Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 237
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Ние изкарахме 4 дни без спиране на ясла,за пръв път,ама нещо покашля,дали е възможно да е пак от сополите,макар че още продължавам да й слагам натриевия хлорид.
Но от утре започват сборните групи,и днес им беше тържеството,та я взехме на обяд,и мислим да пропуснем сборните.

# 511
Привет!
Може ли да разясните вкарването на физ-р-р със спринцовка в нослето? Детето в легнало или право положение е? Винаги ги слагам в легнало, но тук чета и друго.
И се слага рязко цялата спринцовка, така че да потече от другата ноздра?
Това разбрах аз.

Иначе много горещо препоръчвам соленият разтвор да е приготвен вкъщи.
Днес изчетох цялата тема.
Може ли и малко инфо относно капките с трите натрия? Видях, че има снимка на рецептата, но просто не мога да я разчета.
Нашата лекарка изписва правени капки, но са стандартните-гентамицин, адреналин, преднизолон, вода...май само това.
А тази т.нар- три натрия не съм я чувала тук. Затова искам да знам съставките, при нужда да мога да я попитам другия път за нея.

# 512
Калинчи, детето трябва да е право или седнало. Идеята е секретите, които се отделят да не попадат в гърлото, а да излизат навън.
Довечера ще ти напиша точните съставки на капките.

# 513
Аз знам, че детето е легнало, с глава на една страна.
Тук е първото нещо, което педиатърът ти показва Simple Smile

# 514
Ивенце, и аз го правех като е легнал и главата е настрани.
Опитът ми показва, че детето трябва да е седнало. Така екстра се изкарват секретите.
С онзи уред - нети пот, също трябва да си прав, за да изтече секрета навън, а не навътре.

# 515
Sourcherry, аз като се замисля и ние вече предимно като е седнала го правим.
От друга страна и няма как за новородено да ти дадат такъв съвет, те са малки още.

Нещо, което научих от форума и работи е - чистенето на носа във ваната.
На масата за повиване много се дърпа, но по време на къпане не се противи изобщо Simple Smile

# 516
Калинчи, освен гентамицин, адреналин и алергозан, капките съдържат дестилирана вода и натриев бензоат (предполагам като консервант), натриев хлорид, натриев бикарбонат.

# 517
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета, златни сте  Hug
Аз на моята кукла слагах физ. р-р по следния начин: изтеглям от банката 5 мл. и после с капкомер ... не, че не се отпушва нослето ... после действах с помпата за нос ..., но вчера пробвах по описания от вас начин - нямаше викове и сръдни и е много по-лесно и бързо Simple Smile Щерката сега няма секрети, но се появяват за малко, когато сменяме температурата т.е. от нас излизаме за ясла, до която пътуваме с ГТ 30-40 мин.; или пък след като се приберем от там ...

# 518
Ние още вадим секрети,нормално ли е толкова време да се чисти ?  newsm78
Даже ще поръчам на мъжо още 1 разтвор

# 519
Лисичке, нормално е.
Сутрин моят нос е зверски запушен например. На детето ми също.

# 520
Лисичке, нормално е.
Сутрин моят нос е зверски запушен например. На детето ми също.

Да,може и от изсушения въздух,но си покашля,в понеделник сигурно ще идем на лекар.

# 521
Да питам някоя от вас лекувала ли е задна хрема на детето с бактробан маз за нос при положение, че МБ на носен и гърлен секрет показват, че няма бактерии?
Аз напомних на педи за резултатите от МБ и си помислих, че ни е изписала някакво назално мехлемче. В къщи чета в листовката, че Бактробан е АБ и сега не зная дали има смисъл да му слагам от него в нослето...

# 522
При чиста микробиология не знам какво иска да изтребва?
Задна хрема може и да е на алергична основа.

# 523
  • София
Бактробана е основно за стафилококови инфекции ..При носен и гърлен чист секрет не бих лекувала с бактробан. Задната хрема може да е от възпалена трета сливица и евентуално трябва да се лекува тя, а не хремата....
Мацки, Весели празници ви пожелавам...здрави деца, щастливи родители  и догодина темата да е на втора страница  Laughing, а не като сега в челната 5ца!

# 524
Sourcherry и EmiR, благодаря ви!

И аз мисля като вас, но спорим тук  с моя мъж и според него трябва да слагаме Бактробана, след като ЛЛ го е изписал. Лошото е, че сега няма на кой УНГ да заведа детето по празниците.

Весели празници и от мен на всички и дано новата година ни донесе много здраве! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт