Венеция-3-та тема

• 71 240
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна

ахааа каква била работата..и аз реших че съм открила начин за по-евтино пътуване Laughing Laughing
[/quote]

единичен билет е 6,5 Е
Имате още 4 дни и моя съвет е да поровите още веднъж из нета и особено важно да посетите поне няколко ТА.Колкото и да ги критикуваме има някой със много учтиви и много помагащи  служители.Аз тук във Варна си имам една Петя която има голям опит из достра страни в Европа и винаги ми помага когато се затрудня.И мое мнение и на почти всички приятели ходили там е , че отсядането извън града-обикновено в Местре,Йезоло или Лидо е много досадно и струва доста време и пари.Особено гадно е вечер.Ако все пак решите да не е в града предпочетете Местре защото сухоземния достъп е в пъти по лесен,бърз и евтин от вапорето.Хотел Делфино в Местре е на добро място и е добър .

# 526
  • Бургас

ахааа каква била работата..и аз реших че съм открила начин за по-евтино пътуване Laughing Laughing

единичен билет е 6,5 Е
Имате още 4 дни и моя съвет е да поровите още веднъж из нета и особено важно да посетите поне няколко ТА.Колкото и да ги критикуваме има някой със много учтиви и много помагащи  служители.Аз тук във Варна си имам една Петя която има голям опит из достра страни в Европа и винаги ми помага когато се затрудня.И мое мнение и на почти всички приятели ходили там е , че отсядането извън града-обикновено в Местре,Йезоло или Лидо е много досадно и струва доста време и пари.Особено гадно е вечер.Ако все пак решите да не е в града предпочетете Местре защото сухоземния достъп е в пъти по лесен,бърз и евтин от вапорето.Хотел Делфино в Местре е на добро място и е добър .
[/quote]

Peterky 2002,
Хотел Делфино в Местре е разпродаден за тия дати...но и като гледам на картата разстоянието от него до Венеция е доста повече от колкото от хотела, който сме избрали ние в Лидо до града. Това че е само воден транспорт не ме притеснява, така или иначе карта за транспорт ще си вземем, защото ще ни трябва и за островите и за самата Венеция. И в Местре да съм, пак ще ми трябва такава, защото няма да ползваме само на сушата транспорта. Незнам защо казваш , че е проблем за вечерта- има нощна линия на вапорето, така че може и посред нощ да се прибираме на Лидо

# 527
Единичен билет вече е 7 евро, карта за 12 часа - 18 Peace И във Венеция има криза и поскъпване Laughing
Хотелите също не са вече по 50-60 евро, а 70-90 в най-добрия случай, дори и при ранно резервиране!
Градската такса не се включва в цената на хотела, плаща се допълнително на място.

# 528
  • Варна
Peterky 2002,
Хотел Делфино в Местре е разпродаден за тия дати...но и като гледам на картата разстоянието от него до Венеция е доста повече от колкото от хотела, който сме избрали ние в Лидо до града. Това че е само воден транспорт не ме притеснява, така или иначе карта за транспорт ще си вземем, защото ще ни трябва и за островите и за самата Венеция. И в Местре да съм, пак ще ми трябва такава, защото няма да ползваме само на сушата транспорта. Незнам защо казваш , че е проблем за вечерта- има нощна линия на вапорето, така че може и посред нощ да се прибираме на Лидо

Не налагам мнение , а споделям собствен опит.Ще го почувстваш на място.За хотел и квартира може да провериш в офисите на Usit ccolours цените са много добри , всичко си бяхме платили от тук , там не ми се наложи да доплащам за нищо . Всичко ми беше уредено, хотели и самолетни билети. В Booking.com също всичко е ОК.И  http://www.homelidays.co.uk  сме ползвали.
Говоря от личен опит.Отсядали сме и в града и Местре и по брега към летище Винчи- Via Orlanda, 30173  и в Киоджа.Отсядането в града беше най - удачно.

# 529
  • Бургас
Ако си купя карта Roling Venice, колко карти за транспорт с намаление до 29г мога да взема с нея?

# 530
Aз днес се върнах от Венеция.
Ние бяхме групичка и си наехме апартамент в един от "не-толкова-туристическите" квартали на Венеция- Канареджо.
Изкарахме невероятно и усяхме да усетим и малко местен дух, което не би се случоло ако нощувахме около Сан Марко примерно.

Определено отсядането в самата Венеция си заслужава, не бих го заменила в никакъв случай (особено) за Местре. В нашия квартал ресторантите бяха с доста прилични цени, спокойни, с прекрасна музика и гледка.

Един съвет за всички на които им предстои пътуване - опитайте се да поизбягате от мега забележителностите на града и да се разходите из по-италианската му част - Канареджо, Дорсодуро, парка на св. Елена, Гарибалди...

Вапорети освен за островите и за една панорамна обиколка на Канале Гранде не ви трябват (освен ако не сте на Лидо, разбира се). С тях си доста ограничен и бавен.

На мен ми беше полезен този сайт:
http://europeforvisitors.com/venice/articles/vi-index.htm

# 531
Здравейте! Моля за малко помощ  Praynig
Четох темата, но все пак не можах да си изясня някои неща относно транспорта. Предстои ми пътуване с приятелка до Венеция. Кацаме в Тревизо. Имаме 3 нощувки в Местре.
Моля някой да ми обясни за тези карти 12, 24, 72  и т.н - часовите, а именно:
1. Ако си купя такава карта от летището, ще важи ли за пътуване от летището до Местре, до Венеция, до островите Мурано и Бурано, за пътуване по Канале Гранде?
2. Тези карти изобщо за всякакъв сухопътен и воден транспорт ли са?
3. Има ли значение коя компания ще избера ако реша да си купя такава карта и ако - да, моля препоръчайте ми коя?  Confused
Благодаря предварително!

# 532
  • Milano
Здравейте! Моля за малко помощ  Praynig
Четох темата, но все пак не можах да си изясня някои неща относно транспорта. Предстои ми пътуване с приятелка до Венеция. Кацаме в Тревизо. Имаме 3 нощувки в Местре.
Моля някой да ми обясни за тези карти 12, 24, 72  и т.н - часовите, а именно:
1. Ако си купя такава карта от летището, ще важи ли за пътуване от летището до Местре, до Венеция, до островите Мурано и Бурано, за пътуване по Канале Гранде?
3. Има ли значение коя компания ще избера ако реша да си купя такава карта и ако - да, моля препоръчайте ми коя?  Confused
Благодаря предварително!

1. Tревизо си е друг град и съответно не можеш да пътуваш с тези карти от Тревизо до Венеция.
Ина4е в Местре, Венеция, Лидо можеш да се ка4ваш на вси4ки сухоземни и морски линии, вкл.до Мурано, Бурано и по Канал Гранде.
2. да (естествено не таксита и гондоле Grinning)
3. тя е една, общинската Actv

Eто ти линк (има го и на английски):

http://www.actv.it/muoversiavenezia/muoversiavenezia

На него пише и откъде може да си закупиш картите.

По отношение на билетите от Тревизо до Венеция, можеш да ги купиш и онлайн (7 евро).

http://88.36.245.11/wttreviso/configuratore.jsp;jsessionid=36805 … 653671ACF516EB48B

# 533
Здравейте! Моля за малко помощ  Praynig
Моля някой да ми обясни за тези карти 12, 24, 72  и т.н - часовите, а именно:
3. Има ли значение коя компания ще избера ако реша да си купя такава карта и ако - да, моля препоръчайте ми коя?  Confused
Благодаря предварително!

1.Не можеш да си я купиш тази карта от летището. От летището се качваш на автобус и пътуваш межда 40мин. и 1 час до Местре/Венеция. Можеш да си купиш картата от Местре(Mestre via Verdi 14) или от Венеция.
2.Тези карти важат за автобусите от Местре до Венеция и обратно и за вапоретите във Венеция. Не важат за влака от/до Местре-Венеция.

# 534
regina di cuori  и Мимии много ви благодаря за отговорите   bouquet

# 535
 Бих искала да ви попитам от къде би могло да се купи по-подробна карта на Венеция, когато вече сме там? Примерно от летище Тревизо или на Piazzale Roma? Оказа се, че и при най-подробните пътеводители, на които попаднах, нямаше такива  Sad Явно от България няма да успея предварително да взема.

Някой от вас поръчвал ли е предварително онлайн от veniceconnected карти за музеите и за градските тоалетни? Не успях да се ориентирам как точно се действа с тях, след като са взети  по този начин Embarassed

# 536
  • Пловдив
по-подробни карти ти дават веднага в хотела - хотела примерно го намираш от гугъл мап и си гледаш пътя до него, оттам те всичко ще ти кажат. на пиацале рома също има доста сергии и карти - но ако си отседнала в хотел и можеш да го намериш - няма смисъл. мисля, че 5 евро е карта на венеция.

онлайн и аз все преглеждам, за да съм ориентирана, но венеция просто е толкова малка, вярно лесно се губи човек (но в това й е чара), че по-добре на място да си вземеш ако се наложи.

bouquet

# 537
Бих искала да ви попитам от къде би могло да се купи по-подробна карта на Венеция, когато вече сме там? Примерно от летище Тревизо или на Piazzale Roma? Оказа се, че и при най-подробните пътеводители, на които попаднах, нямаше такива  Sad Явно от България няма да успея предварително да взема.

...

Аз съм купувала от тук ето тази карта

Много съм доволна от нея.

# 538
 Благодаря ви за отговорите   bouquet Ще търся карта на място, тук не ми излезе късмета да намеря  Simple Smile

# 539
Привет на всички!
Вчера следобяд се завърнахме благополучно от Венеция.
Беше едно невероятно преживяване за мен и съпруга ми.
Хареса ни страшно много и след години ще повторим.
полетите на Уиз бяха мн удобни. На отиване пристигнахме 8.45 итал време и ни настаниха веднага в хотела/преди 14ч./. Така ни се събраха 3 дни във Венеция и един във Верона.
Отворена съм да отговарям на всякакви въпроси за цени, транспорт, хотел , ресторанти и т.н.
За да не изброявам поименно, благодаря на всички, които ми помогнаха, за да купим евтини билети до Верона, запазен час за Сан Марко, как да стигнем до хотела............
За споменатият по-рано, но не помня от кой р-т "Ла Перла" не мога да изразя кой знае какво положително мнение.
Единствено съжалявам, че в улисията за бравихме да си вземе карти за тоалетна/седмичната беше за 10 посещения за 7Е, иначе 1 посещение е 1,50Е/. Не става всеки път като ти се доходи да ходиш в кафене и да пиеш по нещо. Във вапоретка номер 12 до Бурано има тоалетна, защото е по-голямо корабчето и за по-дълго време.

Здравейте, за първи път пиша във форума, досега само ви чета с удоволствие и научавам полезни и практични неща. Може ли за информация:
- откъде сте си купили евтини билети до Верона
- колко време се пътува до Верона и за колко време я разгледахте /доколкото разбирам няма кой знае колко много неща за разглеждане/
- карти за товалетна от къде може да се закупят
- Знаеш ли дали Фаваро Венето е далеч от Местре /нашият хотел е там/

Общи условия

Активация на акаунт