Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 156
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София

Ти сигурна ли си че са изследвали тогава точно имуноглобулин? Защото пишеш че са взимали кръв от пръста, а за имуноглобулина се взема от вена.

Е, хубава работа, да не знам за какво са я изследвали Laughing.
Сега изрових изследването, за да съм сигурна, че все пак са и правили точно това изследване, а не си въобразявам. Ст - стите са били 11,03 IU/ml.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 14:01 от Марти

# 601
  • София
Относно взимането на кръв за изследване - при дечица се прави и от пръстчето, за да е по-малко травмиращо. На нас ни се наложи да даваме за разни неща и бях в тих ужас как ще се справим, но в лабораторията като видяха, че е детенце и ме успокоиха, че ще е от пръстчето, а не от вената.

# 602
...но дори да заведа детето си там и видим каква е алергията, какво? Ще пие същите лекарства. Теста ще покаже от какво е алергичен, но не мога да го спася от алергена.

Това пак не е вярно.
Много често алергичните прояви, най-често респираторни са от непоносимост към храна. Т.е. ако се разбере къде е непоносимостта, то тя храната се изключва.
Често алергиите са кръстосани - хранителен+прахови дразнители да речем.
Има начини, другото е оправдание.

# 603
  • вече Пловдив
Така, при нас яслата няма да я бъде и другата седмица  Rolling Eyes. Варицелата отминава (8-и ден), но от снощи дъщеря ми кашля лошо, а сутринта имаше 38 Т. Днес педиатърът ни изпрати на рентгенова снимка, слава Богу, няма пневмония. Пак е с бронхит обаче и ще пие антибиотик, сироп Флавамед, витамини Саностол.
Ох, дано вече минават тези болести, че ми писна!  Close От ноември е почти нон стоп болна...  ooooh!

# 604
А на мен от сутринта ми  е в главата мисълта че "грипът идвал"! Та се чудя дали да  не им направя една ударна доза витамини януари!!!!!!
Омръзна ми!
Ама и негативизмът си е мой и за моя сметка.
Пууууу!
Желая здрави дечица на всички!

# 605
  • вече Пловдив
Понеже педиатърът не ни изписа пробиотик заедно с антибиотика (Клацид), реших и на своя глава днес й взех линекс бейби. Вие какви пробиотици сте давали на децата си и заедно с антибиотика или след като го изпие детето ги давахте?

П.П. Да почерпя, че съм именница:

# 606
След много разговори с педиатри направо си се справям чрез самовнушение Crossing Arms. Кратка интерпретация на обясненията на педиатрите: незряла дихателна система, изграждане на имунитет независещ много от имуностимулатори, а по-скоро вроден (при някои деца) или придобит след 10000хN боледувания. Поне спрях да търся причината в себе си и се надявам с времето да разредим боледуването  Praynig.
Аз лично отдавам всичко на влажния и мръсен въздух.

# 607
  • София
Ваня1975 жива и здрава и догодина на именния ден никакви болести, камо ли варицела  Wink
Линекса и аз го харесвам, давала съм и био гайа на хапчета и бифидус на аква сорс...
Пробиотика не се дава заедно с Аб...дава се или преди приема на Аб или 4 часа след това..обикновено го давам на гладно, а Аб е след 3 4 часа...

# 608
лекувам по съветите на д-р Михайлов от Часът на мама - с хомеопатия

# 609
Наистина си залсужава да се следват неговите съвети. Това е моят лекар фаворит. Да е жив и здрав! Heart Eyes

# 610
  • вече Пловдив
Ваня1975 жива и здрава и догодина на именния ден никакви болести, камо ли варицела  Wink
Линекса и аз го харесвам, давала съм и био гайа на хапчета и бифидус на аква сорс...
Пробиотика не се дава заедно с Аб...дава се или преди приема на Аб или 4 часа след това..обикновено го давам на гладно, а Аб е след 3 4 часа...
Благодаря, ЕмиР! Имах предвид не едновременно прием на антибиотик+пробиотик, а сутрин и вечер антибиотик, а на обяд - пробиотика.  Peace

# 611
Наистина си залсужава да се следват неговите съвети. Това е моят лекар фаворит. Да е жив и здрав! Heart Eyes
Харизматичен човек е . Аз неговите съвети ги използвам за себе си най-вече.

# 612
А на мен от сутринта ми  е в главата мисълта че "грипът идвал"! Та се чудя дали да  не им направя една ударна доза витамини януари!!!!!!
Омръзна ми!
Ама и негативизмът си е мой и за моя сметка.
Пууууу!
Желая здрави дечица на всички!

Ами идва наистина, дъщерята си го лепна от яслата и лекарят ни казва,че за новата година ние сме  първите с този вирус, които идваме при него и,че от следващата седмица очаквал бум от болни деца, наричали го още Януарския вирус/грип, дъщеря ми трети ден почти е с темп над 39,2градуса, която трудно се повлиява от температуропонижаващи, с леко зачервено гърло, без сополи и кашлица, само темп, очаквам тази вечер положението да е по-добро, защото днес,вече нямаше температура цял ден, само сега вдигна вече по-нормална към 37.9!Този вирус  протичал точно така висока темп между 3-5 дена,без други симптоми! Не са ни изписани никакви лекарства,надявам се да мине от самосебе си! За 4месеца ясла дъщеря ми изкара над 6 различни вируса,които  един с един не си приличаха по протичането им. И имуностимулантите не ни помагат, след 2-3 дена ясла все е болна и се отказах да я тъпча с тях, нека  организма и сам се бори и се надявам след толкова изкарани вируси,следващата зима вече да сме по-здрави!

# 613
  • София
Понеже педиатърът не ни изписа пробиотик заедно с антибиотика (Клацид), реших и на своя глава днес й взех линекс бейби. Вие какви пробиотици сте давали на децата си и заедно с антибиотика или след като го изпие детето ги давахте?

П.П. Да почерпя, че съм именница:

Да си жива и здрава!
Всякакви пробиотици стават - линекс, биогая, ентерол... можеш да ги даваш по-дълго време, примерно 10 дни след края на антибиотика, дори и повече, много са полезни.  Peace

# 614
Дъщеря ми е изпила сигурно  5 кутии линекс за 4месеца, казват,че е добър, но пак да кажа,че тя въпреки всичките пробиотици,които изпи,наред с биогаята,ентерола,самбукуса, ехинацеята , саностол, да не изпробявам, тръгне ли на ясля на 3-тия ден е болна- така,че аз лично не виждам смисъл да продължавам да спонсорирам фармацевтичната индустрия,тъй,като ефекта е нулев при нас.

Когато се приема антибиотик и пробиотик, трябва да има интервал от 3-4ч между приема на двете, независимо,преди или след,защото антибиотика блокира действието на пробиотика,ако се приемат едновременно!

Общи условия

Активация на акаунт