Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 050
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте,
Пуснах и тема с питането си, но да питам и тук. Има ли някоя от вас, която капе клеева в нослето превантивно. Забелязала съм, че когато го правя с дъщеря ми преди и след градина тя изкарва по-дълги периоди здрава. Опасявам се обаче, че може да й навредя - имам предвид лигавицата на нослето. Моля ви, ако някой има информация да я сподели. Хем ме радва като ходи на градина защото там се чувства добре, а и е здрава, но от друга страна се опасявам да не й навредя.

Желая ви лек ден и по-малко болни дечица!

# 421
  • София
Нищо не бива да се капе в нослето - 24 часа физиологичен разтвор, 3 дни антибиотични капки.

Не съм много съгласна... Thinking ПОдкрепям само за АБ капки или поне това знам и от нашето УНГ, на която имам безкрайно доверие и благодарение на нея не се стига до екцесии от рода на отити заради хреми. ЗА АБ капки срока е доста по дълъг 7-10 дена...защото за 3 дни лигавицата не  може да се  изчисти.  Peace
малката лисичка не че нещо, ама 7 седмици сополи  ooooh! Темата за МБ и бактериите я бистрим отдавна...След толкова седмици сополи, може вече да има и нещо на алергична основа  Thinking Сополи лекувам всякакви видове максимум за 7 -10 дена след пусната МБ   Peace Всичките тия периоди със седмици ми се виждат безумни!
Да не говорим, че ако се ходи при различни лекари, всеки си изписва това, което за него е най-добре...Почва се едно лечение, не се довършва, скача се на друго и така нещата нямат край.
Небактериалните сополи лекувам само с хомеопатия т.е. давам гранулки през устата и не капя никакви капки...това повече от 2 години!

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 08:20 от EmiR

# 422
Здравейте,
Пуснах и тема с питането си, но да питам и тук. Има ли някоя от вас, която капе клеева в нослето превантивно. Забелязала съм, че когато го правя с дъщеря ми преди и след градина тя изкарва по-дълги периоди здрава. Опасявам се обаче, че може да й навредя - имам предвид лигавицата на нослето. Моля ви, ако някой има информация да я сподели. Хем ме радва като ходи на градина защото там се чувства добре, а и е здрава, но от друга страна се опасявам да не й навредя.

Желая ви лек ден и по-малко болни дечица!

И мен не вълнува този въпрос, аз обаче давам маслен разтвор вече 1 месец без прекъсване. Според една аптекърка трябва да се спре за 10-20 дни за почивка, но според една книга, която чета трябва да се дава през целия зимен период от ноемрви до март непрекъснато и съм в чуденка.

# 423
EmiR, ти нещо не си разбрала.
Когато има съмнения, че хремата е предизвикана от бактериален агент е редно да се направи изследване на секрета от носа и да се види ако има наличие на бактерия, към какво тя е чувствителна, за да се назначат антибиотични капки, които да се капят.
За да е валидно изследването в нослето не бива да се капят капки на антибиотична основа поне 3 дни преди изследването и 24 часа не се капе нищо в носа, включително и физиологичен разтвор. Ако се наруши това правило изследването на назален секрет няма да е с валидни резултати.

Често хремите могат да предизвикат отит или да слязат надолу и детето да развие бронхит, пневмония. За да се случи това имунният статус е намален и организмът не може да се справи. Тогава лекарят дори да е факир, той няма как да повлияе върху развитието на заболяването, защото не винаги това зависи от него.
В нашият случай с Моракселата - повярвай ми, няма начин да бъде изолирана и изтребена с локален АБ, т.е. капки през нослето. За съжаление е много, много коварна и налага прием на АБ през устата. Дано не ви се случва.

За хремите с месеци - има деца, които реагират с увеличена слуз по различни причини - алергия, дразнене на лигавицата от различни причинители, без това да се счита за алергична реакция. Приема се за нормално.

# 424
капките с физиологичен р-р и клеева тинктура мотат ли да се дават профилактично сутрин и вечер без детето в момента да има хрема?

# 425
Не, Дези.
Доста са силни, предвид етанолът в тях. Силно подсушаващи са, а това е нужно само при хрема, когато лигавицата отделя слуз.
Най-разумно е да се пръска физиологичен разтвор за почистване на нослето - сутрин и вечер.
А при първи симптоми на хрема да се почват капките с клеева тинктура. Те се капят не повече от 5-6 дни.

# 426
  • София
капките с физиологичен р-р и клеева тинктура мотат ли да се дават профилактично сутрин и вечер без детето в момента да има хрема?

Ето това е и моето питане...

Sourcherry - ние също сме с бактерията Мураксела катаралис вече 2 седмици. В началото нослето не течеше отпред, а само със задна хрема и кашлица. Опитахме се по съвет на Педи и Хомеопат да я лекуваме без АБ, но започна да й тече носа и да я мъчи. Сега 6-ти ден сме с локални капки в нослето и определено детенце се оправя. Кашлицата намаля драстично, а секретите от носа са в пъти по-малко... Та се надявам да минем само с локален АБ. Надявам се да не стигаме до пиене на АБ през устата...

# 427
Дано не стигате!
На моят син му изтичаше на издухване по шепа гной от нослето - лепкава и ужасно гъста. След 5 минути отново. Просто нямаше момент, в който да е чист носа.
И не се размина, защото просто нямаше абсолютно никакъв начин.
След продължително и упорито капане на АБ капки, инфекцията тръгна към едното ухо.
Водих го тогава в ИСУЛ. Там изпаднаха в ужас и ми казаха, че Моракселата е суперупорита и често не се повлиява от локални АБ.

# 428
  • София
EmiR, ти нещо не си разбрала.
Когато има съмнения, че хремата е предизвикана от бактериален агент е редно да се направи изследване на секрета от носа и да се види ако има наличие на бактерия, към какво тя е чувствителна, за да се назначат антибиотични капки, които да се капят.
За да е валидно изследването в нослето не бива да се капят капки на антибиотична основа поне 3 дни преди изследването и 24 часа не се капе нищо в носа, включително и физиологичен
Е точно де..разбрала съм те....но нашата УНГ разрешава физ.разтвор в нос, както примерно и капки виброцил и след това е взиман секрет при това винаги е имало изолирана бактерия. Другото, което се опитах да обясна, е че 3 дни период за некапане на АБ капки е много малък за изолиране на бактерия. Периода след Аб капки, трябва да е поне 7-10 дни, защото за 3 дни лигавицата не се чисти. Нещо май се повтарям  Laughing

Често хремите могат да предизвикат отит или да слязат надолу и детето да развие бронхит, пневмония. За да се случи това имунният статус е намален и организмът не може да се справи. Тогава лекарят дори да е факир, той няма как да повлияе върху развитието на заболяването, защото не винаги това зависи от него.
Лекуваните навреме хреми не предизвикват отит или бронхит. Обикновено това става след 1 2 седмици ходене по мъките и експериментиране на лечения, без да се пуска МБ  Peace
Лекувахме стрептокок пневмоние, хванат навреме...не се разви дори кашлица...а за времето докато излезе МБ имаше леко зачервяване на едното ухо  Peace

За хремите с месеци - има деца, които реагират с увеличена слуз по различни причини - алергия, дразнене на лигавицата от различни причинители, без това да се счита за алергична реакция. Приема се за нормално.

Дори и да не се счита за алергия...не е нормално увеличената секреция...тя е идеална среда за развъждане на бактерии и трябва да се предприеме лечение за намаляване на слузта или там каквото тече. ПРави се профилактика с подходящи лекарста. Нелечението води до хронични ринити..също и алергични такива.

# 429
Не, Дези.
Доста са силни, предвид етанолът в тях. Силно подсушаващи са, а това е нужно само при хрема, когато лигавицата отделя слуз.
Най-разумно е да се пръска физиологичен разтвор за почистване на нослето - сутрин и вечер.
А при първи симптоми на хрема да се почват капките с клеева тинктура. Те се капят не повече от 5-6 дни.

Благодаря.Както винаги даваш добри съвети.Домашният сироп го давам и аз от минала зима .Наистина много помага. Както и чаят от орехи,кромит лук и дюли.

# 430
Ами явно, че отоларингологът, който посещаваш е с алтернативни виждания Laughing.
Около мен има доста доктори, които твърдят това и аз винаги съм го спазвала.
Всеки лекар, независимо от специалността си ще потвърди, че бактериалната атака е вследствие на имунно отслабен организъм. Колкото по-нисък е имунитета в един момент, толкова по-сериозна може да бъде инфекцията и толкова по-главоломно и непредсказуемо тя може да се развие.
В този смисъл понятие като "лекувана навреме хрема" няма.

Дези, за кашлица много помага и чай от сминдух.
Чай от подбел можеш да правиш при суха и дразнеща кашлица.

# 431
Ние преди малко се върнахме от лекарката,определено е по-различна от предишната тази УНГ. Peace
Прегледа я обстойно,но ни прати да й изследват кръвта и чак към 13 ч ще разберем как ще я лекуваме.
Иначе каза да й запушвам ноздрата примерно лявата първо и да се издухва и после обратно,да не остават сополки,одеве като ревна такива ги извади че даже не подозирах че ги има  Thinking
Дано този път сме случили на УНГ специалист Praynig

# 432
Чай от потбел много помага при астматични пристъпи.

# 433
  • София
Ами явно, че отоларингологът, който посещаваш е с алтернативни виждания Laughing.
Може.. Laughing не съм се замисляла, важното е, че схемата работи.

В този смисъл понятие като "лекувана навреме хрема" няма.

За това не съм много съгласна...едно е да се хване бактерията, причиняваща хрема веднага и съвсем друго след една седмица....да не говорим, че обикновено Мб се назначава, след изписването на доста капки, сиропчета...и чак след това, когато нещата са станали доста по сериозни се мисли за основния причинител. Когато става въпрос за ясла и ДГ, винаги имам едно наум и най-често причината си е бактериална.

# 434
Днес ни излезнаха резултатите от МБ:

- Гърлен секрет: "Candida spp" и "оскъдно микробно число: бакт./ml"

Някой има ли идея какво означава второто, че за 1-ви път пускаме секрети?

Утре сме на педи да видим какво ще каже за гъбичките, предполагам, че трябва да се лекуват, сигурно с нещо противогъбично. Макар че след последната гнойна ангина преди 1 м. пи и противогъбично, също и противоалергични и пак не искаха да минават налепите по гърлото, накрая с Гранофорин се махнаха.

- Секрет от нослето: "Нормална бактериална флора"

Дано наистина няма бактерия в нослето, защото вечерта преди МБ сложих к-ки Отривин в нослето.

Общи условия

Активация на акаунт