Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 123
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
somebody, има и такива деца... моите са от тях, вечно болни, когато са на градина, вирус след вирус... Големия е вече трета група, никакво подобрение не забелязвам, боледува си като за световно. Вече в чудо се видях.
Пробиотиците са задължителни при антибиотично лечение, за да регулират чревната флора.  Peace

# 616
А на мен от сутринта ми  е в главата мисълта че "грипът идвал"! Та се чудя дали да  не им направя една ударна доза витамини януари!!!!!!
Омръзна ми!
Ама и негативизмът си е мой и за моя сметка.
Пууууу!
Желая здрави дечица на всички!

Ами идва наистина, дъщерята си го лепна от яслата и лекарят ни казва,че за новата година ние сме  първите с този вирус, които идваме при него и,че от следващата седмица очаквал бум от болни деца, наричали го още Януарския вирус/грип, дъщеря ми трети ден почти е с темп над 39,2градуса, която трудно се повлиява от температуропонижаващи, с леко зачервено гърло, без сополи и кашлица, само темп, очаквам тази вечер положението да е по-добро, защото днес,вече нямаше температура цял ден, само сега вдигна вече по-нормална към 37.9!Този вирус  протичал точно така висока темп между 3-5 дена,без други симптоми! Не са ни изписани никакви лекарства,надявам се да мине от самосебе си! За 4месеца ясла дъщеря ми изкара над 6 различни вируса,които  един с един не си приличаха по протичането им. И имуностимулантите не ни помагат, след 2-3 дена ясла все е болна и се отказах да я тъпча с тях, нека  организма и сам се бори и се надявам след толкова изкарани вируси,следващата зима вече да сме по-здрави!

Ха, че и моята щерка изкара нещо такова, май и още го кара.
В сряда вдигна ей така от нищо Т 39,1, но се повлия сравнително добре от нурофена. На следващия ден малко сополки и много кихане, едно повръщане и сега е с много леко разстройство.
Но тя като вдигна Т, освен нурофена дадох и изопринозин. И до днес давам.
Просто при нея до сега винаги Т е съпроводено с АБ! Май само сега се разминахме.

# 617
Аз редувах Нурофен с Ефералган свещички, компреси с оцет и вода, чорапи с настъргани картофи и други бабини илачи,за които се сетих,  Ефералган 150 явно не ни действат вече,че е голяма за тях, та днес купих и Панадол 125 свещички,че в тях имало повече парацетамол,отколкото в ефералган 150,вече сме пораснали за него, а следващата доза ефералган 300, е за възраст над 4г, което пък е много за двегодишно дете! Дано тези свещички Панадол са ефикасни,някой ползвал ли е такива?

# 618
Дъщеря ми е изпила сигурно  5 кутии линекс за 4месеца, казват,че е добър, но пак да кажа,че тя въпреки всичките пробиотици,които изпи,наред с биогаята,ентерола,самбукуса, ехинацеята , саностол, да не изпробявам, тръгне ли на ясля на 3-тия ден е болна- така,че аз лично не виждам смисъл да продължавам да спонсорирам фармацевтичната индустрия,тъй,като ефекта е нулев при нас.

Когато се приема антибиотик и пробиотик, трябва да има интервал от 3-4ч между приема на двете, независимо,преди или след,защото антибиотика блокира действието на пробиотика,ако се приемат едновременно!

Нашата педиатърка отрича всички тези хранителни добавки, защото според нея не се усвояват от организма. Тя държи на пълноценното хранене.
А лично моето мнение е , че тук в БГ ни пробутват много силно разредени хранителни добавки.

# 619
Ваня1975, изписан ви е Клацид. Основната съставка е Кларитромицин. Това е АБ, който спада към групата на макролидите. Това означава, че можеш и трябва да даваш пробиотик, като няма значение кога и как ще съчетаваш приемите.
Писала съм и преди, но ме цитират невярно. Затова пак да напиша - ако е изписан АБ, който е на пеницилинова основа (такива АБ са например Аугментин, Оспамокс и пр.), тогава отново прием на пробиотик е задължителен, но е много важно между дозите на АБ и ПРО да има поне 4 часа, защото ПРО значително намалява действието на пеницилиновият АБ.
Макролидите Клацид, Рулид, Родожил и т.н., могат да се приемат и заедно с изписаният ПРО, дори и заедно. Няма никакъв проблем.

И още нещо: идеята е, че ПРО повишава и имунните сили на организма. Затова е хубаво, дори и да няма АБ лечение, ПРО да се дава просто като добавка на храната. Пак има смисъл.

# 620
  • София
Sourcherry явно пак колкото доктори, толкова и мнения...Съвсем скоро в предаване говориха точно за АБ и пробиотиците /да не говорим, че има и  пребиотици и синбиотици / и независимо на каква основа  е АБ се препоръчва, пробиотика  да се взима  3 4 часа...преди или след АБ.
Писала съм и преди, но ме цитират невярно.
?

# 621
Не съм гледала въпросното предаване. Мнението обаче е едно: пробиотици трябва да се приемат успоредно с приемането на антибиотици.
Макролид и пробиотик нямат никаква несъвместимост и в този смисъл могат да се приемат заедно, без да се намалява действието на антибиотика.
Ако пеницилин и производните му се приемат заедно с пробиотик, то тогава се намалява действието на първия. Именно затова трябва да има минимум 4 часа между двата приема.
В тази връзка се сещам за доскорошната препоръка докато се пие антибиотик, да не се яде или пие никакво мляко Laughing.
И това е проверено, доказано и потвърдено.

# 622
... ПРО да се дава просто като добавка на храната. Пак има смисъл.
в търсене съм на подходящия за щерката.
Тези дни имаше малко разстройство, но вече май се пооправихме.
Никога не е имала проблеми с това, просто прекара вирус.
Иска да и намеря ПРО с по-универсално действие като добавка. Нашата педка май и тя е от тези, които смятат, че няма нужда от тях. Онзи ден на прегледа каза-само при прием на АБ, а аз искам поради общото му укрепващо действие.

# 623
  • вече Пловдив
Момичета, благодаря на всички, които се включиха по въпроса ми за пробиотика.  Hug
За по-сигурно давам линекса на обяд, когато не давам антибиотика (той е сутрин и вечер), разтворен във вода или сок.
Sourcherry, и аз знам, че не се дават едновременно АБ и мляко и млечни продукти, явно по спомени от собственото ми детство, когато ме "скъсваха" от инжекции с пеницилин.

# 624
   Здравейте момичета!

Нашата лекарка също не препоръчва приемането на пробиотик паралелно с АБ newsm78. Първият път когато пихме АБ на своя глава взех от аптеката Linex Baby, но въпреки него малката получи ужасяваща почти 10 дневна диария, / разбира се за това е виновен АБ - Аугментин ES, но явно и Линекса не помогна /  Следващия път ни изписаха Клацид. В аптеката попитах за пробиотик , който да е подходящ за нейната възраст  при прием на АБ. Препоръчаха ми БИО БАЛАНС БЕЙБИ  като комбинация от про и пребиотик.  Лично на мен ми се стори, че имаше ефект, но няма как да знам какво би било без него   Rolling Eyes 

# 625
Днес й правиха изследвания пак и СУЕ-то е 4 вече  Peace

# 626
  • София
Днес й правиха изследвания пак и СУЕ-то е 4 вече  Peace
Браво!

# 627
  • вече Пловдив
Браво, малката лисичка! Да не се разболява повече детенцето!  Praynig

Днес водих дъщеря ми на контролен преглед. Бронхитът след варицелата си "стои", гърдите "свирят".  Confused Следобед ще я водя на консултация и евентуално на инхалации. Просто аман от болести  Close

# 628
Ох, явно децата трябва да преболедуват определен брой вируси и болести. Малките бяха 1 месец вкъщи, след което едната още на 4-я ден в яслата пак сополи, хъркане и висока температура. Веднага дадох една шепа хапове, за да не се развие вирусът. Взеха секрет и според педиатъра пак е мораксела. Казал е на съпруга ми, че в един момент ще спрат да я карат така тежко и ще минава мнооого леко и неусетно, просто трябва малко време, да направят поне минимален имунитет.

# 629
Запис.....като чета, никой не е успял да се справи, аз също де.

Общи условия

Активация на акаунт