ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 15

• 79 493
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
liduna, сигурно ще прочетеш поредното тривиално мнение, но как издържаш? Искам толкова неща да кажа, но ми засяда и не смея! Аз съм непозната за теб, но мислено ще ви подкрепям. Дано овладеете пристъпите и да не боледува мъничето.  Hug  Hug

# 91
  • Ямбол
⅞ ...and Happily Ever After,тук няма непознати,тук всички сме едно голямо семейство!!!:)Simple SmileSimple SmileНа всички които спират конвулекса по -схема искам да споделя,че при нас като го спирахме и изцяло спряхме детето стана съвсем различно-по-будно и по-игриво.......Боже,тия лекарства как скапват дечицата ни,убедих се със собствените си очи!Стискам палци всичко да ви мине "по мед и масло" и никога отново да не ви се налага да посягате към лекарствата за епилепсия!Късмет на дечицата ви! Hug
Искам да споделя и с вас моето разочарование от поредната българска простотия,направо съм бясна.Хубавата вест е че след 2 години ходене по мъките Ямболския телк най накрая видя ДЦП-то на сина ми-вече за радост че са го признали или за нещастие че сме толкова зле имаме въпроснте 100%ТЕЛК с чужда помощ.И щот ми бяха малко ядовете та ходя да си търся правата и ме тъпчат с крак в нашия град институциите.За лежаното 4 дни в нашто детско отделение платих 32лв,защото съм придружавала детето си и се включвало и храна,за дете над 1 годинка се таксувало с придружител (по 8лв на ден)независимо че било детето с 100%телк и СЧП.Ходих и в РЗок Ямбол и гвориха и с болницата,напълно прави били да ми взимат за престой защото такава била политиката на болницата и защото имали достатъчнно персонал и трябвало като ми се разболее детето да го заведа в болницата ,а аз да се прибера в нас и като оздравее да отида да го взема.Ей тва не разбирам,защо тогава в този телк ми се дава чуждата помощ.Та ако е било да си оставя детето,щях да го оставя в дом и да си гледам напред живота,защото там персонал в повече нямаше,+ това щеше да е хвърлен в една кошара и да се спука да реве.Как я мислят тия хора тия работи,вече се убеждавам че всичко е за да ти вземат парите.Не ми е за тия 32лв,защо на детето не му признават правата,как в тая държава уж законите са едни и същи а, всеки си прави квот си знае?От там като влезнах в инфекционно и при изписване и викам на докторката я хубаво проверете дали и тук не съм длъжница за престоя си и женицата казва нищо не дължите вашето дете е с телк.Днес като питах в РЗОК-Ямбол,ми с еобяснява,че не били ми взели пари от там,защото един вид съм нарушила правилника и трябвало да приемат само инфекционно болния а майката вън.Е добре де как могат да ме разделят с детето ми ей тва не схващам?И вс епак мисля че нищо никъде не трябва да плащам ,но няма кой да убедя в това...........Малко дълго стана,но няма към кой другиго да се обърна и най-важното е че знам, че вие донякъде ще споделите и утешите моята болка.... Hug

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 00:42 от liduna

# 92
Добро утро  bouquet
Гала  чудесна новина дано всичко е наред и да няма проблеми.Честно казано това е и моята мечта един ден да спрем тези отвратителни лекарства.
Другата седмица се очертава и при нас да ходим на контролен преглед до София .Да използваме хубавото време а и протоколът за Депакина да подновим.За спираяне на лекарството едва ли ще стане дума но ....надеждата ме крепи че и този ден все някога ще дойде.
Iiduna  винаги когато чета написаното от теб  сърцето ми се свива.Книга можеш да напишеш с тези твои преживявания и премеждия по болниците.А за съжаление в повечето болници отношението е отвратително за заплащането което съм сигурна че нямат право да ни искат изобщо няма да пиша.Не само при вас е така и тук при нас си правят каквото искат не ги интересува нищо.И аз много пъти съм си задавала въпроса как може на едни места да ми искат пари за преглед на детето а на други да ми казват че той е освободен от всякакви такси newsm78е отговор никога не съм намирала.За съжаление.

# 93
Лидке какво се учудваш,аз преди три години като лежах в педиатрията през месец в неврологията с постоянните пристъпи на Дидко плащах на вечер по 10 лв и винаги сме лежали по 14 дена и кво като имахме телк с ЧП,няма оправия никаде.Майната им на всички дано се оправят дечицата ни.Целувки на Мариянчо.
Irinche ние се лекуваме при Литвиненко,но правим еег при Попова от нея знам че хубаво е да се хванат и трите фази будно,унесено и сънено състояние ние до сега успявахме да ги хванем макар че е вече на 5 години,но от лекарствата сутринта към 10 пак заспива и така ги хващаме и трите фази за 20 минути.При нас се поевяваше на 12 минута активност откакто се е унесъл.Успех ти пожелавам при който и лекар да отидеш и дано не е това за което всички си мислим и не се бави не чакай,колкото по-късно толкова после по трудно се лекува.
Галке стискам палци и не мисли глупости и лоши неща с теб сме,мисли позитивно! Hug

# 94
  • гр.Гоце Делчев
Мила Лиде много съжалявам за това,че сте били болни и за оправиите в нашите болници,дано по-бързо да се оправи Мариянчо .Стискам палци скоро да се похвалиш с добри новини. Hug Hug Hug

# 95
Irinche, на база нашия опит (при Божинова не сме ходили) за ЕЕГ препоръчвам да го направиите при Попова в Санус-2000 и после да го занесете на Литвиненко за прегледа. В поликлиниката му или в центъра, където преглежда обикновено е лудница и претупват нещата. А и допълнителен плюс при Попова е, че тя е невролог и ще ви даде още едно мнение. Попова работи по здравна каса и може да отидете с направление от личната за детски невролог.

Вярно е, че при намаляване и спиране на конвулекса, децата се оживяват и стават по-контактни, весели и игриви. Пожелавам на всички да имат търпението и в крайна сметка да спират малко по малко лекарствата.

# 96
Здравейте.Минахме на преглед при невролог във ВМА.Преди това му направиха МРТ на скенер(това,което бях направили и в Русе).Според доктора няма нищо притеснително.Спираме Конвулекса и минаваме на Трилептал.Доктора каза,че конвулекса има странични ефекти.Сега ходим по мъките да минем лекарството през здравна каса(доста е скъпо).Не знам  имате ли някакви отзиви за това лекарство?Да се надяваме,че по този начин ще се овладеят проблемите.Но ще трябва да го пие редовно лекарството.Предписа и едно хомеопатно лекарство,но в момента рецептата не е в мене за да ви го напиша.Малко се успокоих,но все още се питам какво става.

# 97
Jensy, а как се казва този невролог!
Правихте ли ново ЕЕГ!

# 98
Какво ти каза точно за страничните ефекти на Конвулекса, какви са?

Радвам се, че няма нищо сериозно, дано да е все така!  Hug

# 99
И мен също ме озадачи това с Конвулекса само като се сетя колко време го пихме. newsm78
Оф да ви се оплача тъкмо се успокоих че оправихме зъбите и хоп...изненада едната пломбичка падна и сега пак отначало.Направо ми идва да се  #2gunfire

# 100
Понякога наистина ми идват в повече коментарите и лечебните методи на някои доктори и други, некомпетентни!

1. От всеки антиконвулсант е възможно в първите дни да има гадене, повръщане, отпадналост, замаяност и каквото още се сетите. ТОВА НЕ ЗНАЧИ 100%  "Не му понася явно и трабва да се смени" ....

2. Трилептала е по стара генерация медикамент като принадлежност към групата на карбамазепините и е с малко по неблагоприятен профил.

3. Доста от страничните ефекти са сходни за Конвулекса и Трилептала, НО ако при Конвулекса те са редки или много редки то при Трилептала са около 10% ( за справка може да погледнете Кратките Характеристики на Продуктите)

4. Гаденето и повръщането от Конвулекса не очаквайте да го няма и при Трилептала - просто в периода на адаптация на организма към тези медикаменти това се случва.

И по-важното - за да не се случват или да са по-леко изразени нежеланите реакции е редно да се титрира (покачва дозата постепенно) !!!
Примерно Конвулекс Хроно 500 може да се пие 1/2 табл, после 1 цяла, после 1 и 1/2 таблетка и така до достигане на дозата.

Внезапното даване на 1 цяла таблетка и след това на 2 цели е възможна причина за появилите се оплаквания. Това не е критерий за поносимост респ.непоносимост. Тези оплаквания отшумяват след няколко дни прием. Просто трябва да се изтърпи.

Така или иначе - качването и спирането на такива медкаменти се прави постепенно!!!

# 101
Нещо не съм съгласна с тоя невролог от ВМА,аз си мисля че точно конвулекса е по-безопасен от трилептела,нашия от трилептела крещеше и го спряхме.А другите какво мислите Ванче не съм ли права?

# 102
Не съм запозната с действието на трилептала.
По принцип, за всеки пациент, различните медикаменти, действат по различен начин.
Затова попитах при кой невролог са били, дали е запознат добре с епилепсията!

# 103
Нещо не съм съгласна с тоя невролог от ВМА,аз си мисля че точно конвулекса е по-безопасен от трилептела,нашия от трилептела крещеше и го спряхме.А другите какво мислите Ванче не съм ли права?

Няма причина да си съгласна с този невролог....както и а не съм, но....

# 104
Irinche,за фенобарбитала да ти кажа.ние още го пием но само вечер са по-добър сън.Литвиненко ни го препоръча,защото имахме пристъпи по време на сън.Не че се махнаха де.Първоначално намаляха,но после детето привикна и...Христова от Токуда пък казва че можем да го пием щото е малка доза и няма много да ни събаря.пием от 100мг.Само да кажа как го намираме,щото е голям проблем.Тука имше ампули преди година-две,но ги спряха и сега само от чужбина.А и за там трябва сепц.рецепта изписана от тамошен лекар.Ей това е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!Повечето ходят до Румъния и се свързват са тамошен лекар за целта.ще ти пратя нещо на ЛС

Общи условия

Активация на акаунт