Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 69 540
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
evitota, нашия доход ако аз съм в майчинство, е още по-малък.Не знам за справянето, но може би се нагаждаме според ситуацията и така.За по-високоплатена работа мъж ми не може и да си помисли, че в частните фирми ги държат по няколко месеца и след това ги уволняват.На държавна работа сме и двамата и заплатите са ни от най-ниските,а имаме и заем.Мъжа ми ходи и за риба /тук в Бургас често това се явява като шанс за някакви странични доходи/.Само си казвам да сме живи и здрави всички!

# 706
...има ли някоя мама която са я изгонили от работа затова , че детето и е болно , и тя за да е при него отсъства от работа и така'затруднява"проце на работа и се я изгонили Confused
И друго ако дето ви боледува почти винаги , спирате ли работа за постоянно и си стойте във вкъщи да го гледате...от там пък идва въпроса и как ви стигат парите ooooh! ooooh! ooooh!

Това ми е много болна тема!!!!! На работа все още ме търпят, но напоследък една седмица сме здрави, една седмица си седим вкъщи и до кога ще продължаваме така не знам. Нямам помощници наоколо, а не мога да си позволя да изпусна тази си работа  ooooh!

# 707
  • София
Гледам, че темата вече е на втора страница и реших малко да я побутна Mr. Green. Моите, както цял месец бяха здрави , така и двамата изведнъж се разболяха ooooh!. Голямото е с грип, а малкото с ангина + конюктивит Sad. Дани за 30 мин. в петък вдигна 39, 3 °С и силно главоболие + болки в корема и на следващия ден педиатърката каза, че е грип (този, който ще върлува тази зима). От вчера вече е добре и дивее с пълна пара, ама един ден и две нощи беше много зле Sad. Ани пък пак в петък следобед и се слепиха миглите на едното око и се появи секрет, появи се и хрема, от която тръгна и кашлица. В събота педиатърката й изписа само Проспан, но тя доста кашля и днес като отидохме, се оказа, че сливиците са й ужасно уголемени и червени и педаиатърката й изписа Сумамед. Сега до четвъртък ще го пие и дано й повлияе Praynig, че нощем кашлицата много я мъчи Tired.
' айде оплаках се Confused.

# 708
Марти, моята кръщелница в момента е с този грип. Голяма е, а тежко го кара. Главоболието е много мъчително.
Бързо оздравяване!

# 709
Дъщеря ми изкара този януарски вирус в началото на януари и тогава педиатъра ни каза,че тя е първата ,която идва при него с този вирус за тази година и очаква от следващата седмица опашка от болни деца пред кабинета му!Естествено това беше след 2 дена ясла! Дъщеря ми беше 3дена с темп  39.5, без никакви други симптоми, много трудно падаше темп, да не кажа,че не падаше под 39 градуса, беше все с оцетени компреси, картофени компреси и други народни средства,тъй,като температуро понижаващите не и действаха! И края на 3-тия ден темп си спадна от само себе си и това беше, не е приемала никакви лекарства, освен витамин Ц! Педиатъра ни каза,че миналия януари е имал дете ,което е било 9 дена с такава температура от този вирус!

# 710
  • София
Да, и Дани изведнъж вдигна Т и Нурофена почти никаква работа не свърши. Сваляше Т до 37, 6 °С и после отново 39 °С и след това както я вдигна изведнъж, така е и свали и сега от неделя не е вдигал Grinning. А педиатърката ме предупреди, че при този грип, Т може да я поддържа и до 5 - 7 дни и да не се шашкам. Аз му давам Саностол и Еспумизан, че го болеше корема и му правя сокове и мисля, че овладяхме положението. 

# 711
Здравейте, да споделя и аз. От петък дъщеря ми е с висока температура (39.7), която не се сваля от нищо, без каквито и да е други симтоми. Давах й инфлуцид, витамин С, мед и лимон, фреш от ябълки.От вчера вече е добре и температурата си изчезна така внезапно, както и се появи.
По думите на доктора ни върлува много устойчив вирус и скоро ще се обяви грипна епидемия. По тази причина няма да пускам малката на градина още една седмица.(добре че мога да си го позволя).
 Бъдете здрави  Simple Smile

# 712
  • София
Чувствам се виновна, че малката стигна до отит, само и само да не мрънкам в офиса и да не излизам болнични. От две седмици е хремавка и кашляше, особено като легне да спи, педи каза нищо й няма, темп няма, гърдите чисти, гърлото не е червено. Обаче тази хрема не я преборихме. Тази нощ е спала на паузи от рев заради болка в ухото, за първи път се случва. Затоплих в кърпа морска сол и сложих на ухото и временно я успокояваше, докато дойде утрото. Днес я заведох на УНГ и каза, че е отит, ако не отминат симптомите или ако изтече нещо от ухото, ще се наложи да помогне оперативно. А в събота бяхме на два прегледа - заради проточилата се във времето хрема и кашлица, единият лекар и ушите погледна - нищо й нямаше. Сега заспа и като стане я почвам с аугментин, капки и сиропи. А иначе тия две седмици не съм спирала да давам сироп за кашлица, инхалации, хомеопатични. И изобщо... Sad
Дано минава бързо на дечицата, каквото и да е. Не винаги е грип като са болни, а и яслата не е винаги толкова виновна. Просто са си мънички и най-добре е да са под крилото на мама. Затова се замислям да потърся неплатен отпуск, няма как да отсъствам през седмица-две. Уж на дневен ред ми беше да намеря нова работа, но то май по-добре да поостана на сегашната си в неплатен отпуск, докато закрепне малката.
Бързо излекуване на мъничетата  Hug

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 16:39 от hrupka

# 713
То в няколко града вече в страната има обявена грипна епидемия,нали ?
Ние решихме малката да си е вкъщи доколкото можем ...

# 714

И ние така.Миналата седмица ходи цялата,но около нас всички ги хвана грипа и решихме тази седмица да си е у дома каката,пък може и другата според зависи,но за момента има начин,защото съм още по майчинството с малката.

# 715

И ние така.Миналата седмица ходи цялата,но около нас всички ги хвана грипа и решихме тази седмица да си е у дома каката,пък може и другата според зависи,но за момента има начин,защото съм още по майчинството с малката.
Това е добре,ние мислим до март да е в нас,но пак зависи да видим,ох направо с тия болести да се побърка какво да прави човек...

# 716
Моето дете го бях закрепила два месеца, но от снощи започна да кашля. Днес отиде на градина, но от утре го спирам. На нас кашлицата по принцип ни е голям проблем. Сега започвам да организирам цялата рода на смени да го гледаме. ooooh!

# 717
  • на последния етаж
А знаете ли колко продължително може да отсъства детето по болест без прекъсване - тази ни е втора седмица, но като слушам за предстоящите епидемии ми се иска да остане вкъщи още известно време...

# 718
  • Варна
А знаете ли колко продължително може да отсъства детето по болест без прекъсване - тази ни е втора седмица, но като слушам за предстоящите епидемии ми се иска да остане вкъщи още известно време...

Аз съм спирала мойто максимум за един месец от градина и после лекарката ми дава бележка уж че сме карали пневмония.

# 719
  • София

Мисля, че може до 1 месец да не ходи, а ако е повече тогава се правят изследванията. Ани октомври беше с бронхит и цял месец не ходи, занесохме само мед. бележка.
Може също да отсъства и по домашни причини пак 1 месец. Това също е вариант, когато детето не е болно.

Общи условия

Активация на акаунт