Венеция-3-та тема

• 71 296
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Момичета помагайте,
утре  (23.02) тръгваме  за Венеция. Полета е в 14.50.  Връщането е в неделя - излита в 18.05 (Трима души сме).
Хотела е: http://www.booking.com/hotel/it/montecarlovenice.html?sid=5e05b4 … 22223ce3da7535156

San Marco, 463 - Calle Specchieri, San Marco

Разбрах, че от Тревизо  трябва да взема автобус на АТVO до Венеция, но след това как да стигна до хотела? Какво да хвана, от къде и колко ще струва?
Занам, че няма много време за отговор, но ще съм страшно благодарна ако помогнете. Благодаря!

# 271
  • Варна
Момичета помагайте,
Разбрах, че от Тревизо  трябва да взема автобус на АТVO до Венеция, но след това как да стигна до хотела? Какво да хвана, от къде и колко ще струва?
Занам, че няма много време за отговор, но ще съм страшно благодарна ако помогнете. Благодаря!

Автобуса пристига във Венеция на ПИЕЦАЛЕ РОМА.В града няма автотранспорт.До хотела можете да отидете пеша ако нямате багаж за 30-40 мин. прекосявайки градчето и следвайки табелите които сочат пътя към Сан Марко.Съвсем до автогарата е началната спирка на вапоретите/водните автобуси/.Линия 1 или 2 ще ви откара до Сан Марко срещу билетче от 6,5 евро.Можете да вземете и карта и след като се освежите в хотела да кръстсате града с вапоретите.Вечерна обиколка по линия 1 или 2 е завидно удоволствие.Ние се качвахме и слизахме поне 20 пъти в рамките на деня за който си бяхме купили карта.Несравнимо е.
За хапване може да ползвате ресторанта на самообслужване веднага в дясно след моста от автогарата към гарата в който се хранят железничарите и си осигурявате много добра храна на половин цена. Много трудно се открива,само едно невзрачно надписче на вратата.На 200 метра е от ПИЕЦАЛЕ РОМА.Другия вход е вътре откъм самата железопътна гара.По 3-4 супи,салати,основни и десерти на шубер от който си избираш и плащаш на каса.Вкусно е и за 15 евро двама души се нахранват обилно.Работи в определени часове,примерно 11-14 и 16-20,или нещо такова.Е разбира се не е нещо луксозно и романтично на брега на канала,ама и разликата в цените е в пъти

# 272
Peterky2002, страхотно! Много ти благодаря за помоща и бързия отговор!

# 273
В крайна сметка,ето това резервирах:
http://www.laterooms.com/en/hotel-reservations/250183_lerepubbli … nare-venezia.aspx

Просто цените на хотелите във Венеция са ми солени ,аз наистина търся бюджетно пътуване.
Това,което ми прави впечатление,е че много от тях предлагат стаи с обща баня на цени около 120 евро.Знам,че старите сгради в европейските градове са били строени с по 1-2 бани на етаж и семействата,живеещи в апартаментите са споделяли баня.
От друга страна държа да сме в самата  Венеция.Така че за мен този вариант е приемлив,особено от цена от 65 евро на вечер+ закуска.
Ако ви интересува-в hostelclub.com отзивите за хостела са с 95 % рейтинг.
Продължавам да чета темите,понеже искам да направя програма и да не губим време в лутане.

# 274
  • срещу двата комина :)))
В крайна сметка,ето това резервирах:
http://www.laterooms.com/en/hotel-reservations/250183_lerepubbli … nare-venezia.aspx

Просто цените на хотелите във Венеция са ми солени ,аз наистина търся бюджетно пътуване.
Това,което ми прави впечатление,е че много от тях предлагат стаи с обща баня на цени около 120 евро.Знам,че старите сгради в европейските градове са били строени с по 1-2 бани на етаж и семействата,живеещи в апартаментите са споделяли баня.
От друга страна държа да сме в самата  Венеция.Така че за мен този вариант е приемлив,особено от цена от 65 евро на вечер+ закуска.
Ако ви интересува-в hostelclub.com отзивите за хостела са с 95 % рейтинг.
Продължавам да чета темите,понеже искам да направя програма и да не губим време в лутане.
много ми хареса този хотел, само не можах да разбера, банята обща ли е  newsm78

# 275
Доколкото прерових в интернет,има две спални,които ползват обща баня,и трета спалня-със самостоятелна баня.Това беше най-ниската възможна цена,която намерих,дори на сайта им цените са два пъти по-високи.
Мисля да напиша по-късно имейл до собствениците(за които отзивите са,че са безкрайно любезни),дали има възможност да ползваме самостоятелната стая.Ако не-поне се надявам другата да стая с shared bathroom да остане незаета Mr. Green
Това е нощувка от типа Bed&Breakfast-пише,че закуската не е обилна,но напълно достатъчна.И двамата не закусваме сутрин.На разположение има напълно оборудвана кухня.
Но като гледам,повечето хотели в самата Венеция,чиито нощувки са под 120 евро,са с обща баня.ЗА този период от годината,разбира се.

# 276
Доколкото прерових в интернет,има две спални,които ползват обща баня,и трета спалня-със самостоятелна баня.Това беше най-ниската възможна цена,която намерих,дори на сайта им цените са два пъти по-високи.
Мисля да напиша по-късно имейл до собствениците(за които отзивите са,че са безкрайно любезни),дали има възможност да ползваме самостоятелната стая.Ако не-поне се надявам другата да стая с shared bathroom да остане незаета Mr. Green
Това е нощувка от типа Bed&Breakfast-пише,че закуската не е обилна,но напълно достатъчна.И двамата не закусваме сутрин.На разположение има напълно оборудвана кухня.
Но като гледам,повечето хотели в самата Венеция,чиито нощувки са под 120 евро,са с обща баня.ЗА този период от годината,разбира се.

мерси за бързия отговор, и аз резервирах  Mr. Green
само ми стана странно, че този сайт не искаше никакви пари като капаро, и реших да пиша писмо до хотел, за да съм сигурна , че има резервация  Embarassed
Ти чрез този сайт ли резервира  newsm78

# 277
Да,на мен също не ми дръпна пари,защото съм с дебитна карта и не разполагаше с такава сума.Още повече-пишеше,че отказът от резервацията е безплатен до 10 дни  преди датата,ако не се лъжа.
Да не би да делим с вас баня хахахахахаа?
Този букинг-сайт е интересен,има промоции на ралзичи хотели-дори и на този Mignon,който споменавате тук,но не за датите,на които ние ще сме там.

# 278
Да,на мен също не ми дръпна пари,защото съм с дебитна карта и не разполагаше с такава сума.Още повече-пишеше,че отказът от резервацията е безплатен до 10 дни  преди датата,ако не се лъжа.
Да не би да делим с вас баня хахахахахаа?
Този букинг-сайт е интересен,има промоции на ралзичи хотели-дори и на този Mignon,който споменавате тук,но не за датите,на които ние ще сме там.
ние сме края на април  Hug а на мен ми стана странно с тази липса на капаро, но това не означава , че нещо не му е наред , просто аз съм си малак паника  Embarassed
ти ползвала ли си го друг път ?

# 279
За първи.Значи аз ще споделям впечатления!Много добри отзиви имаше,аз рових и за квартирни бюра,но не е по-евтино.Тук цената ми хареса.Има 2,50 Е такса на човек на вечер ,не знам дали обърна внимание. Peace

# 280
За първи.Значи аз ще споделям впечатления!Много добри отзиви имаше,аз рових и за квартирни бюра,но не е по-евтино.Тук цената ми хареса.Има 2,50 Е такса на човек на вечер ,не знам дали обърна внимание. Peace
да, да  Hug но нея я има за всички хотели  Sunglasses
аз получих мейл от хотела, всичко е наред и съм спокойна вече  Joy

# 281
  • София
Момичета, имам удоволствието да ми предстои пътуване ди Венеция другата седмица. И понеже от опит си знам, направо дотичах в бг-мама като сайт-пенкилер по всички въпроси. И за пореден път не съм разочарована Hug
Изчетох повече от половината от всичко от първата тема насам и съм страшно доволна. Благодарности на всички за споделянето на информация   bouquet
Ама понеже си знам как понякога бавно схващам, искам още веднъж да попитам правилно ли съм разбрала.
Картата за вапоретките за 72 часа дава право да се возиш на тях ако искаш и непрекъснато в рамките на тия часове от момента на валидирането. И важат не само за "градския транспорт", но и за тези, които отиват до островите.
Идеята ми е да ползваме тези превозни средства при пристигането и тръгването, за да не мъкнем багажа на ръка, евентуално някоя вечерна разходка, както и да се разходим до Бурано. Разчитам на мнението на всички ви и направо се отказвам от Мурано от сега. Mr. Green
Еднократният билет в едната посока е 6.50, нали? Т.е. ако искам да ида до Бурано и да се върна, ще струва общо 13 евро? И като сложа отиването и връщането по Големия канал още 13, стават 26. Една вечерна разходка за още 6.50 прави общо 32.50.
Обаче това означава по никакъв друг повод да не се ползват корабчетата, а знае ли човек...
Та при тоя план е по-добре да се ориентирам към карта за 72 часа, м?

Макар че все още се чудя като ни е за пръв път и само за три дни дали да не се шляем само в основната част пеша, пък друг път евентуално по другите места... newsm78 Обаче с тия снимки от Бурано беше мноооого изкушаващо.

# 282
Момичета, имам удоволствието да ми предстои пътуване ди Венеция другата седмица. И понеже от опит си знам, направо дотичах в бг-мама като сайт-пенкилер по всички въпроси. И за пореден път не съм разочарована Hug
Изчетох повече от половината от всичко от първата тема насам и съм страшно доволна. Благодарности на всички за споделянето на информация   bouquet
Ама понеже си знам как понякога бавно схващам, искам още веднъж да попитам правилно ли съм разбрала.
Картата за вапоретките за 72 часа дава право да се возиш на тях ако искаш и непрекъснато в рамките на тия часове от момента на валидирането. И важат не само за "градския транспорт", но и за тези, които отиват до островите.
Идеята ми е да ползваме тези превозни средства при пристигането и тръгването, за да не мъкнем багажа на ръка, евентуално някоя вечерна разходка, както и да се разходим до Бурано. Разчитам на мнението на всички ви и направо се отказвам от Мурано от сега. Mr. Green
Еднократният билет в едната посока е 6.50, нали? Т.е. ако искам да ида до Бурано и да се върна, ще струва общо 13 евро? И като сложа отиването и връщането по Големия канал още 13, стават 26. Една вечерна разходка за още 6.50 прави общо 32.50.
Обаче това означава по никакъв друг повод да не се ползват корабчетата, а знае ли човек...

Макар че все още се чудя като ни е за пръв път и само за три дни дали да не се шляем само в основната част пеша, пък друг път евентуално по другите места... newsm78 Обаче с тия снимки от Бурано беше мноооого изкушаващо.

Щом ще ходите до островите направо взимайте 72 часовата карта. Най-малкото тя важи и за автобусите до и около Местре. Освен това само разходката с корабче по Канал Гранде ви е 6.50 в едната посока, а тези корабчета не стигат до островите. Затова при всички случаи ще ви излезе по-добре с карта. Ама отидете и на Мурано. И аз не съм особено впечатлена от острова, но все пак си заслужава човек да види стъклените произведения по витрините. Simple Smile А и да гледате залеза над Венеция от корабчето докато се връщате от островите е незабравимо!
Другото е, че с тези карти можете да ползвате и трагетите, които ви прекарват между двата бряга на Канал Гранде и не се налага да търсите трите моста, които свързват частите. 

Аз съм пробвала и варианта с карта и този без карта...е в пъти по-добре е да си има човек карта на разположение.

# 283
Май аз първа ще споделям впечатления от карнавала.  Grinning

Няма такова изживяване! Млади, стари, кучета...всичко ходи с маски и костюми. А костюмите бяха наистина невероятни, все едно се пренасяш в друга епоха. Някои от хората бяха работили по половин година над костюмите си и бяха уникални. Други раздаваха листчета с и-мейли, за да им пращаш после снимките си. Имаше ревюта на маски и костюми, по улиците постоянно обикаляха маскирани. Във влака до теб най-спокойно си седи някоя дама с средновековни одежди.  Simple Smile
Дори на бебетата бяха сложили маски. И когато решиш да снимаш някой в костюм, той веднага спира, прави чупки и пози, можеш без проблем да се снимаш с него. Вечер на площада ставаха страхотни веселби, а тези с костюмите се нареждаха под колоните и около тях веднага се струпваше тълпа с фотоапарати.  Grinning

Иначе...народ много, последните два дена на карнавала направо не можеше да разминеш по улиците и мостовете, даже имаше полицаи, които регулираха движението на пешеходците. Grinning А след това все едно падна бомба, никога не съм виждала Венеция толкова пуста.

Последната вечер имаше и малко пиянски изблици...като отвързани коне, всички се наливаха като за последно.

В корабчето вечерта се качи една весела компания пенсионери с китари, които през цялото време пееха и свиреха, някои хора скочиха да танцуват около тях.

Много съм впечатлена и много ми хареса. Вече обмислям другата година да изкарам целия карнавал във Венеция, но този път и аз с костюм.   Grinning

# 284
  • София
.....................
.......................

Точно така е всичко. Картата за 72ч си струва определено. Някои си купуват за 12ч само за деня, в който ходят до островите, но ние 4 дни не спряхме да се возим. Може да хванеш за 1-2 спирки, да слезеш да разгледаш, после да хванеш от друга спирка пак, да се върнеш до някъде, общо взето не ти е нужен план като знаеш , че не даваш 6,50евро на всяко качване. Вапоретките са си техния градски и междуостровен транспорт и да, важат до всички острови.

Защо островите за друг път? Може да не ти отнеме дори цял ден за Мурано и Бурано и в същия ден да си обикаляте привечер пак Венеция. Мурано на мен ми хареса, така че ако имате време, слезте да обиколите 30мин-1 час и после продължете за Бурано, там също може да се размотаете половин-един час.

Приятно пътуване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт