Венеция-3-та тема

• 71 334
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета,
вчера гледах "Казанова" и така ми се приходи във Венеция отново.
Толкова ми се иска да им разгледам къщите отвътре на местните.
Вие сядахте ли на трона на Атила? Който седне на него до 1 г. се жени Simple Smile
  bouquet Пожелавам Ви много нови екскурзии през 2012.

# 181
  • София
Да, ама който си е женен какво му се случва? Не е честно иначе  Laughing

# 182
  • Троян
А някой смята ли да посети Карнавала във Венеция?

# 183
А някой смята ли да посети Карнавала във Венеция?

Simple Smile Аз

# 184
  Местре... Усещането да нощуваш във Венеция е неповторимо. Чрез Agoda намерих спретнато хотелче за 50 евро двойна стая.Вярно за ноември месец.

# 185
  • срещу двата комина :)))
здравейте момичета,
планирам да пътувам до Венеция април, имате ли някакви съвети за квартал, където е най-добре да отседнем.Ще сме там за 3 дни и не търся нищо специално, тъй като така или иначе по цял ден ще сме навън  Peace
връщам се да чета и другите теми

# 186
  • русе
Много обичам да чета темите за Венеция, Рим, Барселона ...пътешествам си виртуално и си мечтая... Никъде не съм ходила в чужбина  Embarassed , зачетох се в поста на elfea, разрових се за цените на Wizz, харесах си споменатия хотел Mignon и мнооого се изкушавам да резервирам! Как ви звучи 4 пълни дни във Венеция / като единия ден ми се иска да разгледаме и Верона / в средата на март? Дали ще бъдат достатъчно?

# 187
  • София
Чудесно звучи! Действай, няма да съжаляваш Simple Smile

# 188
Много обичам да чета темите за Венеция, Рим, Барселона ...пътешествам си виртуално и си мечтая... Никъде не съм ходила в чужбина  Embarassed , зачетох се в поста на elfea, разрових се за цените на Wizz, харесах си споменатия хотел Mignon и мнооого се изкушавам да резервирам! Как ви звучи 4 пълни дни във Венеция / като единия ден ми се иска да разгледаме и Верона / в средата на март? Дали ще бъдат достатъчно?
Аз все още оглеждам полетите на Wizz,а те все се вдигат  Mr. GreenМисля днес,утре най-късно да резервирам за март месец,тогава цените са най-ниски,а и хотела е  45-50 евро двойна стая на вечер.Няма смисъл май да изчаквам,едва ли ще пуснат някаква промоция или ще намеря по-евтин полет.Замислям се навръщане да летим до Букурещ,от Русе съм и май така ще ми е по-добре,полетът до там навръщане е по-изгоден.Полетът е рано и се чудех към 5.30-6ч сутринта ще е лесно ли придвижването до гарата,има ли толкова рано редовен градски транспорт?Надявам се март месец да е подходящо време за посещение на прекрасната Венеция,последно се спрях на 25-28 март,като се надявам да се е затоплило тогава Simple Smile

# 189
...................Полетът е рано и се чудех към 5.30-6ч ....
Ето го трансфера Венеция-летищеТревизо : http://www.atvo.it/images_doc/linee/Venezia-Treviso_aeroporto_da … 12_al_24.3.12.pdf.
Първият автобус е 2 5:30 или 6:00 в зависимост от деня от седмицата, пътува 1 час.

# 190
  • русе
elfea  Simple Smile и ние сме от Русе  Simple Smile , но засега май клоним към пътуване от София / въпреки че Букурещ ми е по-близо, май трансферът дотам и навръщане ми излиза по-скъпо  Thinking /.  Повече ме притеснява времето средата на март в София, т.е. ако са наложи да отменят полета ..... Но ако човек не рискува, трябва да си стои все вкъщти   Stop Определено трябва да реша до ден-два и да действам с резервациите !
Имам и един въпрос относно Верона - само този влак-стрела ли пътува дотам, влязох на дата 14.03 например, но най-ранният влак ми дава, че е към 11 ч, а мен ми се искаше да прекараме повече време във Верона - от сутринта до вечерта. и 20Е на човек в едната посока , 80Е отиване и връщане от Венеция до Верона ми идва малко скъпичко  Thinking

# 191

...................Полетът е рано и се чудех към 5.30-6ч ....
[/quote]
Ето го трансфера Венеция-летищеТревизо : http://www.atvo.it/images_doc/linee/Venezia-Treviso_aeroporto_da … 12_al_24.3.12.pdf.
Първият автобус е 2 5:30 или 6:00 в зависимост от деня от седмицата, пътува 1 час.
[/quote]
По скоро се чудех рано сутринта към 5ч има ли редовен градски транспорт за предвижването от хотела до гарата ,от която трябва да хванем автобусът за летището.Извинявам се,че ви затрупвам с въпроси Embarassed,но ми се иска да се ориентирам,защото полетът за Букурещ е в 8.25ч,а този до София е по-късен час и ми се иска да знам дали ще е достатъчно удобен този в 8.25ч,дали има смисъл да летя през Букурещ или да резервирам през София в двете посоки.
elfea  Simple Smile и ние сме от Русе  Simple Smile , но засега май клоним към пътуване от София / въпреки че Букурещ ми е по-близо, май трансферът дотам и навръщане ми излиза по-скъпо  Thinking /.  Повече ме притеснява времето средата на март в София, т.е. ако са наложи да отменят полета ..... Но ако човек не рискува, трябва да си стои все вкъщти   Stop Определено трябва да реша до ден-два и да действам с резервациите !

Аз обмислям да се върнем с полет до Букурещ,за датите които гледам така идва най-изгодно,а и наистина е по-близо до Русе.Наистина трябва да действам и аз с резервацията,от много чудене да не си остана аз вкъщи Mr. Green,тази тема толкова ме впечатли ,че не искам да пропусна да посетя това място.

# 192
  • София
Има и регионални влакове, пътувaneтo е около 2 часа, не излиза цена в сайта на Трениталия, но на разни места прочетох, че е около/под 10 евра еднопосочно.
Гледам че има един влак в 5 и половина, после има към 7 и към 7:30, в 10, в 11...и така нататък.
Сайтът на Трениталия не е от най-приятните  Confused Май е хубаво да се гледа италианската версия - в тази на английски не излизат всички влакове.

http://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic-g187870-i57-k3629353-Trai … enice_Veneto.html

# 193
  • In transit
Имам и един въпрос относно Верона - само този влак-стрела ли пътува дотам, влязох на дата 14.03 например, но най-ранният влак ми дава, че е към 11 ч, а мен ми се искаше да прекараме повече време във Верона - от сутринта до вечерта. и 20Е на човек в едната посока , 80Е отиване и връщане от Венеция до Верона ми идва малко скъпичко  Thinking
има влак в 7.34 от Венеция, към 10 ще сте във Верона.  Peace Иначе ако знаеш италиански можеш да се възползваш от някоя оферта в сайта на Трениталия и да ти излязат доста по евтини билетите за интерсити влаковете. Но трябва да резервираш предварително.
Колкото до времето, първия път когато бях в Италия беше точно началото на март и бяхме във Верона около седмица. През цялото време беше чудно, топло и слънчево. Ходехме по тънки блузи през деня.

# 194
Да се запиша и аз . Аз ще ходя за края на карнавала във Венеция. Резервирахме си хотел в Месте и самолетни билети.
Само, че си купихме самолетните билети около 3 месеца по-рано и излязоха по-евтини от колкото да се отиде София-Варна Wink
Организираме изцяло сами почивката и да видим дали всичко ще е добре.
Не знам само имаше някакви цени на картите на вапоарето - някой знае ли за тях?
за 24 часа - 18 евро ?

Общи условия

Активация на акаунт