Венеция-3-та тема

• 71 210
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте !

Записвам се да ви следя . Планирам една пролетна  Heart Eyes Венеция с приятели и понеже цялата организация се пада на мен , ще чета отрано .

# 481
  • моята мила родна страна
Има ли такса за посещението на базиликата "Сан Марко" и евентуална отстъпка с карти "Rolling Venice"?  Thinking

# 482
Има ли такса за посещението на базиликата "Сан Марко" и евентуална отстъпка с карти "Rolling Venice"?  Thinking
За самата базилика няма такса /само опашка  Wink за да влезеш/, но вътре има места, за които се плаща.
Имайте предвид, че работи до 17ч Naughty

# 483
  • моята мила родна страна
За самата базилика няма такса /само опашка  Wink за да влезеш/, но вътре има места, за които се плаща.
Имайте предвид, че работи до 17ч Naughty
Благодаря, mami21!

# 484

Ако искаш да избегнеш опашката, можеш да си направиш резервация предварително. За точно определен час е и струва 1 евро.

# 485
  • където и да е,само да не съм сама
Мими.ива, как става и къде се прави тази предварителна резервация?

# 486
Мими.ива, как става и къде се прави тази предварителна резервация?

Ето от тук http://www.venetoinside.com/en/saint_mark_s_basilica/
Кликваш върху индивидуални и попълваш дата и час. Резервацията може/трябва да бъде направена до 48 часа преди датата за която искаш(с две думи поне два дни по-рано). Плаща се по 1 евро на човек. След това разпечатваш и показваш на входа. Всъщност не е точно на входа, където влизат всички, а малко след него(между входа и изхода). На нас ни свършиха добра работа, защото имаше огромна опашка. Ако опашкате не е голяма, можеш и без предварителна заявка.

# 487
И ние вече имаме резервация за Венеция. Ще отседнем на Лидо, имаме резервирани 4 нощувки. Благодаря за споделеното до тук, много ми бяхте полезни и ще продължавам да ви чета  bouquet

# 488
Благодаря ти, Мими.Ива!
И на всички останали, които мн помагат с инфо.
Вече чакам с нетърпение да заминем и по 100 пъти на ден си преговарям всичко Simple Smile

# 489
Привет на всички!
Вчера следобяд се завърнахме благополучно от Венеция.
Беше едно невероятно преживяване за мен и съпруга ми.
Хареса ни страшно много и след години ще повторим.
полетите на Уиз бяха мн удобни. На отиване пристигнахме 8.45 итал време и ни настаниха веднага в хотела/преди 14ч./. Така ни се събраха 3 дни във Венеция и един във Верона.
Отворена съм да отговарям на всякакви въпроси за цени, транспорт, хотел , ресторанти и т.н.
За да не изброявам поименно, благодаря на всички, които ми помогнаха, за да купим евтини билети до Верона, запазен час за Сан Марко, как да стигнем до хотела............
За споменатият по-рано, но не помня от кой р-т "Ла Перла" не мога да изразя кой знае какво положително мнение.
Единствено съжалявам, че в улисията за бравихме да си вземе карти за тоалетна/седмичната беше за 10 посещения за 7Е, иначе 1 посещение е 1,50Е/. Не става всеки път като ти се доходи да ходиш в кафене и да пиеш по нещо. Във вапоретка номер 12 до Бурано има тоалетна, защото е по-голямо корабчето и за по-дълго време.

# 490
Привет на всички!
Вчера следобяд се завърнахме благополучно от Венеция.
Беше едно невероятно преживяване за мен и съпруга ми.
Хареса ни страшно много и след години ще повторим.
полетите на Уиз бяха мн удобни. На отиване пристигнахме 8.45 итал време и ни настаниха веднага в хотела/преди 14ч./. Така ни се събраха 3 дни във Венеция и един във Верона.
Отворена съм да отговарям на всякакви въпроси за цени, транспорт, хотел , ресторанти и т.н.
За да не изброявам поименно, благодаря на всички, които ми помогнаха, за да купим евтини билети до Верона, запазен час за Сан Марко, как да стигнем до хотела............
За споменатият по-рано, но не помня от кой р-т "Ла Перла" не мога да изразя кой знае какво положително мнение.
Единствено съжалявам, че в улисията за бравихме да си вземе карти за тоалетна/седмичната беше за 10 посещения за 7Е, иначе 1 посещение е 1,50Е/. Не става всеки път като ти се доходи да ходиш в кафене и да пиеш по нещо. Във вапоретка номер 12 до Бурано има тоалетна, защото е по-голямо корабчето и за по-дълго време.

Дайте малко сведения!В кой хотел бяхте настанени и на какви цени,какво се включва в цената.

# 491
Бяхме в х-л Сирио в Местре.
Имаше мн удобна връзка до Венеция с бус н-р 2/на 50-тина метра беше спирката/. Цената беше 54Е на вечер със закуска. Хотелът е 4-звезден, но не бих му ги дала. беше мн чисто, сменяха ни кърпи, а май и чаршафи всеки ден. Има задължителна такса от 2,40Е на човек на вечер/но това не е само за този хотел/. Сумата се плаща като напускаш. Залуската беше америк. тип, както и пишеше-кроасан, един вид хлебче, сухат. бъркани и варено яйца, салами 2 вида, кашкавал,корнфлейкс, 2 вида сладко, нямаше зеленчуци/за мен зеле и миркови на закуска не се брои/, имаше печено ябълки и круши и плодове, които на вид бяха страхотни, но вкуса...........Сокът от машина и кафе и капучино бяха страхотни. Персоналът- мн любезен.
Автобусен билет е 1,30Е има и 2-посочен, но няма намаление в цената/продаваха ги в хотела/.
Вапоретки си взехме за 36ч. за 25Е. Превозът е голямо перо и си го бяхме съчетали мн добре.

От летището има 2 компании, които пътуват-ATVO i Burzi bus express.
Цената и на 2-те е еднаква-отиване и връщане 13Е. Разликата е, че с 1-та пътуваш ок. 50мин, а с 2-та 30мин. Още на летището им видяхме разписанието и си преценихме на коя да си купим билети.
Всякакъв вид транспорт е мн точен и притеснения за закъснен ия няма. Единствено в петък вечер една вапоретка ни закъсня с 3-4мин, но това дори не го отчетохме:)

Има турист менюта в почти всички ресторанти. Цените са от 11 до ок. 20Е. Отбелязано е, че продуктите в менюто са замразени. 1/2л наливно вино ни беше 6-7Е. порциите в турист меню не са големи, но опитваш повече ястия. Има безброй мн ресторанти, но за следващия път си оставихме да пробваме тези, които за в по-спокойната част на Венеция- от др страна на моста Риалто. Там целият район е по-спокоен, има мн галерий и по-малко сергийки. Там или в Джудека ми се иска и да си намерим хотелче. Нашият не беше лош, но т.к. вечер се прибирахме към 11-12ч. тълпите в автобуса, араби, китайци и смрадта не ми понасяха мн.

Има още мн инфо и на нещо по-конкретно ще отговоря.

# 492
Привет на всички! Много полезна информация намерих във форума, но може ли някой да ми каже относно картите Rolling Venice , дали може да се закупи такава карта от летището в Тревизо или поне от гарата в Местре. Синът ми е на 16г и половина и предполагам можем да се възползваме..Благодаря предварително  Simple Smile

# 493
Бяхме в х-л Сирио в Местре.
Имаше мн удобна връзка до Венеция с бус н-р 2/на 50-тина метра беше спирката/. Цената беше 54Е на вечер със закуска. Хотелът е 4-звезден, но не бих му ги дала. беше мн чисто, сменяха ни кърпи, а май и чаршафи всеки ден. Има задължителна такса от 2,40Е на човек на вечер/но това не е само за този хотел/. Сумата се плаща като напускаш. Залуската беше америк. тип, както и пишеше-кроасан, един вид хлебче, сухат. бъркани и варено яйца, салами 2 вида, кашкавал,корнфлейкс, 2 вида сладко, нямаше зеленчуци/за мен зеле и миркови на закуска не се брои/, имаше печено ябълки и круши и плодове, които на вид бяха страхотни, но вкуса...........Сокът от машина и кафе и капучино бяха страхотни. Персоналът- мн любезен.
Автобусен билет е 1,30Е има и 2-посочен, но няма намаление в цената/продаваха ги в хотела/.
Вапоретки си взехме за 36ч. за 25Е. Превозът е голямо перо и си го бяхме съчетали мн добре.

От летището има 2 компании, които пътуват-ATVO i Burzi bus express.
Цената и на 2-те е еднаква-отиване и връщане 13Е. Разликата е, че с 1-та пътуваш ок. 50мин, а с 2-та 30мин. Още на летището им видяхме разписанието и си преценихме на коя да си купим билети.
Всякакъв вид транспорт е мн точен и притеснения за закъснен ия няма. Единствено в петък вечер една вапоретка ни закъсня с 3-4мин, но това дори не го отчетохме:)

Има турист менюта в почти всички ресторанти. Цените са от 11 до ок. 20Е. Отбелязано е, че продуктите в менюто са замразени. 1/2л наливно вино ни беше 6-7Е. порциите в турист меню не са големи, но опитваш повече ястия. Има безброй мн ресторанти, но за следващия път си оставихме да пробваме тези, които за в по-спокойната част на Венеция- от др страна на моста Риалто. Там целият район е по-спокоен, има мн галерий и по-малко сергийки. Там или в Джудека ми се иска и да си намерим хотелче. Нашият не беше лош, но т.к. вечер се прибирахме към 11-12ч. тълпите в автобуса, араби, китайци и смрадта не ми понасяха мн.

Има още мн инфо и на нещо по-конкретно ще отговоря.

Аз съм била във Венеция ,Верона и Падуа на екскурзия преди повече от 5 години и за това питам, за някакви по-актуални цени.Екскурзията беше май месец и бяхме в хотел ,в курорта Лидо ди йезоло.Хубаво и спокойно беше в курорта , иначе в самата Венеция си имаше тълпи от туристи особено немци.А иначе хотела си спомням беше също 4 звезди ,но и аз не бих му ги дала.Закуската беше повече от скромна, но не това е най-важното.Впечатленията които имам са страхотни.Бяхме и с много добра екскурзоводка.Тази цена 54 е вро е на човек предполагам или на стая? Благодаря много за отговора.  bouquet

# 494
Далина_50, на стая е цената, но я чекнахме още май месец и я платихме кр на август.
На 2.09. е имало регата с гондоли и сигурно затова нямаше мн свободни места.
Иначе аз исках във Венеция, но цените бяха ок. 1500лв за 4 нощувки.

Общи условия

Активация на акаунт