Венеция-3-та тема

• 71 267
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • срещу двата комина :)))
Роси,
до островите се ходи с градски транспорт, има лодки на всеки 30 мин, а след 12 часа минава и нощен транспорт.Мурано е много близо до Венеция, а Бурано е на около 40 мин.Островите са малки и нямат толкова забележителности,така че бързо се разглеждат .
Доколкото видях има нощен транспорт до навсякъде.Някъде след 12 и 30 тръгва, а до тогава си има нормален.На всяка спирка може да си прочетеш  Hug

# 361
Здравейте, може ли някой да сподели дали е по-добре да се използва трансфера на Wiz до Венеция или да се използва ATVO?  Също искам да попитам за препоръка за  хотел близо до  Круизния порт.

# 362
Съжалявам, ако някой друг вече е питал, но можете ли да ми кажете как е най-добре (лесно и евтино) да се придвижа от летище "Марко Поло" до Лидо ди Йезоло.Предварително благодаря.

# 363
# 364
Много благодаря. А дали комбинираните карти за транспорт (http://www.veniceconnected.com/node/1483 ) важат и за пътуване до Лидо ди  Йезоло?А и вътре в курорта? Ще съм благодарна, ако някой ми го разясни Simple Smile

# 365
  • София
Здравейте.
Моля някой осведомен да сподели за изгодна организирана екскурзия до Венеция в рамките на 3-4 дни с автобус - от кой туроператор сте доволни и бихте препоръчали. Трябва ми за подарък.

# 366
руал травел или бохемия
тази година ползвахме софия тур, и останах доволна

# 367
Хубава и полезна тема. Ще се върна назад да прочета всичко  Grinning
Мислим да направим малко пътуване с кола през август и една от спирките ще е Венеция.
Голямото ми притеснение е да намерим място за нощуване на прилични цени и с възможност за паркиране Cry
Ако някой има опит ще се радвам ако сподели.

# 368
  • Пловдив
ние бяхме се организирали с кола преди 3 години да обикаляме - (маршрута беше любляна, венеция, милано, геноа, ница, гренобъл, цюрих, триест и всичко около тях)точно август, бяхме 5 човека и спахме във фамилна стая в самата венеция, хотелът беше на трудно място, не го препоръчвам. паркирахме на един от паркингите, където си оставят колите хората, спящи във венеция. осатавихме я там една нощ и не платихме кой знае колко, трончето май беше. все пак деляхме на 5. мъкнеш багажи обаче, хубаво измислете освен куфарите, да имате чанта за 1-2 нощи ако спите във венеция, ако не - пак малка чанта за разходките. ние умно умно си мъкнахме куфарите за 1 вечер, но човек не мисли понякога.
другия вариант е местре, когато съм се отбивала само до венеция сме спали там и сме ходили до венеция с рейс (5 минути пътува нищо не е).

# 369
  • София
Много благодаря. А дали комбинираните карти за транспорт (http://www.veniceconnected.com/node/1483 ) важат и за пътуване до Лидо ди  Йезоло?А и вътре в курорта? Ще съм благодарна, ако някой ми го разясни Simple Smile

Мисля че не важат
The following are not included:

• journeys with ACTV bus route no. 5 AeroBus that start from or arrive at Marco Polo airport, unless integrated by the appropriate fare; to find out more details about Marco Polo airport transfers, please see here;
• the connections with Chioggia (with out-of-town bus route), Jesolo, and other districts outside the municipal area; for these you must buy an extra ticket or use the services of ATVO lines;
• the service connecting the Treviso Airport (Ryanair) served by ATVO lines;
• the possibility of taking vehicles onto the Tronchetto-Lido island car ferries.

Важат обаче до Пунта Сабиони, оттам има автобус до Йезоло
All Tourist Travel Cards include the following ACTV services:
waterborne services of Venice, the islands of Lido, Murano, Burano and Torcello and Punta Sabbioni (except for the following routes: Alilaguna, Clodia, Fusina, no. 25 and Casinò); water service no. 31 (Pellestrina-Chioggia) and the ferry service Tronchetto-Lido and return, for foot passengers only;
• bus services in Mestre, Lido island as far as Pellestrina.

# 370
Записвам се да следя темата и се връщам назад да чета Simple Smile

# 371
  • София
Здравейте, включвам се и аз. Предстои ни екскурзия до Венеция-Сан Марино-Рим-Флоренция. Честно казано съм много притеснена от последните земетресения. Двуумя се дали да не се откажем. Моля, дайте мнение. Може би ме притеснява най-много Венеция...

# 372
На мен изобщо не ми хареса Венеция.Толкова очукан град и къщи не бях виждала.И тази миризма на застояла вода и опиканите улици сутрин чистени от собствениците на магазинчета и заведения.Уличките наистина са доста усукани,направо си мислех,че се въртим в кръг и тези малки стрелкички показващи посоката не бяха достатъчни.Добре,че бяхме с майка ми която знае италиански,че да питаме хората.А и бяхме за бързо,около 3-4 часа ,може да не съм видяла достатъчно,че да ми хареса.Но може би някой друг път ще я посетим отново и без детето,за да усетим градът на влюбените.

# 373
Ние бяхме през февруари във Венеция. Изобщо не меришеше на застояла вода.
Само при разходка по каналите от време на време меришеше на водорасли, но миризмата в никакъв случай не беше гадна.
Някои улички наистина са много тесни, но на нас не ни беше никакъв проблем да се ориентираме.
Сигурно не сте имали никакво време и сте бързали да разгледате повече неща и не сте се отпуснали.
На мен Венеция ми хареса, въпреки олюспените си сгради. С удоволствие бих се върнала.

# 374
Ние бяхме във Венеция май месец, не миришеше отидохме към обяд и към 4-5 часа града се опразни от туристи. Останахме до към 9 часа, дъщеря ми си игра с месните деца. Направо нямаше какво да се прави помотахме се и към 9 си тръгнахме, бяхме отседнали в едно градче Конелиано.

Общи условия

Активация на акаунт