Венеция-3-та тема

• 71 243
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Интересува ме още дали някой е ползвал влаковете на raileurope-world.com. Утре мисля да резервирам пътуване, но малко се притеснявам защото плащането става на момента, а ти носят билетите чрез куриер 8 дни след това (което за мен е малко странно)

Исках да ги ползвам преди няколко години, но забелязах, че си слагат прилична надценка на билетите и се отказах.

# 436
Вчера исках да направя резервация през venere.com с дебитна карта, но 2 пъти ми беше отхвърлена при положение, че има достатъчно пари в нея. Знаете ли дали е задължително картата да е кредитна, понеже не теглят парите от нея на момента. Ако е така дали трябва да е на мое име, защото това вече ще ми бъде проблем, тъй като нямам такава на мое име.

# 437
Момичета, благодаря на всички, които споделяте преживяванията си тук. Другия месец ще посетим вероятно Венеция за 1 ден. Ще пътуваме от Австрия с кола. Разбрах, че има паркинг за колите, но не разбрах, от къде на място купувате тези карти за транспорт/вапорети/. newsm78 Също така, ясно ли са обозначени къде са спирките и пише ли на английски /не, че го знам толкова добре/... Embarassed Някой коментираше и за това, че не пускат с багаж в базиликата Сан Марко, а  с дамска чанта средна като размер и малка чанта, в която е камера и фотоапарат /няма да ги изваждаме, щом е забранено да се снима / може ли да влезем? Има ли специално изискване към облеклото или правят компромис, като се има предвид, че ще е август? Да попитам входа и изхода на едно и също място ли са? Ако детето откаже да влезе с мен и остане с мъжа ми пред Двореца на Дожите например, аз да не излезна от другия край на канала? Joy Простете за наивните въпроси, но ми е важно. И последно, ще купувам на място карти за музеите, защото ако тръгнем ще е буквално от "днес за утре", ще се ориентирам ли от къде да си купя карта, на коя опашка да се наредя и т.н. Моля помогнете! Hug

# 438
  • При семейството си
Спокойно, ще се оправите. Венеция е пълна с туристи, всеки един от тях пита, разпитва, свикнали са. Не знам къде е паркинга, но предполагам, че е някъде около Piazzale Roma, там има каси и автоматични машини, така че няма да има проблем да се ориентирате и да си купите картите за транспорта. От там тръгват и вапоретите, само трябва да се ориентирате кой номер и в коя посока искате да вземете, съответно от коя платформа. За Сан Марко - влиза се и се излиза от едно място, просто там са тълпите и може да се уговорите къде точно да се чакате, за облеклото не си спомням дали имаше специални изисквания. Желая ви незабравимо изкарване. 

# 439
Elpis, благодаря за успокоението. Hug А видях, че се пише, че като вземеш картите ги валидираш- на самото корабче или на някакъв автомат. newsm78 Предпочитам да питам тук, отколкото там да се чудя, а и да питам някой дали ще ме разбере...  BlushКолко време се чака на опашка да се влезе в базиликата и Двореца на Дожите /приблизително, ако някой е ходил в края на август/? Остров Мурано на колко минути е и с кой номер вапорета? Освен всичко съсредоточено на площад Сан Марко, май друго за 1 ден няма да можем да видим, но поне до острова да разгледаме красотите от стъкло, така или иначе ще дадем почти 50 евро за транспортни карти, които ще използваме от паркинга да площад Сан Марко и обратно. Rolling Eyes Как ви се радвам, като чета как се губите из Венеция, но при нас ще е недопустимо,  поне този път.  Как ми се иска да разглеждам с дни всеки дворец, музей, всяка картина ... Heart Eyes Видях маршрутите вапорета №1 мисля, че ще ни заведе до Сан Марко и обратно. Обаче как разбирате в коя посока е и на различни страни на канала ли спира? В смисъл, ако е срещуположната как преминаваш до отсрещната, някой беше писал за някакви лодки, обаче не разбрах точно.

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 13:27 от as-g

# 440
  • При семейството си
Май само аз отговарям  Wink Да, валидират се картите на едни автомати на платформите, от които се качваш на вапоретите. Не си спомням номера за Мурано, но ако го вземете от Piazzale Roma е зад ъгъла, тоест трябва да свиете в ляво (ако застанете с лице към канала и моста ви остане в дясно), да минете един супермаркет и там е платформата, как го обясних и аз. Пътят е не повече от 30 минути, близко е, мен лично Бурано повече ми хареса, но е по-далече. До Сан Марко ходят няколко вапорети, но не помня номерата им. За Базиликата, ние лично не чакахме много, но бяхме в делничен ден и през април. За Двореца също, но все пак си отнема известно време, за да се разгледа.     

# 441
Благодаря ти, Elpis!  bouquet  Ние също ще сме през делничен ден, но пък ще е август и не знам дали това ще помогне за по-малко туристи. Бурано повечето хора тук го предпочитат, но ми се струва, че се споменаваше за 1-1.30 ч. път в едната посока. Тези часове ще ги оползотворя да разглеждам картини. Heart Eyes Предпочитам да посетя 3-4 обекта, но да ги разгледам по-подробно, отколкото да препускаме с детето като обезумели. Както се очертава, ще имам възможност и друг път да посетя Венеция и тогава ще наблегна на островите. Благодаря ти още веднъж! Дано, бързо се ориентираме за спирки и посоки и да не губим ценно време.

# 442
as-g
До Мурано ходят доста вапорети. Номера им зависи от къде ги хващате - от Пиацале Рома например 4.1, 4.2; от Фондаменте нове - 4.1, 4.2, 12, 13; от Сан Марко(С.Закария) - отново 4.1, 4.2(! за посоката) и 7. 
Валидирането става преди да се качите даже на платформата за вапоретите.
Ето местата откъдето магат да се купят карти http://www.actv.it/en/movinginvenice/ticketsoffices

Ето тук има информация и снимки на спирките на вапоретите и валидаторите. http://europeforvisitors.com/venice/articles/venice-vaporetto-traveling.htm

Различните спирки на вапоретите се намират от различни страни на каналите.
На различни стоянки са за двете посоки на движение. Отивайки на стоянката вътре, проверете маршрута на вапоретата и тогава се качвайте(и съотвено валидирайте).

# 443
  • Пловдив
as-g, да допълня отговорите на другите момичета...За Базиликата - чакахме, но беше поносимо дълго /ние също бяхме с дете/, но за  Двореца на доджите опашката беше умопомрачително дълга и след 30мин висене на августовското слънце с мрънкащо дете се отказахме да влизаме! Ние бяхме средата на август и имаше ужасно много туристи, даже за вапоретите на връщане ни се наложи да почакаме за по-празна лодка.
Приятно прекарване на това красиво място. Peace

# 444
Мими.Ива, Steli-ssd, благодаря за отговорите. Hug Видях как изглеждат вапоретите, да не се притеснявам, че ще се метна на някое такси вместо градския транспорт. Joy На всяко качване на вапорета ли трябва да валидирам картата или само преди да се качим първия път. Смятаме да си вземем валидни за 12 часа. И още един въпрос за Двореца на Дожите - нареждаш се на опашка за  купуване на билет и после на друга, за да влезеш или как? Защото и моето детенце не е много голямо. И се чудя предварително ли се купуват билетите, да не и омръзне да чака. От сега и обяснявам колко е важно да е търпелива. Все пак не е толкова малка и ще се оправим. И пак не разбрах- как се пресича канала,  след като вапоретите спират от двете страни? BlushБлагодаря ви, че сте толкова търпеливи и ми отговаряте на такива дребни въпроси, но много важни за мен.

# 445
  • Пловдив
каналите се пресичат посредством големи и малки мостове, общо над 400!
вапоретата си преценяш от коя страна искаш да слезеш, някои спирки са доста близки и се виждат една от друга, не е нужно да си гледаш нон стоп картата и да следваш точната спирка.
с дете не съм била, но във венеция е толкова приятно и да се изгубиш, пробвайте, а всъщност то може и от самосебе си да стане  Mr. Green
ние сме имали карти за 3 дни, валидираш ги всеки път, понякога няма машина, която да отваря врати и не сме си правили труда да валидираме. но където има машина, с която се отварят врати, няма друг начин освен да си цъкнеш билета - т.е принципа не е само да валидираш, ами и да отвориш врати и да влезеш, по този начин си виждаш, че не са ти изтекли 12 часа още. важно е на първото качване да пуснеш билета и да почне да засича тези 12 часа.

успех и да разкажете как е с дете.   bouquet

# 446
Josefin, то е хубаво да се загубим, ама времето е малко. Joy Това е най-хубавото, да тръгнеш напосоки и където излезеш, но да си поне за 2-3 дни . Но аз така позитивно съм се настроила,  макар и за един ден да е, все ще видим нещо. Heart Eyes Тези карти за вапоретите се допират и издават звук или се пъхат в отвор. От картинките не се ориентирам. Все повече си изяснявам нещата, така ще ми е по-спокойно и ще мога да се наслаждавам на всеки миг. И ще разкажа  как  е с дете. Laughing  Като че ли няма много туристи- деца. Нали е дестинация на влюбените и повечето хора искат да се усамотят... Надявах се през август, на тези горещини, да няма  много хора. Ако можех да планирам престоя си там, бих избрала пролетта  или есента.

# 447
И ние ще сме в края на август. Резервирахме нощувки в Marghera.
 Искам да попитам може ли от там да си купим карти или само от самата Венеция може?
 Може ли по интернет предварително? и как става самото купуване?
Мислех хубаво да разуча всичко предварително, но имам толкова много работа, че не ми остава време и се притеснявам, че ще отидем неподготвени.
Някъде бях прочела и за карти за WC? Интересно ми е може ли да се ползва от няколко човека?
Благодаря на всички момичета които отговарят търпеливо. Hug
Надявам се септември и аз да се включа с впечатления

# 448
  • При семейството си
mami21, да могат да се купят картите за транспорт по Интернет и даже са малко по-евтини. Виж, обаче, в сайта: http://www.veniceconnected.com/node/1483 от къде можете да си ги вземете, тоест преценете дали този вариант е по-удобен за вас. В някои хотели също продават такива карти. От този сайт се купуват и билетите за музеите (например: http://www.veniceconnected.com/ecommerce/carrello.php?idcategoria=2), както и картите за тоалетните (http://www.veniceconnected.com/ecommerce/carrello.php?idcategoria=5). Последните, седмичните, могат да се ползват от няколко човека, в смисъл, че са отделни билетчета, предполагам същото е и с дневните, просто са по-малко като бройка билетчетата.

# 449
Момичета дайте ми име или линк към някой евтин хотел .. не е задължително да е в централната част, но да си има баня и тоалетна и да е чисто.
Благодаря на всички, които откликнат на молбата ми.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт