Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 268
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Няма защо, дано не ти потрябва да я прилагаш Simple Smile
Ще пробвам със Цинабсин от днес, макар че от вчера е по-добре нослето.Дано й помогне, че вече цяла седмица не е ходила на градина, и се притеснявам за понеделник още от сега. Rolling Eyes

Само да уточня, че това за сминдуха при температура го научих от Д-р.Михайлов, хомеопат.Случайно го прочетох във форума на "Часът на мама".Той препоръчва за сваляне на температура и чай от малинови листа,но не съм пробвала и не мога да кажа дали помага.

# 136
И аз чета съветите му, но това съм го пропуснала.
Малиновите листа свалят страхотно температура.
При наличие на пресен плод малини или дори и компот от малини - пак става.

Започнах да давам клеева тинктура всяка сутрин. Сега си търся медар,за да си купя клей и да си направя сама, защото е най-добрият вариант.

# 137
Да се впиша и аз,от 5 дни сме на ясла и на 6-я си го взех със сополи а през нощта имахме и ларингит вече,страшно се уплаших защото ни е за пръв път.Толкова много болни деца има в яслата (1а яслена група сме) че просто не знам какви са тия родители,правя забележка на учителката пред майката която води детето си с магарешка кашлица ,а тя се прави на разсеяна,До кога ще продължава това, а аз не трябва ли да ходя на работа???

# 138
До кога ще продължава това...

Не искам да те разочаровам, но няма справяне.
Моето дете не е ходило на ясла, та в първа градинска група си изкара всичките гадни вирусчета и вирусища. Болни деца има и винаги ще има в групите.
Аз също много се ядосвам, защото само да му текне нослето и веднага го спирам от градина. Но колко са като мен?

# 139
Да не се налага, ама щом казваш че сваля ще го пробвам. Само трябва да си намеря малинови листа, че винаги съм имала просто обикновен чай в пакетчетата от малини.

Много пъти съм изказвала недоволство от това,че деца със сополи и кашлица ходят на градина, но какво....нищо....глас в пустиня......то затова сестрата вече ме гледа намръщено всяка сутрин.
Но нека ме гледа, когато видя болно дете да влиза винаги го коментирам пред всички, но както казваш правят се на разсеяни.
Не знам, това май е една от предварително изгубените ми битки Cry

Ами както вече споменах си стоим в къщи цяла седмица само защото нослето й бе запушено.
Единици са тези като нас.
Дори вчера много ме подразни коментар на моя позната, която каза, че "щом имам избор нека си стои вкъщи само заради едни сополи" #2gunfire

# 140
До кога ще продължава това...

Не искам да те разочаровам, но няма справяне.
Моето дете не е ходило на ясла, та в първа градинска група си изкара всичките гадни вирусчета и вирусища. Болни деца има и винаги ще има в групите.
Аз също много се ядосвам, защото само да му текне нослето и веднага го спирам от градина. Но колко са като мен?

Точно добре ,че не бързах да почна работа,че ......май ще си остана още дълго вкъщи..  #2gunfire

# 141
  • София
Точно добре ,че не бързах да почна работа,че ......май ще си остана още дълго вкъщи..  #2gunfire

Аз по тази причина от 6 год. си стоя вкъщи, за да ги гледам, когато са болни.
Моята госпожица цял месец беше вкъщи, защото лекувахме бронхит. От понеделник е на градина, но не знам докога, защото в нейната група има поне 3 деца (за тях съм абсолютно сигурна) кашлящи ужасно. И най - лошото е, че тези деца ги виждам 2 поредни дни на ДГ, а реакция от страна на родителите няма никаква #Cussing out.

# 142
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
какво ви е мнението за инхалаторите - и ползва ли някои такова нещо - и дали има ефект за хрема или кашлица

# 143
 Не го разбирам това с болните деца в яслата/градината,  честно  Thinking
 При нас такова нещо няма. Обаче ако съм на вяше място ще вдигна шум до Бога, ще напиша жалби, ще искам среща с директорката, да се таправи родителска среща и т.н. Сигурно на всеки воже да се случи да пропусне първите симптоми и да заведе поразболяващо се дете на ясла, но откровено болни деца да се водят ми се струва прекалено! Защото еди кой си не можел да не ходи на работа и да си гледа детето ... Защото не може да даде 100 лв за детегледачка примерно през седмицата когато е болно детето му, вие плащате тези пари за лекарства и децата ви се мъчат и все пак успявате да намерите вариант да си ги гледате ... еми не ми се вижда справедливо  Crossing Arms Не може да няма разболяванки, периодично сополи или някое друго вирусче, но разболяване насила и кашлякни в лицето на детето ми не бих позволила... А пък такива дето се правят на разсеяни изобщо няма да ги оставя просто да си оставят кашлящото дете в градината  #2gunfire Сигурно е по сложно отколкото си го представям, но щом има места, на които болните деца биват връщани да се лекуват в къщи, значи не е чак толкова невъзможно  newsm78

# 144
Не го разбирам това с болните деца в яслата/градината,  честно  Thinking

И аз не го разбирам, но това не пречи на сестрите там да пускат всички болни на ясла. Аз съм спряла моята госпожица за 1 месец по препоръка на лекарката. От 10 дни вече не може да се преборим със сополите ту са течни, ту стават гъсти бели, ту зелени и после пак течни. Минахме хомеопатични хапченца, клеева тинктува с физиологичен ратвор (всеки ден й правя промивки), тобрадекс и няма и няма, хремата стои. Вече 2-ри ден е на антибиотик.

А като се обадих на сестрата в яслата да й кажа, че няма да ходи защото има хрема, тя ме попита само хрема ли, ако е само хрема няма да я върнем доведи я.  ooooh! Еми айде сега как да очаквам да не се сополеви като то всички със сополи ги вземат и се заразяват едно от друго.

# 145
какво ви е мнението за инхалаторите - и ползва ли някои такова нещо - и дали има ефект за хрема или кашлица
Има полза и то голяма. Поне при нас е така.За кашлицата, за хремата не мога да кажа нищо. По-бързо му минава. Баткото търпеше инхалации над тенджера, но този екземпляр щеше да ни залее с врелия чай SadЗатова ползвам инхалатор под наем, и съм решила да си купим един, ще си избие парите многократно.
Относно биопарокса /назад в темата някой пита за него/. Не трябва рецепта за да си го закупите от аптеката. Пръскам в разумни граници от него - 1-2 пъти дневно по 1 път във всяка ноздра и в гърлото. Повече от три дни не пръскам. Като цяло много внимавам с разните му там капки, защото прекомерната употреба може да му увреди лигавицата. Промивам с физиологичен разтвор само. Една приятелка ми каза, че при хрема от захаросан мед прави две малки топчици и слага във всяка ноздра по една, преди сън. Казва, че после хремата се засилва, но бързо се изчиства. Каза също, че усещането не е от най приятните. Аз се опитах да приложа върху дребоса, но срещнах лют отпор.

# 146
Ние успяхме уж да се справим с температурата взех супозитории Ефералган,та снощи й слагах и днес има 36.5 , 36.6 това е нормално нали?
Иначе и поръчах едни витамини,които ще ни стигнат за около 3 месеца от акварорс,та относно това,че някои родители пускат болни децата си на ясли и ДГ,и аз много се ядосвам,но това май никога няма да спре

# 147
  • София

Аз съм доволна от инхалатора ни. Омрон е и струва 130 лв. На моите деца помага, когато носа им е силно запушен и когато дъщеря ми има суха кашлица, я втечнява по - бързо и оттам нататък по - лесно я лекувам.
poem, и учителките и сестрата, вероятно и директорката са на ясно, че в градината водят болни деца, но нищо не могат да направят, когато родителите носят медицински бележки, в които пише, че детето е здраво. Миналата година имаше детенце, което цял месец го водеха с течащ нос и кашлица, но майката носеше бележки и госпожите въпреки, че знаеха че е болно не можеха да го върнат. И за съжаление това не е единичен случай, а е масова практика Confused.

# 148
Да, ако детето е болни и родителите решат да го заведат на ДГ, на практика нито директора, нито мед. сестра могат да направят нещо.  Close  всичко е до съвест.

# 149

След  често боледуване и  пиене  на  антибиотик  всеки  път ,заведох малкия на  хомеопат и съм  изключително доволна  ,лечението  което ни  предписаха за кашлица беше   инхалация  с  лайка  и  сода .За  инхалации  на  малкия   използвах сауна за лице  върши  чудесна  работа  , 100  пъти  по добро от това да го  карам да седи  над  котлона  .Бях си  я купила  от  Лидъл за  20 лв. ето  тази http://www.priceminister.com/offer/buy/115246720/sort0/filter20/ … ins-du-corps.html  , кашлицата за  първи  път  я излекувахме    без сиропи  и антибиотици  Joy

Общи условия

Активация на акаунт