Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 69 987
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Ирина, Унифлокс изписва д-р. Георгиева. Добри са, помагали са му на моето дете.
Адреналинките (или 3-те натрия) се изписват при всякаква хрема. Съдържат алергозан и адреналин, отделно гентамицин, както можете да видите от любезно предоставената от Ирина снимка.
Много помагат, но не са панацея и е най-добре и лекар да види детето все пак.

campanula, спри този Умкалор, ако мислиш, че е от него. Много вероятно е да прави реакция и еритемите са показателни за това.
Аз давах миналата зима. Никакъв ефект. Нито при детето, нито при мен.

Лисичке, да. Приготвят се само в аптека.
Рецептата е стара и авторска на един професор УНГ от ИСУЛ.

# 406
  • София
Много помагат, но не са панацея и е най-добре и лекар да види детето все пак.
Подкрепям на 100 % това мнение. Аз щях да допълня същото към моето. Нека лекар да прецени дали са подходящи за вашето дете, в конкретната ситуация.  Hug

# 407
Sourcherry, големи надежди възлагах на този Умкалор  Confused Ще звънна и на педи, ако си вдигне тел., и наистина ще взема да го спра. Може и да си въобразявам, но май имаше някакъв ефект при детето от него.

# 408
Напълно те разбирам. Можеш и други неща да даваш, според мен 100 пъти по-ефикасни.
По-напред в темата съм писала за Енгистол. Това хомеопатично средство е вълшебно. И наистина помага в борбата с вирусните инфекции.
Ехинацея - също.

# 409
  • София
Ирина, Унифлокс изписва д-р. Георгиева. Добри са, помагали са му на моето дете.
Да, добри са и досега винаги са помагали и на моите деца. Сега за пръв път не пребориха гадините.

# 410
Ирина, зависи какво се е заселило в нослето.
Миналата пролет на Тео в нослето му се залости Мораксела. Това нещо е неизтребимо с капки за нос.
Измъчих си детето. Огромни количества гной течаха.
Накрая трябваше да пие АБ, защото тази гад нападна едното ухо, като предизвика дори кръвоизлив. Тогава Баракова и Георгиева в един глас изписаха Клацид. Чак на 4-тият ден гнойта от нослето започна да понамалява.

Кажи ми моля те, правиш ли бабиният сироп за кашлица, с ракията? И действа ли при вас?
Оказа се много добър.

# 411
  • София
Не смея.  Embarassed
Говоря за мъника. За другите не ми се е налагало. Ако ми се наложи, за големите бих пробвала.

# 412
Ние седма седмица се борим със сополките,и вече не знам какво да слагам...  ooooh!

# 413
Ирина, като бабина рецепта не бих го дала, но е логично предвид това, че в готовите сиропи етанолът е дори в по-голям процент.
Та давам. Дотолкова изтрещях от тази постоянна кашлица и хрема, че се предадох.

Лисичке, правен ли е назален секрет?
Ако има нещо в нослето, може би ще трябва да се капят антибиотични капки.
Може да е на алергична основа също. Изискай направление за УНГ и заведи детето.

# 414
Ирина, като бабина рецепта не бих го дала, но е логично предвид това, че в готовите сиропи етанолът е дори в по-голям процент.
Та давам. Дотолкова изтрещях от тази постоянна кашлица и хрема, че се предадох.

Лисичке, правен ли е назален секрет?
Ако има нещо в нослето, може би ще трябва да се капят антибиотични капки.
Може да е на алергична основа също. Изискай направление за УНГ и заведи детето.

Водихме я на УНГ,каза че лигавицата била раздразнена ,изписаха тантум протект гел,ефект имаше,после пак се възобнови.После тия черните капки,но аз не ги взех,че не й влияят добре ...
А назален секрет не сме правили.

# 415
Лигавицата няма как да е спокойна, защото нослето тече и се капят капки.
Направете секрет. 3 дни обаче преди пробата не бива да капеш в нослето никакви капки.

# 416
Това не го знаех,утре ще взема ново направление от новата ЛЛ за УНГ пак,казаха ми за една добра уж,и първо при нея ще минем да видим какво-що ще каже,после дано всичко е Ок вече,че то бива бива ама сумати време тоя пуст нос.Ще я питам и за този секрет,без това утре няма да можем да го направим аз вечер й слагам клеева тинктура и много сополи вади само от нея,а иначе през деня хич,но си говори носово.

# 417
  • Пловдив
*RiRi*, а тези капки могат ли да се използват като капки за нос, че пише, че са за устната лигавица, за намазване?
Да, могат  Peace Съотношението е същото, както при клеевата тинктура - 10 мл. физиологичен разтвор и 5 прополисови капки. Разликата между тях и тинктурата е, че тях може да ги слагаш в нослето неразредени, понеже не са извлечени със спирт и не дразнят лигавицата.

# 418
Напълно те разбирам. Можеш и други неща да даваш, според мен 100 пъти по-ефикасни.
По-напред в темата съм писала за Енгистол. Това хомеопатично средство е вълшебно. И наистина помага в борбата с вирусните инфекции.
Ехинацея - също.

Ходих днес на моя ЛЛ, че и аз съм болна, и наред с другите неща ми изписа и Енгистол. Не бях го чувала. Та ще го изпробвам на мен, после и на детенце да давам.

Лигавицата няма как да е спокойна, защото нослето тече и се капят капки.
Направете секрет. 3 дни обаче преди пробата не бива да капеш в нослето никакви капки.

А аз знаех, че само АБ капки не трябва да са слагани преди вземането на секрета. Бях слагала 2 дена Отривин, а на третия пуснахме секрети от гърло и нос, чакам резултатите. Но май няма да са достоверни заради това че съм слагала капки преди това  ooooh!

# 419
Нищо не бива да се капе в нослето - 24 часа физиологичен разтвор, 3 дни антибиотични капки.

Общи условия

Активация на акаунт