Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 244
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
dania_09 да полагат се по 6 месеца за дете....на всеки родител. В момента ползвам такава неплатена отпуска, води се трудов стаж, но не получаваш нищо....Като дойде време за първи клас, тогава ще му мисля....
За варицелата...каквото, такова...Имам приятелка изкара я в 9я месец от бремеността. Роди си нормално здраво бебе...Мисля, че четох, че първия триместър е много опасно да се кара....

# 496
Едра шарка е морбили. Все се засичат случаи, но на неимунизирани като деца хора.

За варицелата - моето мнение е, че никой не бива да я кара, независимо от възрастта.

# 497
  • София
Варицелата я изкарахме и двете с щерката миналата година... Зарази ни баща ни - той пък се зарази докато чакаше при личната. Ние с малката я изкарахме много леко. Аз без Т и с 15 пъпки, детето с 40 градуса Т и 15 пъпки, а баща й много тежко! Малката, ако не знаеш, че е болна нямаше и да разбереш... С 40 градуса не спираше да играе из къщи. Добре, че беше топличко та не излезе от едно голямо корито с вода... - това я спаси от сърбежите. Изкара я много лекичко. Та аз съм на мнение, че наистина е по-добре да се изкара на детска възраст - много по-леко се кара.

Ние още сме със секрети от носа и от тях и с кашлица... Тези дни сме на взимане на секрет да видим дали сме изтребили Муракселките... Дано, че вече ми писна...

# 498
  • София
У нас вече не само Дани е болен, ами покрай него и ние с Ани се разболяхме Tired. "Хубавото" при нея е, че няма хрипове в белите дробове, а кашлицата й идва от гърлото и сега пие Амбрекс и Изопринозин. Малко със страх започнах да й давам Изопринозина, след като прочетох упътването Rolling Eyes. За сега всичко е наред, но тя го е пила само сутринта. Някоя от вас давала ли го е на детето си и имаше ли странични реакции? Знам, че при всеки е различно, но все пак ми се иска да знам при другите как е.

# 499
  • на последния етаж
Давах го преди месец и половина - два, в началото по 3 мл сутрин и 3 мл вечер, но детето разстрои съня си, стана раздразнителна и нервна. По препоръка на педиатъра сменихме схемата на 5 мл сутрин и нещата бяха доста по-добре. Други странични реакции не съм забелязала.

# 500
Марти, моето дете пи изопринозин преди 1-2 месеца - 3X5 мл. и не съм забелязала да има реакция при него, както и ефект от него нямаше.

# 501
  • София
campanula, Лита, благодаря ви за отговорите   bouquet.
Педиатърката изписа на Ани хапчетата, защото хем били по - евтини от сиропа, хем и тя била голяма и можела да ги пие. Преди малко се издриска доста рядко и не знам дали причината е в тях или пък защото яде малко преди това боб Thinking. Иначе за момента други реакции няма.

# 502
моля някай да ми каже спешно предозирането с Ехинацея до какво може да доведе.Диването взело Ехиначито и изяло 4-5 хапчета .На опаковката пише само ,че предозирането може да доведе до диария.

# 503
моля някай да ми каже спешно предозирането с Ехинацея до какво може да доведе.Диването взело Ехиначито и изяло 4-5 хапчета .На опаковката пише само ,че предозирането може да доведе до диария.
По-добре го закарайте на лекар или се обадете той да дойде

# 504
Момичета,
днес имах страшен скандал с домакинката в нашата ясла. Изрично се обадих да кажа, че малките са още 2 седмици под дом. лечение и сме с бележка. Разговарях както с едната учителка, така и с домакинката, и с директорката. Днес отивам да дам бележката и домакинката ми заявява, че три дни ги водели с присъствие, защото директорката не й била казала на нея.
След това ме заплаши, че директорката щяла да ни изпише от яслата, при което аз я попитак под какъв предтекст и тя ми отговори: еми тя ще си измисли под какъв. Най-нагло. След това набързо ми обясни как децата ми явно не били за ясла щом толкова дълго време боледували.
От там аз вече не издържах и я направих на пух и прах, а тя самата накрая само взе да мига на працали.
Затова съм решила, ако утре и директорката се държи по този начин, да потърся съдействие от общината.
Само не знам към кой орган да се обръна.
Кажете, вие имате ли такива проблеми, изнудват ли ви да водят приссътвие, а вие да си гледате боните деца. Не съм склонан да правя вече компромиси, предвид, че аз си гледам болните деца,  а те хем взимат пари, хем гледат по-малко деца.
Дайте съвет от личен опит, кажете вие как се справяте с подобни ситуации.

# 505
  • София
brumbarche, наистина има как да им повгорчиш живота, но помисли преди това... Това са хората, които се грижат за децата ти - не друго, но да не стане после те да вгорчат живота на дечицата... В нашата градина например, ако до последния работен ден не занесеш бележка за боледуване ти водят присъствие или домашни причини... Такъв е вътрешния правилник и толкова... Ако не ти изнася си търсиш друга градинка...

# 506
brumbarche, аз точно в момента се сблъсках с този проблем. Детето ми за съжаление точно след 3 дена в ясла се разболява и много трудно оздравява - ето 2 седмици пие сироп и още кашля. Та като звънях да кажа, че ще занеса бележка, те взеха да ми разправят, че директорката може да ни премести в ясла със специален режим  Confused Накрая си изплюха камъчето, че финансово не им е изгодно да носиш бележка, защото общината им плаща за присъствени дни на децата. Освен това, ако има често боледуващи дечица, им правели разни проверки в яслата. А аз се чудех защо така накриво ме гледат. Ами поне да си го казват директно още в началото, аз откъде да знам какъв им бил зорът. Но със съвет към кой да се обърнеш не мога да помогна, защото не съм наясно.

# 507
Дези, нищо няма да стане.
Обаче вече дръж всякакви лекарства недосегаеми за дребното.

# 508
  • София/Правец
В нашата ясла също трябва да се занесе извинителната бележка преди края на месеца, за да могат да се отчетат присъствените дни, ако не водят детето. Ние при последното боледуване точно в последния работен ден се разболяхме и понеже личната му беше втора смяна нямаше как да носим бележка. Реших, че 1 ден ще го преживея, но се оказа като платихме, че са ни водили извинено отсъствие с молба (т.е. по домашни причини). Аз общо взето от вече 2 месеца откакто ходи сина ми сигурно 3-4 пъти съм звъняла, че няма да ходи. КАзвам само докога ще отсъства и не давам обяснения (никои не ме питал болен ли е или какво...). Даже единя път отсъства две седмици и забравих втория понеделник да се обадя. Оказа се, че ако не дойде за закуска водят отсъствие и после ако се извини добре, ако не те така или иначе вторник водят автоматично децата от понеделник и т.н.
Мисля, че няма проблем с парите, защото поне при нас има едни 30 лв., които си ги плащаме всеки месец независимо дали ходи. Другите 30 се плащат ако ходи и съответно ако не ходи всички дни по-малко от 30. Та просто не си плащаме храната, която те не предвиждат ако не го заведа, а яслата си получава някаква сума.

# 509
  • София

Дези, спокойно нищо нямо да му стане Peace. В следващите 2 - 3 дни не му давай за всеки случай. Една сутрин ми се спеше ужасно и им дадох 2 пъти, без да искам, а те естествено си замълчаха, защото много ги обичат. По - късно се усетих, ама беше късно.

Общи условия

Активация на акаунт