Венеция-3-та тема

• 71 241
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • У нас
Josefin,сега разбирам за наличието на такива карти,за съжаление не съм знаела ,за да се възползваме от тях/ за дъщеря ни/  Crossing Arms С подобни сме се възползвали във Виена.Винаги има следващ път,тъкмо сме оставили и доста места,които не успяхме да разгледаме.

# 76
Благодаря! Въпроса ми остава актуален за хората, купували си от тази младежка карта с намаленията, там има доста ресторанти изброени от 10 до 20 процента остъпка в тях, някой с а ла карт меню, от което има големи отстъпки.

За съжаление не сме ползвали намалението в ресторантите, бях си харесала един от включените в картата, но не стигнахме до него.

# 77
  • София
Завърнахме се се вчера. Очарована съм от Венеция. Ще пусна снимки и впечатления тези дни. Относно картите за намаление Rolling Venice Card , мислех че са за под 29г, но на място питахме и се оказа, че са за под 30 години и доста се зарадвахме, защото с мъжа ми сме на по 29 точно. Трябваше да си надпишем отвътре самата карта, но докато си купим химикал, минаха 2 дни и така и не я надписахме. С нея си купихме билети за градския, музеи, дава отстъпка и в музеи, които не са включени в паса като например часовниковата кула на Сан Марко от 8 на 6 евро. То всъщност ние влизахме само в двореца на дожите и базиликата, музея Корер и Ка Резонико. Не бях забелязала, че картата дава отстъпка и за заведения. Докато се мотахме из летището на пристигане в чакане на аеробуса , двама младежи ни подариха карти за 24 часа + още 2 Ролинг карти. Те си тръгваха и така или иначе щяха да им изгорят картите за следващите 24 часа. Сега имам 4 Ролинг карти, малко валяни от дъжд, понамокрени и изсъхнали, но ако някой иска , да свирка, ще ги пратя. Едната е 4 евро все пак . Никой не ги гледа всъщност. Продадоха ни ги с картите за градския и после като си искахме билети с отстъпка за музеи, само казахме че имаме такава карта, без да ни я искат.

# 78
Ако някой от вас ходи до Верона, тук съм разказала моите впечатления за Верона. Ще има и за Венеция, но ...

ВЕРОНА - един истински архитектурен спектакъл

# 79
  • Пловдив
така, сега четох, че таксата във Венеция зависи от сезона и категорията хотел.
За всички, които отиват от ноември е по-евтино, защото се води нисък сезон.
някой ще каже ли дали е така?
Аз гледам от този сайт и там има документ, в който са упоменати таксите за венеция, островите и прочие и сезоните - нисък и висок.
Ние ще сме 20-24 ноември в 4 звезди, т.е по 2 евро на човек на ден, иначе до 31 октомври гледам е било по 4 евро? Така ли е или си взимат хотелиерите едно и също и на кого да се оплача при недоразумение?

http://www.comune.venezia.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/EN/IDPagina/48002

# 80
Включвам се в темата / или малко в страни от темата newsm78/ , но да си задам въпроса Simple Smile
След доста чудене реших, че може би Венеция е град, който би впечатлил и децата - два броя - ще са на 5 и 7 и половина по времето, когато плануваме да отидем до Венеция.
Не можах да прочета изцяло старите теми, но ще съм благодарна за информация, ако някой е ходил с деца във Венеция. Планираме пътуване в началото на юни. Тази седмица от booking.com бяха пратили мейл с промоционални цени за Венеция. Имаше интересни и добре изглеждащи апартаменти. Колебая се и за дните, които да си планираме за Венеция - 4 може би  newsm78? Опасенията ми са че това може би е топ топ сезон - не е горещо, не е студено, но за сметка на това много много претъпкано. Доколкото разбрах, в този месец няма наводнения?

Благодаря!   bouquet

# 81
Ако някой от вас ходи до Верона, тук съм разказала моите впечатления за Верона. Ще има и за Венеция, но ...

ВЕРОНА - един истински архитектурен спектакъл

Много хубави снимки , много  е красиво като в приказка

# 82
  • София
peterky2002

"На път за ВЕРОНА слизаме в ПАДУА за да хвърлим и там по един поглед и след това продължихме."

Как става номерът със слизането от влака и продължаването?
Доста четох, но не видях да има такава възможност. Билетите се издават за конкретен влак, дата и час. Ако слезеш да разгледаш как се качваш със същия билет на друг влак?

Ние искаме да идем до езерото Гарда.
Някой ходил ли е, за да даде подробности?

Пише, че Сирмионе било много красиво, но с влак от Венеция се стига до двете съседни градчета, а от там не става ясно как да се доберем до Сирмионе. Днес открих, че има автобус от Верона до там, но не намерих каква е цената.

# 83
  • София
Albena9, ние бяхме за ден миналото лято със сина, тогава на 5 години (преди това бяхме само с мъжа ми през есента) - не че не му хареса на детето, но не беше кой знае колко впечатлен. Возихме се на гондола (май аз бях по-ентузиазираната от него), качихме се на кампанилата (оттам си взе "златен" дублон от един автомат), мотахме се из града (фанелка с пират), бяхме в морксия музей - изкарахме добре, но не беше нещо, за което да разказва. Отдавам го на възрастта, обаче. За сравнение - този септември (само година по-късно) бяхме няколко дни в Лисабон - два месеца по-късно не спира да се присеща за крепости, замъци, църкви, статуи и паметници. Вчера дори си изряза картинки на посетените забележителности и си направи карта от тях. Разказа с подробности всичко на учителките си в детската градина. Така че зависи от децата, предполагам че на по-голямото ще му хареса повече, малкото евентуално покрай него. Но щом сте решили с тях, е чудесно, пътуванията им се отразяват добре Simple Smile. Каквито и впечатления да съберат все ще са им от полза.

# 84
  • София
така, сега четох, че таксата във Венеция зависи от сезона и категорията хотел.
За всички, които отиват от ноември е по-евтино, защото се води нисък сезон.
някой ще каже ли дали е така?
Аз гледам от този сайт и там има документ, в който са упоменати таксите за венеция, островите и прочие и сезоните - нисък и висок.
Ние ще сме 20-24 ноември в 4 звезди, т.е по 2 евро на човек на ден, иначе до 31 октомври гледам е било по 4 евро? Така ли е или си взимат хотелиерите едно и също и на кого да се оплача при недоразумение?

http://www.comune.venezia.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/EN/IDPagina/48002

Ние бяхме в прочутия хотел Централ в Местре. Там пишеше, че таксата е 1,80 евро на човек на нощувка, но рецепциониста каза, че след 1 ноември цената е 0,90 евро. Така че на половина пада таксата. Иначе зависи и от звездите, май по 1 евро на звезда, но не съм сигурна как се определя, понеже Централ е 3 звезди , а само 1,80евро нормална такса  newsm78

# 85
triffy   каква ви беше цената в х-л централе Thinking

# 86
Как съм пропуснала тази тема! Обичам Италия и макар Рим да ми е фаворит, Венеция, въпрекие че е клише, е невероятна по специален начин. Тъй като влаковете в Италия са много удобен начин за транспорт, отседнахме в Mestre, малко градче, което е много близо до Венеция и цените на хотелите бяха доста по-прилични.

Ето една галерия със снимки, направени от съпруга ми и с пътепис от мен: http://900px.tropot.net/blog/2011/11/venice/

# 87
Страхотен разказ и снимки! Това е един уникален спомен за мен!

А можеш ли да споделиш за хотела в Местре?

# 88
kukumindrela, радвам се, че ти харесват! Simple Smile
За хотела - разбира се. Тъй като пътувахме покрай някакъв празник и всичко беше пренаселено, а щяхме да останем в района само два дни, не бяхме особено претензциозни за хотела. Искахме да е близо до гарата и да е чисто  Mr. Green, та да не обикаляме след дългите разходки из Венеция.

Хотелът е ето този: http://www.booking.com/hotel/it/hotelambasciata.en.html?aid=3119 … M8r3fUcxLWBxb5GRa*QS4708821223;ws=&gclid=CMm_t-m7rqwCFcMOfAodDXruHA

Съвсем приличен (е, с малко не мой тип интериор), нова сграда, чистико и спретнато, на тиха улица. Закуската беше включена в цената, но понеже излизахме рано, така и не я пробвахме. Самото Местре се оказа с много симпатичен център, хубави кафенета и ресторанти, с доста по-ниски цени, отколкото във Венеция. Всички влакове спират там и е удобен железопътен възел, ако след Венеция ще пътувате в друга посока или искате да видите и още градчета.

Допълвам се - билетът за влака от Венеция до Местре е 1 евро.

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 13:30 от Umbra

# 89
 Вчера се завърнахме от Венеция.Бяхме за 5 дни,мога да отговоря практически на всякакви въпроси за Венеция и Верона.

Общи условия

Активация на акаунт