Усмихнати са ЯНУАРСКИТЕ очички, на тортата им греят три свещички :)

• 65 522
  • 402
  •   1
Отговори
# 255
За проговарянето четох някъде из форумите, че по- глезените деца проговаряли по- късно и привличали вниманието към себе си главно със жестовете. Това според логопед. Аз не смятам да го водя по логопеди. забелязала съм, че като се вгледам нещо в децата и ги поведа по доктори само неприятности следват. Иван гледа филмчета покрай батко си и обожава рекламите, но това не му помага да говори.
Аз поне лично не се притеснявам за това. Когато тогава. Той пък проходи на 10м, тъй че в едно избързва в друго по- бавно и така  Grinning

# 256
Здравейте Simple Smile
Радвам се, че все още сте тук Simple Smile))
Браво на най-сериозните.
Спас вече говори, и съставя някои прости изречения.
Все още се кърмим. И все още сме с памперс Sad. Бебешка работа общо взето.
Миналата седмица пробвахме да ходим на ясли, но е голям стрес.
Та засега ще го оставям на баба му, докато излезнат изследанията на братовчедчето му и да ходят заедно -в една група са, та да видим тогава как ще е положението - към края на седмицата се очертава да тръгнат двамата.
Бяхме болни от Коледа до средата на януари. Много тежък грип върлуваше тогава. 12 дни пихме антибиотик. Оздравя, заведох го на рожден на детски център и пак се разболя, но без температура втория път/. От там на хомеопат и се оправи. После пак за малко се разболя и пак на хомеопатия.
Да видим с яслите как ще е положението - ще боледуваме ли и колко.
Давам му кравешка коластра капсули по настояване на майка ми и по малко клеева тинктура.
Човек как може да намери групата във Фейсбук? Може ли някой да ми напише името на групата на лични за да чета и там?

# 257
  • София
Дандарелия - групата във фейсбук е затворена, т.е. трябва ти покана от някой от нас, за да влезеш. Кажи как да те открием във ФБ, за да те добавим в списъка (може и на лични).

# 258

Честита Баба Марта! Да сте бели и червени, здрави и усмихнати! Много харесвам този празник.

# 259
Честита Баба Марта и от мен!!! Да ни донесе много здраве, щастие и късмет. И най-накрая пролетта!!!! Laughing Laughing

# 260
ЧЕСТИТ[/color] ТРЕТИ МАРТ! Да ни донесе много поводи да сме горди, че сме българи!

# 261
Хриси на 1-ви и 2.03 беше на ясла и после болна вкъщи.Тази сряда ще я водим на контролен преглед(че бяхме с наченки на бронхит).дано е здрава и да тръгне пак на ясла.На нея и харесва там.Вторият ден питала за нас ,но я разсеяли-стои цял ден.
 Сега пък Дидко е с хрема-аман.
 За говоренето-Хриси не се спира-доста е напред в това отношение-знае-4-5 песнички ,да брои до 10,повечето от буквите.Използва вече доста сложни изречения като:"Мамо сега не ми се яде остави ме да си играя" и др.,както и все нови и нови думи(някои от тв,някои от книжки).Вече разказва и част от приказки.От 2 месеца дивее не мога да си позная детето.

# 262
  • София
Здравейте, януарски майчета. Извинявам се, че ви нахълтвам в темата, но имам едно спешно питане.

Интересува ме, дали има сред вас такива, които са използвали двете години майчинство и след това са били регистрирани на борсата на труда като безработни (поради съкращаване на позиция/длъжност, каквато и да е причината за да се остане без работа).
Питането ми е на каква база се изчислява обезщетението от борсата - дали две години на 240лв. или се взима първата година с реалната сума пари и съответно втората на 240лв., които са получавани.
Защото чухме, че и първата година се смята на 240 лв., заради липсата на вноска Безработица.

Много ще съм благодарна, ако има кой да ми отговори!   bouquet

# 263
Malini попитай в майчинството счетоводно, там е ти дадат верен отговор:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=640907.465

# 264
  • София
Благодаря!
Снощи, след като писах при вас и в още една отчетна, писах и в майчинството-счетоводно  Peace

# 265
Никой не е писал от 100 години Whistling

# 266
Здравейте, мами,

дали може да се присъединя към вас, имаме си батко на 2 години и 2 месеца и бебе Коле на почти 4 месеца, с Коле вече научих за бгмама и групите във фейса, много са ми полезни момичетата,  но с Гоши не знаех и сега открих какво съм изгубила, няма да се натрапвам ако не ме отразите, все пак сте заедно от 2 години...но ще се радвам да мога са споделям и с вас  Praynig

# 267
Silvergreen добре дошла Hug Ето - имало е причина да  повдигна малко темата  Grinning

# 268
Здравей, Зорничка,
радвам се че някой е на линия, мислех че всички сте навън или спите?  Laughing

# 269
Silvergreen, добре дошла си, разбира се!  Hug
То май винаги замират темите, като поотраснат децата, вече няма всеки ден по нещо ново... и така.
Как приема, новата си роля, баткото? Радва ли се на бебето?

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт