Венеция-3-та тема

• 71 038
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Ще видя и него.А бихте ли ми казали колко е отдалечен този квартал от Сан Марко?
30 min пеша.
Не знам... за мен Сан Марко е едно от местата, които направо ме задушаваха от народ. А Венеция цялата е прекрасна! Много ми хареса Дорсодура - страхотни площадчета, крайбрежие и не такава тарапана.

# 631
Благодаря и на вас!Продължавам да разглеждам.
препоръчвам Venere.com има доста атрактивни оферти.За квартал във Венеция с две ръце Канареджио.

# 632
Според мен само туристите го ''оценяват''. Да не мислиш, 4е на местните им е много приятно да са им пълни къщите или магазините с вода?

Тук съм съгласна - на мен ми хареса, беше ми интересно, но дори не си намокрих краката, но ако ми се случва постоянно или пък ми е студено и морко, едва ли ще съм във възторг. Но това с посещението на дадено място като турист и живеенето си е валидно за всеки град.

И аз нямам оплаквания от наводнението, с изключение на това, че една сутрин в 6 часа ни събуди сирената за тревога Wink

# 633
Момичета жива съм LaughingХубав рожден ден изкарах Peaceвъпреки наводнението.Като пристигнах валеше много силно не можеше да се върви пеша Simple Smile,трябваше да се кача на вапорето.На Сан марко трябваше да плувам и гумените ботуши не ми помогнаха,водата беше под дупето ми аз съм1.62 Laughingи духаше много силен вятър щеше да ме отвее.Нямаше друг път за хотела ,така че нагазих смело.В хотела добре,че се беше освободила една стая и се спасихме.Следобяд бързо водата се отдръпна,не можех да повярвам и до вечерта сме се разхождали.На другият ден пак валя малко събуди ни сирена ,но нивото беше по ниско.Не се е налагало да вървим по платформи този ден.Със слизането на автогарата въпреки наводнението се влюбих в този град.Много пъти се губихме ,но това беше хубавото.Няма да забравя вкусният сладолед и миризмата на прясно изпечен хляб.Благодаря на всички за съветите и подкрепата  bouquet

# 634
  • Пловдив
страхотно, въпреки тези бедствия си прекарала добре, това е важно, а и не знаех, че водата не е постоянна, а се отдръпва следобедите..тогава и аз искам да нагазя, щом след това няма да е там  Mr. Green

сигурно на местните не им е било толкова забавно де... ooooh!

# 635
  • Milano
Момичета жива съм LaughingХубав рожден ден изкарах Peaceвъпреки наводнението.Като пристигнах валеше много силно не можеше да се върви пеша Simple Smile,трябваше да се кача на вапорето.На Сан марко трябваше да плувам и гумените ботуши не ми помогнаха,водата беше под дупето ми аз съм1.62 Laughingи духаше много силен вятър щеше да ме отвее.Нямаше друг път за хотела ,така че нагазих смело.В

Poliesa, голяма скица си. Нали ти казах, 4е ще трябва да вземеш вапореттото... Joy Добре, 4е си го приела ''философски'' и не си си развалила настроението. В бъдещето ще ти остане като интересен и хубав спомен.

Я, дай по-подробен разказ. Впе4атления, какво обиколихте, храната....вси4ко каквото искаш сподели.

# 636
  • София
Имат страхотна отводнителна система, според мен. Засмуква водата и ако не вали се оттича много бързо
https://lh4.googleusercontent.com/-uxBect1U-qM/SuVidooEbkI/AAAAA … 1024/IMG_0104.JPG

# 637
Ами да ви кажа този път бях без план и програма, не като в Рим преди ,като ходих побърках се от ходене по музеи.Сега в началото предвид обстоятелствата се движех даже и без карта ,исках да усетя градът да се изгубя ..следобяд ходихме до Мурано.Вторият ден обикаляхме Венеция,а на третият Бурано(много ми хареса)и Венеция с карта GrinningОпределено е много романтично с тези тесни улички и канали .

# 638
ЕЕЕ poliesa,на пук на всички,които не са видели и усетили   този град ти си една Истинска романтичка!Казвам го ,защото на някои им "Мирише".Да ,ама на какво?Тези тесни улички,аромата на сладкиши,хляб,море,сладолед!Би ли отишла пак?Аз да.Явно някога съм живяла там.А иначе изгубването си е нещо задължително.От Мурано купи ли стъкло?Аз заложих на бижу.

# 639
Хей,венецианки!Темата беше полезна докато организирахте пътешествието си!Ще ви тормозя отново!За някои ще бъде приятно връщане в спомените.А за други предстоящо предвкусване на Венеция.Можем да се насладим заедно.Купих билети за януари. Hug Praynig Peace

# 640
Здравейте,тази нощ резервирах,с уиз, два двупосочни ,за скромната сума от близо 40 лева,с клубна карта.Четох,четох и се загубих в темите.Пътуваме в края на януари и ще Ви моля за инфо,направо имам нужда да ми обясните като на бавносхващащ екземпляр.
   -Като се слезе от самолета,къде се купуват билети и как се стига до Венеция,колко струват.Някакви карти за транспорта има ли в нета,за да ги извадя. повече съм по обиколките.
   -Тези дневни карти ,за транспорта,мисля,че за вапоретата,ако не се закупят,колко е билетчето и за колко време.
    -Билетите за островите по различни ли са ,или може с тези дневни карти да се пътува.
   -Може ли да се обикаля пеш или трябва все с транспорт,да се придвижваме от- до,три дни ще сме там и ми се иска да разгледам града.
    -Ако сте пътували през януари ,моля споделете какво е времето тогава,има ли наводнения.
    -и за храната- ходила съм само в Париж и там си пазарувах от Карфур,те са навсякъде .Във Венеция има ли някакъв подобен магазин,как са цените.А кафето в кафененцата,как е на вкус на цена?

Благодаря! smile3525Сигурно пак ще питам

# 641
Кацаш на Тревизо и след изхода в дясно си купуваш билети на ATVO една посока 7 евро,2 -13 евро.Билета важи за 7 дни.Може да се возиш и с BARZi ,с тях се пътува по-малко.Картите за гродския транспорт важат и за островите.Иначе 1 качване на вапорето е 6,50 евро и важи за 1 час.В самата Венеция има BILA и цените са ниски.Кафе можеш да пиеш за 1,50-2 евро почти навсякъде/невероятно е/.На Сан Марко кафенцето излиза 6 евро+6 евро ако свири оркестър/януари незнам как е,но си заслужава/.

# 642
Кацаш на Тревизо и след изхода в дясно си купуваш билети на ATVO една посока 7 евро,2 -13 евро.Билета важи за 7 дни.Може да се возиш и с BARZi ,с тях се пътува по-малко.Картите за гродския транспорт важат и за островите.Иначе 1 качване на вапорето е 6,50 евро и важи за 1 час.В самата Венеция има BILA и цените са ниски.Кафе можеш да пиеш за 1,50-2 евро почти навсякъде/невероятно е/.На Сан Марко кафенцето излиза 6 евро+6 евро ако свири оркестър/януари незнам как е,но си заслужава/.

sonata,много благодаря!
 Имам още въпросчета newsm78,дано не досаждам  Laughing

-Като взема билети за Венеция,колко  далече спира автобусчето за там.На няколко спирки ли спира или е само една,крайна

-Картите от къде се закупуват,четох нещо за купуване по нета ,но системата не ми е ясна ,моля за светлина по въпроса
   Благодаря!

# 643
автобуса спира в Местре и след това във Венеция  Peace

# 644
автобуса спира в Местре и след това във Венеция  Peace
Това означава ли ,че със същия автобус,ако нощуваме в Местре,ще се придвижваме до Венеция и обратно до Местре или има и друг автобус?  newsm12

Благодаря! smile3525

Общи условия

Активация на акаунт