Ще имам близнаци! Тема с продължение....22!

• 49 861
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Като ви чета се чудя кога ще се изнасям към София... Направо изтръпвам. Сега ще ходя на 3 седмици, а ако нещо не му хареса на д-р Сигридов може и да не се прибера в Бургас, но ми се иска да е възможно най-късно. Ще остана при приятел, който много обичам и в дома му съм много спокойна, най-вече че е на 10мин от Малинов и на близко и до МД, но много ще ми липсва съпруга ми. От както завърших висшето не сме се разделяли, даже тогава повече от 2 седмици не сме прекъсвали вижданията ...

# 91
  • София
Аничка, че колко ще оставаш, че да се чувства раздялата с половинката Simple Smile
Аз утре ще го видя и после имам час за четвъртък. Най - накрая и аз с редови час да мина   love001 Само го тормозя по късните часове, човека не може да се прибере.

# 92
Когато каже докторът. Надявам се най-рано в 30г.с. (пада се февруари) да се изнасям, но ако е необходимо и по-рано ще е. Като знам как разчистват пътищата зимата не ми се рискува да е в последния момент. То сега пътя ни е 4 часа по скапания асфалт, наречен от някой "магистрала".

# 93
Момичета,съжалявам,ако не пиша в подходящата тема,но съм малко лаик тук:) Разтревожена съм,понеже съм с таласемия минима, в 6-ти месец съм бременна с близнаци и онзи ден изследванията показаха 80 хемоглобин,което се очакваше..всичко друго е наред. Единият лекар казва кръвопреливане,другият казва засили фолиевата...много се уплаших..имали ли сте подобен случай и мислите ли,че 80 наистина е повод за преливане на кръв? Тези дни ще се консултирам и с хематолог все пак,но се стреснах:(

# 94
KiaraTiara кой те гледа в Токуда? Там не бъркат след определни седмици и ако е има риск.
Аз ако бях на твое място щях да остана под лекарско наблюдение, поне докато минат критичните и рискови седмици. Също така, ако има предпоставки за ранно раждане, тр да обсъдите прием на кортикостероид.
newsm10

# 95
Doll, вторият лекар само фолиева ли каза? Желязо, витамин В12??
Може и да нямаш много време за реакция с натрупване, т.е. медикаментозно и хранително вдигане на хемоглобина и за това първият лекар да се е изказал така категорично.

Днес моят лекар каза, че не желателно да ме вижда втори път с хемоглобин 98 - рискът е основно от преждевременно раждане, а също и от кръвозагуба, ако вляза да раждам с толкова нисък хемоглобин. За твоя пък, да не говорим.
(аз също съм 6-и месец и съм на Сорбифер Дурулес, червено цвекло и свинско)

Пиши какво е казал хематологът.

# 96
Doll, aз също се водя с таласемия минор, моят хемоглобин варира досега от 90 до 100 преди две седмици беше последно 100, аз съм 25-та седмица...Според док Сигридов при тези обстоятелства, над 100 няма да можем да го вдигнем, въпросът е да го задържим на тези нива, сега пия фолиева киселина, Сорбифер през ден, тъй като при таласемията желязото е доста противопоказно...и си правя ПКК през 15 дни. И на хематолози ходих, това, което ми обясниха е ,че хемоглобина не трябва да пада под 75 , тогава се налага кръвопреливане, ти какво пиеш, правила ли си изследване на B 12, желязо и фолиева, защото понякога не пречи да си имаш таласемия и желязото да е под нормата , в тези случаи също трябва да се набави чрез таблетки..

# 97
Здравейте,момичета.
Хемоглобина си го качих с феро-фолгама.Преди това пих какво ли не (фероградомет,тотема..).От 90 сега е 120 Peace

Днес бях на преглед,че 2 дни имах доста болезнени контракции(нерегулярни).
Едната мома е тръгнала..главичката и е ангажирана в малкия таз и ми дават максимум 10 дни.
Цялата се разтреперих и много мъчно ми стана,че няма да мога да устискам до 9-ия месец.А колко са мънички Cry Едната е 1700гр другата 1600гр.Плацентите и водите са ок.Органчетата им са развити много добре,което ме успокои донякъде,но лекарката иска от мен да завърша 34-та седмица PraynigХубавото е,че мога да родя нормално,макар че не ми се рискува. Сега лежа и гледам да не шавам много,но като че ли от притеснение сега още повече ми се засилиха контракциите,увеличиха ми  гинипрала и добавиха диаспорал...През ден трябва да ходя на запис на тоновете.
Хем знаех още от когато лежах в болницата,че няма да стигна до тези седмици..и когато минавах седмица след седмица беше огромен празник за мен.
Моля се всичко да мине благополучно за бебенцата и мен:pray: Praynig Praynig
Утре съм на ЖК и ще пиша пак.
Целувам ви всички Hug

# 98
водораслите качват желязото също.
kelevra_79, аз съм убедена, че и повече ще дочакаш. аз изкарах близо 2 месеца в болницата, 2-3 седмици вътре, после 2 навън и пак. в 26 г.с. преспах в родилна зала щото бяха убедени, че раждането започва. сложиха ми веднага инжекциите за белия дроб и така. аз обаче бях убедена, че няма да е толкова скоро. и познах. родих в 33 +3 седмица. така че не се настройвай за раждане и това ще го отложи за малко  Hug стискам палци всичко да е ок

# 99
  • Бургас
kelevra_79, силно стиснати палци от мен всичко да мине по възможно най-добрия начин  Praynig Praynig Praynig
При това положение не е ли по-добре да си в болница под наблюдение? Това разхождане през ден за запис на тоновете няма ли да ускори нещата  newsm78

# 100
Аз пиех синьо-зелени водорасли, но ги спрях и сега пак ще подновя приема, но мислех първо да приключа приема на феро-фолгамма.

# 101
Аз също си  качих хемоглобина с феро-фолгама.Той се прилага при състояния на дефецит на желязо,фоиева киселина,която в една таблетка е 5 мг. и витамин В12.
kelevra_79 имаш имойте стиснати палчета ,да изкараш още малко 3 в 1.При кой доктор ходи?Успя ли да се видиш с Танев?Дано да е фалшива тревога.Моите и двамата са с краката надолу и доктора каза,че сме за секцио.
На 6.10 съм при доктора ,да видим какво ще каже и за нас!

# 102
  • София
Кевлера,  Praynig Praynig Praynig

Няма да им се даваш, момиче. Още малко време имаш за себе си, няма да им го даваш на тях! Ааа ма ха, киприте им с кипри да траят още малко, после цял живот ще те тормозят  Naughty

# 103
а с какви мазила се мажете? Аз използвам концентрирания балсам на palmer`s

# 104
kelevra_79 стискам палците да избуташ 34г.с. че и 36 г.с., това е моята цел за сега и на теб ти го пожелавам. Hug Praynig

Алекс от самото начало живея с чувството че ти ще изкараш най- много 3 в 1 от нас трите. Grinning Hug

Общи условия

Активация на акаунт