Венеция-3-та тема

• 71 049
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Пардон, hotel Mignon

# 46
А като заговорихме за заведения и цени, как стоят нещата с бакшишите? Simple Smile Колко е редно и да речем прилично да остави човек?

Това и на мен винаги ми е било болна тема. Нали там си има включен сервиз в сметката и така и не мога да разбера дали това е реално бакшиша или не. Като бях в Рим искахме да оставим бакшиш на сервитьора, а той така се притесни, едва ли не ми напъха парите обратно в ръцете. Във Венеция сметката ни беше 23 евро, ние оставихме 25 и сервитьорката веднага ни върна 2 евро.  newsm78

# 47
  • Пловдив
На нас не ни се е случвало да ни върнат бакшиш Simple Smile

# 48
Почвам активно да досаждам.Някой бил ли е в хотел Al Vagon в Канареджо ? И Лидо може ли да се обиколи за 2-3 часа

# 49
И още - тъй като от 6 ноември шансовете за наводнение май са 50/50 да влача ли гумени ботуши -колко струват във Венеция.

# 50
Ох, не ме плашете така, сега само остава и гумени ботуши да помъкна. Laughing

# 51
  • Пловдив
Ние бяхме миналата година от 30 октомври до 2 ноември и не спря да вали.Гумени ботуши има доста от 50 до 500 евро  Simple Smile

# 52
  • Варна
]
Записвам се, за да следя темата

Зависи кога  kацате и излитате за да се направи сметка какво можете да видите извън  целите дни които имате.От целите дни  може да отделите 1 за Верона и Падуа.Единия ден във ВЕНЕЦИЯ  е стандартен-моста РИАЛТО,катедралата свети МАРКО и едноименния площад,двореца,КАНАЛЕ ГРАНДЕ.....Венеция не е кой знае колко голяма и за един ден/или две половинки /може да се разгледа .За третия ден препоръчваме да си купете по за 16 евро 12 часова карта за всички видове транспорт и обиколите с вапоретите островите МУРАНО,БУРАНО и ЛИДО, обиколка по КАНАЛЕ ГРАНДЕ и  по външния канал.На първия остров се намират фабриките на световно извесните венециански стъклари, а на втория са къщите на рибарите и всяка е боядисана в различен цвят.Ние се качихме на вапоретите 26 пъти,голям кеф:)Simple SmileSimple SmileКарта иначе не ви трябва,там всичко е на пешеходно растояние.Храната е скъпа и ви препоръчвам  ресторанта на самообслужване веднага в дясно след моста от автогарата към гарата в който се хранят железничарите и ще си осигурите много добра храна на добри цени.Търсете внимателно,има само една малка табелка,а готвят много вкусно,обилно,разнообразно и евтино.На път за ВЕРОНА слизаме в ПАДУА за да хвърлим и там по един поглед и след това продължихме.Ако тръгнете рано времето ще ви стигне-Падуа и  ВЕРОНА не са големи градове и имат по 4-5 неща ,но си заслужават.

# 53
 ти ме разби-50 евро за съмнителни гумени ботуши,за двама минимум 100...

# 54
  • Варна
ти ме разби-50 евро за съмнителни гумени ботуши,за двама минимум 100...
Ами то на всичко в България и Италия/а и на повечето места в Европа/ цифрите на цените са едни и същи само дето там е евро ,а тук лева.Обикновенно говорим и за минимални цени,щото те там таван нямат.Чанта,обувки или нощувка в хотел за 2-3 000 си е съвсем нормална гледка.

# 55
  • У нас
Здравейте,момичета!Ние сме следващите пътуващи от темата ,тръгваме на 30.10 и както се очертава попадаме в топ дестинацията за Хелоуин парти  Peace ,някой бил ли е по това време ,за да сподели или да грабваме тиквените фенери от БГ и да се включваме  Joy .Искрено се надявам да не ни се налага да купуваме гумени ботуши /четейки  Money /

# 56
Ех, аз тъкмо ви разпитах и се оказа, че няма да пътувам, не се събра група. Sad

# 57
Момичета, не се кахърете....Ако ви хване Аква алта-та, ей едни такива ботушки връз 39 евра ще си купите, хем ще си мерите водичката, кво му плащаш, хи-хи....това в кръга на майтапа- желая ви хубаво време!

# 58
  • Пловдив
да си тръгнем с ботушите, чиста работа, кеф ти тука по 10-15 лв същите  Laughing

20 ноември имаме гооолеми шансове за водичка  Mr. Green

# 59
  • София
Момичета не се шашкайте толкова от аква алта, ние и без ботуши се оправихме, все пак хората слагат платформи, за целта. Сега не се сещам с какви обувки бях, но определено не са ми били мокри краката, а със сигурност не бях с ботуши, дори и обикновени.

ПП Намерих, ей с такива обущета бях https://picasaweb.google.com/lh/photo/2gsbxNtwP1zCGlW2L4aTuA?feat=directlink, зиморничава съм. Не ми е било нито студено, нито мокро.

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 10:41 от Lana

Общи условия

Активация на акаунт