Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 299
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ами поне при моите май нещата ще се наместят с израстването.

На каката давах клеева тинктура, рибено масло, ехинацея, цитросепт, ликуид фор кидс и все нещата тръгваха към хрипове в гърдите и бронхит. Като това ми го правеше още преди да тръгне на ясла, в яслата нещата продължиха, но като мина зимата и се позакрепи.
2-рата година в яслата вече беше по-добре - пак боледуваше, но минаваше само със сополи и в добър тонус.
Сега от началото на 3-тата година е добре, да не кажа много добре.
Малкия боледува покрай кака си, но поне кара болесите само със сополи, не е правил усложнения. Дано върви и занапред така.

# 91
Изчетох цялата тема защото е болна и за мен  ooooh!
Дъщеря ми ходи от май месец на ясла, но с големи прекъсвания защото се разболя от бронхит, излекувахме го, после за два дни направи двустранна вирусна пневмония почти без температура. След което спазъм. Както се досещате, спрях я за цялото лято през което се опитвах да я калявам, ходихме на море с тази цел и от септември пак подновихме ходенето на ясла. Отново започнаха боледуванията, сега давам инфлуцид за стимулиране на имунитета, но положението никак не е добро. Не ми се мисли как ще я караме зимата и до кога ще мога да си взимам болнични (едно боледуване трае мин. 2 седмици до пълното възстановяване).
Е, оплаках ви се, просто идея си нямам какво ще правим. Записвам си и аз изварения компрес само не знам как ще я накарам да го търпи 8 часа (тя кърпа със студена вода против температура не търпи). Ако имате някакви идеи, казвайте.

# 92
Записвам си и аз изварения компрес само не знам как ще я накарам да го търпи 8 часа (тя кърпа със студена вода против температура не търпи). Ако имате някакви идеи, казвайте.

Ами аз слагам компреса на нея, и си връзвам шал и аз и така се уговаряме, че сме модерни.(случвало се е и на татко й да връзваме шалче)  Simple Smile   Обикновенно обаче й го слагам когато си ляга и лежа до нея докато не заспи,а като заспи той вече я затопля и няма проблем да спи с него.

# 93
Записвам си и аз изварения компрес само не знам как ще я накарам да го търпи 8 часа (тя кърпа със студена вода против температура не търпи). Ако имате някакви идеи, казвайте.

Ами аз слагам компреса на нея, и си връзвам шал и аз и така се уговаряме, че сме модерни.(случвало се е и на татко й да връзваме шалче)  Simple Smile   Обикновенно обаче й го слагам когато си ляга и лежа до нея докато не заспи,а като заспи той вече я затопля и няма проблем да спи с него.
Много пъти съм искала да пробвам с този компрес, но срещам такъв отпор от страна на дъщеря ми, че все не мога да я убедя, каквото и да измислям. Изобщо не иска да слага шалове, компреси и т.н., а когато настоявам се стига до безумно тръшкане.

# 94
Докато има родители, които си водят децата със сополи, и покашлящи "по-малко, но безобидно" , все ще има много болни деца и моето е едно от тях, от началото на септември има точно 8 присъствени дни, миналата седмица я пуснах напълно здрава без нито едно сополче, след 2седмично лекуване на вируса с повръщане и разстройство,който бе разпространен в яслата ни, като на 4-тия вече си бяхме вкъщи, с гъсти сополи и силна кашлица , а на 5-тия бе с вирусна плевмония, и засега ще си останем вкъщи и до края ,пък и следващия месец! Много ме е яд, защото съм виждала деца със сополи и майки,които твърдят,че нищо им няма и кашлят, пък мойто кат е кекаво и абсолютно всеки път се заразява има ли дете със сополи, дори от 20 мин контакт с него. Как пък миналата зима,докато не ходеше на ясла я изкара абсолютно здраво, с изключение на една шарка, а сега за по 3дена и хоп, лоши вируси! Яд ме е,защото дъщеря ми обича яслата си, лелките и групата си, ходи с такова желание и е се натъжава, като разбере ,че няма да ходи,скучно и е вече вкъщи с мен, но няма начин, здравето и е по-важно, пък и възтановяването след вирус също!

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 17:42 от somebody

# 95
Моята дъщеря е същата, въпреки че вече е на 4год. - като не ходи на детска, всичко е ок, тръгне ли - на четвъртия ден е болна.А вече изобщо не ми се ще да я държа продължително време вкъщи - сметам че така хич не сме си полезни една за друга вече  Mr. Green

# 96
  • София
... Яд ме е,защото дъщеря ми обича яслата си, лелките и групата си, ходи с такова желание и е се натъжава, като разбере ,че няма да ходи,скучно и е вече вкъщи с мен, но няма начин, здравето и е по-важно, пък и възтановяването след вирус също!

Въпреки, че моята дъщеря е на 4, положението е същото. Ходи точно 8 дни на ДГ и оттогава си е вкъщи ooooh!. Първо ангина, а след това направи и бронхит и вече цял месец не е ходила. А тя също много обича да ходи на градина и понякога се разтройва, че брат й ходи, а тя не Sad. Ще я по задържа още известно време вкъщи и после пак ще е мятам в инкубатора Rolling Eyes.

# 97
Лекуваме се, а доклкото можем - предотвратяваме развитието на дадена болест.
Синът ми много боледуваше, когато ходеше на ясла. Общо взето, повечето дни бях в болничен, отколкото на работа. За 3 месеца изпи 6 АБ и накрая педиатърката реши, че така няма да стане и ми каза, че оттук нататък ще "помъчим" детето (по-скоро майката), като започнах да го "наливам" с чайове с мед и небет шекер, да му правя масажи, вендузи по гръбчето, да му слагам компреси, за да пропуснем АБ. И се получи. Изписваше АБ, ако преценя, че се наложи да му дам, ама устисквах положението. Иначе, преди това с какво ли не го "натъпках" това дете - сигурно нямаше имуностимулатор на пазара, който да не съм му давала. Мъжът ми вдигна ръце от мен с моите схеми и пр. Каза, че с тези илачи детето щяло да започне да свети в тъмното. Е, да си призная, не беше далеч от истината. Спрях и имуностимулаторите. Просто заложих на природата, на бабините неща. Разбира се, давам и лекарства, но се стремя да мина по-леко.
Всяка сутрин, от октомври до март, на гладно давам на върха на лъжичка - пластмасова, чаена - смес от мед с прополис. Не знам дали има ефект, но аз си му давам. Просто поддържам тезата, че здравето на детето зависи от комплекс от фактори, от които най-важни са храненето, спортът и въздухът.

# 98
  • вече Пловдив
Всяка сутрин, от октомври до март, на гладно давам на върха на лъжичка - пластмасова, чаена - смес от мед с прополис. Не знам дали има ефект, но аз си му давам. Просто поддържам тезата, че здравето на детето зависи от комплекс от фактори, от които най-важни са храненето, спортът и въздухът.
Зуки, би ли обяснила прополис от пазара ли вземаш, от аптека или става дума за клеева тинктура, смесена с меда?  newsm78 Две години вече всяка есен, зима и пролет давам на малката по 2-3 вече 4 капки клеева тинктура в малко вода преди хранене или сутрин на гладно. Напоследък обаче не ще да ги пие - били "гадни"  ooooh!, а мед обича.

# 99
  • Някъде по Дунава
Ами как...с лекарства и гледане вкъщи. А когато започнах работа я гледаше мъжа ми. Тогава караше предимно нощни смени и през деня беше с нея у нас, а следобед поемах аз, за да почине той.

# 100
  • на последния етаж
Сребърна вода, клеева тинктура, ако положението се влоши - лекарства и... домашен отпуск...

# 101
  • София
Тихичко да се похваля, че изкарахме 5 дни на градина. След малко отивам да си я взема и се надявам все още да е здрава, че утре е на цирк, а в неделя на театър... Всяка сутрин пие коластра, сутрин и вечер клеева пие и капем в носа + промивки със Стеримар.  Praynig Дано така продължава! Давам й и капки за лесна адаптация, но пак доста си плаче.

Успех на всички!

# 102
 И аз ще споделя за нас. На ясла е от около година вече. Боледува средно около седмица на два три месеца/обикновено се разболява по детски РД-та  ooooh!/ Преди да гръгне на ясла пак толкова си боледуваше, но гърлото му е слабо място и сме пили АБ. От както е на градина през месец давам по около 2-3 седмици имунокинд, рибено масло и тонзилотрен. За мен му се отразяват много добре и ни спасяват от масовите вируси и усрожненията им. Когато забележа лека хрема започвам и една седмица да давам и вит С ампула. Далеч съм от мисълта, че абсолютно неразболяващ сеще порастне, но ми е важно вирусчетата да минават без усложнения и за сега това ни е решението.

# 103
Ами изрстна си го. Боледуваше доста след като започна, лекувахме се, като оздравее пак на ясла. Не съм го задържала вкъщи да укрепва след като е боледувал. Чистехме нослето всяка сутрин с физ. р-р и низита.

# 104
Да се похваля и аз, че ходи цели 8 дни на градина,...... Нооооо от събота вечерта започнаха сополите с лека кашлица и вчера, и днес сме си у дома. Давам й калциев глюконат лактат, Витамин С, и Синекод за кашлицата. Д-р каза,че не е нищо страшно, но явно пак ще си стоим седмица в къщи и после отново всичко с адаптирането ще започнем отначало....... ooooh!

Сега като съм на тема сополи, да попитам защо на нея не й действат тези физиологични разтвори, Низита, капки от мед и лайка, Коларгол....нищо не помага.....единствено Виброцил, но пък гледам да й го слагам само при силно запушен нос.
Освен гореизброените неща, какво ще предложите да пробвам?

Общи условия

Активация на акаунт