Венеция-3-та тема

• 71 332
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • София

Не знам само имаше някакви цени на картите на вапоарето - някой знае ли за тях?
за 24 часа - 18 евро ?

16,00 € - 12 hour travelcard
18,00 € - 24 hour travelcard
23,00 € - 36 hour travelcard
28,00 € - 48 hour travelcard
33,00 € - 72 hour travelcard
50,00 € - 7 days travelcard

тук подробно http://www.actv.it/en/movingmainland/faresautobus

а от тук можеш да си купиш картата онлайн , ако е мин. 7 дни предварително е с отстъпка http://www.veniceconnected.com/ecommerce/carrello.php?lang=2&g=20120131. Ако сте под 30г 3дневната карта е 18евро + 4 евро за Ролинг Венис карт

# 196
Да се запиша и аз . Аз ще ходя за края на карнавала във Венеция. Резервирахме си хотел в Месте и самолетни билети.
Само, че си купихме самолетните билети около 3 месеца по-рано и излязоха по-евтини от колкото да се отиде София-Варна Wink
Организираме изцяло сами почивката и да видим дали всичко ще е добре.
Не знам само имаше някакви цени на картите на вапоарето - някой знае ли за тях?
за 24 часа - 18 евро ?

И ние ще ходим за края на карнавала. Аз се чудя дали си заслужава да взимаме карти докато трае карнавала, такъв народ ще е сигурно по лодките, че най-вероятно ще е по-бързо придвижването пеша. А картите чак след края на карнавала, за да се разходим и до островите.

# 197
  • русе
 Simple Smile да се похваля какво свърших, откакто в неделя ми щукна мисълта за пътуване до Венеция - резервирани самолетни билети 11-15.03, днес ги платих по банков път, изнервящото е че сега чакам да се отрази плащането в резервацията... А току-що направих и резервация за 4 нощувки в хотел Mignon в самата Венеция за 45Е на вечер / без закуска /, т.е. 180Е .
Снощти цяла нощ четох предишните теми за Венеция, в главата ми е каша, като ми се избистри главата ще си систематизирам /и запиша/ важната ивформация. Първоначалните ми планове са 1вия ден следобед след като се настаним - първа разходка из Венеция, 2-ри ден - с 12ч карта островите+Гранд канале, 3-ти ден - Венеция , улички, площади, Двореца на дожите и т.н., 4ти ден - Верона, 5-тият последен ден още малко да се "позагубим" из Венеция и вечерен полет за София! Приемам всякакви съвети и идеи за оптимално опознаване на Венеция  Hug

# 198
Аз си мисля,че за вторият ден ще ти стигне времето само за Мурано,Бурано и Торчело.Имай на предвид,че е зима и се стъмня по-рано.Иначе и ние спахме в Мигнон ,и останахме много доволни.Просто разположението му е чудесно,на 5 мин от Риалто и 10 мин от Сан Марко.А има и Билла наблизо. Wink

# 199
Simple Smile да се похваля какво свърших, откакто в неделя ми щукна мисълта за пътуване до Венеция - резервирани самолетни билети 11-15.03, днес ги платих по банков път, изнервящото е че сега чакам да се отрази плащането в резервацията... А току-що направих и резервация за 4 нощувки в хотел Mignon в самата Венеция за 45Е на вечер / без закуска /, т.е. 180Е .
 Hug
Аз също резервирах полет на 11.03 от София,резервирах и хотел Mignon  за 3 нощувки и се надявам само времето да е топличко Mr. Green

# 200
  • Под гъбата
Нашата лятна почивка също е планирана. Първо Мюнхен, после и Венеция. През юли ще бъдем там. По съвет на наш познат се насочихме към нощувки в Маргера. Също е близо до Венеция и не е толкова скъпо. Някой ако е бил там и има впечатления, може да сподели. Мисля да резервирам през Букинг, но и Отел има интересни преложения. Искам да питам и с каква карта плащате в чужбина?

# 201
Снощти цяла нощ четох предишните теми за Венеция, в главата ми е каша, като ми се избистри главата ще си систематизирам /и запиша/ важната ивформация. Първоначалните ми планове са 1вия ден следобед след като се настаним - първа разходка из Венеция, 2-ри ден - с 12ч карта островите+Гранд канале, 3-ти ден - Венеция , улички, площади, Двореца на дожите и т.н., 4ти ден - Верона, 5-тият последен ден още малко да се "позагубим" из Венеция и вечерен полет за София! Приемам всякакви съвети и идеи за оптимално опознаване на Венеция  Hug
Толкова ме е яд... ние за тези пари си взехме хотел в Месте , а можело в самата Венеция Sad

# 202
Моля за малко помощ момичетата,които са нощували в хотел Mignon PraynigКак направихте своите резервации?След като резервирах оня ден,днес получих мейл,че картата (дебитна Visa) не става и да опитам отново.Писах им на няколко пъти дали има друг вариант,но нещо не се разбрахме май,единствената кредитна карта,която изнамерих на мои познат е American Express,но те не приемат такава CryСега не знам какво да правя,предполагам че  и в другите хотели изискват кредитни Visa i Mastercard, а билетите са ми платени вече,а хотел си нямаме Sad

# 203
Моля за малко помощ момичетата,които са нощували в хотел Mignon PraynigКак направихте своите резервации?След като резервирах оня ден,днес получих мейл,че картата (дебитна Visa) не става и да опитам отново.Писах им на няколко пъти дали има друг вариант,но нещо не се разбрахме май,единствената кредитна карта,която изнамерих на мои познат е American Express,но те не приемат такава CryСега не знам какво да правя,предполагам че  и в другите хотели изискват кредитни Visa i Mastercard, а билетите са ми платени вече,а хотел си нямаме Sad
Резервирала съм там с дебитна карта Мастеркард на Уникредит. Всъщност винаги ползвам дебитна карта за разплащане в нета. Да не би да си нямала наличност, ако са решили да блокират сумата или част от нея.

# 204
Резервирала съм там с дебитна карта Мастеркард на Уникредит. Всъщност винаги ползвам дебитна карта за разплащане в нета. Да не би да си нямала наличност, ако са решили да блокират сумата или част от нея.
Аз също плащам навсякъде с моята дебитна Visa на Алианз ,но доколкото разбирам на тях им трябва кредитна карта,резервацията се плаща на място ,а данните на картата са им нужни само като гаранция на резервацията и ако не я платиш на място,те таксуват 1 нощ,а ако е дебитна няма как да си гарантират това.Писах им дали са съгласни да ме таксуват сега за тази 1 нощ от дебитната карта,а те ми отговориха да си направя нова резервация Mr. GreenДа си направя,ама като нямам кредитна карта как да го направя,а и стая двойна вече няма  Mr. Green и сега не знам  newsm78

# 205
  • In transit
Аз също плащам навсякъде с моята дебитна Visa на Алианз ,но доколкото разбирам на тях им трябва кредитна карта,резервацията се плаща на място ,а данните на картата са им нужни само като гаранция на резервацията и ако не я платиш на място,те таксуват 1 нощ,а ако е дебитна няма как да си гарантират това.Писах им дали са съгласни да ме таксуват сега за тази 1 нощ от дебитната карта,а те ми отговориха да си направя нова резервация Mr. GreenДа си направя,ама като нямам кредитна карта как да го направя,а и стая двойна вече няма  Mr. Green и сега не знам  newsm78
може би имат проблеми със системата си на плащане, щом са ти казали да резервираш отново. Много неприятно Sad
Аз винаги резервирам хотели с виртуална Виза и не съм имала никъде проблеми.  Peace

# 206
Благодаря ви за отговорите HugВсе още не сме се разбрали,последно ми писаха да им пратя в имейл данните на кредитната карта American Express,но това не ми се струва много удачно,а и картата не е лично моя SadМисля ,че и при нов опит за резервация с дебитната карта няма да се получи,защото те изискват данните на картата само като гаранция за резервацията,ако тази карта е дебитна как биха се гарантирали, че биха могли да си изтеглят сума равна на една нощ,в случаи че не пристигнеш и не платиш резервацията си newsm78,а и няма свободна стая ,която бих могла да резервирам .Трябва да канселирам първо тази,но нямам гаранция ,че после ще успея да резервирам двойна стая SadОх,извинявайте ,стана малко объркан пост,но наистина не знам какво да правя,не мога да им пратя в мейл данни на кредитна чужда карта Mr. Green

# 207
elfea, просто си избери друг хотел, вместо да се занимаваш с тях - през booking.com няма проблем да платиш с дебитна карта. Безумно е да се пращат данни по мейл, както и факта, че отказват да приемат резервацията по друг начин и да си платиш на място.

Сигурна съм, че ще си намериш нещо подходящо, в града има много приятни хотели, както и в съседните, островът е малък и навсякъде се стига лесно пеша  Wink .

# 208
  • София
Ако все пак пращаш данните на КК в никакъв случай по мейл, по добре по факс ги прати.

# 209
elfea, и аз смятам за недопустимо пращане на данни по мейл.
Аз мисля, че като се въведат данните в сайта, не се разбира дали е дебитна или кредитна.
Ако някой е запознат повече, да ме поправи.
Случвало ми се е да сгреша датата на валидност на картата докато резервирам и тогава ми пращат мейл да въведа отново данните, но в сайта.
Но при това положение, което се е заформило, по-добре се откажи от Миньон. Те сами ще отменят резервацията, тя за сега е само на изчакване.

Общи условия

Активация на акаунт