Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 149
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
привет мамчета,
моля помагайте с опит....
Опитваме се от 19.09 да тръгнем на ясла и..........
ходим 2 дни 10 не ходим...
В началот и харесваше, носеше си сама пантофките и да ходим при "Каку" - всичко е супер,нооооооо
от тази седмица е спряла да яде там , ама въобще , дори и трохичка не слаг в уста.
вярно е, че не е много ящна, че е празник, когат изяде 1 бурканче с ядене (190 гр.), че поради боледуванията и още се кърмим 4 пъти на ден, и че сме на 1 г. и почти 6 месеца и от 4 месеца тежим10,2-500 гр. .........
Та  вчера, след дълъг разговор с мед. лице в яслат ми препоръчаха отново да минем на период на адаптация, ала аз се притеснявам, че тя ще свекне да я взимам н обед и ще е период на деадаптация.........
Инъче не плаче много, но не дава да я гушкат и пипат понякога....
Стана много дълго.......
Моля, майките, минали по този път - споделете....

# 211
  • София
Хей мамчета
по нагоре коментирахме инхалаторите - намери се една добра приятелка да ми даде нейния за проба - бебешора пак е със сопол - а пък кашлицата не минава от 10-тина дена - взех нова маска за да не ползвам нейната и малки ампулки физ. разтвор - но по колко минути - колко пъти на ден - споделете опит - или по скоро да звънна на личната лекарка да я питам
какво да правя

Ако правиш инхалации само с физ. разтвор, можеш да правиш по няколко пъти на ден. Аз например правех по 4 пъти - сутрин след сън, на обяд преди сън, следобед след сън и вечер преди лягане. Слагам 2 мл физ. р - р и инхалатора го изпарява за около 6 - 7 минути.
Аз също ползвам голямо шише физ. р - р и със принцовка издърпвам от него.

# 212
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
благодаря за отговорите - и аз така мислех 5-6 минути да направя - нямах възможност поради други битови инциденти - та може би довечера ще пробвам да видя накрая
иначе от два дена съм го спряла от детска за да може да ме давам по цял ден лук с мед - да видя след 4 дневен ударен курс дали ще има някакво подобрение - ами все пак около 20-ти ден кашля - не кашля по цял ден - може би по 4-5 пъти на ден се закашля но нито става по добре нито става по зле и се притеснявам - няма никакво движение - да не се превърне в нещо сериозно
ту е влажна - ту е суха

# 213
ту е влажна - ту е суха

Това е хрема. Сополите се стичат и затова детето кашля. Когато има гъст секрет е влажна кашлицата, когато секретът е малко и не е гъст, кашлицата се чува като суха.
Вземи електрически аспиратор за нослето и изсмуквай сополите. Давай и сироп, отхрачващ за кашлицата. Само това ще помогне. Лук, чесън и сие са просто допълнение.

# 214
  • на последния етаж
Sourcherry, какъв отхрачващ сироп ще препоръчаш? И моята мадама е с хрема и такава "ту суха, ту влажна кашлица" вече трета седмица...

# 215
Ами педиатъра трябва да препоръча.
Иначе - след подобна хрема единствено помогна АСС Кид. Силно отхрачва.
Казват, че праисторическият Бронхолитин е за такава кашлица. Съдържа ефедрин, който третира сополите, но аз лично не съм давала. Педиатър трябва да каже.

# 216
Като говорите за АЦЦ само да вметна, че е антидот на парацетамола и не ги давайте едновременно. Само не ме питайте как го научих, че не искам даже да си спомням Simple Smile

# 217
Sourcherry, , благодаря ти
наистина има сопол - ту жълт, ту прозрачен
ооооо - като врачка станах направо -
не е възможно да ходя да избирам някакъв тъп лекар - да ходя да се редя 100 часа пред кабинета барабар с 1000 пенсионера, които незнайно защо някаква тъпа система ги задължава по един ден от месеца да висят като прани гащи по доктори - и аз едвам след 5 часа редене да вляза в кабинета - обаче тогава на лекарката й писнало - и казва "добре е добре е - давай му каквото и преди си му давала" и тряс вратата а ние от външната страна - свършило й работното време
и аз у бг мама като зомбирана вече - и добре че аптекарката ми е приятелка - "муцка детето кашля" и муцка ми вади нещо и аз почвам да давам
и пак благодаря Sourcherry за инфото да си жива й здрава и ей така по приятелски да си споделяме и да избистряме здравословното състояние на съкровищата ни
ама ядосах се вече 

# 218
  • на последния етаж
Затова ходя на частно - откакто се е родила...
Мислех си тази сутрин да я заведа да я погледне, но не успях да сколасам, нооо в понеделник сутрин сме пред кабинета.
Благодаря, Sourcherry!

# 219
Момичета, аз ода за сопола мога да напиша.
Докато детето ми не ходеше на градина изобщо не знаех какво е това чудо яслено/градински сопол.
Е, стана ми ясно. И тъй като често хремата е виновник я за бронхит, я за отит, при първото сълзене на нослето аз започвам да действам, за да я унищожа.
Човек с времето добива опит. И децата карат по-леко вирусите.
Само имайте търпение.

# 220
Ние ще откараме 3-та седмица вкъщи с тия сополи ..че и кашляме от тях  Crossing Arms
Днес са я завели на лекар свекърите,и тя педито казала,че няма нищо страшно,просто лигавицата на носа й се раздразнила,та само капките Назик Кидс остава да си ползваме,че антибиотика е на свършване,исках да ви попитам за Осцилококциум как точно се дава и дали е добре да й давам профилактично ?  newsm78

# 221
хейййййй   Sourcherry 

сипи една чашка от одата за сопола тука - моля ти се  Praynig Praynig Praynig

# 222
  • вече Пловдив
исках да ви попитам за Осцилококциум как точно се дава и дали е добре да й давам профилактично ?  newsm78
Дава се 1 път седмично. По принцип трябва да се слага под езика, но понеже моето дете плюе всякакви лекарства освен нурофен, разтварям в малко водичка и така давам. Не съм сигурна обаче колко помага  Rolling Eyes

# 223
исках да ви попитам за Осцилококциум как точно се дава и дали е добре да й давам профилактично ?  newsm78
Дава се 1 път седмично. По принцип трябва да се слага под езика, но понеже моето дете плюе всякакви лекарства освен нурофен, разтварям в малко водичка и така давам. Не съм сигурна обаче колко помага  Rolling Eyes
А цялата доза ли се дава или няколко от малките гранулки ?  Thinking

# 224
  • вече Пловдив
А цялата доза ли се дава или няколко от малките гранулки ?  Thinking
Цялата.

Общи условия

Активация на акаунт