Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 69 555
  • 740
  •   2
Отговори
# 360
...но казаха ми че до 6-тата си година дечицата боледуват редовно.

Мдам.
Има нещо вярно. Като че ли постепенно, с всяка изминала година укрепват и стават по-устойчиви на вирусни и бактериални атаки.
А на мен ми писна от хреми!

И на мен така,макар че много малко сме ходили на ясла,сега да видим как ще се преборим с тази проклета кашлица.
Иначе така ще е,няма как,а има една жена,която не изкарва детето си навън и си мисли,че така ще го предпази,направо не ми се мисли,тя и нашата свеки се плаши нещо заради боледуването на нашата,но дори и да не ходи на ясла,ако тръгне на градина пак ще е същото,така  че по-добре сега да си изграждат имунитет.

# 361
Лисичке, моят син не е ходил на ясла. Като сравнявам с деца, които са ходили на ясла и са на неговата възраст, определено яслата си е вид "школа" по отношение на изграждането на имунитет. Вярно е, че като са под 3 години правят повече усложнения, но определено виждам разликата.
Моето дете се спуква от хреми, 1-ва група се съсипах, то не бяха хреми, които просто вече не знаех кога започват и кога свършват.
А неговите съградинчета, които са ходили на ясла не бяха така.
А уж моето калено и здравословно гледано дете би трябвало да е по-неболедуващо. Вятър.

# 362

Ние направихме в Цибалаб на тези цени, а сме правили и с направление. След това се обадих в лабораторията е бившата ХЕИ на Сливница. Цената е много по-ниска. Попитай ги. Мисля, че телефона в самата лаборатория е: 8130-410 и е с адрес Враня 20.

И аз утре мислех,да я водя в Ремус, за тази лаборатория на Сливница,даже не знаех, там не си ли е ХЕИ все още? А знаеш ли случайно,как се казва и дали работи в събота, че там даже ще ми е по-близо.
Иначе питах личната за направления за тези изследвания,но тя не дава, според нея било от яслата и ми казва единствено да й чистя носа с физ разтвор, но ето от края на септември досега хремата не може да се оправи.

Да не би да е това лабораторията, видях,че има някаква на Симеон :
http://www.bgmaps.com/link/847152911E2587BA9CDB4AFB196E84FE
някой да е запознат с нея?

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 23:00 от summer-rain

# 363
Лисичке, моят син не е ходил на ясла. Като сравнявам с деца, които са ходили на ясла и са на неговата възраст, определено яслата си е вид "школа" по отношение на изграждането на имунитет. Вярно е, че като са под 3 години правят повече усложнения, но определено виждам разликата.
Моето дете се спуква от хреми, 1-ва група се съсипах, то не бяха хреми, които просто вече не знаех кога започват и кога свършват.
А неговите съградинчета, които са ходили на ясла не бяха така.
А уж моето калено и здравословно гледано дете би трябвало да е по-неболедуващо. Вятър.

Не знам и аз вече,пазим ги уж,все болни жалните ...

# 364
Аз не го пазя. Ходи си на градина.
Когато е с хрема - у дома си стои. Лекувам го. Уж превенция правя с храна, добавки, разходки дълги, каляване. Но явно, че трябва да израстат болестите.

# 365
Аз не го пазя. Ходи си на градина.
Когато е с хрема - у дома си стои. Лекувам го. Уж превенция правя с храна, добавки, разходки дълги, каляване. Но явно, че трябва да израстат болестите.

Да,нещо такова ще да е

# 366
Ние сме трета поредна седмица вкъщи. Уж се пооправиха и наново: температура, сополи, кашлица. Вече не знам, не съм ги давала на ясла, с никого не съм ги срещала, но вместо да се стабилизират, сякаш непрекъснато ги повтаря един и същи вирус. Веднъж пиха и антибиотик, но почти веднага след това бяха пак болни. Тогава им изолираха от носния секрет moraxella. Сега трябваше да бъда нахална, за да ми дадат отново направление, защото нали АБ се дава само при наличие на бактерии, АБ не морял вирусите и пр. А педиатърът директно написал рецепта за АБ  ooooh!
Чакам си резултатите и тогава ще видим какво ще правим. Но вече месец и половина не се спи нощем от кашлици, сополи и висока температура. Срещала съм ги единствено с братовчедка им, която е 6 месеца по-голяма, не ходи на ясла. Еми, ако беше вирус или бактерия - би следвало да й я предадат и тя да се разболее. Преди нас тя беше със същата бактерия и затова аз смятам, че не са излекувани още първия път (когато пиха АБ) и сега вече сме на ниво усложнение. Три седмици пиха три сиропа (единият струва 30 лв.) и ефектът беше абсолютно никакъв, сега сме на Бромхиксин, но педи пак беше изписал единия, който не им действа изобщо  ooooh!
А ако е същият вирус на ново...на мен нещо не ми се връзва, защото педиатърът ми обясни, че към вирусите има имунитет, ако веднъж са изкарани (тогава по повод на стомашно-чревния и евентуална възможност да го изкарат скоро пак).

# 367
На мен ми е интересно, за държавни ясли ли говорите или и в частните ясли е същото и децата много боледуват и там? Нали уж в частните групите са много по-малки, пък знам ли newsm78

# 368
Здравейте! Нека и аз да споделя опита който имам до сега и до какви изводи съм стигнала.
Имам две момчета баткото е на 3години, а малкия на 5 месеца. Голямото ми дете не е посещавало ясла, от септември тръгна на градина. Всяка седмица болен, а след него и бебо. Като беше по-малък правеше много често бронхоспазми, бронхиолити, една пневмония с престой в болница и т.н.
Първата му годинка, бяхме "абонирани" за спешните кабинети,АБ-ци, урбазони и т.н.
В един момент си казах "край" и спрях да давам АБ, купихме си инхалатор и Бейби Вак. Наистина много трудно изкарваше, всяко едно разболяване бях на ръба да дам АБ, но с подкрепата на мъжа ми устискахме. Постепенно започна по-леко и по-леко да изкарва болестите, с по-малко и по-малко лекарства. Но съм много стриктна с инхалациите, започвам ги още при първи симптоми. От година и половина не е пил АБ, а спазми не е правил отпролетта. Вече не слагам капки, само клеева т-ра със сребърна вода, най-много ако се усложнят малко повече нещата давам нещо за отхрачване (АЦЦ или Амброксолов сироп) но последните пъти се лекувахме само с инхалации и без сиропи. Баткото вече изкара доста градински вируси и укрепна, вече е по-редовен.
Така, че силно препоръчвам тази машинка, защото ми влезе в употреба и с бебо, който прави ларингити. Един път оттървахме болницата. Сега вече знам че като му текнат и на него сополки, се инхалираме,смучем сополите и за 4-5 дена са ок и двамата.
Мисля, че най важното за да няма усложнения било то-бронхити, спазми, отити и т.н. е да се втечняват секретите и да се прочистват и промиват редовно. Ако някой има въпроси може да ми пише на лични,защото нямам възможност да следя темата....Ако мен някой ме беше посъветвал преди години за инхалатора щях  да си спестя много мъки на детето....

# 369
На мен ми е интересно, за държавни ясли ли говорите или и в частните ясли е същото и децата много боледуват и там? Нали уж в частните групите са много по-малки, пък знам ли newsm78
Моето дете посещава държавна детска ясла. И на мен ще ми е интересно има ли често боледуващи дечица, които посещават частна ясла.

Сега като чета toffifee, още повече се замислям и аз да си купим инхалатор, особено след като лежахме и в болница скоро. Предполагам, че по принцип инхалациите се правят с физиологичен разтвор...Или греша?

Въпрос - опитах се да направя капки за нос с 10 мл. сребърна вода и 5 капки клеева тинктура. Но шишето с клеевата тинктура не пуска капи, а направо пусна струя и отидаха повече от 5 капки. Има ли опасност от предозиране с клеева тинктура? На шишето с клеевата тинктура пише, че е за деца над 3 г., а ние сме на 2 г. Вие давате ли я на децата си, които са под 3 г.?

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 15:29 от campanula

# 370
  • София
Най-малкият ми син беше 2 години плътно в държавна ясла, през които се разболя точно по 2 пъти на календарна година.
Сега, откакто е на детска градина, вече успя да се разболее от началото на учебната година е май ще се окаже, в в яслата ще е боледувал по-малко.
Интересното в яслата беше следното: имаха 2 групи. През цялата зима нашето шкафче за обувки преливаше, докато в другата група имаше перманентно само по 5-6 чифта. Аз си правя някакви изводи.

# 371
  • София
Но шишето с клеевата тинктура не пуска капи, а направо пусна струя и отидаха повече от 5 капки. Има ли опасност от предозиране с клеева тинктура? На шишето с клеевата тинктура пише, че е за деца над 3 г., а ние сме на 2 г. Вие давате ли я на децата си, които са под 3 г.?
Има опасност от предозиране с оглед, че е супер силна тинктурата. Капни си си на себе си първо  Peace
Иначе аз започнах с клеевата преди годинката, пробвах внимателно да няма алергична реакция, та до сега  Peace

# 372
  • Пловдив
.......
Въпрос - опитах се да направя капки за нос с 10 мл. сребърна вода и 5 капки клеева тинктура. Но шишето с клеевата тинктура не пуска капи, а направо пусна струя и отидаха повече от 5 капки. Има ли опасност от предозиране с клеева тинктура? На шишето с клеевата тинктура пише, че е за деца над 3 г., а ние сме на 2 г. Вие давате ли я на децата си, които са под 3 г.?

Тези капки не се нуждаят от разреждане.

Прочети тази тема.

# 373
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
*RiRi*, а тези капки могат ли да се използват като капки за нос, че пише, че са за устната лигавица, за намазване?

# 374
Сигурно могат, но аз не бих.
Идеята на капките с прополис е, че подсушават. Отделно, че се борят и в вируса в нослето.

Общи условия

Активация на акаунт