Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 133
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • София
За съжаление, това е реалността.
Можех да я пусна на ДГ още на 3я ден, защото реално секретите след 1 ден капане на офтакуикс през 2 часа изчезнаха. Т.е няма червено гърло, няма Т - все симптоми за които се връща от ДГ, НО все още заразна и все още неизлекувана. След 2 дни както стана, сутрин почна да духа жълти сополи - най-вероятно ако ходеше на ДГ бих обвинила, че е лепнала нещо ново Laughing но истината е, че е неизлекувана. Затова я държа в къщи и я пускам когато е оки.
За мен е ужасия, че не се назначават МБ, че се изписват АБ безразборно...оправданието на педиатрите е, че изписват широкостектърен АБ който мори повечето бактерии, но примерно моракселата от 21 АБ само 9 я моряха/това с една приятелка се случи/ т.е ако беше изписан някой от останалите 12 АБ пак щеше да е лекувано залудо. Бактерията става още по резистентна и ако едно време моракселата не се е лекувала с Аб, сега се налага точно поради безразборното изписване на АБ /това от лекар го знам, както и повечето неща де/. Въобще не приемам нормално цяла зима децата да са със сополи и да подкашлят  Naughty И всичките оправдания с алергии ми писнаха... Как пък, като се гледат децата в къщи не кашлят и нямат сополи...и са здрави Thinking
Sourcherry кашлица = на червено гърло  Wink Компреса с извара също би действал добре, поне да стопира слизането на долу, всякакви видове загряване, краката в топла вода със сол, пулмек бебес или хималая на гърдите и гръбчето, краката...аз мажа и носа отгоре.

# 316
За съжаление, това е реалността.
Можех да я пусна на ДГ още на 3я ден, защото реално секретите след 1 ден капане на офтакуикс през 2 часа изчезнаха. Т.е няма червено гърло, няма Т - все симптоми за които се връща от ДГ, НО все още заразна и все още неизлекувана. След 2 дни както стана, сутрин почна да духа жълти сополи - най-вероятно ако ходеше на ДГ бих обвинила, че е лепнала нещо ново Laughing но истината е, че е неизлекувана. Затова я държа в къщи и я пускам когато е оки.
За мен е ужасия, че не се назначават МБ, че се изписват АБ безразборно...оправданието на педиатрите е, че изписват широкостектърен АБ който мори повечето бактерии, но примерно моракселата от 21 АБ само 9 я моряха/това с една приятелка се случи/ т.е ако беше изписан някой от останалите 12 АБ пак щеше да е лекувано залудо. Бактерията става още по резистентна и ако едно време моракселата не се е лекувала с Аб, сега се налага точно поради безразборното изписване на АБ /това от лекар го знам, както и повечето неща де/. Въобще не приемам нормално цяла зима децата да са със сополи и да подкашлят  Naughty И всичките оправдания с алергии ми писнаха... Как пък, като се гледат децата в къщи не кашлят и нямат сополи...и са здрави Thinking
Sourcherry кашлица = на червено гърло  Wink Компреса с извара също би действал добре, поне да стопира слизането на долу, всякакви видове загряване, краката в топла вода със сол, пулмек бебес или хималая на гърдите и гръбчето, краката...аз мажа и носа отгоре.
Какво е това пулмек бебе ? а откъде закупихте бейби вак ?  newsm78

# 317
  • София
Пулмекс бебе - мазило http://apteka.framar.bg/16002358/%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%BC%D0%B5% … 80-#axzz1etIB7zHv  
Бейби вак - преди 3 години го поръчах по интернет от ДаНет...сега мисля го има по аптеките  
http://getitbg.com/product/3461/baby-vac-aspirator-za-nos.html
По принцип употребата му се препоръчва в краен случай/поне така казва моята педиатърка- за облекчаване на носа спреди сън, преди пускане на капки/, защото колкото повече теглиш сополите, толкова повече лигавицата произвежда такива...Та аз го спазвам и доста отдавна не съм използвала този уред...И двамата си духат носовете, колкото толкова...

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 10:09 от EmiR

# 318
Пулмекс бебе - мазило http://apteka.framar.bg/16002358/%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%BC%D0%B5% … 80-#axzz1etIB7zHv  
Бейби вак - преди 3 години го поръчах по интернет от ДаНет...сега мисля го има по аптеките  
http://getitbg.com/product/3461/baby-vac-aspirator-za-nos.html
По принцип употребата му се препоръчва в краен случай/поне така казва моята педиатърка- за облекчаване на носа спреди сън, преди пускане на капки/, защото колкото повече теглиш сополите, толкова повече лигавицата произвежда такива...Та аз го спазвам и доста отдавна не съм използвала този уред...И двамата си духат носовете, колкото толкова...
Благодаря за подробната информация !  Hug

# 319
Аз вечен смятам да я отписвам от яслата,защото ми писна да го тормозя детето през седмица със лекарства.1 месец почти беше в къщи да укрепне,тръгна на яслата и след седмица ходене сме пак със сополи и кашлица.Оказа се че е задна хрема и се провокира от болни край нея,значи контрола в яслите е само да си чешат езиците.А и скоро ми предстои раждане и не мога да си позволя да е болна постоянно.

Успех на всички с лечението !

# 320
Аз вечен смятам да я отписвам от яслата,защото ми писна да го тормозя детето през седмица със лекарства.1 месец почти беше в къщи да укрепне,тръгна на яслата и след седмица ходене сме пак със сополи и кашлица.Оказа се че е задна хрема и се провокира от болни край нея,значи контрола в яслите е само да си чешат езиците.А и скоро ми предстои раждане и не мога да си позволя да е болна постоянно.

Успех на всички с лечението !
Така е докато укрепне имунитета им,просто няма как ,ти ли ще я гледаш или има кой да помага ?

# 321
при нас мед. сестра връщаше кашляци деца миналата седмица.  Peace

# 322
  • София
bebkata79 ммдаа и аз така направих...Опазих малкия до  година и половина без да боледува, както и тя за този период. Малко тегаво ми беше с бебе и 2,5 годишно дете, но на фона на болестите, които сега лекувам и то на двамата, направо си е нищо работа. Та успех и напълно подкрепям решението ти.... Сама съм си ги гледала, не е страшно  Hug Каката тръгна на 4 години на ДГ, без истерии, ревове и разните му екстри покрай тръгването на градина. Е сега квото лепне каката и малкия е след нея, та понякога и ние с баща им...но и сега виждам как боледува едно по-голямо дете и как по-малкото от едно и също нещо...Каката в пъти по-леко изкарва нещата, за разлика от малкия та...въобще не съжалявам за решението си.

# 323
Някой от вас наблюдавал ли е връзка между дадени витамини и безсъние при детето? Може би си внушавам или е съвпадение, но откакто давам Фарматон киди, детето отказва да спи следобед. Ако някой е давал Фарматон киди - вие  за дете на 2 г. каква доза сте давали? По упътването се дават 7,5 мл.,което на мен ми се струва доста  Rolling Eyes А фармацевтката каза да давам 1 ч.л. на ден Thinking

# 324
Някой от вас наблюдавал ли е връзка между дадени витамини и безсъние при детето? Може би си внушавам или е съвпадение, но откакто давам Фарматон киди, детето отказва да спи следобед.

Да, има връзка и изобщо не си внушаваш.
Витаминните добавки трябва да се дават сутрин, защото водят до възбуда в ЦНС. Ако се дадат вечер/привечер е много вероятно хлапето да откара будно до среднощ.

# 325
  • на последния етаж
Някой от вас наблюдавал ли е връзка между дадени витамини и безсъние при детето? Може би си внушавам или е съвпадение, но откакто давам Фарматон киди, детето отказва да спи следобед.
Бяха ни изписали Изопринозин - по 3 мл сутрин и вечер. Резултатът - превъзбуденост и безсъние; след като 2 дни се мъчихме така започнах да давам по 5 мл сутрин.

# 326
Аз също давам Кидито сутрин, но следобед детето се върти по 2 ч в леглото си и не заспива, а ако го гушна съвсем не иска да заспива и става да си играем. Аз и затова не давам по 7,5 мл. както е по опаковката, а по 1 ч.л.
Иначе като пиеше Милтивитамола на Тайс не е имал проблем със съня. И изопринозин като пиеше 2 пъти на ден по 3 мл. пак не е имал проблем. Накрая ще ги зарежа тези Киди, явно го превъзбуждат, той и без това си е доста активен.

# 327
  • София
Да, витамините само сутрин се дават, защото дйстват ободряващо. На мен също ми се е случвало да забравя да ги дам сутрин и да ги дам към обяд или привечер и после няма заспиване ooooh!.

При нас положението се подобрява Whistling. Ани е значително по - добре Grinning. Започна да пие течности, започна и да яде, но като количество е 1/3 от това което ядеше преди няколко дни. Голяма борба беше, докато й давах Хидратина и глюкозата, но този път аз излязох по - големия инат Mr. Green. Днес ще ги заведа до педиатърката, да каже дали да продължавам да й ги давам и докога да си стоят вкъщи.

Бързо оздравяване на всички  Hug.

# 328
  • на последния етаж
При нас кашлицата продължава - стана вече месец. Всяка седмица я водим на лекар - миналата сряда ни изписа капки за нос и Тусавит по три пъти на ден, вечер - да мажем гърдите и гърба с Пулмекс. Според него кашлицата и секретите са от хремата. Но хремата вече от няколко дни отмина, а детето продължава да кашля... Закашля се по 7-8 пъти на денонощие и има храчки. Такова чудо досега не ни се беше случвало - и толкова продължително. И тази седмица ще сме си вкъщи май...

# 329
Ние първият път бяхме с гнойни секрети. Едната ми дъщеричка вдигна висока температура, за няколко дни (без АБ) я свалихме, но останаха сополите и кашлицата. Заведох и двете на контролен прлеглед. Уж болната се подобряваше и нямаше нужда от АБ, а другата пък си беше дзрава и само превантивно давахме за нос капки и сироп (имаше лека кашлица и сополки). Същата вечер, към 2 часа сутринта по-точно, дететео беше с почти 40 градуса (здравото). На другия ден на доктор и веднага изписа Аугментин. След няколко дни и уж пооправилата се, дъщо вдигна към 39 градуса - и тя на Аугментин. През това време излезна посявката от носния секрет (аз поне не видях Аугмевтина да беше в антибиограмата, но какот и да е). Давах им капки по рецепта (правят се) и се поравиха.
Две седмици въкщи се лекувахме, тръгнах ана ясла и още на третия ден хванаха вирус. Наново с 40 градуса, едната този път, другата (която предния път я повтори) мина по-леко. Сега обаче изчаквах темп. да стигне 38 градуса коригирано в дупето и тогава давах Нурофен или Панадол. Правех и лек компрес.
Лятото пък изкарахме стомашно-чревния, лежахме цяла седмица в инфекциозна болница и от там ми казаха: при вирус не даваме нищо до температура 38 градуса (измерена в дупето и коригирана), защото вирусите мрат при висока температура. Засега АБ ни се размина, но едната все още доста кашля. Пие 3 сиропа (единият е изопринозин от 30 лв.), пък да видим какво ще стане.
Относно яслите: за тях е по-добре да има опр. брой болни деца, които да се лекуват вкъщи, а родителите да взимат храна (да им водят присъствие), така те си взимат субсидии, взимат си таксата, а гледат доста по-малко деца.

Общи условия

Активация на акаунт