Венеция-3-та тема

• 71 353
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Венеция е голяма жега през юли,и препълнено с туристи,мисля че идеалния сезон е април-май,но всеки според възможностите си.
И да не пропуснете ла скала дел Боволо(la scala del Bovolo) - архитектурното съкровище,ако може така да се каже, на Венеция.

# 151
  Не си губете времето в Мурано.Този грозноват остров не заслужава повече от 2-3 часа.Освен магазините за стъкло/наистина са изумителни/ и 2-3 скулптури на двете централни улички ,там няма нищо друго за гледане

# 152
  • Countryside
За този план три дни ми се струват напълно достатъчни. Мурано е по-популярната дестинация, по-красивото островче. В Бурано обаче няма толкова туристи и се е запазил "по-натуралния дух". На мен Мурано ми беше по-интересен, наблюдавахме демонстрация за направа на стъкла във фабриката, беше хубаво.

А, ясно за Милано. Ако правилно разбрах първоначалната идея е полет до Болоня, 2 дни Флоренция и 3 дни Венеция? Аз бих избрала този вариант.
Първоначалната идея беше  полет до Венеция 2 дни там, после с влак до Флоренция 2 дни и на петия отиваме до Венеция, за да летим наобратно. Обаче като се замисля по-добрия вариант е да летим на отиване до Венеция, разглеждаме там, отиваме до Флоренция с влак и обратния ни полет да е от Болоня  Thinking

# 153
Запазила съм вече апартамент и самолетни билети за Венеция за периода 11-15 април.
Това означава 4 нощувки и 4 пълни дни. Ще сме там с две деца на 5 г и 7 г.
Тепърва ще правим програма .

# 154
Първоначалната идея беше  полет до Венеция 2 дни там, после с влак до Флоренция 2 дни и на петия отиваме до Венеция, за да летим наобратно. Обаче като се замисля по-добрия вариант е да летим на отиване до Венеция, разглеждаме там, отиваме до Флоренция с влак и обратния ни полет да е от Болоня  Thinking

Ами да, няма смисъл да губите време с връщане до Венеция, по-удобно изглежда полет от Болоня.

# 155
  • София
За този план три дни ми се струват напълно достатъчни. Мурано е по-популярната дестинация, по-красивото островче. В Бурано обаче няма толкова туристи и се е запазил "по-натуралния дух". На мен Мурано ми беше по-интересен, наблюдавахме демонстрация за направа на стъкла във фабриката, беше хубаво.

А, ясно за Милано. Ако правилно разбрах първоначалната идея е полет до Болоня, 2 дни Флоренция и 3 дни Венеция? Аз бих избрала този вариант.
Първоначалната идея беше  полет до Венеция 2 дни там, после с влак до Флоренция 2 дни и на петия отиваме до Венеция, за да летим наобратно. Обаче като се замисля по-добрия вариант е да летим на отиване до Венеция, разглеждаме там, отиваме до Флоренция с влак и обратния ни полет да е от Болоня  Thinking

Точно това мислех да предложа, като прочетох какво искате да видите във Венеция - 3 дни биха ви били достатъчни, Флоренция и после прибиране от Форли/Болоня. Но според мен есента е по-приятно. Поне във Венеция лятото е претъпкано. Освен туристите дошли специално във Венеция, идват и почиващите в Йезоло и околностите и на Сан Марко не се диша - не само от топлото Simple Smile

# 156
# 157
Здравейте,момичета!
Миналата година с мои приятели посетихме Венеция през Април.Беше вълшебно! Heart Eyes
Сега пак се заглеждам по билетите и хотелите,върти ми се идея да изненадам моя приятел.
Миналата година бяхме в Mignon (естествено препоръчан от тук),страшно много ни хареса хотелчето.А и мястото му е толкова стратегическо,че не е истина просто. Crazy Обаче ми направи впечатление,че цените за нощувка са доста вдигнати.Всеобщо ли е това?  Rolling Eyes

# 158
  Специално ходих да го видя този забутан хотел Mignon,за който писа половината форум.Нищо особено не е,предполагам ,че цената е била изгодна.Аз бях в подобен буквално на 50 м от Mignon-по мостчето срещу Санти Апостоли-казва се Al Wagon.мнного малки стаи,но уютен,чист евтин-нямам забележки.Началото на ноември се оказа чудесен вариант за Венеция-15-18 градуса денем и нощем,значително по-малко туристи и по-нормални цени.

# 159
  • София - Бургас
Е, добре де..никой ли няма да пътува до Венеция за НГ? Heart Eyes

# 160
  • тук-там
Е, добре де..никой ли няма да пътува до Венеция за НГ? Heart Eyes

Аз още и се чудя. С Уиз билетите ще са 160лв за двамата...29.12-01.01 Ама тепърва да търся хотел  newsm78 Пък и какво да правим там за НГ без нещо организирано? Ще се почудя още! Peace

# 161
  • София - Бургас
Ами, хайде де..смело напред...ще си направим среща на летището и ще си обикаляме заедно..Ние сме в хотел Алексанъдър 4* в Местре, има голям избор от хотели и по - евтини, и по - скъпи...Как да няма организация, има...Simple Smile)))

# 162
  • Бургас
Сигурно е призрачен град през зимата-няма тълпи, стеле се мъгла,тук там просветва уличното осветление, от прозорците се показат клонки на елхите. Тихо е, площад "Сан Марко" дори не е озвучен от струнния оркестър на кафе "Флориан". Вапоретките не са препълнени и говорят само на италиански всички, които срещаш.
Истинските венецианци си отдъхват от нас, натрапниците...

# 163
Специално ходих да го видя този забутан хотел Mignon,за който писа половината форум.Нищо особено не е,предполагам ,че цената е била изгодна.
Бих искала да коментирам този пост - предполагам, че само си видяла малката тясна уличка тип тунел, в който се намира входа на въпросният хотел за да го характеризираш по този начин и не си влизала в стаите.  Peace Всеки има различна представа за уют, чистота у големина на стаите. За Венеция това е едно прекрасно хотелче, на много централно място с отличен достъп до всичко, при това чист и уютен. Но всеки сам преценя за себе си! И тъй като аз препоръчах този хотел, реших да напиша пост.
Весела Коледа и незабравимо посрещане на 2011 година! На тези които ще пътуват към Италия, пожелавам вълшебно изкарване в новогодишната нощ!

# 164
  • София - Бургас
Мами, помагайте ..тази легенда ми причинява стрес!!!
http://www.comune.venezia.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/EN/IDPagina/1748

Значи ли това, че ще джапаме във вода от 29,12 до 1,01???
И тази вода постоянна ли е?
Моля някой да ми обясни Praynig

Общи условия

Активация на акаунт