Венеция-3-та тема

• 71 284
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • София
С удоволствие бих ти я подарила, но ме накараха да напиша името и датата на раждане.
При проверка се удостоверява с лична карта или паспорт.
Между другото нас не са ни проверявали никъде.

Благодаря ти simoni. По назад в темемата някой казваха, че не са попълвали имена и дати Simple Smile

# 301
  • Пловдив
на мен ми остават две, пиши ми на лични, моите също са ми подарък от triffy, сега 2 броя ги давам на едно момиче, два свободни! не съм писала имена!  Grinning

# 302
Аз имам един въпрос към последноходилите - някъде четох, че в базиликата Сан Марко не пускали с багаж, примерно малка раничка, депозирал се някъде наблизо безплатно - това вярно ли е? С фотоапарат, имам предвид от по-големите с чантичка, пускат ли? А вътре снимането дали е разрешено? Скоро попаднах на блога на една украинка - имаше страхотни снимки от Сан Марко и двореца на дожите и се замислих, че тук в темата не съм срещала вътрешни снимки и от двете места  Thinking

Да, не пускат с багаж - т.е. с раници и големи чанти, както и с разни торби и подобни. Но ... с дамска чанта или с много малка раничка (моята е тип за документи и телефони) няма проблеми. Големият багаж се оставя при охраната.
Фотоапаратът трябва задължително да е прибран. В самата базилика не се снима. Може да правиш снимки на терасата, вкл. може да пробваш да снимаш отвън-навътре (въпросът е, че светкавиците увреждат експонатите).
Нарушителите биват глобявани, вкл. вземат апаратите и не ги връщат.

# 303
  • София
Аз имам един въпрос към последноходилите - някъде четох, че в базиликата Сан Марко не пускали с багаж, примерно малка раничка, депозирал се някъде наблизо безплатно - това вярно ли е? С фотоапарат, имам предвид от по-големите с чантичка, пускат ли? А вътре снимането дали е разрешено? Скоро попаднах на блога на една украинка - имаше страхотни снимки от Сан Марко и двореца на дожите и се замислих, че тук в темата не съм срещала вътрешни снимки и от двете места  Thinking

Да, не пускат с багаж - т.е. с раници и големи чанти, както и с разни торби и подобни. Но ... с дамска чанта или с много малка раничка (моята е тип за документи и телефони) няма проблеми. Големият багаж се оставя при охраната.
Фотоапаратът трябва задължително да е прибран. В самата базилика не се снима. Може да правиш снимки на терасата, вкл. може да пробваш да снимаш отвън-навътре (въпросът е, че светкавиците увреждат експонатите).
Нарушителите биват глобявани, вкл. вземат апаратите и не ги връщат.

Точно така е, не може да се снима със светкавица, но не е напълно забранено снимането - може без светкавица  Peace Ние имаме снимки вътре. За багажа също е така, както е написала azaf  , ще допълня, че се оставя на гардероб, който се намира в пресечка от лявата страна на базиликата и ако сте с раници първо го оставете (безплатно е) и после се наредете на опашката за влизане в базиликата, за да не ви върнат и да се редите 2 пъти като нас  Mr. Green

# 304
На една от буквално 3-те вътрешни снимки /направени от вратата за терасата и след изрично неохотно съгласие на охраната/ заснехме надписа: "no photo, no film, no telephone". Mr. Green

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 09:59 от azaf

# 305
  • София
Ок, няма да споря за снимането, защото е възможно да не сме видели надписа и вътре никой да не ни е забелязал, че снимаме, за да ни направи забележка. Но все пак не е чак толкова важно предварително да се знае може ли или не. Който ходи ще си види на място какво пише за съответен обект.

# 306
... Но все пак не е чак толкова важно предварително да се знае може ли или не. ...

Важно е дотолкова, доколкото ни се е случвало на друго място на човек от туристическата ни група да му конфискуват апарата и отказаха да му го върнат. Наложи се да иде до съответното полицейско управление, да плати солена глоба и тогава му го върнаха.
Доста неприятно изживяване за самия човек, а и за останалите от групата. Peace

# 307
  • русе
Момичета, не исках да предизвиквам спор, извинявам се  Hug Просто исках да знам и да съм подготвена!  Simple Smile След седмица по това време ще се разхождам из Венеция , чак не мога да повярвам още / напоследък ни се струпаха доста болести, че беше на косъм да не заминем /

# 308
Здравейте, не пиша в най- точната тема, но понеже тук има активност, ще си задам въпросите Simple Smile

Трябва за  няколко градове 3 момичета да ползваме автобус/няма жп гари в тях/. Не намерих от сайта www.bus.it   и  orariautobus.it  как да проверя за автобуси, разписания , цени.  Бихте  ли ми помогнали.

От Сиена ще пътуваме до Arezzo с влак. Видях че билетите са от от 24 до около 59евро.Как да ползваме най- евтин вариант? Предварително да ги закупим онлайн ли?Кога, за да ползваме макс отстъпка?
По същия начин ме интерисува и за Arezzо-Forli когато ще летим за България обратно.Тогава цените също варират от 24 до 59 евро. Как  и кога да пътуваме, закупим билетите, за да е най- добрата цена.В сайта излизат  няколко цени за един и същи влак. Как да избера по- евтиния вариант?

Ще бъдем в Италия 04-11 юни  София - Форли - София - з момичета. Има ли карти за влакове за пътуване с намаление, има ли смисъл да ги ползваме, закупим и  какви видове са те, от къде се закупуват?  Билети след това с такива карти купуват ли се, от гишетата ли, презаверяване някакво?

За автобусите  има ли някакви групови карти, за интервал от дни с намаление да се пътува?
Ще се радвам да ми отговорите, благодаря ви! Много ми е важно ! Хубав ден! Simple Smile  bouquet

# 309
  • зад парка
Къде има хубави хотели , на не много високи цени? Предполагам не в града с каналите. Чух нещо за Местре  newsm78 Далече ли е и как се стига до каналите?

# 310
Къде има хубави хотели , на не много високи цени? Предполагам не в града с каналите. Чух нещо за Местре  newsm78 Далече ли е и как се стига до каналите?

Влак или градски транспорт - автобус.

# 311
  • При семейството си
Имам едно питане и ще съм благодарна, ако можете да помогнете. Как стои въпроса с ползването на банкови карти във Венеция:дебитни, кредитни...в заведения, при закупуване на билети за обществения транспорт, в магазини, магазинчета за сувенири, самите хотели...приемат ли плащания с тях или искат кешово плащане?

# 312
  • Варна
Имам едно питане и ще съм благодарна, ако можете да помогнете. Как стои въпроса с ползването на банкови карти във Венеция:дебитни, кредитни...в заведения, при закупуване на билети за обществения транспорт, в магазини, магазинчета за сувенири, самите хотели...приемат ли плащания с тях или искат кешово плащане?

Навсякъде в ЕС с карта може да купите и дъвка.Не са ми отказали почти никъде.И все пак много внимавайте,4 месеца след като се върнах ме извикаха от моята банка и ми анулираха картата и издадоха нова, защото имали информация ,че картата ми е била скимирана на бензиностанция в Австрия.Аз практикувам така:
Тръгвам с 2 Визи от които едната е заредена с нужната ми сума и ползвам ежедневно.Втората е с минимум който да ми гарантира оцеляване ако нещо ми блокира основната карта.На джоб кеш держа и резервна аварийна сума.Такава организация на парите ми е осигурявало защита от много неприятности.Като се прибера източвам и двете карти ако някой случайно бърка из тях да не намери нищо и ги държа на стенбай.

# 313

Цените в Лидо ди Йезоло са напълно поносими, а и в летния сезон ще можете да се възползвате от прекрасния плаж.

Всякакви карти вървят навсякъде и за всичко.

# 314
  • При семейството си
Благодаря за отговорите. Въпросът ми беше продиктуван от опита ми от България (която също е в ЕС), където не навсякъде и всичко може да платиш с карта.

Общи условия

Активация на акаунт