Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 69 548
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • вече Пловдив
Мукоплант лека нощ е страхотен сироп за кашлица  Peace Когато няма други симптоми, съм давала на моята дъщеря да пие няколко дни и се е оправяла - това, когато сме далече от педиатър.

# 691
  • София
От Мукоплант - а и аз съм много доволна Peace. Като беше по - малък Дани му го давах и за няколко дни оздравяваше. Ани, обаче май е алергична към него и Ен ти туса, защото още в самото началото на лечението започваше някаква неприятна суха кашлица и продължава докато й го давам. Сега не знам дали отново ще е така защото близо от 2 години не съм ги давала Thinking.

# 692
  • София
Ваня1975, казваш, че детето ти вече е на ясла.  newsm78 След варицелата организма е силно изтощен, това е може би една от най-сериозните инфекции, направо срива имунитета - ако не се даде възможност на организма да се възстанови, най-честите усложнения са повтарящи се бронхити или отити. А и след два бронхита поредни... ти си знаеш, но нашата педиатърка след бронхит не дава детето да припари до градината поне месец. Примерно едното ми дете изкара лек бронхит точно на НГ и целия януари ще си е вкъщи да му се съвземе имунната система, а не да лепи нови вируси.

# 693
Ваня1975,  Примерно едното ми дете изкара лек бронхит точно на НГ и целия януари ще си е вкъщи да му се съвземе имунната система, а не да лепи нови вируси.
+1
при нас е така.

# 694
Ника, като отсъства детето толкова дълго, как си решаваш проблема с гледането? Аз не мога да си позволя да ме няма толкова дълго от работа, на баби и дядовци също не мога да разчитам. Извинявам се за отклонението, но не можах да се стърпя да не обърна внимание. Ако не работех щях да си гледам детето в къщи и да си реша проблема с болестите, но няма как.

# 695
Ника, като отсъства детето толкова дълго, как си решаваш проблема с гледането? Аз не мога да си позволя да ме няма толкова дълго от работа, на баби и дядовци също не мога да разчитам. Извинявам се за отклонението, но не можах да се стърпя да не обърна внимание. Ако не работех щях да си гледам детето в къщи и да си реша проблема с болестите, но няма как.
въпросът не е към мен,  но да кажа при нас-случвало се е да се редуваме по една седмица отпуск аз, таткото, бабата. После някой от нас взима по една седмица болничен и става около месец.
Но винаги е сложно,признавам. За работещите е сложно и тормозещо да искаш да го гледаш, да укрепне след боледуване, а да нямаш възможност.

# 696
  • София
За работещите е сложно наистина, аз имам възможност да си гледам децата засега.  Peace
Като почна работа обаче ще се редуваме, вече горе-долу сме изготвили план - едната баба, другата, чичото  Crazy, аз, таткото... ако трябва и жена ще наема за един месец.  Peace Но като видях една приятелка как се бори с отити нон-стоп 2 години след варицелата, въобще не искам да рискувам. И след варицелата си стояха по месец вкъщи моите.

# 697
  • вече Пловдив
Ника, за съжаление не мога да си позволя детето ми да остане месец вкъщи. По закон съпругът ми няма право да взема болничен, бабите работят и са далече, единствено аз гледам детето. Точно затова по-напред в темата питах какви имуностимуланти давате на децата си. За съжаление, досега не видях полза от нищо - нито от традиционните, нито от "модерните". Явно ще е така, докато сама не си изгради имунитет. По-напред в темата сме го обсъждали...
Стискам палци на всички децата да са здрави и добре!  Hug

# 698
въпросът не е към мен,  но да кажа при нас-.
Всъщност въпосът ми е към всички, как се справяте. Обърнах се към Ника защото тя е писала. но всеки който иска може да пише и да даде предложения

# 699
  • София
Ваня, съжалявам, че така са се стекли обстоятелствата при вас.  Hug Имуностимулантите няма да помогнат по никакъв начин, ако се разчита само на тях. Те трябва да бъдат част от възстановяването, заедно с хубава храна, ежедневни разходки, липса на стрес, и най-вече липса на нови вируси. Просто като допълнение към всичко това, за да помогнат на организма да се справи сам.  Peace
Сетих се още нещо, във връзка с отсъствието от работа - и ти, и бащата, поотделно, имате право на по 6 месеца неплатен отпуск за детето, който може да се ползва до 8-годишна възраст. Не може да се прехвърля м/у родителите. Работодателя няма право да отказва такъв отпуск, ако е заявен писмено 10 дни по-рано.
Отпуска може да се ползва и на части, като минимума е блок от 5 дни.
През това време ти тече трудов стаж все едно си на минимална заплата. Работодателя ти внася само здравни осигуровки.
Аз съм ползвала такъв отпуск с едното дете.  Peace

# 700
  • вече Пловдив
Ника, да, права си. Това съм измислила и аз засега, ако нещата с боледуването на малката не потръгнат. Дано не се налага!  Peace

# 701
  • Бургас
Да, трудно е много  с боледуването на малките и работата.Смятайте аз до началото на май месец бях изхабила всякакви болнични с малката и хем се редувахме.И в юни вече бях бременна, та я поспрях известно време.Обаче точно тогава и в болница влязохме с нея.Беше с пневмония и на 5-ти ден от лечението я хванаха и екстри - повръщане и разстройство, обезводни се и ни приеха в Инфекциозно и така.Аз почнах да си вземам болничните за бременност и да я наблюдавам в къщи /не че и аз не изкарах цяла бременност на легло де/.Та решенията за работа и боледуващо малко дете не са никак много.
Що се отнася до имуностимулантите - пробвали сме много и ефект досега не съм видяла.Последно давам сиропа "Самбукус".

# 702
Да и на нас април ни предстой да пускам малката на ясла...и нещото което смразява кръвта ми е именно отношението на колежките и шефа , когато започна да си взимам честичко болнични...едва ли ще сме от неболедуващите деца,че то като знам всички са постоянно болни Sad при вас как беше...има ли някоя мама която са я изгонили от работа затова , че детето и е болно , и тя за да е при него отсъства от работа и така'затруднява"проце на работа и се я изгонили Confused
И друго ако дето ви боледува почти винаги , спирате ли работа за постоянно и си стойте във вкъщи да го гледате...от там пък идва въпроса и как ви стигат парите ooooh! ooooh! ooooh!

# 703
  • София
evitota, откакто съм родила сина ми си стоя вкъщи и ги гледам, защото първо баткото, а след това и дъщеря ми тръгнаха на детска градина и за съжаление те са от често боледуващите деца. Когато единия оздравее, се разболява другия и така се въртим в омагьосан кръг Rolling Eyes. И при това непрекъснато боледуване, просто нямахме друг избор, освен аз да си остана вкъщи и да ги гледам. Сега, сина ми започна все по - рядко и по - леко да боледува и се надявам, че и дъщеря ми в близко бъдеще ще боледува все по - рядко Praynig.
За мен, да си стоя вкъщи и да се грижа за децата си е по - удачния вариант, отколкото да ходя на работа, да излизам непрекъснато в болнични и да изпращам децата полуоздравяли на ДГ. Така, нито работодателя ще е доволен, нито пък децата ще се чувстват добре.

# 704
А идва тогава "най-забавното" в цялата работа...финансите как се справяте с тях примерно нашия доход е не повече от 750лв.240майчинство+500лв заплатата на мъжа ми...незнам ако останем на 500лв.но то като се замислиш ако боледува детето често тя заплатата ми само за хапчета май ще отива newsm78 Tired

Общи условия

Активация на акаунт