Венеция-3-та тема

• 71 346
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
 За хотел Миньон...
 Не съм искал да обидя никой-такова ми беше първото впечатление.Исках да кажа само,че такива хотелчета има стотици във Венеция и аз самия бях в такова и съм доволен.

# 166
  • In transit
За този план три дни ми се струват напълно достатъчни. Мурано е по-популярната дестинация, по-красивото островче. В Бурано обаче няма толкова туристи и се е запазил "по-натуралния дух". На мен Мурано ми беше по-интересен, наблюдавахме демонстрация за направа на стъкла във фабриката, беше хубаво.

А, ясно за Милано. Ако правилно разбрах първоначалната идея е полет до Болоня, 2 дни Флоренция и 3 дни Венеция? Аз бих избрала този вариант.
Първоначалната идея беше  полет до Венеция 2 дни там, после с влак до Флоренция 2 дни и на петия отиваме до Венеция, за да летим наобратно. Обаче като се замисля по-добрия вариант е да летим на отиване до Венеция, разглеждаме там, отиваме до Флоренция с влак и обратния ни полет да е от Болоня  Thinking

Ние така направихме и беше много удобно. Peace

# 167
  • София
Мами, помагайте ..тази легенда ми причинява стрес!!!
http://www.comune.venezia.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/EN/IDPagina/1748

Значи ли това, че ще джапаме във вода от 29,12 до 1,01???
И тази вода постоянна ли е?
Моля някой да ми обясни Praynig

Нищо не си разбрала. По прогноза от днес до 1ви януари най-високото ниво на водата е 55см. Аква алта настъпва над 80см. Освен това не се джапа няколко дни, отминава за няколко часа. Не съм го преживяла, но много се надявах. Когато ние бяхме нивото достигна 75см и праговете на някои къщи бяха под вода . Мисля, че на следващия ден или по-следващия след като сме си тръгнали, е имало аква алта.

# 168
  • София - Бургас
Здравейте!!!
И аз се завърнах от романтична Венеция!!!:)
Действително нивото на водата бе 55 см и не джапахме във вода, за това пък посрещнахме НГ по вода, хихи Laughing!!!!Късметлии сме..Simple Smile
Времето макар на 29 - 30 - 31.12.2011 и 1.01.2012 г.  бе страхотно, слънчево, а на 1.01 дори и топло, голям късмет за разходки, разглеждане, обикаляне и т.н...Simple Smile))
С кацането на летище Тревизо си наехме кола, стана много добре и удобно, но бяхме 4 - ма души и си разделихме разхода, а действително с кола е много удобно, обикаляхме си постоянно...а/паркингът във Венеция е много скъп - 6 евро на час!/!
Впечатлени сме, Венеция е очарователна и действително витаее романтизъм отвсякъде, задължително тези които не са я посетили - не е за изпускане!!!
Кухнята е уникално вкусна, тирамису...wow..думи няма..Simple Smile Peace
Венеция Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 169
  • Sofia
Момичета, и аз се присъединявам към темата, защото с приятеля ми ще бъдем във Венеция за 3 нощувки през юни. Все още не мога да взема финално решение дали си струва да платя по около 100-110 евро на нощувка (със закуска) за хотел, намиращ се близо до жп гарата - местоположение, което ме устройва напълно заради удобството да имам транспортни връзки за навсякъде, включително автобуса на Уиз еър тръгва от Пиацале Рома и ще ми е много удобно в деня на заминаването. Иска ми се и да мога да се разходя във Венеция вечер, по тъмно, сигурно е много красиво...? В същото време обаче хотелите в Местре са по-луксозни, а и цените са с около 30% по-ниски...

Моля тези, които са ходили във Венеция през лятото да ме посъветвате - ако вие трябваше да избирате, на кой вариант щяхте да се спрете - 3 нощувки за 300 евро на самия остров или 3 нощувки в Местре за 200 евро?

Имам още един въпрос - хотел Mignon съществува ли все още? Сайтът им не работи, не можах да го открия и чрез другите сайтове за online booking.

Благодаря!   bouquet

# 170
  • In transit
Малко зимна Венеция  Heart Eyes

снимката е правена през 2009г.

# 171
Mikkey, снимката ти е чудесна!
Anjieee, реши сама, но знай, че все пак Местре не е Венеция.....а транспорта е толкова удобен и редовен, че нямаш проблем където и да си. но но жп гарата точно не си струва да даваш толкова пари-избери вътрешните чаровни квартали, на жп гарата е лудница и цигания малко / все едно тук да спиш около гарата и лъвов мост../

Е, аз най-сетне сколасах да кача няколко снимчици от моята Венеция, но ще има и още...

ВЕНЕЦИЯ - световната работилница за романтика и вълшебства.....

# 172
  • In transit
Момичета, и аз се присъединявам към темата, защото с приятеля ми ще бъдем във Венеция за 3 нощувки през юни. Все още не мога да взема финално решение дали си струва да платя по около 100-110 евро на нощувка (със закуска) за хотел, намиращ се близо до жп гарата - местоположение, което ме устройва напълно заради удобството да имам транспортни връзки за навсякъде, включително автобуса на Уиз еър тръгва от Пиацале Рома и ще ми е много удобно в деня на заминаването. Иска ми се и да мога да се разходя във Венеция вечер, по тъмно, сигурно е много красиво...? В същото време обаче хотелите в Местре са по-луксозни, а и цените са с около 30% по-ниски...

Моля тези, които са ходили във Венеция през лятото да ме посъветвате - ако вие трябваше да избирате, на кой вариант щяхте да се спрете - 3 нощувки за 300 евро на самия остров или 3 нощувки в Местре за 200 евро?

Имам още един въпрос - хотел Mignon съществува ли все още? Сайтът им не работи, не можах да го открия и чрез другите сайтове за online booking.

Благодаря!   bouquet

С риск да ме линчуват ще кажа, че аз отново бих отседнала в Местре, не само защото е по-евтино ами е и по спокойно. Бих ти препоръчала хотел Piave. Там спахме два дни на супер прилична цена, имаше много добра закуска включена в цената. Освен това на 2 крачки има голям супермаркет и ЖП гарата е на 5 мин пеша, буквално на две преки от хотела е. Аз го резервирах през www.otel.com имаше и някакви промоции, 10 % отстъпка от цената. Провери за твоите дати как са цените. Влакове до Венеция има на 5 минути, стига се за 10 мин. Ако имаш други въпроси, питай  Hug

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 11:48 от Mikkey

# 173
  • София - Бургас
Местре не е Венеция - да, но е на 2 автобусни спирки от Венеция, а билетчето струва 1 евро!
Аз също бих избрала отново Месте, не само, че е по - евтино, а така все пак разглеждаш повече, не само Венеция, а и Местре, и какво като спиш в Местре, все пак цял ден прекарваш във Венеция...не знам, всеки си преценява..Ние бяхме в хотел Александър 4* със закуска и много близо до автобусната спирка, хотелът е от най - близките до входа на Венеция!

# 174

Благодаря!   bouquet

С риск да ме линчуват ще кажа, че аз отново бих отседнала в Местре, не само защото е по-евтино ами е и по спокойно. Бих ти препоръчала хотел Piave. Там спахме два дни на супер прилична цена, имаше много добра закуска включена в цената. Освен това на 2 крачки има голям супермаркет и ЖП гарата е на 5 мин пеша, буквално на две преки от хотела е. Аз го резервирах през www.otel.com имаше и някакви промоции, 10 % отстъпка от цената. Провери за твоите дати как са цените. Влакове до Венеция има на 5 минути, стига се за 10 мин. Ако имаш други въпроси, питай  Hug
В този   хотел Piave и аз съм спала, обаче ни натикаха в една таванска стая- ужасно тясно и скапано, по-зле нямаше как да бъде...Така че,  кому както се падне. А през зимата има доста добри цени на хотели във Венеция, в момента дори има доста намаления на booking.com

# 175
  • Пловдив
аз съм спала и във венеция и в местре, във венеция два пъти.
еми, друго си е чувството да си във самата венеция, да нощуваш там, да обикаляш посред нощ и да се губиш, особено лятото, късно през ноща и към 5 сутринта няма никой, била съм август, само работниците чистят...местре, едно такова да отскачам с рейса, да си мисля точно докога да остана на острова, да не вземе да изпусна последния рейс, да чакам рейсове изобщо...
всеки си преценя според него си.

# 176
Здравейте Simple SmileСтрахотна темичка HugОт няколко дена се опитвам да изчета старите теми ,толкова интересно и вълнуващо е всичко,което пишете и споделяте.Размечтах се и аз за пътуване до Венеция и се включвам с няколко въпросчета EmbarassedПовечето споделяте за спане в Местре,но един от хотелите в централната част  (до колкото се ориентирах и разбрах)  http://www.mignonvenice.com/en/location.html ми се струва на доста добра цена( към 150 евро за двама за периодът 15.03-18.03 2012) и не виждам много смисъл за спане в Местре и ползване на транспорт ,излиза почти също ,ако не греша някъде аз EmbarassedЗа пръв път ще организирам нещо сама,за пръв път ще пътувам извън Бг Embarassed(не броя студентската бригада в САЩ преди години )Laughing
Насочих се към тези дати ,защото пак доколкото успявам да се ориентирам в сайтът на Уиз ,за тези дати е най-изгодно към 207 лв за двама в двете посоки.Не знам това дали е добра цена и може ли и по-ниска да е,сега ще се опитам и темите за Уиз да прегледам,за да се ориентирам какви такси се плащат и какви са им условията.Мисля да пътуваме само с ръчен багаж,3 нощувки в този хотел,ако някои друг не ме посъветва нещо по-добро.
През кой сайт да резервирам хотелът?След като хванем транспортът от Тревизо до Венеция имам ли нужда от 72 часова карта или можем пеша да се предвижим от гарата до този хотел и да купим само 12 часова например ,за да посетим островите през някои от дните.Повечето постове бяха с мнение ,че Венеция е достатъчно малка за обхождане пеш,но все пак гарата ,на която пристига автобусът от Тревизо достатъчно близо ли е за ходене пеш до хотела?Извинявам се предварително за глупавите въпроси и дългият пост Embarassed,но толкова ме впечатли тази тема и така се размечтах,че ми се иска още сега да резервирам полетът за 15.03,като се надявам че това е подходящо време за посещение на Венеция,не е студено или дъждовно,а ми се иска с ограничен бюджет да успея да организирам нещо приятно.
Наистина много полезна тема,прочетох всичко с голям кеф и усмивка на всеки пост.Страхотни сте  и много полезни ,за такива като мен Embarassed

# 177
Здравейте Simple SmileСтрахотна темичка Hug.........................

Хотел Миньон е чудесно решение. Преди време имаше някакво странно мнение, но аз го подминах без коментар.
Та, били сме в този хотел, бяхме настанени в сградата срещу входната врата, стаята беше огромна, с двойно легло и отделно диван с масичка, маса с 4 стола. Може би го подготвят за самостоятелно студио, на едната стена имаше място като че ли за кухн.бокс. Нашата цена (септември) беше 95евро двойна стая. Резервирах от сайта на хотела, платихме на рецепция. Не съм го срещала в резервационни сайтове.
От автогарата е около 25-30 мин. пеша нормален ход.
В Местре също сме отсядали, не е болка за умиране, но във Венеция е съвсем друго.
Билетът от Местре до Венеция е около 1 евро, май 1.30е беше последния път. Включен е в картата за пътуване.
Картите така са направени, че най-изгодно излиза 72ч.(33е), 12ч.-16е, 24ч.-18е, 36ч.-23е.
Венеция наистина е малка, но пак трябва да се направи програма, за да се прецени за картата.
Цената на Уиз, която си видяла е добра, но може и по-добре  Mr. Green Върху тази цена има такса багаж и такса обработка, с банков превод е най-евтино.
Времето - март не съм била, била съм през ноември - беше чудно за туризъм, но Божа работа.

rosi_bosi, не стана ли пак време да посетиш Венеция? Ние сме заредени за февруари, този път ще съм водач на "малка група", не само на мъжа ми. Grinning

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 19:18 от delda

# 178

Хотел Миньон е чудесно решение.
Благодаря много за бързият отговор HugПредпочитам този хотел,ако наистина цената е 51 евро на вечер за двама(поне така си мисля по това,което разбрах в сайтът им,закуска се доплаща 5 евро на ден на човек ) ,пред хотел в Местре.От пусканите из темите линкове ,доколкото разгледах и в Местре за 3 нощувки цената варира към 100-150 евро.Аз също не го открих из сайтовете като booking и  venere. Попитах за разстоянието от гарата до хотела,защото си мисля,че май ще е достатъчна карта за 24 ч или 36 ч и идеята ми е ,ако е близо когато пристигнем да стигнем евентуално до хотела пеша,а следващите дни да купя такава карта,за да посетим островите.
За цената на Уиз май е крайна,не мисля да вземам багаж,освен позволените 10кг ръчен багаж и да платя по банков път ,освен до утре ,ако не вдигнат цената Mr. GreenПродължавам да чета за Венеция и сигурно пак ще се включа с въпроси Embarassed

# 179

Хотел Миньон е чудесно решение.
............закуска се доплаща 5 евро на ден на човек ) ..................

Закуската спокойно можете да я пропуснете (нищо особено - кроасан и кафе). По улицата, по която се стига до хотела има едни страхотни пици, в близост има и кафета, и сладолед, нищо че е зима.

Общи условия

Активация на акаунт