Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 69 534
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Започнах и аз сиропи да не купувам, откакто правя по рецептата на нашата педиатърка домашен сироп.
Какъв е този домашен сироп ?

# 391
Докато писах ми се изтри всичко  Close

Летисия, би ли споделила моля, за този маслен разтвор Simple Smile.
Как го правиш, с какво го апликираш и т.н.?

Не мога да си намеря клей, иначе имам желание сама да приготвям тинктурата.

Правя 5%-тен разтвор: 5гр. прополис: 100гр. зехтин, вари се на водна баня 50-60 мин. докато се разтопи клея, прецеждам и наливам в непрозрачно стъклено шише (купувам го от аптеката), с обикновен капкомер го слагам по 2-3 капки в носа, в устата също двам без да разреждам.

Намерих една книга на доктор Караиванов, който ме е лекувал като дете, там се описват различни схеми на лечение с прополис, много интересна и приложима. За жалост доктора е починал и незнам дали някой във Варна се занимава с т.нар. Апитерапия (лекуване само с продукти от пчели).

bouquet

# 392
Марти, аз по пазари не ходя, защото нямам наблизо, но непременно ще се разходя скоро. Дано намеря.

Лисичке, не зная дали става за по-малки деца. Рецептата е суперелементарна, но действа абсолютно безотказно: в стъклено бурканче  смесвам 1 ч.л. мед + 1 ч.л. чист зехтин + 1 ч.л. ракия.
Разбърквам добре и давам 3 пъти дневно х 1 ч.л.
Когато педиатърът ми каза какво да давам се изумих заради ракията вътре. Но после тя ми обясни, че няма никакъв проблем. Повечето сиропи за кашлица са с етанол, който дори е с двоен процент на съдържание на алкохол.
Въпросният домашен сироп действа сгряващо на гърдите и гърлото, отхрачва. И много помага.

Летисия, огромно благодаря  bouquet! Записвам и ще го приготвя, когато купя клея.

# 393
Утре,така и така ще ходя до нейната педиатърка да си взема болничния и щея попитам,а някой да ми каже нещо за тези Инхалатори ?  newsm78

# 394
  • София
Sourcherry, да не сме при една и съща ЛЛ?
Жокер - нашата е в 14-та поликлиника  Wink

# 395
Laughing, мдам.
Д-р. Емилия Баракова?
Много я обичам. Сестра Соня Георгиева ме е поела пък от първият ми ден Heart Eyes.
Сега се грижи и за детето ми.

# 396
  • София
Laughing, мдам.
Д-р. Емилия Баракова?
Много я обичам. Сестра Соня Георгиева ме е поела пък от първият ми ден Heart Eyes.
Сега се грижи и за детето ми.

Ахам! Същите.
Значи знаеш и за трите натрия.  Laughing
 Hug  bouquet

# 397
Споделяй за трите натрия, моля Hug!
Хреми е борила Баракова досега. И една ангина.
Двата отита от миналата зима бяха от компетенцията на д-р. Георгиева, УНГ-то на 3-тият етаж.
Не е от сериозно боледуващите, та затова съм пропуснала.

Баракова е страхотен лекар, наистина.

# 398
  • София
Споделяй за трите натрия, моля Hug!
"Трите натрия" са капки за нос, които се правят по рецепта.
Аз по принцип избягвам капките за нос, но когато се е налагало, тези помагат много!
Споделям веднага. Може на някого да са от полза!

# 399
Ирина, тези капки са страхотни.
Имам 2 рецепти, които Соня ми е драснала и ги пазя стриктно.
Аз ги знам като гентамициновите/адреналиновите капки.

# 400
  • София

Тя самата д-р Баракова ги нарича галено "трите натрия". Аз по-добри не съм срещала.
Последно /ето рецептата е отскоро/, мъникът бори една хрема над месец. То не бяха физиологични разтвори, АБ капки /Унифлокс/, мехлем за очи в носа/уж пречистен и ефикасен/. Грънци. Тези капки спряха хремата от раз - на втория ден още.

# 401
Благодаря за инфото за прополиса!
Момичета, много ценни и интерсни неща споделяте   bouquet Дано не ни се налага  да ги използваме често Simple Smile

А тези капки "трите натрия", за задна хрема ли се изписват?

Питанка - тези от вас, които са давали Умкалор, наблюдавали ли сте кожна реакция? Изписаха ни Умкалор за първи път, също за първи път пръскам Отривин и давам Тусавит. Чак на 3-ти ден от започване на приема на тези лекарства забелязвам странна реакция на кожата: по ръчичките избиват червени петна с големина на монета от 10-20- ст. и вътре в червенината има релефни бели пъпки със сърбеж. Изчезват от само себе си за около час. По някое време пак се появяват, изчезват и т.н.

# 402

Тя самата д-р Баракова ги нарича галено "трите натрия". Аз по-добри не съм срещала.
Последно /ето рецептата е отскоро/, мъникът бори една хрема над месец. То не бяха физиологични разтвори, АБ капки /Унифлокс/, мехлем за очи в носа/уж пречистен и ефикасен/. Грънци. Тези капки спряха хремата от раз - на втория ден още.
а за хрема със задностичащи се сополки стават ли ?  newsm78

# 403
  • София

Точно такава беше на моя мъник последната. Неуморима, задна хрема.  Crazy
Помогнаха.

# 404

Точно такава беше на моя мъник последната. Неуморима, задна хрема.  Crazy
Помогнаха.
Благодаря,а те се правят в аптека,предполагам ?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт