На море в Турция - тема 16

• 104 197
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ви!  Hug

Този плаж, който се вижда на снимките, е на Острова на Клеопатра. Ние май хванахме последното хубаво време. През целия път на връщане валеше проливен дъжд.

А какво правиш когато в 4 сутринта като пристигнеш в хотела те чакат на вратата, в 10 още не са ни настанили и ни търсиха из хотела (вече ни беше виждала и няма измъкване) за да ни информира за екскурзиите, в 8 сутринта на следващия ден ни събуди по тел. да ни каже за среща с нея, а в 12 на обяд се върнахме в стаята и намерихме бележка на леглото от нея, кога да отидем на среща с нея. Честно казано и да имах желание за екскурзии, ми се изпариха и си ходихме сами Sad
Честно казано, с такова чудо не се бях срещала друг път.

И нашата беше така настоятелна. Кой знае още колко пъти е звъняла в стаята ни, а ние сме били  някъде навън...

Сега се сетих, че каза, че тези агенции от улицата не ни правели застраховки, но още билетите когато си купихме за Туркейшън, ни каза служителката в агенцията тука, че имаме и застраховка за престоя ни там...   newsm78

# 151
Стар трик на представителите е това със застраховките  Laughing  Те знаят че цените йм са високи и за да не ви губят като клиенти, казват така за да резервирате при тях, от страх. Голямо перо в доходите на представителите са комисионните от продадените екскурзии  Wink

Много мразя такава настоятелност, с която се опитват да те накарат да купуваш нещо  #Cussing out  Кога ли ще разберат че това има точно обратен ефект?

# 152
Точно обратния ефект имаше при нас, а изглежда и не само при нас.
Сами стават съмнителни, когато толкова настояват да им вземеш екскурзиите.

Иначе Хабибе била мн мила, внимателна, загрижена и отзивчива... уауу... Stop Докато вижда в теб прасенце-касичка...

# 153
# 154
Аз друго искам да попитам. Колко по-евтино ви излиза да ползвате услугите за екскурзии на външните агенции, от тези на вашата агенция? Питам, защото една от двойките в нашата смяна ползва такава екскурзия с близка до хотела агенция от улицата и разликата в цените на човек беше 5 Евро. За това ми е интересно при другите как стои въпросът.
При нас агентът на Тез Тур в хотела беше умерен и не е злоупотребявал. Друг е въпросът, че от курсови разлики си набавя допълнителни парички за себе си.  Mr. Green
За сметка на него пък въпросната Радост, за която писах съвсем в началото на темата ни скъса нервичките. То не беше спиране на връщане за България през два часа - я за маслини, я за прахове за пране, я за нещо друго. Иначе точно преди да пристигнем на границата каза по микрофона, че няма да спираме на free shop-a, за да се приберем по - бързо в България (половината от хората в автобуса имаха намерение да си купят по нещо от там). И от толкова бързане да се приберем, на турската граница забрави да вземе половината български паспорти, обаче го установи чак след като пристигнахме на българската граница и на бегом се върна до там, за да вземе паспортите, които вече пък бяха в автобуса на Емералд, и така си я почакахме към има-няма половин час (защото много бързаше иначе да се приберем).Crazy Пък защо й е на нея да спира на free shop-a, след като тя от там комисионна не получава?!
За злъчните й коментари по време на пътуването не ми се отваря дума изобщо. Така помежду другото по едно време съобщи със сърдит тон, че за да отговори на подмятанията на някои от пътуващите, които се сърдели защо при този дълъг преход фирмата не осигурявала кафе и вода, тя заяви, че фирмата осигурявала два тура включени в цената (диско и май шопинг), от които естествено никой не се възползва.
Та и на мен ми беше странно, че в автобусите не се предлага нито кафе, нито вода и затова изкоментирах в предишния си пост, че иде реч при тях май повече за печалбарство и то осезаемо.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 11:37 от *Малвина~Ина*

# 155
  • Beyond the Frontiers

Въпрос - пуснахте ли оплакване от дамата? Защото има смисъл да се прави. Ако не за вас, поне за следващите туристи.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 21:15 от Galactic Voyager

# 156
Galactic Voyager, не. Мислих да го направя, но се размина с времето. Обаче още не е късно мисля, все пак са минали само три седмици от завръщането ни.

# 157
  • Beyond the Frontiers
Късно е, ако искате някакво обезщетение. Но в случая става въпрос за оплакване от друг тип, колегите имат отговарящи за качеството служители, които разчитат точно на обратната връзка от клиентите, ако решите да пишете направете го директно към Тез Тур.

# 158
Не, не искам обезщетение. И исках да пиша директно до фирмата, като изложа фактите.
Все пак ще го направя.
Благодаря ти за полезните включвания. Hug

# 159
Малвина, с коя фирма пътувахте?

# 160
Малвина, с коя фирма пътувахте?

С Тез Тур.

# 161
Миналата година при пътуването си имах забележка към представителя на фирмата, с когото се връщахме в България. Оплакването не бе само от мен. Изразено бе и от другите в автобуса, но остана без резултат за нас. Накратко - Представителя след като ни качи (не казвам настани) в автобуса, легна и заспа. Не успяхме да го събудим 4 часа. В резултат от това пътуването ни премина почти без спирания, на границата суматоха и т.н.
При завръщането си, аз писах на фирмата. Дали са взели оплакването ми под внимание, не знам.
Тази година пътувах със същата фирма. Обаче обратния случай. Изразих похвала. И разбрах, че моето писмо е достигнало до представителката, от която останах много, много доволна.
Пиша това, защото според мен, не трябва да си мълчим. Независимо колко време е минало, трябва да си казваме и за доброто, и за не до там доброто.
Хубав ден!

# 162
Малвина, ние успяхме да договорим следните цени с агенция от улицата:
18€ - Острова на Клеопатра - 25€ ни беше в ценовата листа на Хабибе
17€ - Далян - Каунос - Яхта  вместо 25€ от ценовата листа
25€ или free, ако доведем 5 души още - Памуккале - 40€ в ценовата л.
6€ - Хамам (турска баня) - 20€ в ц.л.
10€ - Турска нощ - 25€ в ц.л.
10€ - Джип Сафари - 20€ в ц.л.

# 163
Ние почивахме на Егейско море и по-точно Дидим. Направи ми впечатление, че във всички хотели, в които сме били по Егейско море, представител е една турска фирма Пенинсула турс /но това явно зависи с кой ТО пътуваме/, а специално за българските туристи представител е турчин/българин/ от тези, които се изселиха принудително през 1987-1989 г. Тази година представителят се казваше Ертан и беше от самия Дидим. Каза, че са го извикали да работи през сезона, защото знае български. Изобще не е настоявал да ни продава екскурзии /раздаде рекламни материали/, доставяше му удоволствие да си говори с нас. През миналите години представителите от турска страна също не са настоявали да ползваме екскурзии и ние винаги сме ходили самостоятелно /когато това е било възможно/, но все пак пътуваме със собствен транспорт.
Естелия, разликата в цената е доста сериозна! Ако решиш да отидеш на всички места, спестяваш една нощувка за двама със закуска например в хотел в Чанаккале.

# 164
Ние бяхме в Аланя от Аура тур като турската страна беше същата Пенинсюла .Аз пък не съм доволна,защото представителя не се вясна дори за 5 мин да ни види бели ли сме черни ли  Close Предлагането на екскурзии не ми трябва,но може да искаме информация,да имаме проблем и пр и ние имахме нужда от помощ,въпреки,че и сами намерихме и уредихме това ,което търсим,но тоя за какво е тогава.

Общи условия

Активация на акаунт