Венеция-3-та тема

• 71 226
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте отново! Преди няколко дни се върнах от пътешествие из Европа за 2 седмици. Спах 1 ден в Местре. Хотелът беше Apogia Sirio Mestre. Аз резервирах през hoteltravel.com , защото цената беше най-изгодна. Нямах никакви проблеми като пристигнахме. Бях платила предварително с карта. Хотелът си струва напълно. Нов е, стаите са с климатик, закуската беше превъзходна.
Иначе съм възхитена от красотата на Венеция. Имахме само 1 ден, но успяхме да разгледаме Сан Марко, влязохме в катедралата и се качихме на кулата отсреща, моста Риалто. Ходихме до Лидо, където хапнахме пици в едно заведение. Дори се разходихме и по плажната ивица. Пясъкът е невероятно ситен и чист. Прекарах един незабравим ден във Венеция и нямам търпение да се върна отново. Относно английския, аз нямах проблем и навсякъде където имаше нужда да питам всеки ми отговаряше макар и с не толкова добър английски. Не съм си купувала италиански разговорник.
П.С. Относно тоалетните, питах, защото не съм пътувала неорганизирано досега в чужбина (все пак съм на 21 год.) и не се скръндзам за 1 ЕUR ( похарчих доста повече по заведения и забележителности), а просто ми беше странно какви са тези карти за тоалетни, не бях запозната.

# 466
  • Под гъбата
Момичета, съпругът ми иска да си подарим една тридневна разходка из Венеция. За хотелите изчетой доста и ще почна да ги преглеждам за цена и резервация. Интересува ме, от къде си резервирате самолетни билети? Ориентировъчна цена за тях и кой превозвач си струва, а летището на колко километра е от Венеция и с какво се пътува от там до градчето?
Дано да успея  до края на септември да се организирам newsm78

# 467
  • Milano
Момичета, съпругът ми иска да си подарим една тридневна разходка из Венеция. За хотелите изчетой доста и ще почна да ги преглеждам за цена и резервация. Интересува ме, от къде си резервирате самолетни билети? Ориентировъчна цена за тях и кой превозвач си струва, а летището на колко километра е от Венеция и с какво се пътува от там до градчето?
Дано да успея  до края на септември да се организирам newsm78

Aз знам този, въведи си датите и виж. Май за септември са висо4ки цените.
http://wizzair.com/bg-BG/Select

Кацат в Тревизо, на около 50мин (50км) от Венеция. Има удобен автобусен транспорт, съобразен с 4асовете на полетите. Ето ти сайта за инфо:
http://www.atvo.it/index.php?lang=en&area=23&menuid=36&view_pc=!

# 468
  • София
mama_mina, понеже си на брега на Дунава, виж дали няма да ти е по-удобно от Букурещ да летиш с blueair. Не съм сигурна, но може би точно в тази тема имаше писано за тази компания и за пътуване до Венеция. Те кацат и на летището на града Марко Поло, което е и по-близкото.
Виж тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=642446.0

# 469
  • където и да е,само да не съм сама
Здравейте,момичета!
Искам да питам по-запознатите от вас за следното:
Др седмица сме във Венеция и ще спим в Местре.
След като пристигнем от Тревизо в Местре там ли се взимат билетите за вапоретките и бусовете или трябва да отидем 1-во до Венеция, там да си ги купим и валидираме?
Мисълта ми е да си предвидим ли като допълнителен разход и цена на билети Местре-Венеция?
Явно транспорта ще ни е от най-големите пера в пътуването.....
Благодаря предварително!

# 470
  • Milano
Здравейте,момичета!
След като пристигнем от Тревизо в Местре там ли се взимат билетите за вапоретките и бусовете или трябва да отидем 1-во до Венеция, там да си ги купим и валидираме?
Мисълта ми е да си предвидим ли като допълнителен разход и цена на билети Местре-Венеция?
Благодаря предварително!

Аз не ти разбрах добре въпроса, но ще ти напиша някои общи работи, дано в тях да е отговора. По-долу ти пращам един сайт (на италиански, защото като го сменя с английски излизат разли4ни неща).

http://www.venezia.net/blog-eventi/come-arrivare/

Зна4и, най-бързо ще стигнеш до Венеция, ако вземеш влака (Венеция(Местре) до Венеция (Санта Лу4ия) 10мин. Влакове минават на около 10мин, не ми излиза цената оба4е.

Ако искаш с автобус-номер 15 ходи до пиаццале Рома (сухоземната 4аст, където спират рейсовете). Билета е 1 евро, но се плаща и за всеки багаж по толкова.

Не виждам, защо ти трябва толкова вапоретто...Венеция се разглежда пеша. Аз взех един път, този, който минава по Канал Гранде, мисля номер едно беше. Струва 6,50 евро, но ако решиш 4е искаш да се ка4ваш пове4е пъти в сайта пише, 4е е най-добре да си вземеш билет, който важи за 12 или 24 4аса, съответно 14 и 16 евро и може да пътуваш неограни4ено и по сухоземен транспорт и с вапоретто на територията на Венеция (Местре също е 4аст от нея).
Билети обикновено се купуват, на будките за вестници или в табакериите.
За вапореттите-на всяка спирка си има каса,ако желаеш еднократно пътуване.

Ако нещо не е ясно питай.
Ти всъщност защо ще спираш в Местре, там ви е хотела ли?
Защото от летището в Тревизо автобуса отива и до пиаццале Рома.

# 471
Оф, Regina.....
Мн неянсо съм написала всичко-вярно е:)
Хотелът ни е в Местре. Ще сме там 4 нощувки. За един от дните си резервирах посещение до Верона и го отписвам, но за др без карта за транспорт няма да се размина.
Искам да пообиколим и островите.
Та по-точно питането ми беше дали от Местре мога да си взема карти за вапоретките и там да си ги валидирам или трябва да отида с някакво билетче до Венеция и оттам после купуване на карти и валидация.
Отговорът ти съдържа повече инфо отколкото исках:)
10х

# 472
  • Milano
Ами аз в Местре не съм слизала, но щом се води Венеция би трябвало да има.
Питай за бильетто вентикуаттро оре (24 4аса) или доди4и оре (12 4аса), както виждаш ще можеш да обикаляш колкото искаш по суша и по море.
Аз на вапоретките не съм валидирала (не съм виждала да има). Другия предполагам, 4е по някакъв на4ин се валидира, за да се види откога е запо4нало пътуването и от кога се броят 4асовете.

Приятно изкарване.

В Лидо (остров) има само блокове. В Мурано на мен не ми беше интересно да дзяпам фабриките, по скоро ми хареса разходката с кораб4ето.

# 473
Аз мисля, че може и от Местре да си вземете карта, защото тя важи и за автобуса, който пътува между Piazzale Roma (Венеция) и Местре. Може да потърсите като отидете на гарата в Местре офис на HelloVenezia, там се продават карти.

# 474
ние пътуваме за Венеция на 16.09,хотела ни е във Венеция,къде трябва да паркираме за да влезем във Венеция? От хотела ни писаха,че ще ни чакат на Вапоретто Сант Анджело,там има ли паркинг и така ли трябва да зададем името на улицата на ДПС

# 475
  • срещу двата комина :)))
ние пътуваме за Венеция на 16.09,хотела ни е във Венеция,къде трябва да паркираме за да влезем във Венеция? От хотела ни писаха,че ще ни чакат на Вапоретто Сант Анджело,там има ли паркинг и така ли трябва да зададем името на улицата на ДПС

в началото на Венеция има голям паркинг, по-навътре не може да влезете с кола  Peace от паркинга хващате вапоретка и слизате на спирката

# 476
Здравейте,момичета!
Благодаря предварително!

Преди 2 дена се върнахме от Венеция. Карти в Местре може да купите от автомат - има на гарата, но не работеше  Cry. Ниe си купихме карти от едно магазинче за цигари. Картите са скъпи, но си заслужава според мен. Бяхме 2 дена,но си купихме карти за 24 часа - първия ден ходихме до островите , втория ден рано отидохме до Венеция /картата важеше до 10ч./ и се разхождахме след това пеша.

# 477
  • срещу двата комина :)))
Здравейте,момичета!
Благодаря предварително!

Преди 2 дена се върнахме от Венеция. Карти в Местре може да купите от автомат - има на гарата, но не работеше  Cry. Ниe си купихме карти от едно магазинче за цигари. Картите са скъпи, но си заслужава според мен. Бяхме 2 дена,но си купихме карти за 24 часа - първия ден ходихме до островите , втория ден рано отидохме до Венеция /картата важеше до 10ч./ и се разхождахме след това пеша.

аз съшо мисля, че си заслужава  Peace има много пресичане на каналите, а и е много по-лесно да се движиш с вапоретка , отколкото да обикаляш улиците и да стигнеш до канал който няма пресичане  Joy

# 478
Mami21, да разбирам ли, че сте се върнали пеша от Венеция до Местре след като ви е изтекла картата?!

А в Местре има ли какво да се разглежда или да не си губим времето там....
Питам, защото като пристигнем към 9ч., докато стигнем до хотела, настаним се , освежим се и т.н. ще стане следобяд. Ако има какво да се гледа там да си уплътним времето и от следващия ден да правим гранд-тур.

# 479
Ina78, не, прибрахме се с автобус с билетчета за по 1,30 ERU, но чак вечерта. Вариант е и карта за 36 часа. След цял ден бродене из Венеция не е по моите сили и пеша до Местре да стигна  Laughing
Ние не видяхме нищо интересно в Местре, но не сме и търсили. По улицата, по която се разходихме имаше само китайски магазини и ресторанти  Laughing
Според мен когато картата обхваща 2 дена е добре, защото човек може да отпочине. По добре отидете първия ден до островите - доста време отнема, защото са далеко,а и след като сте пътували ще сте изморени и повечко возене ще ви дойде добре.

Общи условия

Активация на акаунт