Венеция-3-та тема

• 71 364
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • София
rosi_bosi  welcome

И аз есента предпочитам да ходя по туристически места  Peace. Даже на нашето море вече не ходим юли и август. И ми стана любопитно какъв ще да е бил този толкова спешъл гондолиер, че сте го търсили няколко часа  newsm78 А моя мъж даже не можах да го накарам да се качим на трагето лодка , дето прекосява канала, до Риалто видяхме  Crossing Arms.

# 121
  • София
Да се разпиша, след като се завърнахме от Венеция Simple Smile
Вече съм сигурна, че есенно-зимна Венеция е най-прекрасна.

Ти си имала съмнения? Simple Smile

Как въобще ви качиха 7 девойки в гондолата? На нас ни обясни гондолиерът, че трябва да седнем по определен начин, за да е разпределена разномерно тежестта, как се събрахте 7 в гондолата  Shocked Пя ли ви?

# 122
  • Пловдив
и ние се завърнахме със снощния полет, но много късно се прибрахме.

Хубаво прекарахме, свалям си снимките в момента, повозихме се и на автобуси до някакви селца (San dona di piave, noventa di piave) в търсене на аутлета, сега сме наясно с италианския градски и междуградски транспорт и разписания от Венеция, също за тези 5 евро от и до летището как могат да станат 3 евро. Хотелът ни беше номер едно просто (Ca Dei Conti 4 *) и като разположение (до сан марко) и като обстановка, и като обслужване, изглед и всичко. 
Хапнахме в 2 ресторанта, единия - 4 пици и бутилка вино от 38 евро, общо 108 евро с 12% сервиз - считам че е доста, другия - менюта за туристи за 4 човека (лазаня спагети малка пържола и салатка)с бутилка вино от 15 евро, вода 1 литър, 1 кола, 1 грапа, 1 тирамису, 1 бира и без сервиз - 86 евро.
Ползвахме картите от 18 евро за младежи до 29 години, въпреки, че единия човек беше прехвърлил, не ни искаха лични карти като ги купувахме от летището, но се наредихме за всеки случай два пъти с картите под 29 години. набутаха ме да си взема и билети от летището по 5 евро, защото уж не можело с тея карти от 18 евро, но реално си може!
беше доста студено 20,21 ноември с ужасна мъгла, но после се оправи и голям пек, голямо слънце. Но това си е зимата все пак, идеално беше, пак имаше доста туристи! Пазарувахме и в техния хранителен магазин, правехме си събиране едната вечер в стаята с глезотии (маслини, сирена, меса и прочие)  Grinning
кола не наехме - нямаха свободна най-евтината компания, другите искаха доста пари над това, което гледах в интернет, моя съвет е пазарете колата от интернет, на място искат повече пари ( за първи път ми се случва, винаги на място спазарявам всичко най-ниско).  Thinking
бяхме до бурано и мурано, ок са, не е нещо кой знае какво за мен лично, който иска стъкла ги има и във венеция, а бурано беше много умряло по това време, добре, че беше цветно да внесе малко идилия и имаше топли кафенца по центъра за почивка.
до лидо не сме ходили, другия път.
ами, засега това, ако има някой въпроси ще се опитам да отговоря, уиз еър не ни теглиха и мериха багажа нито на отиване, нито на връщане, жалко, че не взех по-големия сак!
  bouquet

# 123
...Как въобще ви качиха 7 девойки в гондолата? На нас ни обясни гондолиерът, че трябва да седнем по определен начин, за да е разпределена разномерно тежестта, как се събрахте 7 в гондолата  Shocked Пя ли ви?
ххаха, 6 се качихме, колежката не пожела! А младежът беше голям сладур, много разказва и ни се радваше. Определено му беше кеф че вози европейки, а не масовката от японски туристи или всякакви други дръпнати индивиди! Не ни пя, но пък беше сладкодумен достатъчно Simple Smile

# 124
  • София
Била съм във Венеция преди няколко години и се надявам да се върна пак някой ден.
Ще ви следя с интерес  Peace

# 125
Hие мислим да пътуване за нова година до Милано (29.12-01.01) и на 30 дек смятаме да вземем кола под наем и да отидем до Венеция. Знаете ли дали има някакви такси за самата Венеция за влизане с кола, какви са цените долу-горе на паркингите? Посъветвайте ни какво да правим? Другият вариант е с автобус или влак, но и там незнам какви са цените, чух нещо от порядъка на 40 евро на човек в едната посока??? 

# 126
Hие мислим да пътуване за нова година до Милано (29.12-01.01) и на 30 дек смятаме да вземем кола под наем и да отидем до Венеция. Знаете ли дали има някакви такси за самата Венеция за влизане с кола, какви са цените долу-горе на паркингите? Посъветвайте ни какво да правим? Другият вариант е с автобус или влак, но и там незнам какви са цените, чух нещо от порядъка на 40 евро на човек в едната посока??? 
Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Няма как да влезете с кола във Венеция Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Оставяте я на паркинга (10 етажен) на Пиацале Рома, плащате ако се не лъжа 24 евро и се разхождате из Венеция Simple Smile
Съветвам те да си вземеш влака стрела - ще ти излезе по евтино и няма д амислиш коли, застраховки и път! 32.50 Евро е в едната посока. Ако сте с дете ще ви излезе още по евтино - т.е детето почти не плаща билет.
Билети за влака можеш да видиш ТУК

# 127
Много ти благодаря, rosi_bosi. А билети за влака стрела мога да си купя направо намясто от централната гара,нали? Не е задължително онлайн?

# 128
  • Ирландия
Здравейте!
Ние сме били веднъж във Венеция!Магия има във този град и романтика!Та сега сме решили да ходим за карнавала февруари.
Би ми се искало да препоръчате фирма за автобусна екскурзия.Преди пътувахме с Бохемия.Доволни бяхме.Сега гледам и фирма Мистрал.Приемам всякакви съвети!

# 129
момичета как ви се струва тази оферта http://www.sofiatour.net/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0 … %D0%B5%D1%82.html
четох че октомври и ноември не било подходящо във венеция заради дъждовете
май или април пак ли е така, защото ми се иска тогава да отидем

# 130
  • София
iliana_mama ,
Октомври и ноември според мен са си най-подходящи не само за Венеция. Пак има много хора, но е доста по-спокойно отколкото лятото. Дъждовете не са страшни. Ние бяхме началото на ноември и 2 пъти ни поваля за малко, но единия път беше леко, а следващия просто влезнахме да разгледаме музея Корер докато вали. Освен това и юли месец да идеш уж по топло, не се знае дали пак няма да уцелиш дъждовно време.

Относно офертата на тази агенция ми се виждат прекалени някои такси:
Допълнителен багаж (чекиран багаж) - до 32 кг. - 30 евро (заплаща се при резервация) - ако сама си купуваш билети от Уиз, тази такса е 30лв. 30евро е ако не си регистрираш багажа онлайн , а на летището решиш да го направиш.
(Tрансфер Хотел-Летище-Хотел) - 30 евро (заплаща се при резервация) - този трансфер не знам с какво го мислят, но може да си вземеш автобус от летището за 5 евро  Peace
билети за градски транспорт във и до Венеция -15 евро - това пак е доста завишено, билетче за автобуса е 1.30 евро на качване. Може да се вземе карта за 72ч за 33евро, което включва автбусите и вапоретките из Венеция и до островите
екскурзия до Мурано и Бурано - 30 евро (заплаща се при резервация) - до островите се ходи с вапоретка, която е включена в картата за 72ч
разходка с корабче по Канале Гранде - около 7 евро - тука явно имат предвид един път да се качите на вапоретка, за която единичен билет е 6,50 евро. Но с картата за транспорт може да се качвате безброй пъти.
В крайна сметка прочети темата назад и ще разбереш по-добре. Спокойно можеш сама да организираш.

# 131
благодаря triffy
вече няколко пъти пътувам организирано и съм доволна, защото обичам да има екскурзовод , а после винаги има достатъчно свободно време за свободни посещения
при организирани екскурзии излиза по-евтино и хотела и самолетния билет
пример: бяхме в прага в много хубав хотел, редовната цена на който беше 45 евро на вечер на човек
а мен цялата екскурзия, с пътя и хотела, и екскурзоводстко обслужване ми струва 300лв , с автобус разбира се
разбира се, всеки сам преценя как да пътува
а може би допълнителните такси на тази фирма  са високи, защото самата екскурзия е евтина
ще се огледам и за други
благодаря за коментарите

# 132
Разбира се, че всеки избира как да пътува, но това:
...................
при организирани екскурзии излиза по-евтино и хотела и самолетния билет
.................
не е вярно. Цените на хотелите не са тези, които се виждат на рецепция. В резервационните сайтове има много и различни варианти.
За самолетните билети - да не говорим.
Когато организирам пътуванията си, цената им по правило излиза почти наполовина от аналогични предложения от тур/фирми/оператори.

# 133
delda , може и така да е, никога не съм пътувала неорганизирано
искате да кажете че за 220лв мога да си намер приличен хотел з нощувки + билет летищни такси и багаж, и да се платя и за екскурзовод през трите дни на престоя
ако наистина е така, бих го направила

# 134
delda , може и така да е, никога не съм пътувала неорганизирано
искате да кажете че за 220лв мога да си намер приличен хотел з нощувки + билет летищни такси и багаж, и да се платя и за екскурзовод през трите дни на престоя
ако наистина е така, бих го направила

Ето пример за съвсем бюджетно пътуване:
08.12-11.12.2011 Wizz - билети за двама отиване и връщане, само ръчен багаж 10 кг, банков превод ~ 250 лв. http://www.hoteltravel.com - Хотел Centrale Mestre Hotel, Venice, Italy на 15 мин. с автобус до Венеция - 99 евро за три нощувки за двама. Сайтът е проверен многократно, дърпа парите веднага, но в периода на безплатен отказ, връщат парите по сметката . Общо около 450 лв. за двама. И без това организираните екскурзии предлагат нощувка "около" Венеция.
По-скъп вариант - Hotel Continental Venice - 264 евро за двама, 3 нощувки, чудесно място. И т.н.
Екскурзовод във Венеция - малко не виждам да има смисъл - пътеводител и всичко в темите са напълно достатъчни.
За трансферите и картите е писала triffy.

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 15:08 от delda

Общи условия

Активация на акаунт