Усмихнати са ЯНУАРСКИТЕ очички, на тортата им греят три свещички :)

• 65 159
  • 402
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Мерси за отговорите,зададох въпроса там,пък ще видим  Hug
На мен вчера ми токазаха в 1 от градинките,където съм подала документи,а пък групите в яслата им са смесени от бебета до 3годишни.Някакси много тъпо се получава,но дано има пролука

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 13:45 от mannuella

# 241
Мерси на всички за пожеланията  Hug
Аз също искам да го записвам Камен наесен в 1 група, ама ще е много трудно, почти невъзможно в София, а той сега е в група с 2009 набор и ще е адски тъпо, ако трябва да повтаря годината и без това и сега лелите ми обясняват как само той знаел всички песни наизуст  Blush

# 242
  • Пловдив
Edna ot nas
наистина в много тъпо положение ни поставят,а за изоставането интелектуално ме е страх и д аси помисля,толкова е неуредено всичко,че не е истина

# 243
edna ot nas  проверявала ли си ги нещата? Защо да е невъзможно?  Tired

# 244
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но така се завъртяха нещата покрай нас...станах леля, мъничката имаше рожден ден, тръгна на детска градина/ ясла по половин ден...общо взето екшън...и след 1 седмица по 3-4 часа на детска естественно се разболя:) не е само болеста, ами и я мъчат последните кътници...и е нещо уникално! Сега и аз съм болна...но всичко се оправя постепенно!
Успешна седмица от мен!

# 245
Алекс да се оправяте бързо! Peace
При нас ново няма. След принудителната отпуска пак съм на работа, в  почивката ходя на зумба и така. Излизаме с Тони за половин час максимум да си играят със съседчето и после пак вкъщи. Искам вече да идва пролетта.

# 246
Зори, да, проучих нещата - оказа се, че всяка година дирекция "Образование" към столична община взима решение дали изобщо децата, родени януари имат право да са с предния набор. Доколкото разбрах решението винаги е едно и също - имат право. Само че не могат да кандидатстват при класиранията преди септември месец, чак от септевмри нататък могат да се включат през системата да кандидатстват с предния набор, а тогава, разбира се, вече отдавна всички места са заети и евентуално има шанс, ако някое дете се откаже и ако по точки се окажеш първа в списъка на чакащите... сещаш се каква е вероятността това да стане  Rolling Eyes
Обаче пък се оказа, че има вариант ако е в ОДЗ в рамките на годината вътрешно да го преместят просто детето в горната група - това явно може да се решава на място и просто в системата нещо разместват бройките и това е - една приятелка е имала възможност така да премести детето си от Нова Година в първа градинска група, хем то е родено през март, но е решила да го остави в яслената, така че има шанс, но ако е в ОДЗ, Камен засега е в самостоятелна ясла и ще видим на сегашното кандидатстване дали ще можем да го преместим от септември в ОДЗ.

# 247
Ние от както омекна времето от 2-3 дни излизаме и за по-дълго, Стефани много обича да си играе с кофичката, лопатката и формичките за пясък със снега. Тъкмо и по-чисто от тези мръсни пясъчници.
Мануела, Зори, Една от нас дано успеете да запишете дечицата наесен в първа група, много е глупаво така за няколко дни да ти спират детето. При нас не е проблем да го пуснеш по твоя преценка по-рано, даже гледам има дечица родени август с по-големия набор.

# 248
  • БГ
Вчера се обадих в яслата, за която подадох документи още есента, Калин е приет и живот и здраве през м.март ще стартираме!   Peace  Яслата е ОДЗ с градина, но са в две различни сгради, така че, вътрешно преместване и да има - не ни устройва.   Thinking   Градината на баткото ни е близо и сигурно там ще продължи и Калин, ако го оставя с набора, баткото ще тръгне на училище, а малкия ще постъпи при същите госпожи в градината. Поне засега сме решили да си върви с набора, но знае ли се, нещата се променят, може с времето да преценим и на есен да постъпи в І-ва група.

# 249
една от нас - аз същото научих Simple Smile Имаме точки, въпросът е дали да я оставя в същото ОДЗ или да я преместя в друго Thinking За настоящото мисля, че ще станат нещата точно по описания начин - направо да я прехвърлят в 1-ва група  (дали от септември или от Нова година ще реши директорката); притеснява ме вариантът, ако се сменим градината, дали ще има 1 място септември...

# 250
Зори, по принцип може да си кандидатстваш колкото искаш, докато посещаваш ОДЗ, само в момента на записване в новото, те отписват от старото, но не и при кандидатстване.
Ако съм разбрала добре дилемата ти  newsm78

# 251
Ох, темата е доста позамряла, ама това е разбираемо, повечето мами са във ФБ.Аз вече съм на работа и майка ми гледа Стефа.Записала съм я направо на градина и трябва април месец да потвърдим мястото в ЦДГ Чучулига, но няма да я пускам с набора й.Ще чакам да навърши поне 3 години и половина.Според мен няма да има 3 год и е още малка за градина.Иначе какво да ви кажа, вече е тотално полудяла от скука в къщи покрай студовете.Лошото е, че всичко при нас е заледено и не смея да я изкарам нито с количката, нито пеша.
Вие до къде стигнахте с говоренето, ние сме говорещи на срички, говоренето на 2 -3 думни изречения все още е мираж.Преди казваше мама, баба, тата, сега само сричкосва и говори като китаец, това нормално ли е?

# 252
Гита, и Мишо не прави изречения. Говори само отделни думи, но не много, може би 15-20 думички. хубавото е, че през няколко дни научава по някоя нова дума. Например от снощи вече казва "кай", край. И аз се притеснявам. Много хора казват, че е нормално. Аз лично ще изчакам докато направи 2 г. и 5 м. и ще хода на логопед. На моя приятелка детето тогава проговори и затова и аз така съм решила.

# 253
Иван също не говори много  Sunglasses Казва някои думички и само сочи и ъ-ка, но за сметка на това разбира всичко и се опитва всичко сам да прави/ доста успешно понякога/  Grinning
За градината- аз мисля да го пускаме от есента първа група. Той сега ходи на ясла и няма смисъл да продължава с бебетата, а и така в първи клас ще тръне на 6г и 9м, иначе ще тръгне чак към 8г и ми се струва късно. И без това учат до 20години вече Peace

# 254
Май ситуацията при нас е същата като при Арвен.Всичко разбира, но не говори много.Аз го отдавам може би на факта, че гледа по цял ден музика по VH1.Филмчетата изобщо не я влекат, а пък мисля, че улесняват проговарянето.Много ми е смешна като каже гло-това значи глобул, а м-те-м-тел, това е от рекламите, които гледа.По едно време вика Еби-Еби и се чудя, какво било това нещо.Оказа се, че това било Стефи, разбрах го, когато ми посочи нейна снимка на компютъра, също вместо Стефи, казва Фи.И аз й давам време до лятото, в противен случай ще я ходим но логопед, но педиатърката ни каза, че няма нищо страшно, ще проговори.На една моя приятелка детето говорило вече с изречения, а е по-малко, може би при всяко дете е различно, мъжът ми късно е проговорил, но аз на нейната възраст съм знаела много повече думички.

То и аз не се притеснявам, но майка ми все напира, че нещо му има на детето, понеже съди по др.деца, например едно съседско дете е по-малко от моето, но вече говорило с изречения, на приятелката детето й също.Съгласна съм с Арвен по отношение на последния й пост, че при едни деца по-рано е прохождането, при др.проговарянето.Както и за глезенето.Защо ли имам чувството, че ако й дадем пълен игнор всички у дома, тя става АНГЕЛ.А започнем ли да й обръщаме внимание за всичко ни се качва на главите.Май по-скоро е разглезена нашата госпожица и затова не си дава много зор да говори, защо да говори като за всичко й угаждат.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 13:47 от gitadam

Общи условия

Активация на акаунт