Венеция-3-та тема

• 71 228
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Някъде бях прочела и за карти за WC? Интересно ми е може ли да се ползва от няколко човека?
Благодаря на всички момичета които отговарят търпеливо. Hug

Не могат, защото на всяко влизане в тоалетна даваш по една карта на персонала.

# 451
А ако нямаш карта за тоалетна, не е ли възможно да ползваш тоалетната на някое заведение. Някъде в сайта четох, че по принцип ще те помолят да си закупиш нещо за консумация, но това не е задължително по закон и може напълно безплатно да ползваш тоалетната.

# 452
Преди съм ползвала, после четох, че приели решение, че тоалетните в заведенията са частни, а не обществени и могат да ти откажат (но не знам това за цяла Италия ли се отнася, или за определена област). Ако си купиш нещо, няма да имаш проблеми да ползваш тоалетната. На места пък съм виждала, че си пише цена за ползване на тоалетната в заведението. В някои от музеите има безплатни тоалетни. Откакто излязоха картите за тоалетна винаги съм си купувала предварително, даже имам и останали 5 или 6 карти. Лошото е, че повечето работят до 18-19ч. макс, само тази до Сан Марко работи до 23ч. Та, ако не си в центъра вечер и случайно ти се наложи да полазваш тоалетна, пак опираш до заведения.

# 453
  • Варна
А ако нямаш карта за тоалетна, не е ли възможно да ползваш тоалетната на някое заведение. Някъде в сайта четох, че по принцип ще те помолят да си закупиш нещо за консумация, но това не е задължително по закон и може напълно безплатно да ползваш тоалетната.

Писнало им е от авантажий -туристи.Стига с тая цигания,като ви е толкова скъпо пикането по света, пикайте си безплатно в къщи.Освен това ползването на тоалетна струва колкото едно кафе.Седнете си,поръчайте с кафе и никой няма да ви откаже да ползвате тоалетната.

# 454
Записвам се, тъй като планувам пътуване до Венеция през началото на октомври месец. Все още се чудя дали да е организирано или не... Да попитам онези, които вече са ходили, говорят ли английски там или да вземам и разговорници ?

# 455
  • Бургас
Винаги сме пътували неорганизирано,качваме се на колата и за 24ч сме там.Разговорници взех първия път,но не ги ползвах.Думите, които ти са нужни не са чак толкова много. Указателни табели из Венеция колкото искаш.А и местните са готови и с жестикулиране да те упътят.Това е мое мнение, все пак ти си решаваш.

# 456
  • Пловдив
с разговорници аз не ходя никъде... колкото знаят английски, останалото се уцелва лесно, било то пътя или каквото търсиш, щом в БГ се оправям значи мога навсякъде и досега се е потвърждавало това. определено откъм упътвания за туристи италия са години напред от нас.

неорганизирано - венеция е на една плюнка път. както и изобщо европа.
организирано бих отишла само в далечния изток и малко мътните държави аз лично.

октомври е чудесен сезон за венеция според мен, аз съм била и лятото и пролетта и късна есен, най-хубаво октомври ноември - по-малко хора,по-добро време,не оти4ат краката от ходене и не се потиш по жегата  Laughing

# 457
  • моята мила родна страна
Едно форумско мамче ми изпрати 2 карти Ролинг Венис (ен брой употреба  Sunglasses, които използвахме без проблем (специални благодарности, още веднъж   bouquet). Двете карти важат до 31.12.2012 и който иска мога да му ги изпратя (в Сф съм), с единственото условие да "предаде" нататък, ако му свършат работа. Wink
Здравейте! След месец пътувам за Венеция и ще Ви бъда благодарна, ако ми изпратите тези карти! Както и на всеки друг, разполагащ с такива!

# 458

Писнало им е от авантажий -туристи.Стига с тая цигания,като ви е толкова скъпо пикането по света, пикайте си безплатно в къщи.Освен това ползването на тоалетна струва колкото едно кафе.Седнете си,поръчайте с кафе и никой няма да ви откаже да ползвате тоалетната.

Подкрепям  безрезервно. Иначе сме все с големи претенции и мрънкането ни няма край, а  пък  ако може всичко да ни е без пари.

# 459
Планувам ходене до Венеция с кола и с две деца Laughing на 8 и на 11.Съпругът ми не се качва на самолет и .......Някой ако е ходил скоро с кола ,да напише дали има промени от писанията тук.Мисля да спрем първо в Загреб 1 нощувка и две нощувки във  Венеция.Няма голяма разлика в цените на хотелите във Венеция и островите и си мисля във Венеция да спим,кой квартал е най-подходящ?

# 460
Планувам ходене до Венеция с кола и с две деца Laughing на 8 и на 11.Съпругът ми не се качва на самолет и .......Някой ако е ходил скоро с кола ,да напише дали има промени от писанията тук.Мисля да спрем първо в Загреб 1 нощувка и две нощувки във  Венеция.Няма голяма разлика в цените на хотелите във Венеция и островите и си мисля във Венеция да спим,кой квартал е най-подходящ?

Ако аз пътувах с кола, бих избрала хотел в континенталната част, в който предлагат и паркинг.
Ако изберете нащувка във Венеция, там няма лоши квартали. Всичко е въпрос на предпочитание и цена.

# 461
  • Пловдив
пътувала съм и с кола и със самолет няколко пъти и съм спала и в местре и във венеция, ако не опира до пари - спете във венеция, много по-хубаво е. ние спахме ето тук: http://www.cadeiconti.com/photogallery/
беше много добре, доволни сме от хотела, закуската му е хубава, само яйцата и бекона май се плащат отделно. пишете им на имейл, вижте цена примерно в букинга и кажете, че искате директно от тях да купите стаи и да ви направят отстъпка, също искайте стая далече от стаята за закуска!
хотела като цяло се води луксозен, в техен стил, не модерен и е на страхотно място, има ресторанти, магазини (мисля че КООП) и сан марко и центъра наблизо!тотално си заслужаваше, ние бяхме ноември, за този период цените са перфектни!

# 462
Здравейте, утре заминаваме за Венеция, изчетох доста неща от форума, но не разбрах колко струва билета от Пунта Сабиони до пл. Сан Марко и има ли някаква карта, която да включва този транспорт + транспорт до Бурано или Лидо (примерно). Благодаря предварително Simple Smile

# 463
  • моята мила родна страна
Въпросче към пътувалите до Италия с кола или автобус (извинявам се, че е малко встрани от темата).
 Преминавайки през Словения, посещавали ли сте пещерата Постойна яма? Интересуват ме впечатления, препоръки и всичко, което сметнете, че е необходимо да се знае при посещението й.

# 464

Ох,аз като ходя все с пикливи деца, колко кафета съм изпила,просто не е истина. newsm62

Общи условия

Активация на акаунт