Венеция-3-та тема

• 71 317
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Луната
имам въпросче, момичета , някой има ли идея как може да се стигне от Венеция до Верона и какви са цените  newsm78 много благодаря предварително  Hug
Ние пътувахме с FRECCIABIANCA с MINI оферта за 9 евро на посока. Стига се 1 и 10 мин. Simple Smile)
За да пътуваш на тази цена трябва да се закупи билета предварително от тук http://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=changeLanguage&lang=en  Моят съвет е, за да видиш кога ти е най-добра цената за датите които искаш може да маркираш Search best price Flexible Dates (+ / - 3 days) Може да видиш най-добрата цена за деня и за съседните дни и  по часове. Има и регионални влакове, които пътуват между 1,38 и 2,15 и струват 7,40 евро на посока на пътник.

# 226
Момичета, моята кредитна карта е почти празна, но я ползвам когато трябва да резервирам, а на място да платя  - и досега работи безотказно, включително и с хотел Mignon. Също така бих ви посъветвала когато резервирате стая в хотела да не резервирате от тук и закуската, а ако решите на място да си я доплатите. Самата закуска не е нищо особенно и на вън дори и за малко повече пари ще можете да хапнете нещо много по-добро. С младежа от рецепцията си разменихме координатите, така че ако имате въпроси мога директно да питам.

# 227
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Здравейте, искам да попитам някой ползвал офертата за мини билет:
искаме да пътуваме от Венеция за Милано сутринта, с влака който е в 6:58 мисля. Датите ни са или 7 или 11 май. Проверявайки тези дати обаче, не ми излизат оферти, а само няколко влака без цени...
Някакви идеи защо е така  newsm78 Дали ако изчакам нещата ще се оправят, защото за целия март си има билети по 9 евро.

# 228
Искам само да попитам младежката карта Rolling Venice Card трябва ли да се резервира/купи онлайн или може да се купи и от летището?
И някой знае ли ресторанти или за Двореца на дожите каква отстъпка дава?  Praynig Embarassed

# 229
Искам само да попитам младежката карта Rolling Venice Card трябва ли да се резервира/купи онлайн или може да се купи и от летището?
И някой знае ли ресторанти или за Двореца на дожите каква отстъпка дава?  Praynig Embarassed

То май не може онлайн. Аз си я взех от летището (но от летището на Венеция). Някой знае ли дали на летището в Тревизо я има? Или трябва чак от Местре/Венеция да се купи?

На този линк в дъното има гайд с отстъпките: http://www.hellovenezia.com/index.php?option=com_content&vie … d=158&lang=en

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 18:30 от gerenceto

# 230
  • Луната
искаме да пътуваме от Венеция за Милано сутринта, с влака който е в 6:58 мисля. Датите ни са или 7 или 11 май. Проверявайки тези дати обаче, не ми излизат оферти, а само няколко влака без цени...
Някакви идеи защо е така  newsm78 Дали ако изчакам нещата ще се оправят, защото за целия март си има билети по 9 евро.

Ние пътувахме с оферта МИНИ от Милано до Венеция, от Венеция до Верона и от Верона до Милано. Най-ниската цена от Венеция до Милано е 9 евро. В момента виждам, че има цени до 06.05 вкл. Проверявай всеки ден, за да излезнат и тези дати, които търсиш и ако има цена 9 евро купувай, защото офертата МИНИ е с покачващи се цени. Simple Smile)

# 231
  • Варна
[quote
И някой знае ли ресторанти   Praynig Embarassed
[/quote]

Намерихме ресторант на самообслужване веднага в дясно след моста от автогарата към гарата,там  се хранят железничарите ще си осигурявате много добра храна на половин цена. Много трудно се открива,само едно невзрачно надписче на вратата.Другия вход е вътре откъм самата железопътна гара.По 3-4 супи,салати,основни и десерти на шубер от който си избираш и плащаш на каса.Вкусно е и за 15 евро двама души се нахранват обилно.Работи в определени часове,примерно 11-14 и 16-20,или нещо такова.Е разбира се не е нещо луксозно и романтично на брега на канала,ама и разликата в цените е в пъти.

# 232

Ние пътувахме с оферта МИНИ от Милано до Венеция, от Венеция до Верона и от Верона до Милано. Най-ниската цена от Венеция до Милано е 9 евро. В момента виждам, че има цени до 06.05 вкл. Проверявай всеки ден, за да излезнат и тези дати, които търсиш и ако има цена 9 евро купувай, защото офертата МИНИ е с покачващи се цени. Simple Smile)

Много благодаря  Hug идеята ми беше, да не би случайно лятното им разписание да е разредено и за дните дето ми трябват да няма  #Crazy

А как се случва самата процедура - резервираш, плащаш с карта и после? Четох, ама нещо не ми стана ясно...

# 233
  • Луната
Много благодаря  Hug идеята ми беше, да не би случайно лятното им разписание да е разредено и за дните дето ми трябват да няма  #Crazy

А как се случва самата процедура - резервираш, плащаш с карта и после? Четох, ама нещо не ми стана ясно...

Преди да платиш при самия процес на резервация има опция да си избереш местата (ако не автоматично ). След като платиш, получаваш самите билети на e-mail си и ги разпечатваш. Не беше задължително да се прави регистрация в сайта (само посочваш e-mail си), но мисля, че ще по-добре да се регистрираш Simple Smile. При пътуването показваш разпечатките на кондуктора. Няма нужда  да ги маркираш или да правиш нещо друго:)

# 234
Woman^In^White, благодаря ти много   bouquet
на мен ми беше на премисъл как ще валидираме билетите, защото е задължително и има жестоки глоби. До сега сме пътували само с редовни билети и се чудех, дали няма нещо като ръчно валидиране на гише информация или знам ли и аз какво, защото на автоматите е невъзможно с принтираното листче  Laughing

# 235
Ще бъда във Венеция по време на карнавала - някой да сподели от опит - интересни шествия и събития, или нещо друго интересно   bouquet

# 236
[quote
И някой знае ли ресторанти   Praynig Embarassed

Намерихме ресторант на самообслужване веднага в дясно след моста от автогарата към гарата,там  се хранят железничарите ще си осигурявате много добра храна на половин цена. Много трудно се открива,само едно невзрачно надписче на вратата.Другия вход е вътре откъм самата железопътна гара.По 3-4 супи,салати,основни и десерти на шубер от който си избираш и плащаш на каса.Вкусно е и за 15 евро двама души се нахранват обилно.Работи в определени часове,примерно 11-14 и 16-20,или нещо такова.Е разбира се не е нещо луксозно и романтично на брега на канала,ама и разликата в цените е в пъти.
[/quote]

Това е много полезно. Късно обаче го разбирам Laughing

# 237
  • София
И някой знае ли ресторанти или за Двореца на дожите каква отстъпка дава?  Praynig Embarassed

То май не може онлайн. Аз си я взех от летището (но от летището на Венеция). Някой знае ли дали на летището в Тревизо я има? Или трябва чак от Местре/Венеция да се купи?

На този линк в дъното има гайд с отстъпките: http://www.hellovenezia.com/index.php?option=com_content&vie … d=158&lang=en

Ето и къде са офисите ХелоуВенеция и съответно от тях може да се купи Ролинг карта http://www.hellovenezia.com/index.php?option=com_content&vie … d=157&lang=en . Аз бях дала нашите карти на едно момиче от форума. Ако на някой са му останали също, може да ги даде на тези, на които им предстои пътуване. Реално ги искат само при първоначалното купуване на карта за транспорт и после не са ни ги искали при проверка на билети/карти.

# 238
  • Пловдив
картите ги пазя, 4 броя, порядъчно измачкани са, но няма значение! който ги желае да свирка, да ги предам нататък  Mr. Green

# 239
Някой пътувал ли е в рамките на един ден отиване и връщане от Венеция до Сан Марино. Много се чудя дали си струва усилието. Още повече, че ще сме с две деца. Но синът ми определено иска да отиде там. Умира си да отиде в град държава:)

Общи условия

Активация на акаунт