Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 126
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Еми то организмът на децата се справя с болестите. Аз взех и инхалатор. Когато усетя, че кихат или се изкашлят 2-3 пъти в деня, правя по една 10-15 минутна инхарация и ако усетя хъркане на нос или дишане само през уста нощем (денем са на ясла), значи започва нещо и още тогава вземам мерки - хомеопатия, вит. С и евентуално капки за нос, според зависи как започва.

# 631
Бързо оздравяване на всички дечица  Hug,и аз много се чудех за инхалатор,но да видим

# 632

какво по-точно даваш при гореописаните симптоми?

# 633
  • София
Еми то организмът на децата се справя с болестите. Аз взех и инхалатор. Когато усетя, че кихат или се изкашлят 2-3 пъти в деня, правя по една 10-15 минутна инхарация и ако усетя хъркане на нос или дишане само през уста нощем (денем са на ясла), значи започва нещо и още тогава вземам мерки - хомеопатия, вит. С и евентуално капки за нос, според зависи как започва.

Много правилен подход имаш  Peace Когато усетя хъркане нощем, почти винаги забравям, защото през деня няма нищо, и до 2-3 дни последват сополи, и се започва. Пусна ли и обаче 2-3 пъти инхалатора и увелича ли капките клеева тинктура, стопирам всичко в зародиш.

# 634
  • София
малката лисичка, браво Peace. Хайде никакви болести повече Naughty.
Казал е на съпруга ми, че в един момент ще спрат да я карат така тежко и ще минава мнооого леко и неусетно, просто трябва малко време, да направят поне минимален имунитет.
brumbarche, така е да Peace. Просто трябва време и здрави нерви на родителите Laughing. Моя син 1 и 2 - ра група (не е ходил на ясла) се скъса от боледуване. За цяла учебна година (10 месеца), му се събираха не повече от 3 месеца ходене ooooh!. От 3 - та група освен, че много разреди боледуванията, започна и много по - леко да ги кара Grinning.

# 635
Калинчи, давам всичко, което ми е предписала хопеопатичката, когато за първи път ни сполетяха сополите, а има ли висока температура давам и парагрип (пак тя ми е предписала по колко, през колко и за колко време).
Другото са виброцил и едни капки с локален антибиотик, изписани точно за моракселата. При мн. висока температура давам нурофен.
Миме-то, аз също веднъж направих така, усетих през нощта, но реших, че си въобразявам (защото съм изперкала от страх да не се разболеят пак), нали пиха антибиотик и не са минали и 5 дни. Еми ей на, на 3-я ден ясла - наново, та цял месец вкъщи.

Марти, аз се надявам, че след каот вече я преболедуваха тая мораксела в продължение на 2 месеца и половина нон стоп, вече да я карат по-леко. В чудо се видяхме със съпруга ми, вече няма кой да ги гледа, ще останем без работа и двамата, егати.
Проблемът е в това, че педиатрите не пускат секрети, а си пазят направленията, родителите на по-големите и с имунитет към моракселата деца сигурно и не подозират или пък не им пука (нали техните вече я карат с малко сополки) вече не са пряко засегнати и затова не им пука много и така. Но и те са минали от там, всички минаваме през този път и честно казано, дали в яслата, градината или училище - ще си ги преболедуват и това е.

# 636
Имам едно питане. в групата на синът ми има варицела.той е бил в контакт с детето.Та питанито ми е - може ли синът ми да зарази друго дете ?

# 637
  • София
Имам едно питане. в групата на синът ми има варицела.той е бил в контакт с детето.Та питанито ми е - може ли синът ми да зарази друго дете ?
На този етап не...но се води контактен. Инкубационния период е 21 дни, като разболяване се очаква след 10я ден. 2 дни преди избиването на пъпките и 4 след това ще бъде заразен...Въпроса е кога ще са тези 2 дни преди избиване на пъпките, така че имай си едно на ум. При нас тези 2 дни бяха 15я ден от контакта...на 17я се изпъпчи...но като цяло бях намалила контактите и предупреждавах, че е контактна....Може да се каже, че съвсем намалих контактите след 10я ден /не се виждахме с деца и основно двамта си играеха/. Няма заразени деца от нас около нас...

# 638
благодаря ти

# 639
  • вече Пловдив
Знам, че от 3-то лице не може да се зарази, но все пак не е сигурно.  Thinking Предупреди родителите на другото дете, че синът ти е контактен от еди-кога (стига да знаеш, де). Защото наистина не се знае кога точно ще избият пъпките. ЕмиР ти е писала най-важното.

# 640
"Тонове"секрати течат от нослето,няма спиране.Схема за детска градина -1 седмица там,3-  се лекуваме вкъщи!Сега ще пробвам с това - http://www.citroseptbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=481         

# 641
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Roo Roo аз тази година давам цитросепт от септември - разболявал се е малкия - но никога не е било нещо сложно поне досега - само кашлица и сополи - (поне засега Wink)
но не купувай чистия цитросепт защото това няма пиене, ужасно горчи, аз също почнах да го пия за моята имунна система, но е ужасно горчиво, а аз съм голям любител на грейпфрута, но дори и с фреш от грейпфрут е доста гадничко
за детето взех цитросепт джуниър - което пак горчи, но не е точно така - този джуниъра си го пие без проблем - след него обаче задължително давам вода или сок или мляко защото се е случвало й да го повърне

# 642
И на мен лично оригиналният Цитросепт много ми помогна, но на детенце наистина няма даване. Иначе за разредени препарати пари не ми се дават.

Ако някой измисли начин да се дава оригинален Цитросепт на малко дете, моля да сподели.
Благодаря предварително!

# 643
  • София
Лично съм го изпитала  Peace Сложен в прясно мляко хич не се усеща, а в портокалов сок лееко нагарча. Предполагам щом количеството е за дете, изобщо няма да разбере, че пие нещо горчиво, все пак за възрастен капките са много повече, а аз по 15-20 май пиех. Опитайте  Hug

# 644
Elizabet_s  и  Mime-to ,благодаря ви,за съвета!Весела и здрава зима на малчуганите Ви!

Общи условия

Активация на акаунт