Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 69 578
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Малката лисичка, не се тревожи, знам че е ужасно детенцето да ти е болно.И моята е вдигала 40 градуса температура , и помня чувството на паника и безпомощност, което те обзема. Sad. От сърце желая да се оправи бързо и да нямате повече такива боледувания. Hug

Колкото до изварата, която ползвам за компрес не търся конкретна марка, и ако се случи да е по-редичка, течна, я прецеждам през марля, за да стане като пастет.Така по-лесно я нанасям върху памука и не се рони. Е като махнеш компреса падат парчета, но докато е на гърлото с шал няма падане.

# 301
Малката лисичка, не се тревожи, знам че е ужасно детенцето да ти е болно.И моята е вдигала 40 градуса температура , и помня чувството на паника и безпомощност, което те обзема. Sad. От сърце желая да се оправи бързо и да нямате повече такива боледувания. Hug

Колкото до изварата, която ползвам за компрес не търся конкретна марка, и ако се случи да е по-редичка, течна, я прецеждам през марля, за да стане като пастет.Така по-лесно я нанасям върху памука и не се рони. Е като махнеш компреса падат парчета, но докато е на гърлото с шал няма падане.
Благодаря много,днес ми казаха и един друг компрес пак за ангина,който става а и тук в бг мама го прочетох че също го дават - настъргани картофи,от сутринта досега (да чукна на дърво) не е вдигала Т,но не иска много да яде и гледам да не я насилвам.

# 302
  • София
И аз тази извара дето я взех е на Маджаров и сутринта отново правих на Дани компрес, но пак след около час тениската му беше мокра Rolling Eyes.  Но въпреки, че и вчера и днес стоя с него по около час, като че ли има ефект, защото сливицата доста поспадна и налепа не го виждам Grinning. Сега, обаче продължавам да се боря със сополите, че текат като река ooooh!.
Ани, пък снощи, докато спеше от нейните сополи се задави и повърна. И от вчера е доста отпаднала и гледа само да лежи Tired. Съответно и нищо не иска да яде, а кара само на чайове Confused. Сега хапна едно мини кроасанче (бях й приготвила препечена филия със сирене, но тя искаше кроасан), пък да видим къде ще му излезе края с него Thinking.
Ще ги видя утре как са и ако положенито не върви към подобрение, ще се ходи на лекар Sad.
На останалите болни дечица, бързо оздравяване Praynig.

# 303
И аз тази извара дето я взех е на Маджаров и сутринта отново правих на Дани компрес, но пак след около час тениската му беше мокра Rolling Eyes.  Но въпреки, че и вчера и днес стоя с него по около час, като че ли има ефект, защото сливицата доста поспадна и налепа не го виждам Grinning. Сега, обаче продължавам да се боря със сополите, че текат като река ooooh!.
Ани, пък снощи, докато спеше от нейните сополи се задави и повърна. И от вчера е доста отпаднала и гледа само да лежи Tired. Съответно и нищо не иска да яде, а кара само на чайове Confused. Сега хапна едно мини кроасанче (бях й приготвила препечена филия със сирене, но тя искаше кроасан), пък да видим къде ще му излезе края с него Thinking.
Ще ги видя утре как са и ако положенито не върви към подобрение, ще се ходи на лекар Sad.
На останалите болни дечица, бързо оздравяване Praynig.

Жалничките,дано бързо се оправите,да те жалните като са болни нищичко не искат да ядат,аз днес пак я излъгах половината от обяда си изяде и за следобяд- също,да не би да има някакъв вирус ... ужас направо,поне засега още нямаме Т,но нали тя надвечер и вечер се проявява,стискам палци силно да се разминем днес  Praynig

# 304
  • вече Пловдив
Стискам палци на всички болнички дечица да оздравяват бързо! Hug
И моята дъщеря от тази вечер е на антибиотик - Зинат. Толкова се зарадвах вчера, когато педиатърът каза, че оздравява. Днес обаче на обяд вдигна температура и от тази вечер ще пие антибиотика. Confused

# 305
И моята дъщеря от тази вечер е на антибиотик - Зинат. Толкова се зарадвах вчера, когато педиатърът каза, че оздравява. Днес обаче на обяд вдигна температура и от тази вечер ще пие антибиотика. Confused
Каква диагноза има ?
Бързо оздравване  newsm10

# 306
Явно има някакъв вирус, който мъчи дечицата ни Sad
За борба със сополите искам да споделя добрия ефект, който получих от Куикс, назален спрей-натурална морска вода за облекчаване на запушен нос и синуси. В комбинация с таблетките Цинабсин и Куикс оправям сополите сравнително бързо.

# 307
Записвам се да следя темичката.
След около 8 дни ходене на ясла, бяха 2 седмици вкъщи, като и двете пиха антибиотик. След 14дневно домашно лечение бяха на ясла отново 5 дни и пак болни - 2 седмици, те.е. 14 дни вкъщи.

И двата пъти: кашлица, сополи, висока (почти 40 градуса) температура.

# 308
  • вече Пловдив
Каква диагноза има ?
В началото на седмицата беше с бронхит, от който се оправяше, но в петък вдигна висока температура и включихме антибиотик.
Леко и бързо оздравяване на всички!

П.П. От днес и аз съм в кюпа на болните  Confused с температура, хрема и кашлица

# 309
Каква диагноза има ?
В началото на седмицата беше с бронхит, от който се оправяше, но в петък вдигна висока температура и включихме антибиотик.
Леко и бързо оздравяване на всички!

П.П. От днес и аз съм в кюпа на болните  Confused с температура, хрема и кашлица
Ужас,бързо оздравяване и на Вас!На нас ни казаха от яслата да я пишем два дни че е била,иначе трябвало изследвания на ново,ужас ...

# 310
До тук идилията с яслата. От вторник сме с висока Т 38-39. Първите дни не можахме да я свалим изобщо, сега вдига след обед и вечер. От вчера давам АБ, но и тази нощ имаше температура. Ще се побъркам и съм на ръба да тръгна към Токуда. Личната я прегледа във сряда и каза гнойни секрети от носа. Много се притеснявам да не е някоя вирусна пневмония и се чудя къде да я заведа на снимка в събота( за мое успокоение)

# 311
До тук идилията с яслата. От вторник сме с висока Т 38-39. Първите дни не можахме да я свалим изобщо, сега вдига след обед и вечер. От вчера давам АБ, но и тази нощ имаше температура. Ще се побъркам и съм на ръба да тръгна към Токуда. Личната я прегледа във сряда и каза гнойни секрети от носа. Много се притеснявам да не е някоя вирусна пневмония и се чудя къде да я заведа на снимка в събота( за мое успокоение)
Ужас,със свещички не спада ли ?  newsm78
Аз принципно съм против снимките освен ако не се налага наложащо,но и за успокоение би било добре,дано всичко е наред при Вас!  Hug

# 312
  • София
Здравейте  Hug.
Днес Ани е с една идея по - добре от вчера и успях да ги замъкна на лекар. На Дани му изписа някакви капки за нос, едни бонбони за смучене, че от хремата му се изсушава гърлото, докато спи и след сън кашля по малко.
Лекарката пък като видя Ани, искаше да я изпраща в болница, за да й включат система (тя наистина е доста отпаднала и цвета на лицето й е бяло жълт). Аз обаче веднага отказах по някоко причини и в крайна сметка тя й изписа глюкоза и хидратин алфа и се разбрахме да ги пие и ако положението не се подобри в понеделник да ходя да взема направление за болница Tired. Сега я тъпча с двете, но тоя хидратин въобще не иска да го пие Sad.

Dusty_wind, в Токуда със сигурност ще направят снимка, но мисля че само ако лекаря прецени, че е необходимо.
Бързо оздравяване на всички   bouquet.

# 313
  • София
Dusty_wind гной=бактерия.
Вирусната пневмония трудно се вижда и на снимка, хваща се на слушалка. С каката бяхме пред влизане в болница, но с инхалаци 3 пъти на ден, но в болница й ги правеха/беше си болничен инхалатор явно по мощен от този в къщи, който имаме/ за три дни овладяхме нещата. АБ беше Клацид максимална доза 10 дена. Доста трудно се възстанови, но беше и много малка на 2 години.
И двамата са ми с бактериален конюктивит /каката го довлече от ДГ/Очната беше категорична, че е бактериален...в понеделник ще излезе МБ. Нямат Т, но имат гнойни секрети ....Капя офтакуикс в очите и аналога им в носа, че тръгнаха и гнойни сополи, верно само сутрин, но факт. В понеделник ще разбера, дали въпросните АБ капки морят бактерията, която най-вероятно ще се изолира. Нямат Т, дори нямат и течаща хрема, не изглеждат болни но...факт, че процеса се развива...и да с офтакуикса нещата се оправиха за 2 дена буквално и очите дори не са им залепвали...но пък тръгна към носа...и ако не излекувам навреме бактерията и си капя до откат някави  Аб капки без Мб най-вероятно, ако пусна каката другата седмица на ДГ, по другата ще си е в къщи отново с течащ нос и може би вече с кашлица....защото нещата ще са се задълбочили. Сополите не са просто сополи, а са резултат от нещо...

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 21:04 от EmiR

# 314
Божичко, какви ужасии пишете.
Не че през част от тях не минах и аз миналата зима.

Dusty_wind, гнойта от нослето не се ли повлия от антибиотичните капки за локално приложение в нослето, или детето направо качи температура, заедно с хремата?
АБ би трябвало след 3-4, дори 5-тият ден да пребори гадината в нослето.
Моят син тази късна пролет имаше мораксела в носа. Гной, огромно количество му се стичаше от носа. Отиде и към ушите. Тогава пи Клацид и на 5-тият ден вече нослето беше чисто.

Желая от цялото си сърце децата ви да са здрави!

ПVПV Аз боря нещо много странно - кашля, няма хрема, но с Бейби вак издърпвам прилично количество секрет.
Купих Еуфорбиум назален спрей. Мисля, че действа чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт