ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 15

• 79 493
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Да доц. Литвиненко Sad То аз за едно я закарах, той на съвсем друго обърна внимание. А вие чували ли сте да има такъв "ефект" при деца с епилепсия. Ние си ходим на рехабилитация редовно и аз и правя вкъщи това от както сме излезли от болницата. Но дори когато правим рехабилитация тя се изкривява без причина и рехабилитаторката като започне да ми обяснява "тези деца си дават симптоматиката през определен период" не знам как да го разбирам - децата с епилепсия или децата с Уест синдром та затова исках да питам има ли и др. детенце с епилепсия което да го прави. Тя няма ДЦП или поне не знам??!?!!

# 616
анис 81, категорично ли отхвърлят проблема да е неврологичен? Защо не се допиташ и до Чавдаров и той да я види, и категорично спрени ли са при вас пристъпите, за да правите рехабилитация. Знам че трябва да има период със спрени пристъпи и тогава да се почне рехабилитация. Аз съм за консулт с Чавдоров - син.

# 617
  • някъде в България
Здравейте,извинете ме че така нахълтвам в темата ви но искам да попитам за ЕЕГ-то.То поема ли се от здравната каса при издадено направление за невролог и съответно по негова преценка?Днес когато запазих час за невролога казаха че ще си го плащам?!И още : в будно или сънено състояние на детето трябва да се направи защото часът ни е в 16.50ч утре.Малко странно ми е ЕЕГ по това време и до колко би било "доставерно" после.Синът ми е на 3.7г и е хиперактивен и незнам как ще го "удържа" по време на процедурата Cry

# 618
Здравей Мелани ,при нас не се е налагало да плащаме ЕЕГ винаги лекуващият невролог ни издава направление ,ако се налага и той прецени ни издава и направление за скенер.Но знам че някои майчета плащат ЕЕГ.Досега все сме правили ЕЕГ в будно състояние ,но има дечица на които се прави и сънно може би тогава по добре ще излезне и резултатът.Щом и детенцето е хиперактивно и се притесняваш дали ще стои мирно може би другият вариант е по-добър когато спи.

# 619
  • варна
 Влизам да попитам някой дава ли комбинация Конвулек и Ламиктал? Ние, за съжаление сме в болница с Боян ,от някаква неуточнена инфекция почнахме пак пристъпи и  там като спряха в реанимацията конвулекса и почнаха други упойки, стана нещо страшно Confused Добре че като спря температурата и подейстрваха антибиотиците, се успокоиха нещата.
 Сега пием пак конвулекс на сироп и то по-ниска доза ! била твърде висока тази която ни беше изписана ,но днес ме викаха да ми кажат че смятат Ламиктал да ни добавят, а аз изобщо не знам какво да очаквам ако го почнем.

# 620
  • София
Моята Теа беше на Конвулекс и Ламиктал преди година и половина. Обаче от началото на 2011 започна да прави чести пристъпи, много по-чести от преди (около 1 на седмица) и на 14.02  в Свети Наум смениха на Кепра с Конвулекс. Не мога обаче да правя изводи, така беше само при моето дете и не може да служи за сигурен ориентир.

Бързо оправяне и успех!

# 621
Моето дете беше с Ламиктал Конвулекс и Кепра.При нея нямаше ефект за пристъпите но нямаше и странични ефекти.Само трябва да се следи за обриви.Аз знам че Ламиктала от всички епилептични лекарства влияе най добре на мозъка.Стискам палци да ви повлияе добре.

# 622
Melani34, здравей!
Щом имаш направление от невролога за ЕЕГ, не се заплаща нищо, но щом детето е с хиперактивност, и там където ще правите ЕЕГ, работят с такива деца, може би се заплаща самата упойка, това е нещо съвсем слабо, за да се успокои детето. Питай на място за упойкаката и поискай касов бон за каквото и да било.

orhid , ето и при Петя лечението, беше на депакин, но след влошаване, през 1996г. включиха ламиктала и още на шестия месец, ЕЕГ , беше спокойно. И все още е на ламиктал, а депакина преди към 3г. го замениха с Кепра, защото, бяха се обновили пристъпите, но в друга форма, а депакина , при изследване, за валпроата, почти липсваше и затова го спряха.

Чувала съм, че добре да се следи за обрив, при ламиктала.

# 623
  • някъде в България
Здравейте отново,благодаря ви много за вниманието и информацията.Утре сме на прегледа при невролога само за него имаме направление но имаме необходимост от ЕЕГ .Ако доктора все пак не сметне за нужно да го назначи а ни заяви че ние трябва да си го платим :оки.Само дето той не е правил май досега на деца а моето хиперактивното незнам как ще стой за да го направи.Кога ЕЕГ се прави в будно и когато в сънено състояние на детето.
От Пловдив сме с основна диагноза:хиперкинетично разстройство и още 3 придружаващи заболявания едно от който е съня му.Непрекъснато се оплаква от блока в главата и отскоро започна да се изпуска и по нужда по време на нощните си пристъпи.В такива състояния нощем той започва да вика,плаче не ни разпознава ,тялото му прави едни движения и не се успокоява понякога доста дълго време.Този период продължава от 2010 г насам и съвсем не "върви" към израстване както ме успокояваха.По време на сън понякога говори не позволява докосване не е с отворени очи,изгуби апетита си напълно много ми е притеснено.През 2010 г направи една температура от 42 гр без открита причина за възникването й и след нея започнаха проблемите му.Миналата година направих опит да запиша час при Божинова като идвахме в София за кривогледството му но тя някак ме "отсвири".Не сметна много много че е необходимо да има неврологичен преглед.За Литвиненко път беше направо невъзможно да запиша час при техните условия.Извинявам се за дългия пост,дано не съм ви досадила.Желая хубав ден на всички Hug

# 624
Мелани, според мен освен ЕЕГ трябва да се направи и скенер, това не е нормално. За предпочитане е ЕЕГ да се прави в заспало състояние. Във Варна, откъдето сме ние, слагат лека упойка, в София не слагат, не знам кое е по-добре. Ние лично се зареждаме с книжки, детето сяда в нас и почваме да му четем, само веднъж досега е заспивало, последния път беше много нервна и ЕЕГ беше с множество артефакти /дължащи се на мърдането/, но пак успяха да направят изследването. Пожелавам ви успех и сериозно отношение от страна на лекаря. Дано сте случили на добър невролог.

# 625
  • Варна/Белгия
Момичета здравей те.Имам въпрос към по запознатите дали правят сънни ЕЕГ-та през вечерта в Св.Наум.Проблема е че на моята приятелка момчето на 10г прави странни движения по време на спане.В интервала на 23-01 часа става и започва да си тръска ръцете,изпотен е и не е в съзнание.Преди 2 години докато спи е започвал да вика че го боли крака и да го тръска,а понякога докато спи си отваря очите и започва да вика че не вижда.Странното е че нищо не си спомня на другия ден нищо от случилото се.

# 626
  • Дъ Биг Вилидж
anis81, в темата за ДЦП има писано относно ABR. Тъй като при нас помогна за епилепсията а и чета мнения от други държави че дава подобрение в пристъпите и при други деца, ти го препоръчвам - поне един преглед може да направите за да проверите дали има при вас проблем който може да се коригира с ABR метода.

# 627
Мами здравей те искам да попитам и да по-моля..помогнете ми да намеря от някаде лекарството Ноотропил 20% сироп трябва ми спешно ...Няма значение от къде и каква е цената....Моля   спешно ми е ...

# 628
  • Дъ Биг Вилидж
За лекарства които ги няма в БГ ние ходим до Солун или до Одрин - според това кое къде го има. Дори миналия петък ходихме до Одрин за Кепра сироп. Цената му в Турция е 40 евро, а в Германия 140 евро. Намирате в нета някоя аптека в съответния град, намирате човек с гръцки или турски, звъните, поръчвате и на другия ден отивате да го вземете.

# 629
  • Варна/Белгия
Ноотропила вече пътува към ladjova@abv.bg.

Общи условия

Активация на акаунт