Венеция-3-та тема

• 71 226
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • София
В първата тема четох, че билетите за вапоретките струват по 6,50 евро. Но на сайта на транспорта има много цени и се обърках. Някой може ли да ми каже тези какви са  Praynig :

2,00 € - TICKET FOR LAND+WATER

The ticket allows travel along a mixed route (land and water). It is valid for 90 minutes from stamping but is not valid for return journeys, not even if made during time of its validity. Interchange is allowed. Can be purchased from the Hellovenezia ticket desks and the authorized resellers.

1,30 € - SINGLE FARE WATERBORNE SERVICES

Allows travel on all water services (except those of route Alilaguna, Clodia, Fusina, 25 and Casinò) for 75 minutes from stamping, with transport means change allowed in the same direction. Does not include the return journey. Can be purchased from the Hellovenezia ticket desks and the authorized resellers.

11,00 € - 10-JOURNEY DISCOUNT BOOKLET, WATER SERVICES

18,00 € - 10-JOURNEY DISCOUNT BOOKLET, LAND+WATER

Discount booklets contain 10 tickets, each having a validity and duration as specified in the two paragraphs above. Can be purchased from the Hellovenezia ticket desks and the authorized resellers.

# 61
  • Варна
[В първата тема четох, че билетите за вапоретките струват по 6,50 евро.
]

Единичен билет е толкова,като отидеш на касата за единичен билет ти вземат винаги 6,5 евро,другите не ги знам какви са.Ние си купихме по за 16 евро 12 часова карта за всички видове транспорт и обиколихме с вапоретите островите и всички линии из всички канали вътре във самата Венеция.Времето ни стигна да се качим 26 пъти:)

# 62
здравеите момичета Hugето че и нашето 6 пътешествие до венеция наближава,но за съжаление маи времето няма да е с нас. някои може ли да ми каже надежден саит за прогнозата за времето Praynig

# 63
А го проверявам в Синоптик.бг. Не се отчайвай, де, мисля, че страшното мина, в смисъл наводненията и свлачищата, за които съобщаваха тези дни специално за района на Италия.

# 64
  • У нас
момичета ето Ви надежден сайт за прогнозата на времето http://www.gismeteo.ru/city/daily/3522/2/,лично ще го пробвам тази и следващата седмица и ще докладвам .До сега не ме е подвеждал  Thinking

# 65
момичета ето Ви надежден сайт за прогнозата на времето http://www.gismeteo.ru/city/daily/3522/2/,лично ще го пробвам тази и следващата седмица и ще докладвам .До сега не ме е подвеждал  Thinking
благодаря ти   pipi_lota

# 66
  • София
Ех, че гадно време. Дават го по всички сайтове точно от 3ти дъждове няколко дни, когати ние ще сме там  #Cussing out

# 67
triffy  ние също сме от 3-6 ноември Hug

# 68
  • Пловдив
ние резервирахме хотел най-после!
ето: http://www.cadeiconti.com/

ще сме там от 20-24 ноември.

Може ли съвет за ресторант, искам да почерпя едната вечер? А също който си е купувал от тези младежките карти за транспорта, нали има и една друга,която се купува първо от 4 евро и дава отстъпки от много места и ресторанти - някой пробвал ли е подобен ресторант, дали реално има отстъпка и заслужава ли си?

# 69
Във Венеция бяхме миналото лято - края на юли - началото на август. Беше повече от вълшебно.

Мога да ви дам линк на хотелчето в което отседнахме с цел да улесня тези които търсят: http://www.hotelbernardi.com/en/
Вътре не е кой знае какво - малко са овехтели килимите и мебелите, но си е чаровно Simple Smile Има включена закуска. Персонала е много мил.

Друго което мога да кажа е , че определено другия път ще спестя повечко пари от транспорт. Има вариант да не си купувате билетчета за всяко качване. Особенно ако пътувате по междинните спирки. На нас не са ни ги искали нито веднъж. Нужни са само ако се качваш от първа или респективно последна спирка. Доста са скъпички тези билети. Но ходенето му е тайната. Да се забиеш в някоя уличка и да седнеш да хапнеш на закътано един италиански сладолед до водата Simple Smile далеч от тълпата Simple Smile

Направихме и плаж на Лидо Simple Smile

# 70
................
Друго което мога да кажа е , че определено другия път ще спестя повечко пари от транспорт. Има вариант да не си купувате билетчета за всяко качване. Особенно ако пътувате по междинните спирки. На нас не са ни ги искали нито веднъж. Нужни са само ако се качваш от първа или респективно последна спирка. Доста са скъпички тези билети. ..............

Голяма тайна! Може, всякак може, но глобите са солени. Все пак е нормално човек да си плаща за това, което ползва.

# 71
  • Варна
купете по за 16 евро 12 часова карта за всички видове транспорт и обикаляйте с вапоретите-можете да се качите и 100 пъти,ние успяхме само двайсетина:)Simple SmileSimple Smile

# 72
  • У нас
Здравейте,момичета!Ние вече сме тук след невероятна Венеция !  Hug Случихме на страхотно време около 20С ,слънчево и приятно за дълги разходки.Купихме си дневните карти от 16Е,за да не се притесняваме от проверки и спокойно да пътуваме.А вечерна Венеция е невероятна ,осветена,романтична,ухаеща на печени кестени и скатани ресторантчета със запалени свещички по масите.И тъй като се оказа,че на Вси Светии ще бъдем там,с любопитство се оглеждахме за маскирани хора.повечето от магазинчетата,ресторантите ,кафенетата бяха украсени с тиквички,духчета,паяжини и всичко за празника.Когато започна да се свечерява срещахме малки маскирани дечица,които се събираха на Сан Марко и на фона на малките канали и мостчета изглеждаха като излезли от корицата на детска книжка. Малкият ни мъж се държа безупречно за неговата скромна възраст/2год и 8 мес/,стоически понесе самолети,вапорети,метра ,влакове и т.н.Следващият път отново с нас  Hug

# 73
  • Варна
Може ли съвет за ресторант, искам да почерпя едната вечер?

Много труден проблем,защото там всичко е подчинено на туристическия бизнес.Има прекрасни ресторантчета с великолепна кухня,но ви гарантирам трицифрена сметка.Ако съчетаете обаче с една разходка с вапоретката до остров Лидо там забелязахме няколко уютни местенца с мъъъъъъъничко по приемливи цени.А за ежедневно тривиално,много вкусно и нискотарифно хранене пак препоръчвам  ресторанта на самообслужване веднага в дясно след моста от автогарата към гарата в който се хранят железничарите .

# 74
  • Пловдив
Благодаря! Въпроса ми остава актуален за хората, купували си от тази младежка карта с намаленията, там има доста ресторанти изброени от 10 до 20 процента остъпка в тях, някой с а ла карт меню, от което има големи отстъпки.
Относно ресторантите - аз съм се хранила и двата пъти като сме били там, но защо не съм запомнила къде и аз не знам, беше уникално - 5 човека с риби, лазаня, спагети и вино за около 100 евро (като всеки имаше 5 евро за място), еми това ми е ок на мен!

линк:
http://www.hellovenezia.com/index.php?option=com_content&vie … d=158&lang=en

кликнете на discount guide и там ще видите за кои ресторанти, магазини и прочие има отстъпки с тази карта, чакам съвет ако някой е посетил от посочените ресторанти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт