Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 144
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
исках да ви попитам за Осцилококциум как точно се дава и дали е добре да й давам профилактично ?  newsm78
Дава се 1 път седмично. По принцип трябва да се слага под езика, но понеже моето дете плюе всякакви лекарства освен нурофен, разтварям в малко водичка и така давам. Не съм сигурна обаче колко помага  Rolling Eyes
А цялата доза ли се дава или няколко от малките гранулки ?  Thinking
Цялата.
И аз така разбрах от листовката,но викам да попитам за по-сигурно да не объркам   bouquet
Благодаря  Peace

# 226
А цялата доза ли се дава или няколко от малките гранулки ?  Thinking

На листовката пише цялата, но ако попиташ някой хомеопат ще ти каже, че и 1-3 гранулки са достатъчни.Важното е да съвпата картината на ХЛ, която за съжаление я няма в листовката.Може да поровиш в нета и да я намериш.За това някои казват, че помага, а други, че не.Лекарството си има картина./според човека/

# 227
Разбирам,благодаря за отговора Simple Smile Hug

Ние утре отиваме на УНГ,че носа й още е запушен,а няма сополи и покашля ...

Отидохме днес на лекар УНГ и каза,че ще имаме проблеми с носната лигавица,също каза да слагам всеки ден капки с морска вода за промивка и така ... направо не знам,май с тази ясла само болести си навличаме,за капак баба й хич не е добре и сега оставаме в къщи да се гледаме,дано само всичко е наред  Praynig

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 18:36 от Boten Mary

# 228
Дааа, повечето деца посещаващи ясли и градини имат проблем с носа и гърлото. За щастие ние този път се преборихме със запушения нос и хремата. Няма и проблем с трета сливица, както си мислех. По съвет на педиатъра й давам една таблетка сутрин и една вечер от Цинабсин и Тонзилотрен, и вечер преди лягане промивам с физиологичен разтвор нослето и капя по две капки сребърна вода. Да чукна на дърво вече две седмици ходи на градина и е здрава. Simple Smile

# 229
Дааа, повечето деца посещаващи ясли и градини имат проблем с носа и гърлото. За щастие ние този път се преборихме със запушения нос и хремата. Няма и проблем с трета сливица, както си мислех. По съвет на педиатъра й давам една таблетка сутрин и една вечер от Цинабсин и Тонзилотрен, и вечер преди лягане промивам с физиологичен разтвор нослето и капя по две капки сребърна вода. Да чукна на дърво вече две седмици ходи на градина и е здрава. Simple Smile
Това е чудесно,лекарката днес каза да й даваме и ния така - да редувам цинабсин и инфлуцид + витаминки за имунитет-а ,и нашата няма уж засега проблем с третата сливица,но се чудя дали да идем до София при един лекар,който оперира мен като дете,за второ мнение,или да изчакам втория преглед при същата лекарка и да видим какво ще каже,някакви мнения да изкажете ?  newsm78

# 230
  • София
малката лисичка, ако имате възможност елате насам, да видите какво ще каже и този лекар. Още едно мнение ще ви е само от полза, а щом и от лекаря сте доволни... Peace.

Моите хлапета също пият Тонзилотрен. Госпожицата го пие профилактично, а брат й го пие, защото е с ангина и на двамата много добре им действа Peace. Ако знаех за съществуването му преди 2 - 3 години, колко АБ щяхме да избегнем (сина ми правеше гнойни ангини + отит почти всеки месец през зимния сезон), но го открихме съвсем случайно миналата година.

# 231
Ми не знам какво мнение да изкажа Thinking, ако общото състояние на детето ти е добро, не хърка докато спи и нещата които й даваш й помагат може да изчакаш до следващият преглед при вашата докторка, а ако Недай си Боже има нещо което те притеснява потърси няколко мнения. Бъдете здрави Simple Smile

# 232
малката лисичка, ако имате възможност елате насам, да видите какво ще каже и този лекар. Още едно мнение ще ви е само от полза, а щом и от лекаря сте доволни... Peace.

Моите хлапета също пият Тонзилотрен. Госпожицата го пие профилактично, а брат й го пие, защото е с ангина и на двамата много добре им действа Peace. Ако знаех за съществуването му преди 2 - 3 години, колко АБ щяхме да избегнем (сина ми правеше гнойни ангини + отит почти всеки месец през зимния сезон), но го открихме съвсем случайно миналата година.
Много ме заимнтригувахте, но моя колежка каза, че този препарат трябва да се дава, когато си 100% сигурена, че детето ням авъзпаление на ухото, защото, ако има е много опасно. Знаете ли дали това е вярно?

# 233
Много ме заимнтригувахте, но моя колежка каза, че този препарат трябва да се дава, когато си 100% сигурена, че детето ням авъзпаление на ухото, защото, ако има е много опасно. Знаете ли дали това е вярно?

Естествено, че не е вярно.
Какво общо има отит?

Тонзилотрен е хомеопатичен продукт за болно гърло, ангина. Може да се приема профилактично и няма отражение върху ушите.

# 234
Ми не знам какво мнение да изкажа Thinking, ако общото състояние на детето ти е добро, не хърка докато спи и нещата които й даваш й помагат може да изчакаш до следващият преглед при вашата докторка, а ако Недай си Боже има нещо което те притеснява потърси няколко мнения. Бъдете здрави Simple Smile
Засега мисля да изчакаме до следващия четвъртък да видим какво ще каже тази лекарка,след това ще мислим,иначе не хърка засега,само кашля доста но не на често,но казаха,че е заради носа.

# 235
 С тонзилотрена и ние избегнахме много АБ. Малкият всяка настинка я изкарваше с мн възпалено гърло. Много слабо място му беше, но откакто открихве тонзилотрена- миналата есен , не е имал зачервено гърло което да го боли. Но...това не пречи да открием есенно-зимния сезон с бронхит  Tired Но при нас има съмнение за предразположеност към  алергична астма от влагата през този сезон...та ще видимВече почти се оправи пу пу пу ... и като цяло много леко го изкара, без Аб. Поръчах и инхалатор вчера- сега го чакам да дойде , надявам се с негова помощ по леко да изкараме зимата и ... и ако може без болести   Blush
 Дано всички мъничета бързо се оправят и да преборват с лекота всяка настинка  Hug

# 236
Поръчах и инхалатор вчера- сега го чакам да дойде , надявам се с негова помощ по леко да изкараме зимата и ... и ако може без болести   Blush
 Дано всички мъничета бързо се оправят и да преборват с лекота всяка настинка  Hug

Дано и вие, а и всички малчовци. Вече ми писна, четири седмици кашлица, ту затихне, ту започне с пълна сила. Какво ли не пи, какво ли не пробва. Беше затихнал и ето на , снощи спа при баба си и пак се е съдрал. Не знам какво да го правя вече.

# 237
Естествено, че не е вярно.
Какво общо има отит?

Тонзилотрен е хомеопатичен продукт за болно гърло, ангина. Може да се приема профилактично и няма отражение върху ушите.

[/quote]

Аз, ако знаех нямаше да питам. Тя е много убедена в това, казва, че го знаела от лекар.

# 238
Нека е убедена. Тонзилотрен освен да помогне, няма как да навреди, ако има и съпътстващ отит.

# 239
  • София
lubabel, когато се стигне до отит, тогава искам не искам давам АБ, за да не стане още по - лошо. А иначе Тонзилотрена, започнах да го ползвам още при първи симптоми на ангина. Сега в момента пак е с ангина, но няма Т и е жизнен, педиатърката каза да започнем с Тонзилотрена и ако той не помогне, тогава ще му изпише АБ. За 1 седмица сливиците възвърнаха предишното си състояние и от всичките 5 - 6 налепа, остана само един, който с всеки изминат ден избледнява Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт