Събитията в Катуница

• 215 450
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 4 140
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хич не ми излизай с Чехия, защото и тяхното е същото, и държавата е безпомощна.

Не те знам от колко време и за колко време си там, където си писала, но да твърдиш, че и при тях е същото  и тяхната държава е  безпомощна е абсурдно. Нищо не знаеш по въпроса.
Баш същото си е, особено в района около границата с Германия. Всъщност не е съвсем същото, техните наци са многобройни, добре организирани и в постоянен контакт с немските си съмишленици. Честичко чуваме за страховити инциденти, и редовите чехи много не се трогват. Българите сме пример за толерантност в сравнение с тях Rolling Eyes.

# 4 141
Повечето не пишат , но четат!
И не си мислете че народа е примирен- умира от глад и мизерия , .... но ги е страх ... много хора ми споделиха че ги е страх да излязат на протести , да не стане побой и т. н.  
Телевизията си свърши работата... Twisted Evil

аз съм от тези дето четат, но не пишат (не пишеха досега, де Mr. Green), не бих излязла на такъв тип протест не от страх от властта, а заради опасения от ескалация на емоциите на протестиращите. още повече, че не мога да разбера срещу какво се протестира - медиите - едно, тук се опитвате да ни убедите, че не е ксенофобски  протест, ама като че и не е без хич. снощи "манипулативните"медии показаха мирен протест, скандирания За България и после освирквания и обиди към случайни цветнокожи минувачи на Витошка (расистки уклон), след това, минавайки покрай Турското посолство - същото newsm78

Не бих крачила рамо до рамо с подобни субекти, а аз съм човек с изявена гражданска позиция - била съм и 97 година и скачах, и пях, и скандирах, и се разочаровах Cry. Сега съм намерила друг начин да изразявам мнението си - участвайки в смислени за мен инициативи, искайки отчет от администрацията за несвършена работа, плащайки си всички данъци до последния в целия им размер, не изхвърляйки боклук, където ми падне, че даже и го деля, сигнализирайки където му е мястото за проблеми  и т.н. Това е моят начин и ако се организират смислени за мен протести с ясно формулирана цел, ще съм там, но не и съзнателно провокирани и политически режисирани заради изборите.

п.с. имам молба към съфорумките, постващи ни тук призивите и програмата на протестите с главни букви - ако познавате списващите, им обърнете внимание на българската граматика и пунктуация, т.к. напр. липсата на пълен член е очебийна. не се заяждам, но когато е официален призив, не чат между приятели или тук, не мисля, че би навредило да се пише ПРОБЛЕМЪТ, ПРОТЕСТЪТ и т.н.

Именно това имах в предвид като писах че медиите си свършиха работата! Ти поне четеш и мнения във форума на очевидци, защото протеста в Катуница никога не е бил анти-цигански и ксенофобски  , както и хората които се надигнаха там никога не са били и ще станат лумпени и хулигани! И аз имах в предвид че хората не ги е страх от властта а от ескалиране на напрежението, благодарение на подбора на кадри излъчвани по ТВ !

П.п. Мъжът ми ще ходи на протеста с трите ни деца, аз за съжаление не съм добре е не мога!

# 4 142
  • София-Лагера
Спри се, бе, спри се, бе, спри се, мачкаш ми детето!”. Онзи го прекара под буса и го влачи 20 метра (мъжът се задавя от плач). Изтичах, прегърнах го: Стани, тате, стани, тате!""

А обективната Миролюба ще ни разправя ....ми то май е транспортно произшествие.

# 4 143
Именно това имах в предвид като писах че медиите си свършиха работата! Ти поне четеш и мнения във форума на очевидци, защото протеста в Катуница никога не е бил анти-цигански и ксенофобски  , както и хората които се надигнаха там никога не са били и ще станат лумпени и хулигани! И аз имах в предвид че хората не ги е страх от властта а от ескалиране на напрежението, благодарение на подбора на кадри излъчвани по ТВ !

мен не ме е страх заради излъчени по телевизията репортажи, а защото някога съм била вътре в озверяла тълпа, всеки със собствени проблеми и съм видяла, докъде може да доведе

# 4 144
Петита, ти май не знаеш много за циганските общности Mr. Green.
Как ще влезне общински служител да глобява Joy hahaha Joy, абсурдно е, те изпотрошиха патрулките дето охранянаха дл.лица при изключването на тока...Там полиция не смее да влиза, веднага се събират на тълпа и става меле..

# 4 145
От къде предават по Канал 3 в момента?

пп Извинявайте, разбарх - на живо е Спортното предаване.

И още едно ПП: Написаното за Чехия, отнася ли се за района на Карлови Вари? /питам, защото Соколов, който е в района на Карлови Вари и е на границата с Германия, сигурно отскоро става нещо такова, след като ги изселиха от Прага и те започнаха да се заселват в тези райони/.

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 15:16 от inna-bubulina

# 4 146

Ох, с тези нагласи- никаква надежда да се променят нещата. Медиите наистина си свършиха работата.  smile3511
     Писна ми от приказки за расизъм и толерантност. Проблемът не е в някой друг, а в нас, хората в тази държава. След като никой не гледа по-далече от носа си и вижда единствено проблем с расизмът...

# 4 147
  • София-Лагера
Цитат
реди час се омешах с  група протестиращи на Раковска, не можах да разбера кои са, но изглеждаха доста  добре и доста зрели. Скандиранията бяха "оставка".  Детето е прочело плакат "Цецо, върви си веднага, че ще играе тояга".
На РЗС
Сблъсъци със скандиращи "Цецо вън" пред МВР
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4167951

# 4 148
Петита, ти май не знаеш много за циганските общности Mr. Green.
Как ще влезне общински служител да глобява Joy hahaha Joy, абсурдно е, те изпотрошиха патрулките дето охранянаха дл.лица при изключването на тока...Там полиция не смее да влиза, веднага се събират на тълпа и става меле..

явно всеки, който е на различно мнение, не знае, не разбира или е заблуден, а?

ако държавата си е на мястото, такива ексцесии няма да бъдат допускани или пресичани още в зародиш. нали тук всички апелират за равни права и задължения на всички български граждани, ами спрете тогава да ги делите, за да започне от някъде промяната Naughty

няколко десетки страници по-напред ред велвет беше написал нещо за делението на тях и нас и е много права. има ли го това деление в нашите глави, имаме проблем.

нес, не е само проблемът в расизмът, още повече, че относно циганите не е расизъм, а ксенофобия... проблемът е в нагласата на голяма част от обществото и в отношението на всички нас спрямо правда/неправда, права и задължения

# 4 149
  • Пловдив
http://www.on-parliament.com/media/2011/10/01/убийство-във-facebook/

от Миролюба Бенатова

Един от коментарите във ФБ - Бенатова нарича изтриването си от ФБ убийство, а смъртта на момчето - пътен инцидент. За какво говорим?

# 4 150
   petita, трябва да се делим на добри и лоши, а не по други признаци.

Въпросът е, че хората имат малко странни представи за толерантност. Ако българин ме нападне, ще искам за него същите последствия, каквито за циганин или др. Проблемът е, че на днешно време специално на цигани им се спестяват някои неща, това ядосва хората и затова всичко изглежда като проява на расизъм.

# 4 151
Не, не ме разбра...аз винаги уважавам чуждото мнение и се опитвам да споря аргументирано. Нямам нищо против твоята позиция...
Въртим се просто в кръг без смисъл. Пак стигнахме до там-това е смисълът на протеста, да накараме държавата да си върши работата. Това искат и тия в Катуница, и в Пловдив и навсякъде където имат големи цигански общности.А, че държавата е абдикирала е факт, от користни политически цели ли, от търсене на най-малкото съпротивление..не знам..

Дали ще стане? Едва ли, но току-що чух една фраза, която много ми хареса . Бурята отминава, но идва урагана...Ще чакаме нашите нацита да станат организирани като чешките..

# 4 152
Проблемът е, че в Катуница вместо хората да скандират "Съд за Киро" , "Киро вън от Катуница", "За такива като Киро няма място в България", се скандираха други лозунги.
На това му се вика Фалстарт и би трябвало да разберете хората, които точно тези думи още им звучат в главата.
   Сега повя "вятъра на промяната" в самите протести, но семето, което беше посято в онази нощ в Катуница беше нездраво.

Права си Фламбе - "Идва Урагана". Peace

# 4 153
Не, не ме разбра...аз винаги уважавам чуждото мнение и се опитвам да споря аргументирано. Нямам нищо против твоята позиция...
Въртим се просто в кръг без смисъл. Пак стигнахме до там-това е смисълът на протеста, да накараме държавата да си върши работата. Това искат и тия в Катуница, и в Пловдив и навсякъде където имат големи цигански общности.А, че държавата е абдикирала е факт, от користни политически цели ли, от търсене на най-малкото съпротивление..не знам..

Дали ще стане? Едва ли, но току-що чух една фраза, която много ми хареса . Бурята отминава, но идва урагана...Ще чакаме нашите нацита да станат организирани като чешките..

тогава квалификации за разбиране или не май не са съвсем точно на мястото Peace

ще чакаме нашите нацита да станат организирани като чешките.. - пепел ти на уста #Crazy

за мен темата с това изречение е приключена ... успех в чакането

# 4 154
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Пети, погледни подписа на потребителката и може би ще ти се изясни подчертаното Peace.

Общи условия

Активация на акаунт