Събитията в Катуница

• 214 671
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 4 620
Като живееш в Катуница защо чак сега реши да пишеш по темата? Извинявай но според мен ти си просто ед(на)ин провокатор(ка) която е решила да оневинява зулумите на една мургава пасмина която живее на гърба на народа ни. Имат привилегии които бедните българи нямат. И защо ги коткат? Изборите които минаха в България го доказват- в един репортаж на една тв пред една от изборните секций си стоят групичка цигани и чакат. На въпроса на репортерката - "Какво чакате?" те и отговориха - "Ами да гласуваме." И това при положение че вътре в момента никой не гласува. А те си чакали цената на гласа им да се вдигне. И се юрнаха в края на изборния ден всички цигани да гласуват. Ето затова ще им дават безплатни средства за отопление и най-различни други помощи. Затова и на българина му писна и излезна да изрази своята неприязън към случващото се.
1. Това, че живея в катуница и чак сега изразявам мнението си, emokey означева само едно- умея търпеливо да изчаквам и да преценявам.
2. "решила да оневинява зулумите на една мургава пасмина която живее на гърба на народа ни. Имат привилегии които бедните българи нямат. И защо ги коткат? Изборите които минаха в България го доказват- в един репортаж на една тв пред една от изборните секций си стоят групичка цигани и чакат. На въпроса на репортерката - "Какво чакате?" те и отговориха - "Ами да гласуваме." И това при положение че вътре в момента никой не гласува. А те си чакали цената на гласа им да се вдигне. И се юрнаха в края на изборния ден всички цигани да гласуват. Ето затова ще им дават безплатни средства за отопление и най-различни други помощи. Затова и на българина му писна и излезна да изрази своята неприязън към случващото се"
Думите ти са поредното доказателство за това, че на БЪЛГАРИНА не му ПУКАШЕ за АНГЕЛ и ПАВЕЛ, а използва смъртта на двете момчета за да възропрае срещу "ПАСМИНАТА", а не за да поиска справедливо възмездие за извършеното престъпление... т.е. СМЪРТТА НА ДВЕТА МОМЧЕТА беше НАГЛО УПОТРЕБЕНА...
Опитваш се да ме опровергаеш, но сама поттвърждаваш думите ми.....
Ако Ангел беше прегазен от бъгарин нямаше дори да бъде отразен като новина, а щеше да стане само 2 реда в полицейската хрокика за изминалото денонощие!
Апропо- ние БЪЛГАРИТЕ също имаме доста "черни овце"..... но това, че са българи, а не цигани или турци, явно ги прави не черни овце, а тъмно бели......а дали е така?????

# 4 621
  • Варна

Думите ти са поредното доказателство за това, че на БЪЛГАРИНА не му ПУКАШЕ за АНГЕЛ и ПАВЕЛ, а използва смъртта на двете момчета за да възропрае срещу "ПАСМИНАТА", а не за да поиска справедливо възмездие за извършеното престъпление... т.е. СМЪРТТА НА ДВЕТА МОМЧЕТА беше НАГЛО УПОТРЕБЕНА...
Опитваш се да ме опровергаеш, но сама поттвърждаваш думите ми.....
Ако Ангел беше прегазен от бъгарин нямаше дори да бъде отразен като новина, а щеше да стане само 2 реда в полицейската хрокика за изминалото денонощие!
Апропо- ние БЪЛГАРИТЕ също имаме доста "черни овце"..... но това, че са българи, а не цигани или турци, явно ги прави не черни овце, а тъмно бели......а дали е така?????

На кой БЪЛГАРИН?
Искаш да кажеш, че целокупно сме заговорничели нагло да употребим трагедията, за да можем да си позволим  да възроптаем?  ooooh!

# 4 622
Не Хексе.... народът реагира в зависимост от това как му се представят нещата...... Аз бях тук и видях... палежите и останалите изстъпления бяха извършени не от хора от селото, а от външни... сега тези хора ги няма- намериха си отново поле за изява - футболните стадиони....

# 4 623
  • Варна
Не Хексе.... народът реагира в зависимост от това как му се представят нещата...... Аз бях тук и видях... палежите и останалите изстъпления бяха извършени не от хора от селото, а от външни... сега тези хора ги няма- намериха си отново поле за изява - футболните стадиони....

Хм, на видеото, което гледах когато се обръщаха коли, не мисля че външни хора бяха замесени. Thinking

Кое не е истина? Няма тормоз над жителите на Катуница от страна на фамилията на Рашкови ли? Кое беше грешно представено?

# 4 624
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Напротив, точно затова му пука на БЪЛГАРИНА за смъртта на двете момчета, за убийствата, кражбите и изнасилванията причинени от циганите. Насреща няма власт, няма закони за тях. На всичките тези хора които отидоха да протестират им пука за това. Във всяко едно градче и селце има по една такава фамилия като Рашковите, Зрънковите и др. тем подобни които системно тормозят хората - и това прикривано от властимащите. Имат само привилегии, и ето затова му пука на Българина.

# 4 625
Не Хексе.... народът реагира в зависимост от това как му се представят нещата......

Да ,  ....но в случая народа имаше избор Peace ... нещата бяха представени освен от официалните медии ,но и  от хора очевидци , близки на момчетата , приятели ....

На кой от гореизброените 
... не му ПУКАШЕ за АНГЕЛ и ПАВЕЛ, а използва смъртта на двете момчета за да възропрае срещу "ПАСМИНАТА", а не за да поиска справедливо възмездие за извършеното престъпление... т.е. СМЪРТТА НА ДВЕТА МОМЧЕТА беше НАГЛО УПОТРЕБЕНА...

И ако е "употребена" както намекна по-напред за каузата "кмета-тип" , защо  продължават 
Naughty  Naughty Naughty Naughty
Какви мирни протести?????
Всяка вечер без позволение от никой разни пубертетчета, които даже нямат книжка,  паркират колите (на мама и тате) напряко на улицата и си лафят, пушат и пият бира на лобното място на момчетата и се правят на велики.... и кому е нужно това!!!!!

Честно казано ,прочитам по няколко пъти постовете ти , опитвам се да разбера .....  но освен думи , думи не откривам за какво иде реч ..... бъди по-конкретна , ако искаш да бъдеш разбрана. Peace .... размиваш нещата , прескачаш от казус на казус ... и в крайна сметка се получава говоря нещо - казвам нищо. Peace

# 4 626
Фамилията на Кирил Рашков - Цар Киро, завежда граждански дела с искове за общо 1 млн. лева за повредено имущество по време на размириците в село Катуница, съобщава "Труд".

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/302360.html#ixzz1cuPOc1Px

http://news.plovdiv24.bg/302360.html

Сега да му платим за незаконните постройки!  #Crazy #Cussing out

# 4 627
Пиян шофьор уби пешеходец
07.11.2011 Пиян шофьор от сливенското село Горно Александрово уби 20-годишен пешеходец, който пресичал пътя. Инцидентът станал в събота привечер на един километър южно от карнобатското село Венец. Тогава 40-годишният водач връхлетял с колата си „Форд Транзит” върху пресичащото пътя момче. Притесненият мъж се обадил в полицията, помолил и за линейка, но вече било прекалено късно. Униформените тествали шофьора с дрегер, който отчел 1,84 промила алкохол. Мъжът е задържан, като предстои да му бъде повдигнато и обвинение.

А сега някой ще излезе ли да протестира????? Това си е чисто убийство! Но шофьора не се е казвам Ахмед.... Нима употребата на алкохол е смегчаващо обстоятелство?????
Как мислите се чувстват родителите на това момче????

А за обезщетението от страна на Рашкови- ами който пали после плаща.... Ако е хитър адвокатът му трябва да осъди полицията, че допусна това. Защото именно полицаите казаха на агидките, че разполагат с 15 минути.... Вие как си представяте, че ако полицията не искаше някой щеше да запали имотите и колите???? Ами те си бяха в пълно бойно снаражение. Жандармерията и отряди от БОП бяха там.... Това беше тяхното отмъщение за блъснатите им колеги от онези п****чета с мерцедесите- гостите на Рашков....
Това, че сградите са незаконни няма нищо общо с увреждането на имуществото!
А и по отношение на законността на всички сгради в община Садово може мнооооого да се спори! В тази община също липсва проекти за ЖП надлезите във всички населени места, изградени по проект финансиран от EU- просто ги няма.... никой не ги е виждал.... Липсват проекти и за още доста обществено значими сгради.... Но само една истинска проверка на това какво точно има и няма, и кои лица са работили през цялото време там и са били отговорни за това, и какво имат тези лица, ще даде отговор на много въпроси, както и коз в ръцете на доста хора- не визирам само Рашкови, но и много още други семейства...

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 07:01 от BG_dreamer

# 4 628
  • Варна
Успокой се BG_dreamer , за всички е ясно че ще си платим. Няма да остане Царя необезщетен. Peace

И един материал, който постнах и в други теми:

"Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част о...т стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.

И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме прават си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.

Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.

В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем."

# 4 629
Зависи...... понякога се случват и чудеса Wink

А така и така започваме да посочваме статии, ето гледната точка и анализите на DW за събитията в Катуница:
http://www.dw-world.de/DWelle_WSSearch/dynamic/globalsearch.seam

BBC: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-15140291
Le Monde: http://www.lemonde.fr/europe/article/2011/09/28/une-vague-d-emeu … 1579102_3214.html

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 11:09 от BG_dreamer

# 4 630
BG_dreamer, дай да подредим нещата. Много разхвърляно и напосоки караш. Темата е конкретна, нека не тъпчем в нея всички останали проблеми на селото, общината, държавата.
1.Това, че не пишем, не значи че не участваме  в протестите против войната по пътищата. Нека не правим черна статистика, защото отиваме в друга посока. Отвори нова тема и там ще споделя своя „опит” за червените пътеки. Да, сложих цвете на пешеходна пътека. Факт е, че българският шофьор е недисциплиниран. Няма циганин, няма българин- има убиец на пътя. Но дебати по този въпрос нека направим в нова тема.
2.Човешкият живот е безценен. Той е дар божи и не рашковците трябва да решават кой да живее и кой да умре.
3.Стига цитати на закони, алинеи, параграфи. Законът не е начин за раздаване на справедливост, а средство за решаване на спорове. Всеки защитава своята истина. Фамилия Рашкови имат една истина, пострадалите семейства- друга, държавата –трета. И аз имам истина. Кой може да ме убеди, че всички истини са  прави, щом трябва да погребваме деца? Е, писна ми да ме вкарват в разни проценти и параграфи. Не искам да съм статистика. Аз съм тук и сега, и точно като теб искам децата ми да растат не по чужбините, а в България. Да живеят в една подредена, добре устроена, правова и социална държава.
4.Относно начинът на протест: може би знаеш, че за всяко  мероприятие като протест, митинг се иска разрешение от местната власт с точно посочен начален и краен час и точно посочено място за провеждане.  Нали се сещаш, че няма кой да разреши нон-стоп протести пред съдилища, общини и арести и винаги може да пробутат песента за етническото напрежение. Държавата може да ни забрани да протестираме, но не може да ни забрани да жалим децата си.
5.Много моля, но нека не бъркаме съпричастността и моралната подкрепа, каквито бяха мирните шествия, с протест. Няма по-страшно нещо от това, освен тежката загуба, да се окажеш и САМ насред нищото, изоставен от хората и институциите. Дори и аз пророкувах, че това ще бъде поредното чудо за 3 дни. Да, ама не!
6.Днес си чела новините, предполагам- поредната наглост от страна на фамилията. Питам аз как една блокирана за достъп къща (6 от имотите в Катуница са със забранителна заповед от РДНСК) може да се обитава? И защо след като още се охраняват от жандармерията рашковите имоти, защо полицаите допускат собствениците им  да влизат вътре? Ами ако прикрият улики? Фамилията може да повдигат обвинения сега и да пускат жалби. Държавата най-вероятно ще ги погали. Искам нашите управници да кажат към кого да се обърнат и на кого да се жалват родителите на Ангел и Павел? Коли и къщи се купуват, ремонтират, връщат, но загубен човешки живот- никога. Безсилието може да се окаже мотив за много действия. Лошото е, че правораздаването в България е процес дъъъълъг и мъчителен, а убийството се случи бързо, беше предварително планирано и тутакси осъществено.
7.Рашковците не са само от и в Катуница. На всички ни  писна начинът, по който съществуват тези хора. И не, не съм съгласна те да продължават да благоденстват на наш гръб. Не може да имаш 95% инвалидност и да получаваш пенсия, при условие, че нямаш трудов стаж. Това е гавра с всички онези наистина инвадилизирани хора, които чакат в мръсния двор на ТЕЛК в Пловдив, за да получат половината от 95% и наистина имат нужда от средства, за да оцелеят. Вкъщи имам човек със 100% инвалидност. При 95% човек не може да размахва саби и да отправя заплахи, а трябва да си гледа здравето. Ако може изобщо да се оправя сам.
8.Не може да не си платил 1 лев данък на тая държава,  да не плащаш вода и ток, а да се шириш в дворци, да полагаш легнали полицаи по улиците, да слагаш патрулки с твоя собствена охра, да заплашваш  хората. Питам- ние в коя държава живеем? В България или на киро циганина в държавата. Къде са институциите, които си затваряха очите толкова години?  Имотите не са игла, да я забодеш на ревера и да не се види. Оказва се, че Рашкови са някакви фантоми и тук вече идва ред на двойния аршин в тази държава. Защо за мен, за теб, за бай Иван законът е един, а за кирилрашковците- друг. Ами ако всички започнем да не плащаме? Ако всички започнем да бием инкасаторите на ВиК, на енергото. Ако спрем да плащаме данъци и осигуровки?

# 4 631
Фамилията на Кирил Рашков - Цар Киро, завежда граждански дела с искове за общо 1 млн. лева за повредено имущество по време на размириците в село Катуница, съобщава "Труд".

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/302360.html#ixzz1cuPOc1Px

http://news.plovdiv24.bg/302360.html

Сега да му платим за незаконните постройки!  #Crazy #Cussing out
А живота на двете деца от Катуница колко струва и кой ще плати ???!!!

# 4 632
От известно време съм бясна на комшии, които скоро се нанесоха в  последните 3 етажа на новопострената кооперация в съседство с нашата къща и си изхвърлят боклука, през терасата в двора ни.
В момента, в който полетя поредната торба  с отпадъци и си разменихме реплики за морал и етика - разбрах, че това е г-жа Рашкова -  новодомци са, в центъра на Пловдив, нов апартамент тризонет .
Не зная те какви данъци плащат, но данък смет на моята къща е трицифрфрено число и няма да ставам комунален отдушник на никой, ако ще и Папата да е.
Старият джип Мерцедес, който преди 2 седмици им бе конфискуван, е заменен с 2 съвсем нови возила.
/Извинете за битовизмите/, но BG_dreamer , чак ти се чудя ти какво толкова си се загрижила за тях - те са добре, повярвай ми, много са добре даже и след не много дълго вероятно ще са още по-добре - имотно /за наша сметка обаче/! newsm78. Както виждаш - имотите и колите  не са им проблем, но живота на децата????
Толерантна съм , даже много  но темата тук е за съпричастността, общественото мнение- чисто социална позиция и какво ще се случва от тук нататък на нас и нашите деца.
Е, пък на мен не ми е все едно, а като чета, се убеждавам, че сме много, тия на които не им е безразлична смъртта на две деца/ защото Рашкови са решили, че не трябва да живеят/ - дано обаче да успеем нещо да променим!

# 4 633
meri 68, с такива хора няма управия!
И ето за това в много мои постове писах, защо не могат да се интегрират в обществото ни циганите, без значение дали живеят добре или не, ама не, не било така! Ти ще видиш за съжаление доста от примерите ми, на живо! С новите комшии!  ooooh! Whistling #Cussing out

# 4 634
Meri 68- сега остава да постнеш и адреса и те уверявам, че който търси ще намери тази информация за особено полезна Wink .....
Зная, че са си сменили возилата- вчера пак наминаха тук, но беше доста късно и хората си бяха по домовете.... иначе редовно копоят им наглежда "фабриката".... явно има нещо доста ценно в нея... интересното обаче в случая е, че визитите им винаги стават когато полицейската кола е някъде..... предполагам "случайно" Wink ....

Общи условия

Активация на акаунт