нагруби или да ми затвори телефон и тогава попада в капана Sick, щото след подобно поведение не спирам, а го ескалирам към прекия ръководител (ако не ме задоволи реакцията), към неговия висшестоящ и така, докато не получа желания резултат.

важното в подобни ситуации е да си отстояваме правата, да не се палим излишно (емоциите са вредни), да не ги приемаме лично и тогава се получава сравнително лесно и по-ефективно Peace

# 4 111
http://play.novatv.bg/play/255160/?autostart=true

ТВ 7 - дано има записи, та да видят всички, които ни обвиняват в расизъм, да видят какво говори ромския лидер...
Извинете, но това мнение е квинтесенцията на протестите ви.
Един човек с що годе нормална ценностна система и поведение би трябвало да е наясно, че оправданието 'и другите правят така' не е нормално, и не оправдава нищо.
Естествено, че има расизъм и сегрегация и от другата страна. Естествено, че ще се дразнят, мразят и озлобяват срещу българите. Процесът е двустранен, а въпросът за кокошката и яйцето няма да бъде зададен, надявам се.
Не знам кога обществото ни ще излезе от периода с пясъчника, бутането на кофичките, бий, за дане те бият и т.н.

202uu

подкрепям напълно, малко като в детската градина "ама, другарко, иванчо първо започна, не съм аз виновен" Sick

# 4 112
Бях тръгнала да пиша, но се отказах, защото всичко, което мислех, е написано тука

ТВ 7 - дано има записи, та да видят всички, които ни обвиняват в расизъм, да видят какво говори ромския лидер...
Един човек с що годе нормална ценностна система и поведение би трябвало да е наясно, че оправданието 'и другите правят така' не е нормално, и не оправдава нищо.
Естествено, че има расизъм и сегрегация и от другата страна. Естествено, че ще се дразнят, мразят и озлобяват срещу 'българите'. Процесът е двустранен, а въпросът за кокошката и яйцето няма да бъде зададен, надявам се.
Не знам кога обществото ни ще излезе от периода с пясъчника, бутането на кофичките, бий, за дане те бият и т.н.

202uu

# 4 113
  • София-Лагера
Катуница. Местната управа на село Катуница ще се срещне с районния прокурор на Асеновград Калоян Димитров в 14.00 часа, съобщи общинският съветник Димитър Златков, предаде репортер на радио “Фокус” - Пловдив.
Срещата е във връзка с това, че внуците на Кирил Рашков се разхождат в селото безнаказано и дразнят хората. Освен това - са в основата на конфликта, избухнал на 23-ти септември, заради който имаше размирици в селото.
Цветана ТОНЧЕВА

Koлко нагъл трябва да си?
Защо не са прибрани?
Вчера имаше хора от Катуница,на протеста в София.
Казаха ,че много ги е страх за живота им.
Единствена обективна ТВ за момента е ТВ7.
Днес сутринта един младеж беше при Люба Кулезич.
Искам да ви кажа ,че това което каза той е истина ,ние сме не на дъното на блатото ,а не знам къде.Става въпрос за ''Наглите''
Изреди всички имена на политици и прокурори замесени в убийства,проституция и т.н.
Той е бивш служител на НСО.
Дано оцелее момчето,след днешния разговор.

# 4 114
  • София-Лагера
http://tv7.bg/broadcasts/253152.htmlEто го интервюто,и както вика мъжо ""И ти си тръгнала да ми протестираш''

# 4 115
Няма сила, която да спре държавата, ако иска да направи нещо - да спре циганските безчинства спрямо българското население, кражби, убийства и т.н. Но тя не иска. Те ще продължат да убиват и малтретират българи, а управляващите ще пазят циганите заради купените им гласове. Тежко и горко на тая държава. Заради борбата за тая пуста власт ще си затрием държавата. Трагедията е пълна...

# 4 116
Peace да, това са правата и задълженията на всеки ..... но когато след сигнализирането и искания отчет няма ответна реакция...... какво следва ?
Когато за да започнеш , да бъдеш на работа / особено в малките градове и селища  / трябва да имаш познат от власта , да си човек на еди кой си и т.н.  ..... какво трябва да направиш?......

ами продължавам все по-нагоре по веригата, препращам кореспонденцията или липсата и, обосновавам се и досега един път не се е случило, да не получа в крайна сметка адекватен отговор, срок за решаване на проблема, извинение.

за пример мога да дам НАП, НОИ, Центъра за градска мобилност, Столичен инспекторат, топлофикация и т.н. ама и аз съм си хапче, де Embarassed умея да говоря по телефона и да пиша, да накарам в крайна сметка отсрещната страна или да разбере, какво искам или да си изпусне нервите и да ме охарактеризира, нагруби или да ми затвори телефон и тогава попада в капана Sick, щото след подобно поведение не спирам, а го ескалирам към прекия ръководител (ако не ме задоволи реакцията), към неговия висшестоящ и така, докато не получа желания резултат.

важното в подобни ситуации е да си отстояваме правата, да не се палим излишно (емоциите са вредни), да не ги приемаме лично и тогава се получава сравнително лесно и по-ефективно Peace

Да трябва да си отстояваме правата , но .... в повечето случаи стигаш до .... никъде .... действащата система в момента е такава. Peace
Истината за обикновените хора е една - има две Българии , но не разделена на етноси , а България за богатите и България за бедните .....двойни стандарти и прилагане на  закони , без справедливост.
Протестите  са израз на гражданския гняв на хората и трябва да се уважава.
Преди да се лепне етикетът „лумпени“, трябва да се видят всички факти. ..... Това са хора, които протестират.Протестират не само българи , а и цигани http://www.blitz.bg/news/article/119384 .

Случая с Катуница ,въпреки че се стигна " най-горе по- веригата ", аз не чух някой да пое политическа отговорност.Във всички държави, в които има ред и справедливост, най-напред, без изобщо да се колебаят, хората, които носят политическа отговорност , които са натоварени да носят политическа отговорност, си подават оставките. Peace

# 4 117

Естествено, че има расизъм и сегрегация и от другата страна. Естествено, че ще се дразнят, мразят и озлобяват срещу 'българите'. Процесът е двустранен, а въпросът за кокошката и яйцето няма да бъде зададен, надявам се.

Анджък де, нали това повтарям сто пъти по различен начин, но е по-лесно да се сложат етикети, да се вземе страна и да НЕ се търси магастрилата за излизане от ситуацията...
Ще го кажа за последн път, защото вече се уморих..
Етническо напрежение между българи и цигани има, особено в малките населени места. Още е латентно, още изпускането на пара от тенджерата под налягане може да се контролира и в по-голяма част от обществотото ни няма ксенофобия.
Сега е момента да си зададем един въпрос и да търсим отговорите. Аз лично съм доволна, че го чух от един политик вчера и днес - Костов. А въпроса  е много ясен и прост - Правилен ли е българския етнически модел и ако не е, какво трябва да направим, за да го променим.
Лошото е, че в цялата какафония от викове, лепване на етикети и пр. и всеобщото мнение "всички са маскари", липсата на интелектуалци и обществени фигури с гражданска позиция,никой няма да му обърне внимание, споровете, репликите и дупликите ще се плъзгат по периферията.
Оттова обаче нито напрежението, нито расизма, нито ксенофобията, нито желанието за саморазправа ще изчезнат, напротив ще ескалират и тогава вече никой няма да може да върне духа в бутилката отново.

Това е, по аргументирано не мога да го кажа...

# 4 118
dachita, ей това пораженческо мислене на мен лично не ми изнася Naughty за себе си съм видяла ефект от действията, както и от начина на изразяване на позиция и продължавам Peace

няма, кой да чуе протестиращите най-горе, щото баш онези се погрижиха в началото да компрометират протестите и защото (лично мнение) ситуацията е политически създадена и режисирана.

поради това аз не ги подкрепям, не участвам и отказвам да се присъединя към тях, защото не разбрах, каква им е целта, срещу кого са насочени и от кого организирани

относно лумпени не знам, но аз съм изключително против линчуването и хулиганските прояви, а от това, което видях по тИливизора в събота (тв7, така обичаната тук тИливизия, а за мен изпълняваща политически поръчки, при това зле) събралата се тълпа в катуница хулиганстваше и искаше кръв, та онези от тях определям като хулигани, въз основа на видяното...

# 4 119
  • вятър в маслините, вятър над хребета

Карбовски е време да научи, че не е в негова полза да застава до истински мислещ журналист като Кеворк Кеворкян Tired.

И само да ви кажа, мили толерантни дами, че господин Кеворкян  също е от малцинствен етнос Wink. И е роден не къде да е, а в Сливен...

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 13:46 от joy_r

# 4 120
  • Costa Rica
Точно затова сега на изборите трябва всички да излезем и да гласуваме.
Така да им покажем, какво мислим, щом не искат да ни разберат на протестите.
Добре де, да гласувам, ама... ЗА КОГО? В цялата тиня не виждам нито един, който да заслужава гласа ми.
Лесно е да се каже "Излезте да гласувате." За кого, бе, Боже? ooooh!

# 4 121
petita, знаеш ли като четох последния ти постинг (абсолютна съм съгласна с теб) се сетих, за един случай от Пловдив, с Аджисан махала беше май...
След сумати оплаквания от гражданите наоколо, общината преди години беше решила да забрани свадбите наоткрито. Сега няма да обяснявам какви тридневни маанета, шум и тормоз за живушите наоколо е...Та тогава наскачаха сума ти НПО, ромски лидери, протести, това им било култура и бит, не можело, голяма пушилка се вдигна и...общината отстъпи. Не ги забрани. Даже една съфорумка писа, че много й харесва появата на хуиганите и жандармерията...от години за първи път няма празненства и ще спят нормално...
Още един пример - като изключиха тока на Столипиновоза неплащане. Скочиха с демострации, седяха пред енергото, пътечка направиха политици...Тока им го вкюлчиха естествено, те пак не го плащат и надявам се никой не се заблуждава къде се начисляват тези сметки...
Е как ще убедиш с думи за толерантността и будната гражданска позиция, живеещите там, че циганите нямат повече права и да не са ксенофоби?

ПП. аз гледах доколкото мога предаванията по всички телевизии, вече го и казах - БНТ за мен е най-обективна. А в Панорама бяха казани нещата в прав текст, много точно и отговорно за всички участващи в този конфликт..

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 13:59 от flambe

# 4 122
http://www.on-parliament.com/media/2011/10/01/убийство-във-facebook/

от Миролюба Бенатова

# 4 123
Е как ще обедиш с думи за толерантността и будната гражданска позиция, живеещите там, че циганите нямат повече права и да не са ксенофоби?

flambe, аз убеждавам чрез личния пример и разговор с интелигентни според мен събеседници, дори нямам против да бъда убедена в обратната позиция, обаче аргументирано, без провокации и насмешка и криворазбрано превъзходство Peace по тази причина и дискутирах не тук, в друг форум, където се познаваме задочно с повечето и им знам позициите по различни въпроси.

ако живеещите там не са прозрели, че не циганите, а общината им е проблемът и протестът не трябва да е срещу онези дето ядат прословутата баница, а срещу даващите им я, аз освен да го посоча, друго не мога да направя.

признавам си, че ако можех да не плащам данъци, ток и т.н. не знам, дали щях да ги плащам. ако се появи някой и ми каже, че не е необходимо да плащам за потребената от мен вода например, щото той ще го уреди, се съмнявам да се дърпам много Embarassed

# 4 124
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ама, Пети, как пък общината ще е проблема- опитали са се, при което подкрепената от безбройните си организации сган, въоръжена с постоянната заплаха, че ще съди държавата, надига вой до небесата, и общината отстъпва. Това е терор срещу българите, ама понеже уж не сме малцинство (уж) и никой нищо не може да направи.

Общи условия

Активация на акаунт