Венеция-3-та тема

• 71 264
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз как мога да се възползвам от тази карта? Откъде се взима? На 7 април заминавам на екскурзия и 2 дни ще сме във Венеция.

Ето това е линка http://www.hellovenezia.com/index.php?option=com_content&vie … d=158&lang=en
Купува се от офисите на HelloVenezia и струва 4 евро. Важи до 31 декември на годината, през която е закупена.
Води се карта за младежи между 14 и 29 годишни. Дава намаление за транспорта плащаш 18 евро вместо 33 за 72 часа. Има и намаление за някои музеи. Например за този на дожите платихме по 8 евро вместо по 16.
На мен картата ми я даде една съфорумка, така че ако на някой му трябва- преотстъпвам  Simple Smile

# 346
  • София
Ами аз бих се възползвала ако си от София, като се върна и аз ще я предам на някого Simple Smile

# 347
Не можах да се ориентирам дали за децата трябва да купувам карти за транспорт. Те са на 7 и 4 години.

# 348
  • ...до морето..
     • i bambini fino a 5 anni viaggiano gratis sui mezzi del servizio di trasporto urbano della Città di Venezia;
• per i bambini tra 6 anni (compiuti) e 14 anni non sono previste riduzioni, le tariffe sono le medesime degli adulti;

• Деца до 5 годишна възраст пътуват безплатно в публичния транспорт на Венеция,
    За деца от 6 (навършени) до 14 години не се предвиждат намаления и те пътуват с билети по тарифите предвидени за възрастни,

# 349
Здравейте мили мами,
Първо да изкажа благодарности на хората от този форум, заради които това пътешествие се реализира и беше прекрасно. Специално мерси на една мама, мисля, че беше Роси, която препоръча хотел Mignon, невероятен наистина. Страхотно местоположение, много вежлив персонал, чисто и подредено. Цената беше 50 евро за двама души на нощ. Не мога да си представя, че ще спя в Местре или където и да било другаде. Карта за градски транспорт си купихме само за 24 часа и ходихме до островите, другите два дни се разхождахме пеша, разстоянията са малки, а разходките са най-приятната част от туризма. Видяхме много неща, но не всичко ме впечатли. Мисля, че Ca Rezzonico не е нищо особено. Иначе църквите са невероятни. Заслужава си да се влезе навсякъде, въпреки че на някои места се плаща вход. Най-много ме впечатли естествено катедралата, след нея Мария ди Фрари, Сан Джовани и Паоло, Мария дела Мираколи, Мария дела Салюте, Мария дел Орте всички бяха много впечатляващи.
Още един съвет. Преспокойно може да пътува човек и без допълнителен багаж, имам предвид, че малко дрешки в една раничка са достатъчни, а и таксите за багаж на wizz са много високи...
Пожелавам на тези, които са ходили пак да отидат, а на другите, весело изкарване и антициклон!

# 350
     • i bambini fino a 5 anni viaggiano gratis sui mezzi del servizio di trasporto urbano della Città di Venezia;
• per i bambini tra 6 anni (compiuti) e 14 anni non sono previste riduzioni, le tariffe sono le medesime degli adulti;

• Деца до 5 годишна възраст пътуват безплатно в публичния транспорт на Венеция,
    За деца от 6 (навършени) до 14 години не се предвиждат намаления и те пътуват с билети по тарифите предвидени за възрастни,

Aleks, благодаря! Странното е, че между 14-29 години може да си купиш Rolling Card, а ако си във възраст между 6-14 не ползваш никакво намаление. Може и да има някаква логика, но аз не я схващам.

# 351
Ето и линк към един доста полезен пътепис:

http://patepis.com/?p=17652

# 352
Ще пътуваме с мъжа и детето до Венеция в край на април моля ако някой има карти за над 30 г за транспорта да сподели

# 353
някой може ли да даде отзиви за хотел marte i biasin и как е времето във Венеция април има ли много дъждове?

# 354
  • зад парка
Air One отмениха полета ми в края на юни. Писаха, че са възстановили платената сума  Tired

# 355
  • София
Някой да има две свободни HELLO VENEZIA CARD?

Бойко Новев
boyko1@abv.bg

# 356
  • срещу двата комина :)))
Здравейте, преди 2 дни се върнахме от Венеция, невероятен град , много ми хареса  Heart Eyes
само малко се ядосвах, че не мога да се ориентирам в посоката, много са криви тия улички  Joy
Времето също не беше перфектно, много духаше и беше хладно, но всичко се преживява.
Искам също и да споделя колко съм впечатлена от Бурано, изключително много ми хареса островчето.Отидохме късно вечер, някъде след 6 и нямаше никой по улиците.Направо беше приказно ...  Heart Eyes
ето и линк с мноoooooго снимки  Joy https://picasaweb.google.com/100644245906534191611/192012?authke … sRgCJOPqbPwtoTmQA

П.П. искам да добавя колко съм доволна от хостела ни. Беше на супер добро място, много пирятно и чисто, а и собствениците бяха изключително любезни. А най-доволна бях от факта , че въпреки че трябваше да сме с обща баня се оказа, че сме със самостоятелна и то за 190 евро за 3 нощувки.
Ето го и него
http://www.lerepubblichemarinare.com/en/

# 357
  • ВАРНА
              mu_ry, приказно е било  Hug   Надлъж и нашир сте я обиколили Венецията  Wink  На моменти наистина имах усещането, че сте били съвсем самички на островите Grinning  И толкова много прекрасни снимки...
              Само снимки на палацо Контарини дел Боволо или иначе казано - стълбището охлюв не видях... а сте били много близо... Ще използвам твоята снимка, за да обясня по нагледно, че тази сграда наистина е трудна за намиране - като се застане срещу  този паметникуличката  Wink се пада в дясно - доколкото си спомням имаше и упътваща табела на стената.

# 358
  • срещу двата комина :)))
              mu_ry, приказно е било  Hug   Надлъж и нашир сте я обиколили Венецията  Wink  На моменти наистина имах усещането, че сте били съвсем самички на островите Grinning  И толкова много прекрасни снимки...
              Само снимки на палацо Контарини дел Боволо или иначе казано - стълбището охлюв не видях... а сте били много близо... Ще използвам твоята снимка, за да обясня по нагледно, че тази сграда наистина е трудна за намиране - като се застане срещу  този паметникуличката  Wink се пада в дясно - доколкото си спомням имаше и упътваща табела на стената.

да ти кажа толкова пъти се губихме търсейки определени неща. че в един момент решихме просто да ходим и да се изненадваме какво ще открием  Joy
иначе тази сграда я видях отгоре, от Камбанарията  Wink

# 359
  • София
mu_ry, страхотни снимки, благодаря че сподели!   bouquet
Може ли да те попитам за колко време се стига до остров Бурано, колко на често има такива екскурзии, колко струват, от къде се хващат и за колко време се разглежда Бурано? Питам, защото прочетох, че сте отишли чак вечерта след 6. После връщахте ли се във Венеция или останахте там за нощта?
Ние сме на Венеция между 4 и 8 май. Ще сме на организирано пътуване и през деня ще имаме групови мероприятия. Следобедите и вечерите са ни свободни и ми се иска да си измислим някаква програма... Единият ден сме организирано на Мурано, но до Бурано нямаме екскурзия и затова питам...
Ще спим в хотел в Лидо ди Йезоло, но мислим до късно да сме си във Венеция. В тази връзка да попитам до колко вечерно време ще имаме обратен транспорт до хотела. Някой знае ли? Ще съм благодарна на всички, които отговорят!
Здравейте, преди 2 дни се върнахме от Венеция, невероятен град , много ми хареса  Heart Eyes
само малко се ядосвах, че не мога да се ориентирам в посоката, много са криви тия улички  Joy
Времето също не беше перфектно, много духаше и беше хладно, но всичко се преживява.
Искам също и да споделя колко съм впечатлена от Бурано, изключително много ми хареса островчето.Отидохме късно вечер, някъде след 6 и нямаше никой по улиците.Направо беше приказно ...  Heart Eyes
ето и линк с мноoooooго снимки  Joy https://picasaweb.google.com/100644245906534191611/192012?authke … sRgCJOPqbPwtoTmQA

П.П. искам да добавя колко съм доволна от хостела ни. Беше на супер добро място, много пирятно и чисто, а и собствениците бяха изключително любезни. А най-доволна бях от факта , че въпреки че трябваше да сме с обща баня се оказа, че сме със самостоятелна и то за 190 евро за 3 нощувки.
Ето го и него
http://www.lerepubblichemarinare.com/en/

Общи условия

Активация на акаунт